Σύνδεση ηλιακού θερμοσίφωνα με πλυντήριο

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #64780 από gmech
Sugarboy μπορέις σε παρακαλώ να μας στείλεις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το "σύστημα μίξης με ρυθμιστή πίεσης (περί τα 15ευρώ όλο μαζί)" που ανέφερες? Ψάχνοντας θερμοστατική βαλβίδα για να συνδέσω τα πλυντήρια ρούχων-πιάτων έίδα ότι έχουν αρκετά μεγάλο κόστος αγοράς.

Παιδιά εσείς που συνδέσατε τα πλυντήρια με θερμοστατικές βαβλίδες μίξης απο που τις προμηθευτήκατε και με τι κόστος?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλές γιορτές!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147894 από villasg
Επαναφερω το θεμα μιας και αγορασα νεο πλυντηριο με μονο εισοδο κρυου νερου [ αποσταση απο το πληντηριο 3-4 μετρα σωληνα ] ελαγα να το συνδεσω με τον ηλιακο μεσω μιας Θερμομικτικης βαλβιδας .
Θα ηθελα μια βοηθεια σε επιλογη καταλληλης βαλβιδας καθως και της διασυνδεσης της ( πχ να κρεμετε - να μπει σταθερα στο κρυο ή το ζεστο ).
Και οποια αλλη πληροφορια δεκτη ( θερμοκρασιες κλπ ) .

Ευχαριστω εκ των προτερων

Επισης για το "σύστημα μίξης με ρυθμιστή πίεσης" δεν απαντησε κανεις να δουμε πως/τι ειναι αυτο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147896 από Κυριακίδης 2
Αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιώ χρόνια τώρα περίπου 12 χρόνια σε μοντέλο που θεωρούσα ρίσκο να το κάνω (whirpool - 6th sense 8kg ) γιατί έχει ηλεκτρονικό πρόγραμμα - και από τα πιο ακριβά πλυντήρια κτλ
Ευτυχώς όλα πηγαίνουν καλά χωρίς προβλήματα όσον αφορά φοβίες με πιθανές βλάβες .
Εγώ π.χ. απλά έβαλα ένα απλό "ταυ" + βάνα και πήρα νερό από την αναμεικτική της μπανιέρας (χωρίς ρυθμιστές πίεσης που αναφέρουν οι υπόλοιποι παραπάνω) αλλά αναμεικτική που δείχνει στον πόμολο ρύθμισης και την θερμοκρασία σε αριθμούς π.χ. 30 βαθμούς 40 και φτάνει μάξιμουμ έως 50 βαθμούς .

Άσε που είμαι στον 1ο όροφο διόροφης οικοδομής και ο ηλιακός μου είναι στο ρετιρέ !. Για σένα που είναι στα 3-4 μέτρα είναι ότι καλύτερο. (γιατί σε μένα λόγω και μήκους σωλήνων και ειδικά όταν είναι χειμώνας δεν προλαβαίνει να κατεβεί γρήγορα το ζεστό νερό μέχρι κάτω και πρέπει να το βάλω να τρέξει λίγο πρώτα μέχρι να έρθει ζεστό νερό).

Όμως , δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά .
1) Αν θέλεις να πλύνεις ρούχα που απαιτούν π.χ. 30 έως 50 βαθμούς , αυτό είναι οκ απλά με την αναμεικτική βάνα που θα βάλεις .
2) Όμως όπως γνωρίζουμε , μας ενδιαφέρει μόνο το 1ο νερό που θα πάρει να είναι το ζεστό από τον ηλιακό . Τα υπόλοιπα νερά (κοινώς ξεπλύματα) εκεί πρέπει να του δίνεις μόνο κρύο νερό . Εγώ απλά στέκομαι κοντά στο πλυντήριο μόνο κατά την διάρκεια που παίρνει το 1ο ζεστό νερό και αφού το πάρει , αμέσως γυρίζω την θερμομικτική στο κρύο και φεύγω μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα. Αν ξεχαστείς μια φορά και δεν το κάνεις αυτό , δεν θα κάνεις μπάνιο με ζεστό νερό καθώς θα έχει αδειάσει όλος ο ηλιακός.
3) Ένα "κακό" που παρατήρησα είναι ότι το πρόγραμμα με αυτήν την διαδικασία τελειώνει γρηγορότερα (καθώς μπαίνει άμεσα ζεστό νερό μέσα στο πλυντήριο και δεν χρειάζεται ο γνωστός χρόνος για την ηλεκτρική αντίσταση για να ζεστάνει το νερό ). Αυτό το "πρόβλημα" το έλυσα επιλέγοντας άλλο πρόγραμμα ισάξιο αλλά με περισσότερο χρόνο πλύσης.
Αυτό το έκανα και πιο παλιά σε άλλο πλυντήριο (παλιές μπακατέλες με μηχανικό πρόγραμμα ) όπου εκεί δεν είχα καν θερμομικτική . (πλυντήριο Indesit) και σε εκείνο έστελνα κατευθείαν καυτό νερό για πλύση λευκών ρούχων !
Όλα γίνονται , απλά πρέπει να προσεχτούν κάποια σημαντικά πράγματα όπως ανέφερα παραπάνω . Μακάρι αυτό να το εκμεταλλεύονταν όλοι με κατάλληλα εννοείται πλυντήρια για σύνδεση σε ηλιακό καθώς θα ήταν πολύ σημαντικό ενεργειακής εξοικονόμησης θέμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147899 από etsa67
Διαθέτω ενικιαζόμενα διαμερίσματα και χρησιμοποιώ τρία πλυντήρια 9+8+6 κιλών με ζεστό νερό από μπόιλερ ηλιακών.
Το παραπάνω σύστημα έχει μεγάλη οικονομία για τον αριθμό πλύσεων την εβδομάδα, και το ξεκίνησα 10 χρόνια πρίν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Τα πλυντήρια είναι. 1,Αριστον 9 κιλών 1400 ρπμ., 2. Γουίλπουλ 6 κιλών 800 ρπμ, και Γουίλπουλ 8 1400 ρπμ επαγγελματικό.
Το καλοκαίρι και για κάθε εβδομάδα οι πλύσης ανέρχονται σε 25 -30 και η χρήση είναι επαγγελματική
Στάθης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ