Κοινότητα
Postit
Τα μέλη μας
Blog
Forum
Ανακοινώσεις
Κλείσιμο

Γενικά

Ανάγκη ή Επιλογή ?

alt


Η πυρηνική ενέργεια παρουσιάστηκε ως ‘σανίδα σωτηρίας’, ως η μόνη διέξοδος μπροστά στο αδιέξοδο της επερχόμενης εξάντλησης των αποθεμάτων του πετρελαίου, ειδικά μετά την κρίση πετρελαίου τον Οκτώβριο του 1973. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή μήπως η ‘σανίδα σωτηρίας’ είναι μία τεράστια επιλογή και μάλιστα πολιτική και οικονομική?

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, οι πολίτες της Βουλγαρίας καλούνται να ψηφίσουν και να απαντήσουν στο εξής ερώτημα ”Πρέπει η πυρηνική ενέργεια στη Βουλγαρία να αναπτυχθεί με την κατασκευή καινούργιου πυρηνικού σταθμού;”. Πρόκειται για το πρώτο δημοψήφισμα που διεξάγεται μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Διαβάστε περισσότερα: Ανάγκη ή Επιλογή ?

Καύση Ξύλων

Υπάρχει πολύς κόσμος που ψάχνεται για τη σωστή καύση των καυσίμων στερεής βιομάζας και είναι λογικό να του γεννιούνται κάποιες βασικές απορίες

Πόσος αέρας χρειάζεται για την τέλεια καύση ενός κιλού ξύλου;

Διαβάστε περισσότερα: Καύση Ξύλων

Πότε θ αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη?

Τι περιμένουμε? Πότε θ αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη? Πότε θα πέσουν χρήματα στην αγορά? Πότε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας? Τι θ απογίνουν τα παιδιά? Θα γίνουμε Βουλγαρία?? (σε μισθούς)? Θα παίρνουμε σύνταξη αύριο? Θα υπάρχει ιατρική περίθαλψη σε λίγο??

Πως θα τα βγάλουμε πέρα, με τόσες μειώσεις στο εισόδημα και τόσες αυξήσεις σε φόρους, ΔΕΗ, εισφορά για φάρμακα και υγεία? Τόσες και πολλές άλλες ερωτήσεις, έχουν ριζώσει μέσα μας, μας τρώνε, έχουν χαλάσει τη ζωή και τη διάθεση μας και δυστυχώς οδήγησαν χιλιάδες συνανθρώπους μας σε αυτοκτονία.

Διαβάστε περισσότερα: Πότε θ αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη?

Λαμπτήρες Οικονομίας

ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολλά λέγονται το τελευταίο διάστημα για τις λεγόμενες λάμπες οικονομίας. Ορισμένα είναι σωστά, άλλα όμως αποτελούν απλά μύθους, με αποτέλεσμα να παραπλανούν τον καταναλωτή.
Κι επειδή τα τελευταία χρόνια μιλάμε πολύ για πράσινη ανάπτυξη αν και πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία θα μιλήσει για πράσινα άλογα ενώ εμείς προς το παρόν για πράσινους φόρους θα προσπαθήσω να κάνω μια προσέγγιση στο τι συμφέρει και με ποιες προϋποθέσεις .
Ας δούμε όμως περιληπτικά τους λαμπτήρες.

Διαβάστε περισσότερα: Λαμπτήρες Οικονομίας

Θέρμανση στις εποχές των "Ισχνών Αγελάδων"

Ως ένας συνηθισμένος καταναλωτής που ψάχνεται να μειώσει τα κοστολόγια του, ώστε να προσαρμοστούν στη μείωση του εισοδήματος του, έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα (και παρακαλώ να διορθωθούν μέσω διαλόγου όσα είναι λάθος). Κατ αρχήν νομίζω πρέπει να μικρύνουμε τα σπίτια μας. Πολλοί από μας, στις παλιότερες καλές εποχές που παίρναμε "μίζες" με κάθε τρόπο, ακόμα και με την αδιαφορία μας για το πως βγάζουμε το εισόδημα μας, αν αυτό δεν ήταν ανάλογο με άλλους λαούς.... αν οι ώρες εργασίας μας ήταν λίγες σε σχέση μ αυτό που πρέπει... αν μπορούσαμε να παρέχουμε υπηρεσίες με σημαντικές απολαβές.... αν..αν.. δεν έχει σημασία το κάθε "αν"... .... αν ακόμα ακόμα ψηφίζαμε αυτόν που υποσχόταν και μοίραζε αφειδώς... χωρίς ν αναρωτιόμαστε που τα βρήκε.... ... φτιάξαμε, αγοράσαμε "ποιότητα ζωής" συχνά υπερβολική σε σπίτι, αυτοκίνητο, κινητό, ντύσιμο, ταξίδια, σχολεία, διασκέδαση, κλπ που το χρήμα μπορεί ν αγοράσει.

Διαβάστε περισσότερα: Θέρμανση στις εποχές των "Ισχνών Αγελάδων"