Ξυλολέβητας με ανοικτό ή κλειστό κύκλωμα;

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23687 από umeca74
'Εβλεπα ένα προσπέκτ της κιτουράμι για ξυλολέβητα το οποίο συνιστούσε σύνδεση σε ανοικτό κύκλωμα. Ως άσχετος δέν καταλαβαίνω τη διαφορά με κλειστό κύκλωμα; Γλιτώνουμε την υψηλή πίεση (και τα ρίσκα ασφάλειας) και ίσως και το ακριβό δοχείο αδράνειας... υπάρχει κάποιο πρόβλημα όμως έτσι;
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23690 από mastoras
.....στα γρήγορα. :)

Το ανοιχτό δοχείο διαστολής σε προφυλάσσει από κάθε κίνδυνο υπερθέρμανσης του ξυλολέβητα. Πχ διακοπή ρεύματος, οπότε ο κυκλοφορητής σταματάει να γυρνάει στα νερά στο κύκλωμα, ενώ ο λέβητας βρίσκεται σε πλήρη καύση φορτωμένος με ξύλα.

Σε κλειστό κύκλωμα υπάρχει περίπτωση

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23701 από kosmidis80
Εξαρταται την εγκατασταση και πως βολευεται ο καθενας!

Εγω προσωπικα ανοιχτο κυκλωμα δεν εβαλα και ουτε θα εβαζα, σιγα μην ανεβαζα σωληνες σε τρεις οροφους και να εβαζα πανω στην κεραμοσκεπη βαρελι.

Μαστορα και στο ανοιχτο υπαρχει θεμα ΜΠΟΥΜ, αν παγωσουν τα νερα ειτε στις σωληνωσεις ή στο δοχειο! Ειδικα αν οι σωληνωσεις ειναι εξωτερικες και αφησεις τα νερα χωρις να δουλεψεις τον λεβητα!

Και στις δυο περιπτωσεις αυτο που σε γλυτωνει ειναι η σωστη μελετη και χρηση ασφαλιστικών μετρων! Το UPS για τον κυκλοφορητη ειναι πιστευω ενα εργαλειο που δεν πρεπει να λειπει απο κανενα λεβητοστασιο (περαν της ασφαλειας, αλλα και θερμανσης κατα την διακοπη του ηλεκτρικου!).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23729 από aithio
Φίλε Kosmidi...
Μια μικρή παρατήρηση.
Όλες μα όλες σχεδόν οι εταιρίες στον κόσμο που κατασκευάζουν λέβητες ξύλου συστήνουν ανοιχτό δοχείο διαστολής και βαλβίδα ασφαλείας τύπου μαγκούρα.
Σε κάποιες χώρες είναι υποχρεωτικό.
Έχω την αίσθηση ότι και στην Ελλάδα βάση Ελοτ είναι υποχρεωτικό.(Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει πλέον))
Πέρα από όλα αυτά μιας και γράφουμε σε δημόσιο φόρουμ πρέπει να είμαστε σαφείς και να λέμε ότι όποιος επιλέγει για θέρμανση, λέβητες, τζάκια, σόμπες ξύλου-νερού θα πρέπει να ξεχάσει την νοοτροπία των λεβήτων πετρελαίου γιατί κινδυνεύει.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα λεβητοστάσια πετρελαίου ήταν και είναι σχεδόν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ρημαγμένα. Κανείς δεν ασχολείται με βαλβίδες ασφαλείας δοχεία διαστολής και γενικά με την συντήρηση τους.
Αυτή η νοοτροπία είναι παγιωμένη.
Για αυτό σε κάθε βήμα μας θα πρέπει να επισημαίνουμε....
Με το ξύλο ξεχάστε αυτή την νοοτροπία. Κινδυνεύεται.

Έχεις όμως δίκαιο σε αυτό που λες ότι και στα ανοιχτά δοχεία ασφαλείας ο κίνδυνος είναι υπαρκτός σε περίπτωση παγετού.
Και μιας και οι περισσότερες εγκαταστάσεις θέρμανσης γίνονται στην βόρεια Ελλάδα που ο παγετός είναι πιο έντονος από τον νότο θα πρέπει να προβλεφθεί αντιπαγετική προστασία και υδραυλική διάταξη του ανοιχτού δοχείου διαστολής έτσι όπως προβλέπει το πρότυπο Ελοτ τάδε (δεν το θυμάμαι) που δυστυχώς για να το προμηθευτεί κάποιος θα πρέπει να το πληρώσει.
Προσωπικά το βρίσκω αισχρό αυτό, ιδίως μετά την έξαρση εγκαταστάσεων με ξύλα αλλά να μην αρχίσω.....
Το πρότυπο λοιπόν προβλέπει βραχυκύκλωμα των δύο στηλών πλήρωσης-ασφαλείας με μικρό bypass και βάνα που να επιτρέπει ελάχιστη ροή νερού κατα την λειτουργία του κυκλοφορητή. Φυσικά αυτό απαιτεί και ισχυρή μόνωση των σωλήνων για να μην καίμε ξύλα για να ζεσταίνουμε τον ουρανό με τα άστρα.
Προσωπικά αν είχα εγκατάσταση με ξυλολέβητα θα είχα και ανοιχτό και κλειστό δοχείο διαστολής.
Πελάτη να τα πληρώσει δεν ξέρω αν είχα.... :)

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23776 από umeca74
από θέμα κόστους, το ανοικτό κύκλωμα είναι φτηνότερο; Υπάρχει κάποιο link που να εξηγεί τι διαφορά σε άσχετους; Επίσης το θέμα δοχείου αδράνειας πώς λύνεται σε ανοικτό κύκλωμα; φαντάζομαι πως για χαμηλή πίεση δεν θα χρειάζεται να πληρώνω χιλιάρικο το m3 και κάποια πιο απλή πατέντα από δοχείο με μόνωση αρκεί;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23793 από valsam
Το καταλαβαινω απ'τα τοσα που εχω διαβασει εδω μεσα οτι για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο καλυτερα ειναι να τα βαλει καποιος ολα,δηλ. ανοιχτο δοχειο,ups,κλειστο συστολικο + ολες τις βαλβιδες εκτονοσης κ.τ.λ, αλλα λογο κοστους οι περισσοτεροι κατι κοβουμε,στην περιπτωση μου που ο λεβητας μου εχει σερπαντινα ψυξης βεντιλατερ με πινακα ηλεκτρονικξς διαχειρησης του που σε περιπτωση διακοπης ρευματος σταματαει την τροφοδοσια του αερα με αποτελεσμα να σβησουν τα ξυλα, και ολες της απαραιτητες βαλβιδες εκτονωσης +μπαφερ 500 λιτρων + ενα μεγαλο κλειστο συστολικο 80λιτρων για τα 720 λιτρα ολων των νερων του κυκλωματος πιστευει κανεις οτι δεν καλυπτομαι?
Το ρωταω αυτο γιατι σε πολλες περιπτωσεις και οι εμποροι σου λενε βαλε και αυτο βαλε και εκεινο για να πουλησουν και τα μαστορια λενε το ιδιο για ν'ανεβασουν τα μεροκαματα,σε μενα παντος μου τα ειπανε αλλα UPS και ανοιχτο κυκλωμα ειναι + ενα 500ρικο το οποιο δεν υπαρχει και τα θεωρησα μη απαραιτητα στην δικη μου περιπτωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ