Έχει κανείς τον P100 Platinum Kostrzewa;

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5839 από γιαννης
Απαντήθηκε από γιαννης στο θέμα Έχει κανείς τον P100 Platinum Kostrzewa;
δεν εχω ακομα ψαχνω να δω τι να παρω και αυτος μου αρεσει γιατι εχει καλι τιμη και αποδοση και συμφωνα με τα χαρακτηρστηκατου κανει τησ ρυθμησεις μονος του (λαμδα εσθητηρας ) και τα λοιπα αλλα βλεπω οτι κατι τετοιο δεν παιζει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5886 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Έχει κανείς τον P100 Platinum Kostrzewa;
Λοιπόν μερικά απο τα συμπέρασμα τα μου μετά απο μια εβδομάδα λειτουργίας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την λειτουργία του μενου του λέβητα το οποίο κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις τελικά. Μετά απο 1 εβδομάδα σχεδόν και κατανάλωση 300Kg πέλλετ έχουμε και λέμε τα εξής. Ο λέβητας έχει αυτόματη και χειροκίνητη λειτουργία. Αισθητήρα Λάμδα, αισθητήρα θερμοκρασίας εισερχόμενων, εξερχόμενων (καυστήρα) νερών. Αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας, αισθητήρα θερμοκρασίας κοχλία,...ξέχασα τίποτα.... α ναί και αισθητήρα θερμοκρασίας καυσαερίων, αυτά απο αισθητίρες. Προστασία κοχλία απο σπάσιμο σε περίπτωση που πέσει κάτι και σφηνώσει. Δεξαμενή 250ΚG. Εγώ όμως σήμερα που γέμισα μέτρησα 13 σακιά και φούλαρε!!! Πάμε στο δια ταύτα.
Στο ΜΕΝΟΥ εχεις την δυνατότητα να ορίσεις το μικρότερο ποσοστό απόδοσης του λέβητα (*******προτείνεται στο 30% της απόδοσης του*******). Ρυθμίζεις επίσης την συχνότητα "ταϊζματος" και φυσικά με χειροκίνητο τρόπο την είσοδο του αέρα (διαθέτει κλαπέ όμως αυτό είναι διαφορετικό). Τέλος έχει ένα 2ο ανεμιστήρα ο οποίος δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει υποθέτω ότι χρησιμοποιείται όταν καις ξύλα και φυσικά επιλέγεις απο το μενού τι είδους καύσιμο θα κάψεις (πελλετ-ξυλο-πυρινόξηλο κοκ). Α ναι ξέχασα τον ανεμιστήρα που βρίσκετε στη έξοδο των καυσαερίων ο οποίος βοηθάει την έξοδο των καυσαερίων.
Συνεχίζοντας το ψάξιμο στο ΜΕΝΟΥ τα πράγματα είναι ακόμη ποιο σύνθετα. Εκτός των παραπάνω ενδείξεων πρέπει να ρυθμίσεις (τα κάνει ο dealer) καμπύλες θερμοκρασίας κλπ. Επίσης διαθέτει την δυνατότητα να δίνεις προτεραιότητες μεταξύ 2 κυκλοφορητών για διαφορετικό πράγμα ( μπόϊλερ για ζεστά νερά στο σπίτι πχ) και φυσικά να ορίσεις την διαφορετική θερμοκρασία εναυσης και τερματισμού απο αυτή των νερών για τα σώματα του σπιτιού. Θερινή ή χειμερινή λειτουργία. Σύστημα fuzzy logic που απ΄ότι κατάλαβα διαβάζει όλες τις παραμέτρους και προγραμματίζει τον λέβητα να δουλεύει στην χαμηλότερη απόδοση δίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στον πίνακα ελέγχου επίσης βλέπεις πληροφορίες όπως σε τι απόδοση δουλεύει, πότε ταΐζει, όλες τις παραπάνω θερμοκρασίες απο αισθητήρες, ποιος κυκλοφοριτής δουλεύει βλάβες που μπορεί να προκύψουν. Το μηχάνημα είναι σχεδόν αθόρυβο το μόνο που ακούγετε είναι ο ανεμιστήρας που εισάγει τον αέρα στον θάλαμο καύσης. Η ποιότητα κατασκευής ιδιαίτερα υψηλή αν εξαιρέσεις κάτι κλιπς. Διαθέτει στα έξτρα ένα θερμοστάτη σπιτιού μπορώ να πώ ιδιαίτερα αξιόλογο και σχετικά ακριβό με πάρα πολλές λειτουργίες και προγραμματισμούς, μια σχάρα που την τοποθετείς εάν θέλεις να κάψεις ξύλα και μια βάση που την αλλάζεις στον κώνο καύσης για πυρινόξηλο, 3 εργαλεία για καθαρισμό σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στα τζάκια. Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι πριν περάσω στο επόμενο κεφάλαιο.....ελπίζω όχι......
Συνεχίζω λοιπόν σε επόμενο μήνυμα...

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by kakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5890 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Έχει κανείς τον P100 Platinum Kostrzewa;
Στην 3όροφη όροφοδιαμεριματων οικοδομής μου 65-74τμ έκαστος έχω επιλέξει να βάλω θερμοστατικές κεφαλές Siemens rtn51 σε κάθε σώμα καλοριφέρ. Έτσι λοιπόν δεν σύνδεσα τον θερμοστάτη που είχε μέσα ο λέβητας διότι αυτό θα γίνεται αυτόματα. Και εξηγώ πώς έχει σημασία. Οταν τα δωμάτια φτάσουν στην επιθυμητή θερμοκρασία οι βάνες κλείνουν αυτόματα την κυκλοφορία στο κάθε καλοριφέρ. Ετσι το κύκλωμα σταδιακά μειώνει την χρήση των ζεστών νερών, ο λέβητας παίρνει επιστρεφόμενα νερά ζεστά και έτσι ανεβαίνει η θερμοκρασία και σβήνει απο μόνος του.Όσο τα νερά στον λέβητα είναι στην θερμοκρασία που έχω ορίσει σαν MIN (57βαθμούς) ο λέβητας ξεκουράζεται. Μόλις το κύκλωμα ζητήσει ξανά νερά ή λόγο των φυσικών απωλειών πέσουν, τότε ο καυστήρας επαναλειτουργεί κ.ο.κ. Έτσι λοιπόν ορίστηκε σαν MAX θερμοκρασία αυτή των 70βαθμών αρχικά στα νερά (αργότερα το κατέβασα στα 63). Το πρόβλημα (το οποίο δεν ξέρω και αν είναι πρόβλημα) είναι ότι ο καυστήρας λειτουργεί συνέχεια. Σήμερα κατάλαβα και το γιατί. Λόγο των θερμοστατικών κεφαλών αποκλείεται το κύκλωμα να κλείσει ταυτοχρόνως όλο μαζί. Πάντα κάποιο σώμα θα ζητά έστω και ελάχιστα νερά. Υπάρχουν πολλές φορές που κάποια απο τα σώματα στο σπίτι είναι χλιαρά που σημαίνει ότι οι βάνες έχουν κλείσει ή είναι πολύ λίγο ανοιχτές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νερά να κατεβαίνουν μεν ζεστά κάτω όχι όμως πολύ ζεστά (περίπου 53βαθμούς). Οταν λοιπόν ο λέβητας φτάνει στους 60βαθμούς τα νερά αρχίζει και κόβει απόδοση (fuzzy logic) μιας και δεν χρειάζεται να καταναλώνει πολύ ενέργεια για να ζεστάνει τα νερά. πέφτει και πέφτει και φτάνει να δουλεύει στο 30% που τον έχουμε ορίσει εμείς. Εδώ όμως γίνεται το εξής περίεργο. Δουλεύοντας στο 30% δεν έχει δύναμη για να ανεβάσει τα νερά στους 63 και να σβήσει και έτσι δουλεύει συνέχεια στην χαμηλότερη όμως απόδοση που του έχω ορίσει. Υποθέτω (και θα πειραματιστώ την επόμενη εβδομάδα) ότι εάν δηλώσω σαν κατώτερο όριο το 50% π.χ. της απόδοσής του τότε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 63 βαθμούς και να σβήνει. Πάντως η λειτουργία του είναι μέχρι στιγμής πολύ ικανοποιητική, το σπίτι είναι μόνιμα στην θερμοκρασία των 20-21 βαθμών (δεν έχω ζητήσει παραπάνω δεν είμαστε της πολλής ζέστης).
Για να μην δώσω λανθασμένες εντυπώσεις να πώ ότι τα σώματα στον 1ο και 3ο δεν λειτουργούν ακόμη με ότι θετικό και αρνητικό συνεπάγεται αυτό. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να ζεστάνει όλη την οικοδομή έστω και αργά μιας και η μόνωση που έκανα φέτος το καλοκαίρι δεν επιτρέπει εύκολα την ζέστη να φεύγει απο το σπίτι (απώλειες 1,5βαθμούς κάθε 8 ώρες μα εξωτερικές θερμοκρασίες 0-5).

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #6068 από γιαννης
Απαντήθηκε από γιαννης στο θέμα Έχει κανείς τον P100 Platinum Kostrzewa;
πες μας κακε τις εντυποσεις απο το λεβητα τωρα με το κρυο ? θα μου φτασουν εμενα τα 25kw τα σωματα μου ειναι 31.277kw το σπιτη 190 τμ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #6070 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Έχει κανείς τον P100 Platinum Kostrzewa;
ειδικος δεν είναι όμως απο την εμπειρία μου λεει οτι εαν το σπιτακι σου ειναι μονωμενο καλα σου φτανει μια χαρα.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #6073 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Έχει κανείς τον P100 Platinum Kostrzewa;
Σημερα αλλαξα τον τροπο με τον οποιο εκαιγε ο λεβητας μεχρι τωρα. Συνδεσα τον θερμοστατη χωρου απο τον οποιο και ρυθμιζω
εγώ πλεον την θερμοκρασια. Η συνδεση γινετε στον ουδετερο του κυκλοφοριτη. Επομενως οταν το σπιτι πιασει την επιθημιτη θερμοκρασια ο κυκλοφοριτης σταματα. Ο λεβητας δεν σπαταλα τα νερα του τα οποια αφου φτασουν στουν 65-68 σταματαει απο μονος του. Ξαναπαιρνει αυτοματα μολις τα νερα πεσουν στους 57 ειτε γιατι ζητανε τα σωματα ειτε διοτι απο την ποληωρη σταση πεσουν σε αυτη την θερμοκρασια. Ελπιζω πλεον να δω χαμηλοτερη καταναλωση.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ