Σόμπες pellet Ravelli

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109617 από γιαννης-δραμα
Απαντήθηκε από γιαννης-δραμα στο θέμα Σόμπες pellet Ravelli
Γεια σου Βασιλη και απο μενα καταρχην.
Για την επιλογη μαρκας εισαι μια χαρα απλα θα ελεγα να πηγαινες καλυτερα στην 12αρα για να εισαι απολυτα καλυμμενος(βεβαια παιζει ρολο και η διαρρυθμιση του σπιτιου).
Προσεξε να μπει σε μερος που να βοηθαει η ροη του αερα για να καλυψεις οσο γινεται καλυτερα το σπιτι,επισης που και πως θα τοποθετηθει η καμιναδα και οχι μεγαλες οριζοντιες διαδρομες(μακρια απο τοιχους η καταληξη η αλλιως φιλτρο)!Οσο για το πελλετ βγες μια βολτα στην αγορα και παρε προσφορες απο εμπορους,δες τι χρηματα θες να διαθεσεις αν εχεις ορεξη να ασχολησε με το καθαρισμα της σταχτης μπορεις να πας σε απιστοποιητα με καλο ονομα στην αγορα η σε πιστοποιημενα για να εχεις και ησυχο το κεφαλι σου.
Οτι και αν διαλεξεις πρωτα να παρεις κανα δυο τσουβαλακια και να τα δοκιμασεις για να δεις πως συμπεριφερονται στο μηχανημα σου.Και καλο θα ηταν να δοκιμασεις και αλλες μαρκες στην διαρκεια του χειμωνα εφοσον εξοικειωθεις λιγο με την σομπα,και απο ρυθμισεις αν δεν μπορουν να σε βοηθησουν η τεχνικοι τοτε εδω ειμαστε εμεις .
Για περισσοτερα αν θελεις να τα πουμε και απο κοντα (ισως καποια στιγμη να οργανωσουμε καμια συγκεντρωση και εδω για να γνωριστουμε και απο κοντα ολοι οι δραμινοι και μη).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109647 από Vasilis Drama
Απαντήθηκε από Vasilis Drama στο θέμα Σόμπες pellet Ravelli
Την σομπα θα την βαλω σε μια γωνια οπου απο εκει εχει οπτικη επαφη με ολο το σπιτι (μονο ενα σημειο ειναι ετσι μεσα στο σπιτι και εκει θα την βαλω), ευτυχως πισω απο εκεινο τον τοιχο ειναι το μπαλκονι μου και θα μπορω να βγαλω το μπουρι αμεσα εξω!
Οταν ρωτησα αυτον που μου πουλησε την σομπα για το μπουρι αν θα μαυριζει και που να το βαλω, μου ειπε οτι μια λυση ειναι να το βαλω ακριβως μολις βγει απο τον τοιχο και να κοιταει προς τα κατω, δηλαδη καμια 30-40 εκατοστα οριζοντια (απο την σομπα) και εκει που θα βγαινει (στο μπαλκονι δηλαδη και κολλητα με τον τοιχο) να βαλω καποιο ταψι με νερο για να μαζευει τις σταχτες (ή κατι τετοιο τελος παντων).
Δεν μου ακουστηκε και πολυ καλο.
Τι λες εσυ?

Υ.Γ. Σε καμια περιπτωση δεν θελω να μαυρισει ο τοιχος και καθε λιγο και λιγακι να θελει βαψιμο.

Οσο για το φιλτρο, αξιζει? Θα ειναι απολυτα καθαρα μετα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109665 από Panos
Απαντήθηκε από Panos στο θέμα Σόμπες pellet Ravelli
αγαπητέ συμφορουμίτη και συμπολίτη Vasilis Drama, καλημέρα και από εμένα.
Η επιλογή της σόμπας σου είναι αρκετά καλή για να ζεστάνει άνετα, στα γερά κρύα, έναν ανοιχτό χώρο 40-50 τμ. (σαλωνοκουζίνα). ¨Οσο για το μπουρί στο μπαλκόνι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις από τώρα ένα φίλτρο νερού, το οποίο θα σου μαζεύει όλες τις στάχτες και θα βγάζει τα καυσαέρια καθαρότερα στον περιβάλλοντα χώρο. (Στην Δράμα πουλάνε φίλτρα νερού με 30-40€), ή μπορείς να κάνεις ένα αυτοσχέδιο με δοχείο τυριού με 5€. ¨Οσο για πέλλετ, τα καταστήματα πωλήσεων καυσοξύλων και πελλετ πουλάνε όλες τις μάρκες πελλετ (πιστοποιημένες και μή) σε χαμηλές τιμές που κυμαίνονται από 190€ τα απιστοποίητα noname έως και 320€ τα πιστοποιημένα λευκής ελάτης Ρουμάνικα. ¨οπως σου είπε και ο γιαννης-δραμα μπορείς να κάνεις τις δικές σου δοκιμές με δυο τρεις σακούλες από κάθε μάρκα, για να βρείς το καταλληλότερο για την σόμπα σου και την τσέπη σου. ούτως ή άλλως δεν γλιτώνεις το κουβάλημα και το καθάρισμα με τίποτα (για το καθάρισμα θα σου πρότεινα να βρεις σκούπα στάχτης) όσο για τις ρυθμίσεις της σόμπας που θα χρειαστείς, είσαι στον καλύτερο ιστότοπο ! (η βοήθεια που προσφέρεται από τα μέλη θα σου φανεί πολύτιμη τόσο σε λύσεις των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσεις όσο και της οικονομίας (άλλωστε γι' αυτό καταλήξαμε όλοι σε αυτή την λύση με αλλαγή καυσίμου).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109673 από giamix
Απαντήθηκε από giamix στο θέμα Σόμπες pellet Ravelli
Το θέμα είναι αν η RV120 με την Flavia χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό και αν έχουν την ίδια συμπεριφορά. Δεν είμαι σίγουρος. Την Holly την έχεις δουλέψει καθόλου με το φίλτρο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109675 από giamix
Απαντήθηκε από giamix στο θέμα Σόμπες pellet Ravelli
Το καλό στο νέο σπίτι που θα μένω από φέτος, το φίλτρο μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς πίσω από τον τόιχο που θα είναι η σόμπα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109699 από Vasilis Drama
Απαντήθηκε από Vasilis Drama στο θέμα Σόμπες pellet Ravelli
Ερωτησεις:

1ον. Εγω την σομπα την πηρα ως ΜΟΝΗ πηγη θερμανσης ΓΙΑ ΟΛΟ την διαμερισμα και οχι μονο για 40-50 τ.μ. (θα μου το ζεστανει ολο ή οχι?)

2ον. Το φιλτρο νερου πού μπαινει ακριβως? (μεσα στο σπιτι, πισω απο την σομπα, εξω απο το σπιτι, που?)

3ον. Για το καθαρισμα της σομπας που αναφερεσαι? (στο σταχτοδοχειο, στο μερος που γινεται η καυση ή καπου αλλου?) το σκουπακι ειναι απαραιτητο για σωστη και καθαρη δουλεια?

4ον. Αν δεν βαλω φιλτρο νερου και βγαλω το μπουρι στο μπαλκονι (μεσα στο μπαλκονι, κολλητα στον τοιχο), το μαυρισμα το εχω σιγουρο? (και αυτο το φιλτρο των 30-40 ευρω ειναι σιγουρα αξιοπιστο? μην το παρω και παλι τρωω την μαυριλα, αν ειναι να δωσω κατι παραπανω π.χ. 80-100 ευρω και να παρω κατι αξιοπιστο με πολυ καλη αποδοση!)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.128 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ