Πόσο καλές είναι οι Αντλίες Θερμότητας;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89179 από dimlyk
το κοστος της ενδοδαπεδιας σου υπολογισε το 40-50 ευρω στο μετρο
σ ολα τ αλλα π αναφερεις ....υπαρχουν καμμια 100 μαρκες αλλες καλες αλλες μετριες αλλες ερμαφροδιτες και η κουτση μαρια πλεον κατασκευαζει κλιματιστικα ...με λιγα λογια απ εδω ειναι αρκετα δυσκολο καποιος να σου προτεινει ...και το ιδιο ισχυει και για τους τεχνικους ...ισως ειναι καπως πιο ευκολο να μας πεις εσυ 2-3 που βρηκες και να ακουσεις γνωμες .


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89189 από Stef
Δεν υπάρχει περίπτωση να σου προτείνει κάποιος μια συγκεκριμένη μάρκα για ευνόητους λόγους.Για το θέμα τιμής όλα είναι σχετικά.Ο κάθε επαγγελματίας κοστολογεί διαφορετικά την δουλειά του οπότε δεν μπορούμε να σου πούμε κάτι συγκεκριμένο.Τις προτροπές μας πάντως για επίσκεψη σε μηχανολόγο μην την θεωρείς υπερβολική.Είναι το βασικότερο για να μάθεις πόσα kw χρειάζεται ο χώρος σου για να ζεσταθείς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89197 από VASSIA
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3ΟΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΚΤΑΣΗΣ 400ΤΜ.Η ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΕΒΗΤΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ),ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ.ΠΗΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ DAIKIN KAI DELONGHI (12.800e ΓΙΑ 26 ΚW ).ΣΤΗΝ DELONGHI ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ Η DAIKIN ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ -3) ΕΝΩ ΣΤΗ DAIKIN ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΡΚΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΕΝΩ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝΗΣΥΧΩ ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ (ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ-ΖΥΓΙΖΕΙ 300 ΚΙΛΑ).
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΚΑ...26KW ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ 400 ΤΜ?ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΩ ΣΩΣΤΑ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89202 από dimlyk
καλως ηρθες Βασια ...αλλα γραφε με μικρα που ειναι πιο ξεκουραστα :)
αυτο το θα λειτουργει μαζι με τον λεβητα δεν ξερω πως το εννοεις (οχι οτι δεν γινεται) ...
αυτο που σου ειπαν για την νταικιν ,,,αλλα ισχυει για ολες ...υποθετω ειναι οτι σε χαμηλες θερμοκρασιες η αποδοση τους πεφτει ...και σαφως ειναι η καλυτερη ...αν θες να κποιταξεις και καποια αλλη ριξε μια ματια παραπανω .
το που θα τοποθετηθει θα το συζητησεις με τον τεχνικο (οχι τον πωλητη) που θα κανει και τις υπολοιπες εργασιες αν γινεται καλα θα ηταν αυτα τα κρεμαστα να τ αποφυγεις .... οσο για τον θορυβο... ζητα να μαθεις απ την καθε εταιρεια και βαλτο στα κριτηρια επιλογης σου... κι αναλογα με την θεση τοποθετησης ...δεν νομιζω παντως να ειναι κατι τραγικο .
οσο για την ισχυ ,,,εκτιμω οτι ειναι καπως οριακα για τα δυσκολα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89213 από Stef
Καλώς ήρθες Βάσια.Για τα ερωτήματα που έθεσες έχω να πω:Είναι προτιμότερο η εξωτ.μονάδα να είναι τοποθετημένη στο δάπεδο απο την άποψη του θορύβου.Μάλλον είναι λίγα τα 26kw που σου πρότειναν για 400 τμ αλλά κάνε μια ερώτηση αν την συγκεκριμένη ισχύ η α/θ την αποδίδει θερμοδυναμικά ή και με την χρήση αντιστάσεων γιατί απ΄όσο ξέρω οι συγκεκριμένες εταιρίες δεν έχουν α/θ παραπάνω απο 16kw.
Αν και δεν διευκρινίζεις αν η α/θ θα είναι χαμηλών ή υψηλών θερμοκρασιών θα σου πρότεινα να κάνεις μια καλύτερη έρευνα αγοράς γιατί υπάρχουν εταιρίες που έχουν μεγαλύτερες α/θ inverter απο αυτές που αναφέρεις (υπάρχει μέχρι 32kw χωρίς την βοήθεια ηλ.αντιστάσεων).Θα είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά για μια μικρή μονάδα σε σχέση με τις ανάγκες σου που θα σου καταναλώνει αρκετό ρεύμα λόγω των αντιστάσεων ενώ μπορείς να το αποφύγεις αγοράζοντας μια μεγαλύτερη δίνοντας μάλιστα τα ίδια χρήματα.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Stef.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89296 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.

Stef έγραψε:

ΣΤΑΥΡΟΣ Κ. έγραψε: το ιδιο πραγμα ακριβως πρεπει να ανζητησεις και απο τον μηχανολογο.εναν ανθρωπο που κατοπιν της αμοιβης που θα σου ζητησει θα σου παραδωσει εγγραφως την πιστοποιημενη μελετη του για το σπιτι σου η οποια σου ανηκει για οτι και αν θελησεις να κανεις μελλοντικα.αν ο ανθρωπος αυτος μαζι με την μελετη του σου προτεινει ταυτοχρονα και καποια συγκεκριμενη εταιρεια και οχι μονο πιθανες λυσεις (θερμομονωση,επισκευη-αναβαθμηση η" και αντικατασταση συστηματος θερμανσης )μαλλον κατι δεν παει καλα με τον επαγγελματισμο και την αξιοποστια του και αυτο πρεπει να σε πονηρεψει λιγο.

Δεν υπάρχει τέτοιος μηχάνολόγος.Όλοι όσοι κάνουν μελέτες ξέρουν το τι κυκλοφορεί στην αγορά και σίγουρα έχουν πάρε-δώσε με μια τουλάχιστον εταιρία.Άσε που οι περισσότεροι δεν κάνουν μόνο την μελέτη αλλά και την εγκατάσταση σε μια δουλειά .γιατί αλλιώς δεν βγαίνει οικονομικά.Εσύ στη συνέχεια θα πρέπει να κρίνεις και να εκτιμήσεις τις συμβουλές του.

stef μαλλον εχεις γωρισει μονο "λαθος" ανθρωπους οι οποιοι στα πλαισια των καιρων προσπαθουν να εκμεταλλευτουν καταστασεις και την αγνοια σε τεχνικα θεματα των απλων ανθρωπων -πελατων προς οικονομικο οφελος των ιδιων χωρις ιδιαιτερους ενδοιασμους.ειμαι σε θεση να γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια οτι υπαρχουν εκει εξω- στην ζουγκλα για πολλους της αγορας-αξιολογοι ανθρωποι αριστοι επαγγελματιες που το μονο που κανουν ειναι αυτο το οποιο τους ζητας.θερμομηχανολογικη μελετη του χωρου σου -μελετη απωλειων και αναγκες θερμανσης.δεν ξερω αν επιτρεπεται η προβολη στοιχειων αλλα μπορω να προτεινω ανθρωπο ο οποιος οχι απλα τηρει τις σωστες αποστασεις αλλα ειναι προθυμος να βοηθησει ακομη και οικονομικα παραχωροντας την οποια εκπτωση του κανει η εκαστοτε κατασκευαστρια εταιρεια στον πελατη του.τουλαχιστον αυτο εγινε στην δικη μου περιπτωση.(να σημειωσω οτι δν μου προτεινε καμια εταιρεια παρα μονο οταν κατεληξα καπου μετα απο ερευνα αγορας μου προτεινε την παραχωρηση της εκπτωσης του.)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.111 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ