Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93022 από KERBEROS
Το αστείο είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι αυτοί θα μας σώσουν. Ήμαρτον...

Στις χρυσές θέσεις τα «δικά τους παιδιά»



Ζει και βασιλεύει το κομματικό κράτος στην Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, με την πολιτική ελίτ της χώρας να παραμένει αμετανόητα προσκολλημένη σε πρακτικές του παρελθόντος που μας έφεραν στον γκρεμό.

Παρά το ότι η πείνα χτυπά την πόρτα της μέσης ελληνικής οικογένειας και η ανεργία έχει σαρώσει τα πάντα, τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει αφού η πελατειακή λογική των κομμάτων και το «βόλεμα» ημετέρων αναδεικνύονται στην απόλυτη σταθερά της δημόσιας ζωής. Δεκάδες πρώην κυβερνητικά στελέχη, πρώην βουλευτές, αποτυχόντες υποψήφιοι και κομματικοί παράγοντες τακτοποιήθηκαν αθόρυβα το τελευταίο διάστημα σε θέσεις-κλειδιά της κρατικής μηχανής, αποδεικνύοντας ότι η αξιοκρατική διαδικασία επιλογής προσωπικού μέσω του πολυδιαφημισμένου «opengov» όχι μόνο έμεινε στα χαρτιά, αλλά έχει περάσει πλέον στην ιστορία. Με οδηγό την ποσόστωση «4-2-1», τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης φρόντισαν να μοιράσουν τις καρέκλες των οργανισμών, των φορέων και των εταιρειών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αγνοώντας επιδεικτικά την κοινωνία και τις οριακές συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός. Στην προσπάθειά τους δε να βολευτούν τα «δικά μας παιδιά», προέκυψαν και ευτράπελα, καθώς αποδεικνύεται ότι αρκετοί από όσους πριμοδοτήθηκαν διαθέτουν τυπικά προσόντα που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο που καλούνται να υπηρετήσουν.

Ενας οδοντίατρος, λοιπόν, αναλαμβάνει να λύσει τα προβλήματα στο συνταξιοδοτικό των αγροτών, ένας γεωπόνος επιφορτίζεται με τα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ ένας επιτυχημένος εξαγωγέας ελληνικού βάμβακος θα πρέπει να ξεσκονίσει το πτυχίο του για να δώσει ώθηση στις δημόσιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα ετήσια εισοδήματα ακόμα και άνω των 50.000 ευρώ που συνεπάγονται τέτοιες θέσεις σε περίοδο οικονομικής ισοπέδωσης πρέπει να συνυπολογιστούν στη σφαίρα εκλογικής επιρροής που εξασφαλίζουν όσοι επιθυμούν να επανέλθουν δυναμικά στην κεντρική πολιτική σκηνή στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας έως τον Μάιο του 2012, κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, τοποθετήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2013 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Ο Αιγιώτης πολιτικός μηχανικός από το 1996 έως το 2012 διετέλεσε βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, αλλά στις εκλογές του περασμένου Μαΐου τη μοναδική έδρα που κέρδισε το κόμμα του στον νομό την κατέλαβε ο τότε πρόεδρός του, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, επίσης, κατέλαβε και ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Παπανδρέου, πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Αγγελος Τόλκας. Ο 35χρονος δικηγόρος ορίστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στις 27 Φεβρουαρίου 2013, επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας(ΕΣΥΠ).

Στον χώρο της ελληνικής γεωργίας συνεχίζει τη σταδιοδρομία του στα κοινά ο πρώην βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος. Στις 14 Ιανουαρίου 2013 ο Γυθειώτης δικηγόρος, βουλευτής την περίοδο 2007-2012, ορίστηκε πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Πλέον, τα καθήκοντα του κ. Γρηγοράκου επικεντρώνονται στον ευαίσθητο χώρο των επιδοτήσεων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Η στήριξη του γεωργικού εισοδήματος είναι αρμοδιότητα και του πρώην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλη Εξαρχου, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) στις 17 Ιανουαρίου 2013. Ο βουλευτής Λάρισας του κόμματος (2004-2012) και χημικός μηχανικός στο επάγγελμα είναι πλέον υπεύθυνος του κεντρικού φορέα ασφαλιστικής κάλυψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα μας. Στο πλευρό του, στη θέση του αντιπροέδρου του οργανισμού κοινής ωφέλειας, βρίσκεται ο πολιτευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αργύρης Μποτός. Ο γεωπόνος-αγρότης από τον Αλμυρό είναι μέλος της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών από το 1986 και τομεάρχης στη Γραμματεία Αγροτικού του κόμματός του, ενώ πήρε το βάπτισμα του υποψήφιου βουλευτή στις τελευταίες εκλογές. Οι συντάξεις των Ελλήνων αγροτών αποτελούν από τις 15 Φεβρουαρίου 2013, όταν και τοποθετήθηκε διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) με τριετή θητεία, τομέα ευθύνης του οδοντίατρου κ. Δημήτρη Κοντού.

Ο γενικός γραμματέας Απασχόλησης επί κυβερνήσεων κ. Κώστα Καραμανλή έχει μακρά συνδικαλιστική πορεία στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας από τη θέση του γραμματέα του τομέα Πολιτικής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δίπλα του, ως υποδιοικητής του ΟΓΑ, βρίσκεται, από την ίδια ημερομηνία, ο πρώην βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Τζελέπης. Ο κ. Τζελέπης είναι πτυχιούχος της Συνεταιριστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και εξελέγη βουλευτής τον Οκτώβριο του 2009. Με τον απαιτητικό κλάδο των ασφαλίσεων έχουν επιφορτιστεί άλλοι δύο πολιτευτές. Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 διορίζεται με τριετή θητεία υποδιοικητής του ΙΚΑ ο υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Παπαθανασίου. Ο κ. Παπαθανασίου είναι οικονομολόγος και ως τον Αύγουστο του 2010 ήταν διοικητής στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Στον ΟΑΕΕ και σε θέση υποδιοικητή έχει τοποθετηθεί από τις 5 του περασμένου μήνα ο υποψήφιος του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Μάκης Γάκης. Γεωπόνος στο επάγγελμα, ο κ. Γάκης είναι μέλος της ΔΑΚΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής.




Στις μεταφορές
Κομματική σφραγίδα έχει και ο χώρος των αστικών συγκοινωνιών όπου αξιοποιήθηκαν πολιτευτές αλλά και τεχνοκράτες κομματικά προσκείμενοι στους κυβερνητικούς εταίρους. Σε αυτό το κλίμα, νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. είναι από τον περασμένο Νοέμβριο ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗ.ΣΥ.) και υποψήφιος βουλευτής, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανήκει πλέον στο δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν ως γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις, έχει αναλάβει την εκτέλεση και εκμετάλλευση του συγκοινωνιακού έργου τρόλεϊ και λεωφορείων στην Αθήνα. Αντίστοιχα, πρόεδρος του συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) είναι από τις 23 Ιανουαρίου 2013 ο αξιωματικός ε.α.-οικονομολόγος, κ. Γιάννης Παλαιστής.
Στις εκλογές του 2012 ο κ. Παλαιστής έθεσε υποψηφιότητα στη Β' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, έχοντας ολοκληρώσει πενταετή θητεία ως αντινομάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών του νομού.




Διαπιστευτήρια
Εκλογικά διαπιστευτήρια έχει και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., κ. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή στις 20 Φεβρουαρίου έχοντας διοριστεί στη ΔΕΗ λογιστής το 1993. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Νομό Κοζάνης στις εκλογές του 2012, αφού προηγουμένως και επί δεκαετίας είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του σε σημαντικές θέσεις της κεντρικής κομματικής μηχανής. Τον κ. Βαχτσιαβάνο πλαισιώνουν ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ, δύο ακόμα στελέχη του κόμματος. Ο κ. Γιώργος Κουλίδης, πολιτευτής στον Νομό Φλώρινας, και ο κ. Δημήτρης Σιάχος, περιφερειάρχης Οργανωτικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Κουλίδης, μηχανολόγος-μηχανικός, είναι από τους κυριότερους εξαγωγείς ελληνικού εκκοκκισμένου βαμβακιού στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Σιάχος είναι μηχανολόγος-μηχανικός τεχνολογικής εκπαίδευσης.




Στην Υγεία
Στο μεταξύ, πεδίο δόξης λαμπρό για την αξιοποίηση κομματικών στελεχών προσέφερε και ο κλάδος της δημόσιας υγείας, όπου όπως φαίνεται τηρήθηκε απαρέγκλιτα η διακομματική ποσόστωση. Χαρακτηριστικό της εικόνας που παρουσιάζει η διάρθρωση των υπηρεσιών υγείας είναι η πλήρωση των θέσεων στις 7 υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής διορίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κατά τις εκλογές του 2009 και 2012, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο επί πενταετία αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι πτυχιούχος Μαθηματικών και διαθέτει Μάστερ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Στη ΣΤ' Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε διοικητής ο γιατρός και υποψήφιος στον Νομό Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας. Στη θέση του υποδιοικητή της ίδιας περιφέρειας έχει διοριστεί ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ο Πυργιώτης γιατρός εξελέγη βουλευτής το 2000, το 2004 και το 2009. Η τρικομματική εκπροσώπηση ολοκληρώνεται στο πρόσωπο της υποδιοικήτριας, κυρίας Λένας Αλμπάνη. Η νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου Παιδιατρικού Νοσοκομείου ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ. στον Νομό Αχαΐας το 2012.



Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
(πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηλείας),
υποδιοικητής ΣΤ’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αναφορές στο «γαλάζιο» στρατόπεδο έχει και ο διοικητής της Ζ’ Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνης Γρηγοράκης. Ο δικηγόρος και πρώην νομάρχης Χανίων έχει πολιτευθεί κατά το παρελθόν με τη Νέα Δημοκρατία. Ανάλογα, τη θέση του υποδιοικητή της Ε’ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κατέλαβε ο γραμματέας Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος κ. Γρηγόρης Δασταυρίδης. Ιδια εικόνα παρατηρείται και στη στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας. Για παράδειγμα, κοινός διοικητής των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λαμίας, Καρπενησίου και Αμφισσας είναι από τις 20 Δεκεμβρίου ο γυναικολόγος κ. Παναγιώτης Κουτσοπίνης, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθήνας με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Οσον αφορά στον ευαίσθητο τομέα των προμηθειών υγείας, στην προεδρία της αρμόδιας επιτροπής βρίσκεται ο Μεσσήνιος οικονομολόγος κ. Χρήστος Γιάνναρης, ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας. Πρώην βουλευτής του κόμματος τοποθετήθηκε και στην προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ο δικηγόρος, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, υπήρξε για δεκαπέντε χρόνια μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή βρέθηκε στο τιμόνι του ΟΓΑ. Τη δική της σημειολογική αναφορά έχει η άμισθη θέση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) που κατέχει ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

Οσο για τον πρώην βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ από το 2004, κ. Στάθη Κουτμερίδη, με απόφαση της τρικομματικής διακυβέρνησης αναβαθμίστηκε από εφοριακός στη ΔΟΥ Σερρών σε οικονομικό επιθεωρητή στη Θεσσαλονίκη. Στο ευρύτερο δε πλαίσιο, ύστερα από προτάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. τοποθετήθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) το στέλεχος του κόμματος, κ. Αλέξανδρος Δελούκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ. ο κ. Κωστής Μελαχροινός και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ο κ. Ιωάννης Τσιάλτας.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93427 από stergiosbik
Γιούνκερ: "Δεν αποκλείω πόλεμο στην Ευρώπη"



Στο κλασικό ερώτημα "Πόλεμος ή Ειρήνη" ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, ένας από τους πιο "συμβολικούς" ευρωπαίους πολιτικούς και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απάντησε συβιλλικά.

Η συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό Der Spiegel ο πρωθυπουργός του Λουβεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup προκάλσε εντύπωση καθώς είπε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε νέο ευρωπαϊκό πόλεμο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται, όπως φάνηκε και από τον πόλεμο στο Κόσοβο και τη Βοσνία».

Αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην χώρα, όταν αυτή εισήλθε στην κρίση, της έχει αφήσει βαθιές πληγές.

opinion24.gr.193-92-97-90.linuxzone27.gr...81%CF%8E%CF%80%CE%B7


Για να δουμε.....
Ολλανδια vs Γερμανια;Δε νομιζω.
Γαλλια vs Αγγλια;Δε νομιζω.
Ιταλια vs Ισπανια;Παλι χλωμο το βλεπω.
Βελγιο vs Λουξεμβουργο; :lol:
Ελλαδα vs Τουρκια;Σαν να ταιριαζει! ;)
Κ εμεις κοιμομαστε με τα τσαρουχια οταν ολες οι ενδειξεις αυτο δειχνουν. :angry:

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93537 από stergiosbik
Δραματική επιστολή καθηγήτριας για υποσιτισμένους μαθητές

Η Αικατερίνη Νικολαϊδου είναι η διευθύντρια του σχολείου Γόμφων, Τρικάλων, ποι κοινοποίησε μία επιστολή αναφερόμενη σε υποσιτισμένους μαθητές σχολείων της περιοχής και απευθύνει έκκληση για δράση.

Μέσα από μια δραματική επιστολή προς όλους τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα μικρών παιδιών που καταρρέουν μέσα στις σχολικές αίθουσες, η Αικατερίνη Νικολαϊδου προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την ίδια την κοινωνία. Μιλά για «…τη θέα ενός σκελετωμένου μικρού παιδιού, ηλικίας 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση. Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η οικονομική πτώχευση και η κρίση της πατρίδας μας, έχει χτυπήσει εδώ και καιρό τις πόρτες όλων μας και έχει μπει μέσα στη ζωή μας άγρια, αδυσώπητη, στιβαρή, απάνθρωπη.

Οι κυβερνώντες μας βλέπουν ως αριθμούς. Ως πηγή εσόδων μονάχα. Η αξιοπρέπεια , η δικαιοσύνη, η ισότητα, είναι ανύπαρκτες στο μυαλό και στις πράξεις τους.

Επενδύουν μονάχα εκεί απ΄ όπου μπορούν να απορροφήσουν έσοδα και κέρδη. Εκεί όπου τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα.

Γι΄ αυτούς λοιπόν, η εκπαίδευση δεν μετρά. Τα αποτελέσματά της είναι ποιοτικά. Δεν είναι ποσοτικά. Η εκπαίδευση δεν είναι στους στόχους τους.

Εδώ και χρόνια οι μισθοί μας μειώνονται συνεχώς. Είμαστε η <<εύκολη λεία>> του φοροεισπρακτικού κράτους μας. Από την άλλη γίνεται συστηματική απαξίωση του έργου μας. Ζητούν την αξιολόγησή μας. Αδιαφορούν για τα σχολειά που κρυώνουν. Για τους μισθούς πείνας. Για τη συνεχή επιμόρφωσή μας. Για την ανυπαρξία ικανού κοινωνικού δικτύου που θα βοηθά στο δύσκολο έργο μας( ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές κ.λπ.).

Ναι, γνωρίζω πόσο δύσκολα τα βγάζουμε πέρα με τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Με την πληρωμή των φόρων.

Εδώ και λίγες μέρες όμως ενημερώθηκα από φίλη Νηπιαγωγό για το οικογενειακό δράμα που παίχτηκε και παίζεται στην τάξη της, τη θέα ενός σκελετωμένου μικρού παιδιού, ηλικίας 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση. Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα.

Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι. Ζουν σε μια τρώγλη. Τους λείπει ακόμη και το ψωμί. Κυριολεκτικά πεινούν. Το διαπίστωσα και η ίδια μετά από επίσκεψη στο σπίτι τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιδί που υποσιτίζεται. Πολλά ακόμη παιδάκια που φοιτούν σε σχολεία και Νηπιαγωγεία, κυρίως του κέντρου των Τρικάλων, ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες.

Φίλοι μου, ήρθε νομίζω η ώρα να αφήσουμε στην άκρη για λίγο τα δικά μας προβλήματα και να <<δούμε>> πιο προσεκτικά αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν είμαστε απλοί υπάλληλοι που κάνουμε τη γραφική δουλειά μας και κάπου εκεί τελειώνουμε.

Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε άλλο πια.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο πια.

Είμαστε δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Θα επιτρέψουμε να καταστραφούν αυτά τα παιδιά; Θα επιτρέψουμε να χαθεί το μέλλον της πατρίδας μας; Θα αδιαφορήσουμε;

Προτείνω κάποιες δράσεις σ΄ αυτό το σημείο. Όμως θεωρώ ότι εδώ καθοριστικό και συντονιστικό ρόλο μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να παίξει ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών του νομού μας.

Έτσι: 1). Να γίνει με απόλυτη εχεμύθεια και προσοχή μια πρώτη καταγραφή και διασταύρωση πληροφοριών για όλα τα παιδιά που κυριολεκτικά πεινούν, μετά από συνεργασία Διευθυντών – Συλλόγων Διδασκόντων.

2). Οι Σύλλογοι Δασκάλων – Νηπιαγωγών να συλλέξουν αυτά τα στοιχεία και στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια ομάδα εκπαιδευτικών, η οποία να μπορεί να έρθει σε επαφή με διάφορους φορείς και οργανισμούς για τη συνεχή βοήθεια αυτών των παιδιών. Π.χ, μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τους εμπορικούς συλλόγους, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο, την Εκκλησία, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Νομαρχία, τους Δήμους, το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης, την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

Ο καθένας μας μόνος του ΔΕΝ μπορεί να σηκώσει το βάρος της βοήθειας που χρειάζεται να δοθεί προς αυτούς τους συνανθρώπους μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όμως, οργανωμένα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πετυχημένο και αποτελεσματικό δίκτυο παροχής, φροντίδας και συναισθηματικής στήριξης αυτών των παιδιών.

Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις και σκέψεις. Περιμένω όμως και τις δικές σας.

ΠΟΛΛΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

Με εκτίμηση

Νικολαϊδου Αικατερίνη

Διευθύντρια Σχολείου Γόμφων».

Πηγή:trikalavoice
www.zougla.gr/greece/article/dramatiki-e...ositismenous-ma8ites

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93575 από KERBEROS
Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι θα μιλήσουν για βολεμένους δημόσιους υπαλλήλους!
Μιλάμε για το άκρον άωτον της ανθρώπινης ανοησίας.

Όσο για την οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων ήδη υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και λειτουργεί σε αρκετά σχολεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων της εκάστοτε σχολικής μονάδας.

Κεντρικά μόνο κάτι σαντουιτσάκια μοιράστηκαν!

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93758 από stergiosbik
Όλι Ρεν: "Το δικαίωμα ρύθμισης των δανείων εκχωρήθηκε με το Μνημόνιο στους δανειστές"



Ενώ σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συνάντηση με τους υπαλλήλους της Τρόικα, ο Όλι Ρεν, παρεμβαίνει από τις Βρυξέλλες και δηλώνει ότι οι ρυθμίσεις χρεών δανείων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ, εκτός της Ελλάδας, επειδή, στο Μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε αυτό το δικαίωμα στους δανειστές.

Με χθεσινή του απάντηση (12/03/13) ο Επίτροπος Όλι Ρεν παρεμβαίνει στη «διαμάχη» με την Τρόικα ξεκαθαρίζοντας ότι, ναι μεν οι διαδικασίες διακανονισμού δανειακών χρεών στην Ένωση «παραμένουν στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών», αλλά η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Μνημονίου, έχει δεχτεί να παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα, αφού ψήφισε ότι «μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2013 θα αναθεωρήσουμε...το υπάρχον πλαίσιο διευκόλυνσης της διευθέτησης με υπερχρεωμένα νοικοκυριά», και μάλιστα στην κατεύθυνση της διατήρησης της «τραπεζικής φερεγγυότητας και πιστωτικής πειθαρχίας», της αποφυγής «χρήσης δημοσιονομικών πόρων για την προστασία των δανειοληπτών», ενώ οποιεσδήποτε ευνοϊκές ρυθμίσεις θα περιορίζονται στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής στην ερώτησή του έθεσε το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα βάρη των δανείων τους, λόγω της «ραγδαίας πτώσης των εισοδημάτων και της κατακόρυφης πτώσης των τιμών των ακινήτων» και ζητούσε από την Κομισιόν να τον πληροφορήσει για «τη διαχρονική εξέλιξη των επισφαλών στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες», καθώς επίσης να ληφθούν μέτρα «προκειμένου να διευρυνθεί η όποια προστασία προσφέρεται στους Έλληνες δανειολήπτες, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα δανειακά βάρη, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης».

Στην απάντησή του ο Επίτροπος Ρέν αναφέρει συγκεκριμένα ότι «οι διαδικασίες διακανονισμού χρεών αντιμετωπίζονται σε εθνικό επίπεδο και παραμένουν στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών. Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών», και δηλώνει ταυτόχρονα ότι στο Μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχτεί ως δικαίωμα των δανειστών μας να παρέμβουν στην αναθεώρηση του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τονίζει ότι «Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2013, οι αρχές θα αναθεωρήσουν το υφιστάμενο πλαίσιο αφερεγγυότητας, με την τεχνική υποστήριξη διεθνών εμπειρογνωμόνων (συμπεριλαμβανομένης της ΕΚ). Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία (Νόμος 3869/2010 – σ.σ. Νόμος Κατσέλη) και ενδεχομένως θέσπιση νέων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση».

news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomiki...neistes.2165924.html

Πεφτουν κορμια στην διαπραγματευση λεμε!
Πιθανον να ειμαστε ο πιο Μ Α Λ Α Κ Α Σ λαος που εχει περασει απο τον πλανητη.
Οχι γιατι καναμε αυτα που καναμε, αλλα πολυ απλα γιατι ακομα καθομαστε απραγοι κ δεν τους εχουμε κρεμασει αναποδα. :angry:
Ειμαστε μαζοχες τερμα!!!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by stergiosbik.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94312 από KERBEROS
Το 'θεάρεστο' έργο των Γερμανών εις βάρος του ελληνισμού συνεχίζεται. Αυτή τη φορά έχουν σειρά οι Κύπριοι.
Όταν θα πλησιάζουν στην ολοκλήρωση αυτού, τότε πια θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσουμε.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.357 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ