Θερμομόνωση

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #146322 από pannarab
Απαντήθηκε από pannarab στο θέμα Re:Θερμομόνωση
Καλημέρα παιδιά,

ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Νομίζω οτι θα πάω προς την λύση της εξηλασμένης, λόγω του ότι είναι αποθηκευτικός χώρος. Ανεβαίνω 3-4 φορές τον χρόνο (έχω τα χριστουγεννιάτικα και ότι δεν μου χρειάζεται συχνά). Αν δεν ήταν για αυτό, νομίζω ότι θα επέλεγα τη λύση του παπλώματος. Ηθελα να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Στο ταβάνι των 2 δωματίων του πάνω ορόφου (το κάτω μέρος της πλάκας δλδ), εμφανίζονται σκουρόχρωμες κηλίδες μούχλας (μάλλον). Αυτές, εφόσον τις καθαρίσω και βάψω με αντιμουχλικό χρώμα το ταβάνι, θα περιοριστούν μετά την μόνωση της πλάκας;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #146327 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Θερμομόνωση
Στο σημείο εκείνο, ή κάπου αλλού (πολύ) κοντά, υπάρχει θερμογέφυρα ή/και εντελώς αμόνωτο στοιχείο.

Στα σημεία που έχουμε θερμογέφυρα ή/και αμόνωτα στοιχεία, επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα όταν εκεί συγκεντρωθούν υδρατμοί, αυτοί να συμπυκνώνονται και να υγροποιούνται, λόγω μεγάλης σχετικής υγρασίας σε συνδυασμό με χαμηλή θερμοκρασία.

Όσο εσύ μονώνεις, τόσο αποφεύγεις να έχεις χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω του ότι από μέσα ζεσταίνεις, και επειδή έχεις εξωτερικά μόνωση, τα δομικά στοιχεία δεν παγώνουν.

Υπάρχει όμως η περίπτωση, ενω εσύ θα μονώσεις, να υπάρχουν ακόμα κάποια σημεία που δεν είναι μονωμένα ή που δεν μπορείς να τα μονώσεις, και επειδή η εξωτερική τους πλευρά είναι σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, να σου "φέρνουν" μέσα κρύο, και να έχεις πάλι υγροποιήσεις/μούχλες/μύκητες.

Εκτιμώ ότι θα μειωθεί το πρόβλημα. Δεν μπορώ από εδώ όμως να σου πω αν θα εξαφανιστεί ή πόσο θα ελαττωθεί.

Γι' αυτό είπα ότι χειάζεται ΚΑΙ Μηχανικός, διότι τέτοιου είδους λεπτομέρειες θα σου τις απαντήσει εφόσον θα το κατέχει το θέμα, και θα κάνει και επι τόπου αυτοψία.

Είναι θέμα νοοτροπίας: Μη λυπόμαστε 200 ευρώ και μετά τα πληρώνουμε πολλαπλάσια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Ημέρες πριν - 9 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #146753 από jps
Απαντήθηκε από jps στο θέμα Re:Θερμομόνωση
Μετά από ένα μήνα από την ολοκλήρωση εξωτερικής θερμομόνωσης με 7 εκατοστά γραφιτούχας πολυστερίνης neopor της Basf στις τρεις πλευρές που είναι εκτεθειμένες,σε διαμέρισμα κατασκευής της δεκαετίας του 1970 με μονό τούβλο,στη δυτική Θεσσαλονίκη,μπορώ να πω με σιγουριά ότι η κατασκευή αξίζει τα χρήματα της.
Η κατανάλωση πέλλετ μειώθηκε κατά 30-35 % σε σχέση με πριν,ενώ αύξησα το θερμοστάτη χώρου στους 22 βαθμούς από τους 21 βαθμούς που τον είχα πριν κάνω τη θερμομόνωση.Ενδεικτικά αναφέρω ότι τις προηγούμενες 5 μέρες έκαιγα 1,20 σακιά πέλλετ ameco κάθε μέρα,για να ζεσταίνω 7 καλοριφέρ τύπου πάνελ και 150 λίτρα του μπόιλερ του ηλιακού τριπλής ενέργειας για τα ζεστά νερά χρήσης,σε σπίτι 117 τ.μ. με θερμοκρασία χώρου 22 βαθμούς όλη τη μέρα.Ο θερμοστάτης κατεβαίνει στους 18 βαθμούς,όταν πηγαίνω για ύπνο,για να μπορέσω να κοιμηθώ και πάλι ξυπνάω ιδρωμένος κάθε πρωί.Ας όψεται η γυναίκα που είναι κρυουλιάρα και θέλει πολύ ζέστη.Σημείωση : Ο χώρος όταν ξυπνάω δεν έχει πέσει ποτέ στους 18 βαθμούς,όλο το χειμώνα,ακόμα και πριν τη θερμομόνωση και ο λέβητας τον οποίο χρησιμοποιώ είναι ο Pelletech 25,τον οποίο δουλεύω στην ισχύ 3 από τις 5 που διαθέτει,δηλαδή χοντρικά στα 15 kw και με θερμοκρασία νερών λέβητα τους 65 βαθμούς.
Συμπέρασμα: Έπρεπε να προχωρήσω στην εξωτερική θερμομόνωση πολύ νωρίτερα,γιατί το σπίτι μου ήταν τελείως αμόνωτο και το μόνο που με έσωνε μέχρι τώρα ήταν ο νότιος προσανατολισμός του,καθώς από βορρά ήμουν κλειστός.Για αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικότερη η θερμομόνωση του σπιτιού από την οποιαδήποτε αλλαγή λέβητα.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Ημέρες πριν by jps.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": theoilia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #147233 από chr_pap
Απαντήθηκε από chr_pap στο θέμα Θερμομόνωση παιδικο δωματιο
Καλησπερα Εχω ενα διαμερισμα 5ου οροφου κατασκευης 1997 το προβλημα ειναι οτι στο παιδικο δωματιο εχει κατι κολωνες τεραστιες και δοκαρια που δεν εχουν καμια μονωση.(Η Ταρατσα εχει μονωση οπως και οι τοιχοι)το χειμωνα βγαζει μυκητες αναμεσα στο δοκαρι και τη πλακα οπωσ και μια κολωνα που εχω στηριξη τη βιβλιοθηκη.Μου ειπαν για εσωτερικη μονωση μονο κολωνες και δοκαρια περιπου 10τετραγωνικα ειναι με πολυστερινη 9mm και μετα σοβα ειδικο. Eπειδη δεν εχω πολυ χωρο στο δωματιο, Μου φενεται καλο αλλα δεν ξερω αν θα εχει αποτελεσμα. Αν το εχει δουλεψει καποιος η το εχει τοποθετησει παρακαλω να με βοηθησει N Thermon το λενε.Επισης με ενδιαφερει και η υγειηνη του χωρου γιατι εχω 2 μικρα παιδια Ευχαριστω....Μετεφερα το θεμα εδω γιατι στο προηγουμενο δεν μπορεσε κανεις να απαντησει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #147237 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Re:Θερμομόνωση
Σε ρωτησα κατι στο προηγουμενο φιλος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #147238 από chr_pap
Απαντήθηκε από chr_pap στο θέμα Θερμομόνωση
erimiti σου απαντησα πριν 21 ωρες και 25 λεπτα....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.179 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ