Δεν ζεστενει το boiler(βοήθεια)

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151425 από vagroul
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Εχω το εξης πρόβλημα. η συνδεσμολογια του λεβητοστασιου μου ειναι συτη που βλέπετε και είναι για ένα σπίτι. Όπως με είχατε συμβουλεψει παλαιότερα εχω ξεκουμπωσει την ηλεκτροβανα για να γίνετε η αποθερμανση στο σπιτι. Αυτο το έκανα φέτος ταυτόχρονα με την αλλαγή του λεβητα αλλά το ειχα δοκιμασει και πέρυσι και το αποτέλεσμα είναι νσ μην ζεστενει το boiler του ηλιακού. Μερικα στοιχεία. Λεβητας ΘΕΡΜΙΣ CM30, θερμοστστης simens rev13 με PID, κυκλοφοριτης wilo RS30/70r (δοκοιμασμενος σε ολες τις σκαλες) υψομετρα: λεβητας στο υπόγειο, συλλέκτης με την ηλεκτροβανα 6-7 μετρα ψηλότερα και ηλιακος ακλα 7-8 μετρα ψηλότερα. Συνολο γυρο στα 15 μετρα. Φταίει ο κυκλοφοριτης η να κουμποσω ξανα την ηλεκτροβανα και να κανω αποθερμανση στο boiler;;;
Την βοήθεια σας παρακαλώ αν μπορείτε. (καυστιριατζης και υδραυλικος μου λενε να βαλω την ηλεκτροβανα οπως ήταν)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151438 από ELECTRICALCHIEF
Απαντήθηκε από ELECTRICALCHIEF στο θέμα Re:Δεν ζεστενει το boiler(βοήθεια)
Πιθανολογω πως δεν παει νερο στο βοιλερ. Αιτια μπορει να ειναι ο κυκλοφορητης με τα χαρακτηριστικα του μανομετρικο κλπ ή η πιεση του νερου στο κλειστο κυκλωμα να μην ειναι η σωστη για το συνολικο μανομετρικο. Επισης τσεκαρες για τυχον παρουσια αερα τερμα πανω με ταυτοχρονα μή υπαρξει ή λειτουργια ετων αυτοματων εξαεριστηρων?


Sent from my iPad using Tapatalk

la nordica svezia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151441 από vagroul
Απαντήθηκε από vagroul στο θέμα Re:Δεν ζεστενει το boiler(βοήθεια)
Σ ευχαριστώ για την απάντηση.νερο στο boiler δεν πάει σίγουρα. Ο λόγος ποίος είναι; Τα εξαεριστικα οπως και όλη η εγκατάσταση εγινε πέρυσι. Η πιεση στον αυτοματο πληρωσης αν εννοείς αυτόνειναι στο 2. Στα σωματα βέβαια για καποιο λόγο βρισκω συνέχεια αέρα.

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151443 από Still
Απαντήθηκε από Still στο θέμα Δεν ζεστενει το boiler(βοήθεια)
ο αερας στην εγκατασταση πιθανών να ειναι απο μεγαλη σκαλα του κυκλοφορητη.
χαμηλωσε μια σκαλα και κανε εξαερωση στα τελευταια πανω εξαεριστικα, ανεξαρτητα αν ειναι καινουρια ή οχι.
πιστευω οτι για ενα τοσο μεγαλο υψος ισως επρεπε να βαλεις ξεχωριστο κυκλοφορητη στο μποϊλερ
Last edit: 8 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Still.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151449 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Δεν ζεστενει το boiler(βοήθεια)
Το λάθος σου είναι ότι ξεκούμπωσες το μοτέρ και άνοιξες τη βαλβίδα του κολλεκτέρ ανοιχτό.
Φυσικό είναι να μην κυκλοφορεί αρκετό νερό ζεστό στο κύκλωμα του μποίλερ επειδή αντλείται απο το διαμέρισμα και αποδυναμώνεται εύκολα.
Βάλε ξανά το μοτέρ αύξησε τη θερμοκρασία του υδροστ΄΄ταη κυκλοφορητή και δοκίμασε να λειτουργήσεις τον καυστήρα για λογαριασμό του μπόιλερ μόνο και μέτρα τον χρόνο που θα κάνει έως ότου ζεσταθεί καλά χωρίς φυσικά να έχει ηλιοφάνεια.
Να θυμάσαι πάντα ότι το νερό χρήσησ απαιτεί πολύ ενέργεια ιδιαίτερα όταν βρίσκεται εκτεθειμένο (στην ταράτσα.) και χωρίς αυτοατισμό. Ειδικά σε ηπιο καιρό που δεν απαιτείται μεγάλη πσότητα θέρμότητας απο το διαμέρισμα και ο θερμοστάτης χώρου πιάνει εύκολα θερμοκρασία και κόβει τον καυστήρα πώς νομίζεις θα ζεσταθεί όλο το δοχείο. Δεν θα ζεσταθεί και θα λές τί φταει.
Σε αυτή τη περίπτωση η σωστή εγκα/ση θέλει τη σύνδεση του δοχείου ανεξάρτητα με δικό του κυκλοφορητή και ρελέ για ενεργοποίηση του καυστήρα απο το σπίτι και δεύτερο υδροστάτη παύσης λειτουργίας του κυκλοφορητή σε υψηλότερη θερμοκρασία.
Είναι το όλο θέμα πάνω απο όλα πώς αντιλλαμβάνεσαι τους κύκλους λειτουργίας των θερμικών συστημάτων καί όχι τόσο τα παρελκόμενα που θα εγκαταστήσεις χωρίς να υποστηρίζονται απο την υδραυλική εγκα/ση. Παρό 'λα αυτά ξανακούμπωσε το μοτέρ και δοκίμασε να κλείσεις τη χειροκίνητη βάνα επιστροφής στο κολλεκτέρ των σωμάτων έτσι ώστε να κυκλοφορεί το νερό μόνο στο μποίλερ και μέτρησε χρόνο που θα κάνει να ζεσταθεί. Πιάσε κι τη σωλήνα επιστροφής στο μπόιλερ του ηλιακού να δείς άν το νερό που εξέρχεται είναι ζεστό αν ναί τότε η κυκλοφορία είναι καλή και καλή επιτυχία.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ