Κινέζικη αερόθερμη σόμπα

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #26140 από Moschalis
Απαντήθηκε από Moschalis στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα

sta1 έγραψε: Καλημέρα.
Για να επαναφέρω το θέμα στις κινέζικες σόμπες πέλλετ.
Θα ήθελα (αν γίνεται) μία απάντηση από τον κύριο Θεοχαρίδη.
Εχω την περυσινή σόμπα πέλλετ (NBPA) και σε κάθε αλλαγή πέλλετ , μπαίνω στο μενού ρυθμίσεων και αναπροσαρμόζω για καλύτερη καύση-απόδοση και ανάλογα του πέλλετ,μείωση του κλίνκερ.
Ξέρω επίσης ότι στις καινούριες GRACE έχει αλλάξει το μενού.
Παίρνοντας κάποιος σόμπα απο εσάς , δίνετε και αυτές τις σημαντικές πληροφορίες???
Για εμένα τουλάχιστον είναι καθοριστικός παράγοντας στην αγορά σόμπας να έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις.

υγ. Και με την ευκαιρία αν θέλει και ο κύριος Μοσχάλης να απαντήσει για τις δικές του σόμπες μάρκας HP
Ευχαριστώ.


Καλημέρα σας,
Ωρα για μια μικρή ιστορία.......

Πριν φέροουμε λοιπόν τις σόμπες που έχουμε τώρα, είχαμε εισάγει απο τον NINGBO GRACE, 170 τεμάχια σόμπες πέλλετ. Ηρθανε με το καλό , και πουλήθηκαν σε διαφόρους πελάτες. Τι να σας πω τώρα? Πως γύρισαν όλες πίσω μια μια? πως δυο απο αυτές πήραν φωτιά? Πως οι αισθητηρες υποπιεσης εκαναν ότι ήθελαν? και δεν έχουν και ρύθμιση. Πως για να δουλέψει κανονικά πρέπει να σπάσεις τα νεύρα σου απο ρυθμίσεις?
Αναγκαστήκσμε λοιπόν να κάνουμε ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ βήματα , για να γλυτώσει και ο Γιάννης το εγκεφαλικό.
1ον να πάρουμε πίσω ΟΛΕΣ τις σόμπες GRACE, και
2ον να σταματησουμε τη συνεργασία με το εν λόγω κατασκευαστή και να ψάξουμε για άλλο εργοστάσιο.
Ξανά ταξίδι στη Κίνα , ψάξιμο κτλ. Πλέόν σημαντικό ρόλο για εμάς παίζει το εργαστηριο που πάρθηκε η πιστοποίηση γιατί θέλουμε αξιοπιστία , και όχι να βγάλει με το ζόρι ένα χειμώνα η σόμπα και μετά βλέπουμε. Καταλήγουμε σε κατασκευαστή πάντα με μεγάλη επιφύλαξη, και καθόμαστε 2 εβδομάδες πιο πίσω για να φτιαξουμε ελληνικο μενού και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Καταλήγουμε λοιπόν στο εξής. Θέλουμε σόμπα απλή , όταν λέω απλή δε θέλω να κάνω το χειριστη, προγραμματιστή. Θέλουμε η σόμπα να είναι για "χαζούς" (συγχωρείστε μου την έκφραση). Ο χειριστής πειράζει ΜΟΝΟ ανεμιστηράκια καύσης και ανακύκλωσης. Και αυτά μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη. Εχουμε όμως και χρήστες που θέλουν να τα ξέρουν και να τα πειράζουν όλα. Τότε ας έρθει στο γραφείο να του πούμε κάποια πράγματα ακόμα, και να ΧΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ!. Να το ξαναπώ αν δεν το καταλάβατε. Δεν επεμβαίνει ο χρήστης σε κάποια σημεία στη σόμπα, αλλά έχει εγγύηση καλής λειτουργίας και απόδοσης με δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.
Παρτε δηλ κύριε τη σόμπα και αν μέχρι 31/12 δεν είστε ευχαριστημένος , φέρτε τη πίσω και παίρνετε τα χρήματά που δώσατε για την αγορά σας. Ετσι απλα . Μοναδική προϋπόθεση , να έχει μπεί σωστά η καμινάδα και να δουλεύτε σωστό πέλλετ και όχι κανένα "μπερν μη - δι μπεστ γουντ πελετ ιν ταουν".
Ναι κάνω διαφήμιση , πολύ προσεκτικά όμως και για ένα προϊόν που έχω χάσει πολλά χρήματα (λόγω GRACE), και έχω επενδύσει απίστευτο χρόνο και χρήμα.

Με δυο λόγια ΔΕΝ μπορεί για να είναι ευχαριστημένοι 15 πελάτες, να αναγκάσω άλλους 700 να κάτσουν στο θρανείο και να αρχίσουν το διάβασμα. Νομίζω αυτός είναι και ο σκοπός της τεχνολογίας , να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, και όχι να ρίχνεις καντήλια πρωί πρωί επειδή δεν ανάβει η ρημάδα η σόμπα.

Συγχωρείστε το διαφορετικό ύφος μου σήμερα. Αν οι διαχειριστές θεωρούν αυτά που έχω πει , να παραβιάζουν τους κανόνες καλής λειτουργίας , ας κάνουν αυτό που πρέπει.

Ευχαριστώ ,
Μοσχάλης Ιωάννης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #26143 από sta1
Απαντήθηκε από sta1 στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα
Με καλύψατε ως προς τις δικές σας σόμπες.
Για τις grace που λέτε έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί και τις έχω δει και τις έχω δουλέψει και μέσω φόρουμ έχω επικοινωνήσει και με άλλους "αξιόπιστους" χρήστες της grace ακόμα και με πμ και ολοι είναι υπερευχαριστημένοι.
Γι αυτό έχουμε πάρει μία ομάδα φίλων και άλλες προ ολίγων ημερών και περιμενουν και άλλοι φίλοι λόγω έλειψη χρημάτων.
Πρόβλημα βέβαια μπορεί να βγάλει οποιδήποτε προιόν και όπως έχουμε δει ακόμα και απο πασίγνωστες ακριβές εταιρείες.

ΥΓ.Επειδή αρχίζω να χαλιέμαι με το όλο θέμα :blush:
Απο δω και πέρα θα προσπαθήσω να είμαι απλός θεατής στο φόρουμ γιατί μπορεί να θίγω "συμφέροντα".
Εγώ μιλάω σαν απλός καταναλωτής που απλά το έχω ψάξει πολύ το θέμα "σόμπα πέλλετ" χωρίς κανένα συμφέρον.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. :)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
{Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΛΛΕΤ} Απο 180 ΕΥΡΩ > ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ 280 > ΣΕ ΑΛΛΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟ????????? :whistle:
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by sta1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #26153 από fisikos50
Απαντήθηκε από fisikos50 στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα
Μεγάλο κόστος για ανάκληση τόσων σομπών. Αντικαταστάθηκαν με άλλες παρόμοιες στους πελάτες;

Οι παλιές σόμπες τι απέγιναν; Ανακατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν ως μεταχειρισμένες; Επεστράφησαν στην Κίνα ως απαράδεκτες;

Μήπως βρίσκονται ακόμα σε καμιά αποθήκη και είναι διαθέσιμες προς πώληση αν κάποιος θέλει κάτι μεταχειρισμένο και πολύ φθηνό και χωρίς εγγύηση;



Για το άλλο θέμα, περί του αν το σκαλίζουμε το προϊόν ή όχι, θα πω το εξής, έχοντας δει τι ξέρουν και τι κάνουν αυτοί που παριστάνουν τους "τεχνικούς", λοιπόν χαλαρά θα το σκάλιζα μέρα νύχτα μέχρι είτε να το χαλάσω μόνος μου (δεν χρειάζεται να πληρώσω άλλον για να το χαλάσει αυτός) είτε να το κάνω να λειτουργεί όπως με βολεύει. Προσωπική αντίληψη αυτό και όχι πρόταση στο τι πρέπει να κάνει ο κάθε χρήστης τέτοιου προϊόντος.

Προφανώς όμως σε πελάτες που όταν αγοράζουν π.χ. πλυντήριο έρχεται κάποιος από το μαγαζί στο σπίτι τους να τους δείξει πώς λειτουργεί, έ, δεν θα τους αφήσουμε να πειράξουν και τη σόμπα, εκεί χρειάζεται σόμπα για χαζούς, όπως πολύ σωστά τέθηκε παραπάνω, για λόγους ασφάλειας δικής τους αλλά και ημών των υπολοίπων που δεν φταίμε σε τίποτε.
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by fisikos50.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sta1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #26157 από Nasikas
Απαντήθηκε από Nasikas στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα
Σχετικά με το αν πρέπει ο καταναλωτής να έχει πρόσβαση σε ρύθμιση παραμέτρων, είχα την αντίληψη ότι ΠΡΕΠΕΙ να κατέχει. (επειδή στην Ιταλία κυκλοφορούν σε μπλογκ τα κρυφα μενου)
Όμως η περιπέτειά μου με φίλο που του έδωσα πριν 2 χρόνια μια εντιλκαμιν και του έδωσα και το μενού, με έκανε να αλλάξω γνώμη.

Σηκώθηκα και πηγα στο χωριό του Κυριακάτικα γιατί μου έλεγε ότι δεν αντέχει άλλο να σβήνει η σόμπα του καθε 2-3 ωρες και να την ξανανάβει. ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ μου είπε.

Ποιό ήταν το ελάττωμα ;
Είχε βρει ο φίλος στο μενού κάποιο πεδίο "OFF" και...επειδή δεν του αρέσανε τα OFF.. το άλλαξε σε ΟΝ.
Αυτό το "ΟΝ" όμως ήταν το... "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ Η ΣΟΜΠΑ ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ που έχετε ορίσει "..
Και η σόμπα, μόλις έπιανε 22 βαθμούς...τραβούσε ένα σβήσιμο...

Δεν ξανάδωσα κρυφό μενού. Δεν ξαναχαλάω άλλη Κυριακή για κανέναν μακακα..


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #26164 από LEONAS
Απαντήθηκε από LEONAS στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα
To μονο σωστο πραμα που μπορει να φτιαξει ο Κινεζος
ειναι κανα πιλαφι :lol:

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #26171 από Theoharidis sa
Απαντήθηκε από Theoharidis sa στο θέμα Απ: Κινέζικη Αερόθερμη Σόμπα

sta1 έγραψε: Η σόμπα πέλλετ ναι μεν είναι αυτοματοποιημένη αλλά η προσαρμογή των ρυθμίσεων για διάφορα πέλλετ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για αποφυγή κλίνκερ - μαύρου τζαμιού - κατανάλωσης - απόδοσης
Τώρα κατά τη γνώμη μου αν κάποιος άσχετος , χωρίς να έχει τις γνώσεις πειραματιστεί με τις ρυθμίσεις , στη σόμπα πέλλετ έχει το πλεονέκτημα ότι υπάρχει εγκέφαλος ο οποίος ελέγχει διάφορους παραμέτρους όπως "μη έναυση από λίγη αρχική τροφοδοσία διότι δεν διαβάζει αρκετή θερμοκρασία καπναερίων σε συγκεκριμένο χρονο" "υψηλή θερμοκρασία καπναερίων" "έλειψη υποπίεσης στο χώρο καύσης" οπότε αν κάτι δεν κάνεις καλά η σόμπα θα το δει σαν βλάβη και θα τερματίσει την λειτουργία (safe-mode) της για αποφυγή ανεπανόρθωτης ζημιάς ή κινδύνου.
Οπότε γιατί κάποιος να μην πειραματιστεί?
Για τους παραπάνω λόγους και αφού δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά γιατί να μην πειραματιστεί κάποιος?. Εγώ βέβαια για τις ρυθμίσεις χρησιμοποιώ θερμόμετρο (υψιλής θερμοκρασίας) που ελέγχω "θερμοκρασία εξαγωγής στις περσίδες" "θερμοκρασία καπναερίων" "οπτικός έλεγχος φλόγας" "κλίνκερ" & "μαυρισμα τζαμιού"


Καλησπέρα,
Η αλήθεια είναι ότι η σόμπα pellet εξαρτάτε άμεσα από την ποιότητα pellet που θα βάλουμε, δηλ. ακόμα και άν βάλουμε ένα κακής ποιότητας (χαμηλή θερμογόνο, και πολύ στάχτη) να μπορούμε να την ρυθμίσουμε έτσι ώστε να αποδώσει το maximum, εκεί είναι απαραίτητες οι "κριμένες" ρυθμίσεις. Απ'ότι όμως σας είπα μπορούμε να υποστηρίξουμε τον πελάτη και τηλεφωνικά αλλά και με επίσκεψη τεχνικού (χωρίς χρέωση για τον πρώτο χρόνο). Θα ήθελα να με πιστέψετε όμως οτι πχ από τις 100 σόμπες που πουλάω οι 80 πελάτες θέλουν απλός να γνωρίζουν το βασικό μενού δηλ. προγράμματα 1-4 και τον αυτοματισμό ανάφλεξης και σβησίματος, οι 19 τους ενδιαφέρει να γνωρίζουν τις επιπλέον ρυθμίσεις, εάν τους χρειαστεί, και 2 είναι κάπως ποιό ψαγμένοι, πάντως μέχρι στιγμής δέν έχω συναντήσει πολλούς που να έχουν φτάσει το δικό σας επίπεδο όσον αφορά το pusharisma της σόμπας σε τόσο μεγάλο βαθμό και με τέτοιο πάθος.
Τώρα φανταστείτε να δίναμε το manual των extra ρυθμίσεων σε όλους αυτούς και κάποιοι απ'άυτούς θα καθόταν το βραδάκι να σκαλίξουν το μενού να αλλάξουν τις ρυθμίσεις και να τηλεφωνούν τον τεχνικό βραδιάτικα και να του λέν απλά, ξέρεις ξαφνικά δεν δουλεύει η σόμπα μου σωστά πρέπει να έρθεις να την δείς (γιατί σε πληροφορώ απο την πείρα μου κανένας δεν θα πεί οτι την σκάλιξε).
Σ'αυτά που αναφέρεις περί ζημιών έχεις δίκαιο, αλλά δοκίμασε να ανεβάσεις στην σόμπα που έχεις υπερβολικά τις στροφές του combustion fan και του air fan και θα σου πω σε πόσο καιρό θα πάρει τα "φουρφούρια" στο χέρι.
Νομίζω είσαι μεγάλη τύχη για τους φίλους σου, που αγοράζουν μία σόμπα και έχουν την δυνατότητα να την φτάσουν στα όρια της, με τις γνώσεις σου.
Όσον αφορά τους κωδικούς, καλό είναι να τους προμηθευτείς απο το κατάστημα που αγόρασες την σόμπα, για να μην χάσεις και την εγγύηση. Και πίστεψε με δεν είναι ότι καλλίτερο να διαρρεύσουν.
Εμείς πάντως έχουμε τροποποιημένο menu απο το official Της Grace, και κάθε παρτίδα (που συναρμολογούμε) διαφορετικό κωδικό.
Εάν δεν σε κάλυψα είμαι στην διάθεση σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.209 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ