Επιλογή Λέβητα Ξύλου

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145456 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Επιλογή Λέβητα Ξύλου
Στάθη, μην τρέχεις. Καταρχήν ούτε θίχτηκα, ούτε νευρίασα, ούτε μπορώ να ξέρω πόσο καλός είσαι σε αυτό που κάνεις. Εγώ του είπα να κάνει το προφανές. Δεν είναι δικαιολογία ούτε ότι είναι στην επαρχία, ούτε ότι είναι δύσκολο το πρόβλημα. ΔΕ δέχομαι όμως, ότι δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει να κάνει μελέτες.

Ποιά η γνώμη μου περί αποδόσεως ξυλολεβήτων? Μα φυσικά καμμία. Δεν έχω καμμία απολύτως ιδέα. Ούτε την ειδική φόρτιση του χάλυβα από την καύση ξύλου γνωρίζω

Εσύ ξέρεις για παράδειγμα αν η μεταβολή 3% σε μια ιδιοσυχνότητα ταλάντωσης μιας γέφυρας οφείλεται σε αστοχία ή σε τυχαίο παράγοντα? Έχουμε βλάβη ή όχι? Σε ποιό σημείο της κατασκευής? Πόσο σημαντική είναι? (αν υπάρχει)... Να επιδιορθώουμε? Και πως θα ελέγξουμε αν πέτυχε η επιδιόρθωση?

Τι εννοώ? Έκαστος στο είδος του, και ο λουμίδης στους καφέδες.

Τι θέλω να πω? Ότι εσύ μπορεί να είσαι καλός στο να διαστασιολογήσεις ένα λέβητα ξύλου (δεν έχω κανένα πρόβλημα να το δεχτώ αυτό), αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει μελέτες από μέσα από ένα forum, από το πληκτρολόγιο δηλαδή. Άποψή μου είναι αυτή.

Νομίζω ότι καταλάβατε τι θέλω να πώ. Φυσικά θα δεχτώ και ότι ΚΑΙ ξέρεις να βοηθήσεις ΚΑΙ ότι θέλεις να βοηθήσεις. Όμως ο φίλος μας πρέπει να πάει σε μελετητή.

Καλό σας βράδυ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145457 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή Λέβητα Ξύλου
Εγώ του λέω το εξής: Το να υπολογίσεις τον ξυλολέβητα με τον τρόπο που υπολογίζεις έναν αερίου πετρελαίου είναι λάθος. Προσπαθώ μέσα από τα γραφόμενα να εξηγήσω το ότι αν του επιλλέξουν οριακό ξυλολέβητα θα αστοχήσουν με αποτέλεσμα και να μην θερμαίνεται σωστά το σπίτι του και να καίει αρκετά παραπάνω.
Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ μέσα από το φόρουμ ώστε ο καθένας μας να είναι λίγο πιο ψαγμένος.
Επειδή ξέρω τα λάθη που κάνουν όσοι Μηχανολόγοι κάνουν μόνο τις μελέτες και όχι και την εγκα/ση δεν έχουν άμεση επαφή με το αντικείμενο και αυτό προσπαθώ να το ανεβάσω στο φόρουμ.
Νομίζεις ότι έχω άδικο? Ή νομίζεις ότι ένας ξυλολέβητας διπλάσιος σε ισχύ από τις απώλειες θα καίει περισσότερο.
Δεν πρέπει να αιτιολογήσω την απάντησή μου νομίζεις? Αυτό κάνω δεν το λέω έτσι για να περνάει η ώρα αλλά το έχω αντιμετωπίσεις πολλές φορές γιατί κάνω ο ίδιος μόνος μου τις εγκα/σεις και τις μελέτες φυσικά.
Καλό σου βράδυ.
Όσον αφορά αν με ξέρει από χθές χρειάζεται?
Αν ναι μένω στη Λίμνη Β. Εύβοιας και έχω και ενικ. Διαμερίσματα.
Όποτε έρθεις στη Λίμνη μην διστάσεις να τηλεφωνήσεις.
www.eviali.com

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ