Συμβουλές για σόμπες Ravelli

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #155977 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Η ενδειξη σημαινει ότι έχει απενεργοποιηθεί η λειτουργία RDS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #155980 από antonisraggas
Απαντήθηκε από antonisraggas στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Και πως μπορω να το ενεργοποιησω ξανα;ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156220 από takismg
Απαντήθηκε από takismg στο θέμα Re:Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!
Το τζάκι το αγόρασα από Κομοτηνή σε αρκετά καλή τιμή 2200€ λόγω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν εκθεσιακό.
Το σπίτι έχει θέρμανση και δε μένει καθόλου χωρίς ζέστη λόγω μικρού παιδιού. Πέλλετ αγοράζω το GENOL είναι μικρότερα σε μέγεθός και πιο μαλακά από τα υπόλοιπα αυστριακά. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του τζακιού, αρκετή ζέστη και στο επίπεδο 1, απλώς μου φαίνεται ότι ο κοχλίας δουλεύει πολύ συχνά(κάθε 2-3 δευτερόλεπτα) αλλά όπως είπες κι εσύ αυτό είναι θέμα ρυθμίσεων.
Βασικά στις γιορτές που μπόρεσα και ασχολήθηκα λίγο κατάλαβα ότι δεν έχει ρυθμιστεί το RDS αφού σε κάθε εκκίνηση ή σβήσιμο μου βγάζει "SET RDS". Διάβασα σε προηγούμενες αναρτήσεις το πώς μπορεί κάποιος να το ρυθμίσει και για βίντεο με τον τρόπο ρύθμισης αλλά λόγω παλαιότητας αυτών των αρχείων (πριν 4 χρόνια) δεν είναι διαθέσιμα για να τα κατεβάσω. Θα παρακαλούσα αν είναι δυνατόν να τα ανεβάσετε ξανά. Θα το ψάξω βέβαια ακόμα λίγο γιατί αν και ο έμπορος με επιβεβαίωσε δείχνοντάς μου τον κατάλογο ότι έχει RDS, κάτι μου λέει όμως ότι δεν έχει γιατί στη σελίδα της RAVELLI δεν το αναφέρει.
Last edit: 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν by takismg.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156257 από aaaffers
Απαντήθηκε από aaaffers στο θέμα Re:Re:Συμβουλές για σόμπες Ravelli

dimitris11 έγραψε: Αυτό αφορά όσους παίρνουν αέρα από έξω. Όταν φυσά απο τη μεριά που παίρνει η σόμπα αέρα έρχεται παραπάνω αέρας στο θάλαμο καύσης και δεν βγαίνει απο την καμινάδα αλλά απο την τρύπα της αντίστασης και το ρεζερβουάρ του πελετ.Εκανα πατέντα και για την αντίσταση και τελος η καπνίλα στο σπίτι. Βεβαία ολα αυτα επρεπε να τα κανει αυτος που κατασκευαζει τη σομπα.

Φίλε μου έχω το ίδιο πρόβλημα ,εσύ πως το αντιμετώπισες;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156258 από takismg
Απαντήθηκε από takismg στο θέμα Re:Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Καλημέρα!
Τελικά το έψαξα εχθές και έβγαλα συμπέρασμα. Το μηχάνημα έχει RDS το οποίο φυσικά κατά την τοποθέτηση του δεν ενεργοποιήθηκε. Τη ρύθμιση την έκανα εγώ με τη βοήθεια παλιών σας αναρτήσεων. Όταν τελείωσε το σετάρισμα όλα πήγαιναν καλά έως ότου άρχισε να ηχεί ο συναγερμός και στην οθόνη έγραφε 09-AIR FLOW METER και έκανε συνεχώς MODULATION. Μπήκα στο stove status και παρατήρησα (το είχα παρατηρήσει βέβαια και από την ημέρα της τοποθέτησης) ότι η ταχύτητα ροής στην είσοδο είναι συνεχώς κολλημένη στα 0 m/s. Προσπάθησα να βγάλω τον συναγερμό αλλά η χαμηλότερη τιμή που δέχεται είναι τα 0,10 m/s και έτσι αναγκάστηκα να απενεργοποιήσω το RDS για να μπορέσω να κοιμηθώ. Επομένως το RDS με την ενεργοποίηση του εντόπισε το "σφάλμα" το οποίο υπάρχει από την ημέρα αγοράς του τζακιού αλλά όσο δούλευε ως απλή σόμπα δεν έγινε αντιληπτό! Η ερώτησή μου είναι αν όντως αυτό είναι σημαντική δυσλειτουργία του μηχανήματος (πχ. χαλασμένος αισθητήρας, λάθος σύνδεση καλωδίων με πλακέτα κλπ) και αν μπορώ να κάνω κάτι για να διορθωθεί ή αν είναι απλά θέμα ρυθμίσεων. Σήμερα βέβαια θα επισκεφτώ τον έμπορο, ο οποίος όμως μου πούλησε τζάκι χωρίς ενεργοποιημένο RDS για τους δικούς του λόγους...... και για αυτό πιστεύω ότι η βοήθειά σας θα μου φανεί πιο χρήσιμη!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156259 από aaaffers
Απαντήθηκε από aaaffers στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli

sdancer75 έγραψε:

aaaffers έγραψε:

Δημήτρης Κατσούνης έγραψε: Yπάρχει και μία άλλη πιθανότητα που είδα εγώ στη δική μου (αερόθερμη 12kw) όταν κάπου κάπου (όχι συνέχεια) και τις πιο πολλές φορές την πρώτη μισή ώρα που ήταν αναμένη και μερικές φορές αργότερα αρκετά όταν η σόμπα ήταν πλέον σε max temp. Αμέσως απέκλεισα την πιθανοτητα διαροής (παρά το ότι το κορδόντι της μπρος πόρτας σε δύο σημεία είναι στα τελευταία του) επειδή το φαινόμενο ήταν περιοδικά και μάλιστα ακανόνιστα και όχι συνεχές. Εντόπισα λοιπόν κόκκους πέλλετ που ξεφεύγαν από το άδειασμα τσουβαλιού στο ντεπόζιτο και καθόντουσαν σε μεταλλικά μέρη που αναπτύσεται υψηλή θερμοκρασία. Και αυτά σε κάποιο στάδιο της υπερθέρμανσής τους βγάζαν αυτή ακριβώς τη μυρουδιά του ξύλου που πάει να ανάψει. Κάτι που θυμίζει λίγο το πρώτο άναμμα το φθινόπωρο που καίγεται η κάθε φύσης σκόνη (κυρίως) που έχει κάτσει σχεδόν παντού. Όταν στο εξής τα καθάριζα τακτικά και πρόσεχα το φαινόμενο σχεδόν σταμάτησε. Και λέω σχεδόν γιατί υπάρχουν και τέτοια μέρη που δεν είναι άμεσα προσβάσιμα. Στο εξής λοιπόν προσοχή στην τροφοδοσία με πέλλετ.
Α και κάτι άλλο. Το μονοξείδιο (του άνθρακα) που είπες φίλε μου σε κάποια στιγμή πιο πάνω (και για το οποίο έχουν γίνει εκτενείς συζητήσεις στο φόρουμ) είναι ΑΟΣΜΟ! Και γιαυτό πέρα από αυτή καθαυτή την τοξικόητά του σαν αέριο, γίνεται πιο επικίνδυνο επειδή δεν ανιχνεύεται από την μύτη μας.

Δημήτρη το θέμα με την τροφοδοσία μου το έχει επισημάνει και ο τεχνικός μου μιας και το πέλλετ που χρησιμοποιώ έχει αρκετή σκόνη και πλέον κατα την τροφοδοσία σκεπάζω κάποια τμήματα της σόμπας με μία μεγάλη πετσέτα.
Τώρα οσον αφορά την διαρροή, σήμερα που έγινε και η αλλαγή του κορδονιού είδα απο τα σημάδια του καπακιού οτι το παλιό όντως δεν εφάρμοζε καλά.
Το κορδόνι λοιπόν αντικαταστάθηκε με ένα φαρδύτερο και παχύτερο και εκτός απο το βίδωμα το άνοιγμα του καπακιού σφραγίστηκε με μαυρη σιλικόνη αντοχής 1200 celsiu ,ο θάλαμος καύσης ελέγχθηκε για τυχόν ρηγματώσεις και βλέπουμε,σήμερα κατά τις 2230 το πρώτο άναμα.


Τελικα η μυρωδια εξαφανιστηκε ; Τι διαστασεις κορδονι αγορασες και ποσο κοστησε ;


Συγνώμη για την καθυστερυμενη απάντηση,τελικά η μυρωδιά δεν ήταν απο το κορδόνι άλλα απο τις εισαγωγές τις αεροκουρτίνας.
Εξηγώ, δεξιά και αριστερά της πόρτας υπάρχουν δυο εισαγωγές οι οποίες παίρνουν αέρα από τον εσωτερικό χώρο και καταλήγουν στο τζάμι μέσα στο θάλαμο καύσης για να μην θολώνει η πόρτα.Λόγω κακού ελκυσμού όταν η σόμπα έσβηνε αυτές οι εισαγωγές δούλευαν αντίστροφα και ο καπνός που είχε απομείνει στο θάλαμο καύσης έβγαινε στο δωμάτιο.
Το πρόβλημα λύθηκε προσθέτοντας άλλο ενα κομμάτι μπουρί ,μου το έχει κάνει μια φορά φέτος και το συνδέω με την παράλληλη λειτουργιά του τζακιού, οι καμινάδες είναι κολλητά και πιστεύω κάτι παίζεται εκεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.129 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ