Τα ξυλινα κουφωματα δεν ειναι τα ακριβοτερα

Περισσότερα
8 Χρόνια 9 Μήνες πριν #147392 από woodenframes
Το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής αγοράς κουφωμάτων ανήκει στο αλουμίνιο. Με εξαίρεση τις περιοχές παραδοσιακού χαρακτήρα και τα διατηρητέα κτίρια όπου το ξύλινο κούφωμα κυριαρχεί , η πλειοψηφία των ελλήνων αγοραστών έχει ταυτίσει την λέξη κουφώματα, με την λέξη αλουμίνια. Το φαινόμενο αυτό είναι λιγότερο έντονο στην Β.Ελλάδα όπου το p.v.c. ως υλικό κατασκευής έχει κατακτήσει αξιοσημείωτη μερίδα στην αγορά των κουφωμάτων.

Είναι το κόστος ο κυριότερος παράγοντας που απωθεί τους καταναλωτές, να σκεφθούν ως πρώτη λύση τα ξύλινα κουφώματα; Αν ναι, είναι σωστός αυτός ο συλλογισμός;
Εστιάζοντας λοιπόν στην κατοικία αλλά και στο μικρό ξενοδοχείο, για να δοθεί η απάντηση πρέπει να αναλυθούν κάποιοι παράγοντες που σχετίζονται με τους τύπους των κουφωμάτων.

Στην περίπτωση λοιπόν των παραθύρων που είναι ανοιγόμενα με ανάκλιση, οι διαφορές κόστους είναι αμελητέες. Αυτό ισχύει με την προϋπόθεση ότι συγκρίνουμε προϊόντα με ομοειδή χαρακτηριστικά. Με τη βοήθεια του πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζουμε τα συνήθη τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως αυτά προσφέρονται από την αγορά των κουφωμάτων αλουμινίου και των ξύλινων τρικολλητών αντίστοιχα.

Αρκετά διαφορετική είναι η κατάσταση με τα συρόμενα υαλοστάσια, όπου σίγουρα το κόστος των ξύλινων κουφωμάτων είναι αισθητά μεγαλύτερο από αυτών των αλουμινίου. Η διαφορά αυτή όμως μειώνεται, με την προϋπόθεση ότι τα κουφώματα θα υποστηρίζονται με μηχανισμούς βαρέως τύπου με ανύψωση, κάτι που στα ξύλινα κουφώματα θεωρείται standard.

Για τα πατζούρια μπορούμε να πούμε, ότι υπακούουν σε δικούς τους νόμους. Η έλλειψη του τζαμιού αυξάνει την απαιτούμενη ποσότητα του υλικού κατασκευής στην μονάδα επιφάνειας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αυτοματοποίηση της συναρμολόγησης, επηρεάζουν δραματικά τα κόστη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κοστολογικές διαφορές ανάμεσα σε προϊόντα από διαφορετικά υλικά, όπως ξύλο , κόντρα πλακέ, αλουμίνιο ή Up.v.c.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και στις ειδικές κατασκευές όπου η ευελιξία στην κατεργασία του ξύλινου προφίλ προσφέρει σαφές κοστολογικό πλεονέκτημα έναντι του αντίστοιχου αλουμινίου.

Τέλος συνδυάζοντας εξωτερικά ρολά με ξύλινα κουφώματα, η όποια ποσοστιαία διαφορά στο συνολικό κόστος, είναι αυτονόητο ότι μικραίνει, αφού αφορά μόνο τα υαλοστάσια και όχι το σύνολο της δαπάνης για εξωτερικά κουφώματα.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις, οι διαφορές εξαλείφονται ή και αντιστρέφονται αν στο κόστος του αλουμινίου, προστεθεί το κόστος βαφής σε απομίμηση ξύλου.

Στην τελική σύγκριση, όμως, θα πρέπει να αξιολογηθεί και το οικονομικό όφελος που προκύπτει από την υψηλή ενεργειακή απόδοση των ξύλινων κουφωμάτων. Αυτό σίγουρα εξισορροπεί τα ελάχιστα πλέον έξοδα φροντίδας των ξύλινων επιφανειών, που άλλωστε εξασφαλίζουν τη μεγάλη διάρκεια ζωής και την ανανεωμένη όψη τους, για μεγάλο βάθος χρόνου.

Συμπερασματικά σχέση τιμής και απόδοσης των ξύλινων κουφωμάτων είναι θετική. Οι υποψήφιοι αγοραστές κουφωμάτων έχουν την ευκαιρία να εντάξουν στην έρευνα αγοράς που πραγματοποιούν, ένα προϊόν που είναι πολυτελές αλλά δεν είναι είδος πολυτέλειας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147606 από aparliaros
Νομίζω όμως οτι στο συνολικό κόστος θα πρέπει να μπει και το κόστος συντήρησης του εκάστοτε κουφόματος.


Sent from my iPad using Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147607 από Ronin

aparliaros έγραψε: Νομίζω όμως οτι στο συνολικό κόστος θα πρέπει να μπει και το κόστος συντήρησης του εκάστοτε κουφόματος.


Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο τα ξύλινα κουφώματα υπερτερούν.βλέπεις τα αλουμινένια κουφώματα δεν δέχονται επιδιόρθωση, ενώ τα ξύλινα αν έχει γίνει από την αρχή σωστή προεργασία τότε μετά από πολλά χρόνια με μια μικρή συντήρηση γίνονται καινούρια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ