Συμβουλές για σόμπες Ravelli

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151671 από sdancer75
Απαντήθηκε από sdancer75 στο θέμα Re:Συμβουλές για σόμπες Ravelli

zetakias έγραψε: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΕΤ RAVELLI.ΕΓΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΩ 100ΤΜ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΩΜΠΑ 10ΚW. ENAΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΟΣ ΡΑVELLI ΕΔΩ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 10ΚW ΑΛΛΑ ΜΕ 7KW EIΜΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Η 7ΑΡΑ Η ΡΑVELLI ΚΑΛΥΠΤΗ ΜΕΧΡΙ 120ΤΜ.ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΟΜΠΕΣ ΑΠΟ 10ΑΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 7-8 ΑΛΛΑ Η ΡAVELLI ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΛΕΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ.


Εξαρτάται απο τη μόνωση που έχεις. Προσωπικά νομίζω ότι η 7αρα ειναι μικρη. Αν δεν έχεις και καλή μόνωση τότε η 10αρα ειναι μονόδρομος .

sdancer75

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151674 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Πρωτα πρεπει να μαθεις τι αναγκες εχει το σπιτι σου σε θερμανση.Αυτο ειναι το πιο βασικο.
Μετα αφου ξερεις ποση ενεργεια θελεις περνεις μια σομπα που οταν δουλευει στο 70% της ισχυς της σου δινει αυτη την ενεργεια.
100 τετραγωνικα ,δηλαδη;Μονομενα-αμονωτα,διαμερισμα-μονοκατοικια,στη θαλλασα στα 1500 μετρα,κουφωματα μονα-διπλά.Δεν υπαρχει ευκολη απαντηση.
Βλεπεις την καταναλωση που γραφει ο κατασκευαστης,την αποδοση που δινει και υπολογιζεις την ενργεια που θα παρεις στο σπιτι.

1 κιλο πελετ δινει 5kw ενεργεια αν η σομπα εχει 80% αποδοση στο σπιτι θα μεινουν τα 4kw το 1kw θα εχει δραπετευση απο την καμιναδα στην ατμοσφαιρα.
Λεει π.χ. οτι καιει τρια κιλα/ωρα με 80% αποδοση θα παρεις 12kw στο σπιτι,αν το σπιτι σου απαιτει 13kw η σομπα δεν κανει.
Τρια κιλα πελετ μπορει να λεει αλλα για ποιο πελετ; Ο κατασκευαστης το εχει ρυθμιση βαση καποιας μαρκας πελετ,αν βαλεις αλλη μαρκα πελετ θα εχεις αλλη καταναλωση(μικροτερη ή μεγαλυτερη).Το πελετ δεν ειναι πετρελαιο.Καθε μαρκα εχει αλλη διασταση και πυκνοτητα οποτε πεφτει με διαφορετικο ρυθμο στη σομπα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151763 από cuprakias
Απαντήθηκε από cuprakias στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Αν ειμαστε οκ και δε δυσκολευτω με τις φοτο αυριο το βραδυ θα σας δειξω πως γινεται το service στη flavia που εχω ... το εκανα μονος μου γιατι δεν εβρισκα ακρη με τεχνικους κ.τ.λ.
εχω ανοιξει το ποστ εδω
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59707&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151832 από aaaffers
Απαντήθηκε από aaaffers στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Κυριοι καλημέρα ,θα ήθελα την βοήθεια σας.
Εδω και κάποιο καιρό η υδραυλική hrv 160 που έχω παρουσιάζει ένα σοβαρό πρόβλημα,όταν την σβήνω και μετά την φάση final cleaning όταν πέφτουν οι στροφές μου βγάζει απο τις περσίδες άσχημη μυρωδιά καμένου και μία μικρή ποσότητα καπνού ,αυτό το φαινόμενο διαρκεί αρκετή ωρα μετά το σβήσιμο.
Ειδικά εχθές ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού η μυρωδιά βγαίνει απο τις περσίδες ακόμα και σήμερα το πρωί.
Όταν επικοινώνησα προ ημερών με τον τεχνικό μου είπε οτι ίσως χρειάζονται τα τουμπα καθάρισμα,πράγμα που δεν είχα κάνει ποτέ απο τον Οκτώβρη εως τώρα,ωστόσο ακόμα και μετά απο το καθάρισμα μέσω των χειρολαβών τις σόμπας εξακολουθεί να βγάζει.
Αυτο που έχω παρατηρήσει είναι ότι ενώ το Σάββατο που την έκαψα για επτά ώρες στο σβήσιμο δεν μου έβγαλε τίποτα , εχθές που την έκαψα για 2 ώρες με τάραξε.
Επίσης να αναφέρω ότι εχω βρει τις κατάλληλες στροφές του κοχλία και είναι σχεδόν συνέχεια σε φάση modulation στους εξήντα βαθμούς (θερμοκρασία νερού).
Παρακαλώ αν έχει γνώση ή γνώμη κάποιος ας βοηθήσει ,εχω έγκυο την γυναίκα και φοβάμαι μην πάθουμε καμία πλάκα!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151842 από Δημήτριος
Απαντήθηκε από Δημήτριος στο θέμα Re:Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη σόμπα αλλα απ τη δικιά μου και θεωρώντας οτι η φιλοςοφια καταςκευης ειναι παρόμοια θα κοίταζα αν εχει καεί καποια φλάντζα στην περιοχή των περςιδων η απλώς χρειαζεται λιγο σφίξιμο το αντίστοιχο καπάκι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151854 από aaaffers
Απαντήθηκε από aaaffers στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Λοιπόν εχθές απο τις 1900 εως τις 2130 ήμουν με τον τεχνικό που μου έκανε την τοποθέτηση, ο άνθρωπος είναι γνώστης γουστάρει την δουλεία του και συνεργάζεται με την επίσημη αντιπροσωπεία της ravelli οπότε ξέρει το αντικείμενο.
Υπάρχει τελικά διαρροή καυσαερίων και δυστυχώς είναι απο τον θάλαμο καύσης , μονοξείδιο δηλαδή, ο τεχνικός έβγαλε το βεντιλατέρ και έφθασε στο μαντεμένιο καπάκι του θαλάμου καύσης που είναι ακριβώς απο κάτω, αφού χώσαμε και οι δυο τις μύτες μας σαν ραταπλαν καταλήξαμε οτι η διαρροή προέρχεται απο εκεί.
Σφίχτηκαν λοιπόν οι βίδες του καπακιού, κάποιες έπαιρναν εως και μισή στροφή, και έβαλε σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών (την κόκκινη) σε όλες .
Παρόλα αυτά παρατήρησα και σήμερα το βράδυ κάποια οσμή οπότε απ ότι μου είπε και ο τεχνικός πάμε για κορδόνι.
Last edit: 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν by aaaffers.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ