Φωτοβολταϊκά στην πρίζα!

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101952 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Φωτοβολταϊκά στην πρίζα!

Genesis έγραψε: Στέλιο, νομίζω ότι ήμουν σαφής παραπάνω...είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί η απόδοση. Κανείς δεν μπορεί να σου πει το "πόσο" θα αυξηθεί.
Αν έχεις συνδεθεί με τιμή 0,49€/kWh ή περισσότερο, και επιτύχεις μία αύξηση της τάξης του 10% (που εκτιμώ ότι είναι απολύτως εφικτό αν προσέξεις την κατασκευή και "παίξεις" λίγο ώστε να βρεις τις βέλτιστες γωνίες), τα χρήματα που θα επενδύσεις στα υλικά, θα τα πάρεις πίσω σε 1-2 χρόνια το πολύ.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρόκειται για τόσο απλή υπόθεση...θα πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις, να μπορείς να παίρνεις και να αξιολογείς μετρήσεις, να έχεις διαθέσιμο χρόνο και χρήμα και τελικά να έχεις την διάθεση να τα κάνεις όλα αυτά.
Αν έχεις όλα τα παραπάνω μην κάθεσαι καθόλου....έχεις δουλειά μπροστά σου! :)




Ησουν απολυτα σαφης εξ αρχης.
Γενικες γνωσεις εχω εμπειρια δεν εχω (απο το 80 που εφτιαχνα πομπους στα FM εως σημερα εχασα ατελειωτα επεισοδια), υπαρχει διαθεσιμο πανελ για δοκιμες-μετρησεις, τι αμπερομετρο φτηνο θα μου προτεινες να παρω (θελω να ειναι οριακο για την ισχυ ενος πανελ ουτως ωστε να εχω ευαγαναγνωστη κλιμακα, πχ αν ειναι 250 βατ η φουλ ισχυ του πανελ το αμπερομετρο να ''γεμιζει'' κ αυτο) για να βλεπω αμεσα τι γινεται στην πραξη? Γιατι αν μετραει ως το 100 (αυθαιρετα τα ποσα, σαν ποσοστιαια τα λεω) και εγω ψαχνω ενταση ως το 7 δεν θα εχω καλη αποκριση.. Μπερδευομαι με τις μοναδες και δεν ειμαι σιγουρος αν θελω οργανο για 8 αμπερ η για ενα αμπερ, συν του οτι δεν ξερω τι υπαρχει στην αγορα.. Παντως θελω να γεμιζει το οργανο σε τερμα ισχυ (δεν μετριωνται δεκατα πυρετου με θερμομετρο κλιμακας απο -50 εως 800).
Σαν φθηνοτερη κατασκευη σκεφτομαι 2 γαλβανιζε λαμακια με το αναλογο τσακισμα για κλιση (η καλυτερη κλιση θα εντοπιστει στην πραξη απο συνεχη παρακολουθηση και αλλαγες της) βιδωμενα με αυτοδιατρητες στις κατω ακρες των πανελς και.. ταινια διπλης οψης για στερεωση τ καθρεφτη επανω τους. Αυτα για το πανελ που εχω διαθεσιμο θα τα ξεκινησω αμμεσα και θελω ενα οργανο (φτηνο και οσο γινεται κοντα στ μετρησεις οπως ειπα παραπανω) ωστε 2-3 μηνες να παρακολουθησω τ ολο εγχειρημα στην πραξη, σ αυτο το διαστημα και πολλες μετρησεις θα εχω και τον τροπο στηριξης θα τεσταρω (οποιος σκεφτει καλυτερη κ πιο αξιοπιστη στηριξη ας ριξει την ιδεα, αντι αυτολολητου διπλης οψης πχ σιλικονη). Αν στην πραξη δω φως θα προχωρησω στην εφαρμογη σε 15 πανελ της μιας ομαδας (2 μου χωρισαν, μια 15 και μια 25) για εναν χρονο ωστε να δω την αντοχη της κατασκευης και μετα και στα αλλα. Τι αμπερομετρο λοιπον θα προτεινες?
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Στελιος1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102036 από Genesis
Απαντήθηκε από Genesis στο θέμα Φωτοβολταϊκά στην πρίζα!
Χρειάζεσαι μια ψηφιακή αμπεροτσιμπίδα που να μετράει DC.
Υπάρχουν σε σχετικά χαμηλές τιμές πλέον και έχουν διακριτικότητα 0,1Α.
Για τον τρόπο στήριξης και τα μηχανολογικά γενικότερα δεν μπορώ να έχω άποψη, όμως έχε υπόψη ότι θα πρέπει η κατασκευή να αντέχει σημαντική ανεμοπίεση.
Στην θέση σου δεν θα τρυπούσα το αλουμινένιο πλαίσιο των Φ/Β πάνελ.

Ραδιοπειρα(ματισ)τής του '80 και εσύ??....έτοιμος είμαι να ξαναφτιάξω κάτι....δεν φεύγει εύκολα το μικρόβιο. :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102102 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Φωτοβολταϊκά στην πρίζα!
Κοιτα να δεις που θα βγουμε και σειρα γαμωτο (απ το συγκροτημα εβαλες παρατσουκλι τζενεσις?). Σ ευχαριστω και παλι. Καταλαβα, θα βολευτω πιστευω με αμπεροτσιμπιδα (αν και ονειρευομουν ενα απλο οργανακι δικο μου) και αν δω ΄΄φως'' θα το εφαρμοσω σε 15 πανελς και αργοτερα στα αλλα 25 της αλλης ομαδας. Φυσικα αν αξιζει η φασαρια θα ενημερωσω κ εδω αλλα θελει χρονο αυτο για ασφαλη συμπερασματα, σας ευχαριστω ολους οσους απαντησατε παιδια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102160 από Genesis
Απαντήθηκε από Genesis στο θέμα Φωτοβολταϊκά στην πρίζα!

Στελιος1 έγραψε: Κοιτα να δεις που θα βγουμε και σειρα γαμωτο (απ το συγκροτημα εβαλες παρατσουκλι τζενεσις?)

Το συγκρότημα Genesis είναι από τα αγαπημένα μου, το παρατσούκλι όμως προέρχεται από το μηχανάκι μου (FZR1000-Genesis) :P
Στον "αέρα" πρωτοβγήκα με δικό μου μηχάνημα το '85....μαθητής λυκείου τότε. Συνεχίζω ακόμη αραιά και που όταν ξεκλέβω λίγο χρόνο ως ραδιοερασιτέχνης αλλά δεν έχει την ίδια γλύκα όπως τότε...

Με τις προσθήκες που θα κάνεις, ο στόχος θα είναι να ανεβάσεις την ισχύ των 15 πάνελ κυρίως το πρωί και το απόγευμα. Στις ώρες μέγιστης ισχύος (~11:30 - ~15:00) θα πρέπει να προσέξεις ώστε να μην ξεπεράσεις κατά πολύ τα όρια ισχύος του inverter και του δημιουργήσεις πρόβλημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102216 από ELECTRICALCHIEF
Απαντήθηκε από ELECTRICALCHIEF στο θέμα Φωτοβολταϊκά στην πρίζα!
Να ξερετε πως οποιαδηποτε παρεμβαση στην εγκατασταση φωτοβολταικων που εππηρεαζει τη εγκατεστημενη ισχυ, διαταξη, τυπο και αριθμο πανελ και αλλων μηχανηματων θεωρειται παρανομη και ειναι λογος διακοπης συμβολαιου.

la nordica svezia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102415 από hunters1977
Απαντήθηκε από hunters1977 στο θέμα Φωτοβολταϊκά στην πρίζα!

ELECTRICALCHIEF έγραψε: Να ξερετε πως οποιαδηποτε παρεμβαση στην εγκατασταση φωτοβολταικων που εππηρεαζει τη εγκατεστημενη ισχυ, διαταξη, τυπο και αριθμο πανελ και αλλων μηχανηματων θεωρειται παρανομη και ειναι λογος διακοπης συμβολαιου.


Επειδη ρωτησα δικηγορο. Απο τη στιγμη που δεν εχω ακουμπησει το ρολοι δεν μπορουν να μου κανουν τιποτα. Να φανταστω εσυ θα εννοεις πως το εγκατεστημενο υλικο θα πρεπει να πληρει καποιες προδιαγραφες ωστε να μην επηρεαζει το δικτυο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ