Λέβητας Thalia 20 kW

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138095 από lia77
Απαντήθηκε από lia77 στο θέμα Re:Λέβητας Thalia 20 kW
η αντισραση αυτη υποθετω καλυτερη ειναι; το προβλημα σου λυθηκε τελικα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138097 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Προς το παρόν φαίνεται το πρόβλημα να έχει λυθεί. Απλά επειδή το πέλλετ schweighofer έχει μεγάλο ποσοστό τεμαχίων με μήκος 2,5 έως 3,5 cm, αυτό έχει ως συνέπεια σε κάθε στροφή του κοχλία να ρίχνει λιγότερη ποσότητα και στην έναυση δεν σκεπάζει την αντίσταση τη χρονική στιγμή που θα έπρεπε. Γι' αυτό ανέβασα τις ρυθμίσεις στις μεταβατικές στο πέλλετ και στον αέρα στο +1 και στο πέλλετ ισχύος στο +2. Από τότε δεν έχω πρόβλημα στις εναύσεις και παρατήρησα ακόμη ότι το τασάκι όταν σβήσει ο λέβητας είναι τελείως καθαρό. Βέβαια από προχθές έχει ανάψει λίγες φορές πιο πολύ για δοκιμή (3-4 φορές), και όχι για μεγάλα διαστήματα γιατί ακόμη οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι αρκετά καλές από (17-21 οC περιοχή Κιλκίς).
Πάντως νομίζω ότι σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει και η αλλαγή της αντίστασης ή οποία κοστίζει γύρω στα 50€ (εγώ την πήρα στο κόστος όπως μου είπαν 30€). Αν θέλεις μπορείς να τη δεις εδώ:
www.pelewood.gr/eshop/index.php?route=pr...oduct&product_id=395.
Αν καταπιάνεσαι με τεχνικά μπορείς εύκολα να την αλλάξεις μόνη σου με ένα σωληνωτό 17αρι κλειδί, αφού πρώτα βγει ο σωλήνας εισαγωγής νωπού αέρα εφόσον δεν θα έχεις πρόβλημα με το δοχείο διαστολής που είχα εγώ, όπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Αν την αλλάξεις (εσύ ή τεχνικός) πρόσεξε ώστε μετά το βίδωμα στη θέση της να περνάει ο αέρας μέσα από την πίπα μιας και αυτή είναι σωληνωτή. Αυτό μπορεί να γίνει με μαλακές κινήσεις με ένα κατσαβίδι απομακρύνοντας λίγο τα καλώδια σύνδεσης που βρίσκονται πίσω της. Προσοχή, να σφραγιστεί και πάλι η εγκοπή στο σημείο που βιδώνεται ο σωλήνας εισαγωγής αέρα, εκεί που περνάνε τα καλώδια της αντίστασης προς την κλέμα της πλακέτας.
Τώρα σε ότι αφορά το τασάκι έχω την εντύπωση ότι μετά την ενίσχυσή του δεν θα έχουμε πρόβλημα και την προσωπική άποψη ότι τα μαντέμια είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην κρούση (αν κάποια στιγμή πέσουν κάτω εύκολα μπορεί να ραγίσει ή να σπάσει).
Να αναφέρω επίσης ότι στο εργοστάσιο οι δυο τρεις τεχνικοί που ρώτησα, προσπάθησαν να βοηθήσουν αλλά από το τηλέφωνο δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το manual πού έχουν είναι περισσότερο για ειδικούς παρά για πελάτες που απλά αγόρασαν ένα μηχάνημα για να ζεσταθούν κάπως οικονομικά. Και αυτοί που κάνουν τους τεχνικούς δεν ξέρω κατά πόσο έχουν καταλάβει τη λειτουργία του μηχανήματος και τι ρόλο παίζει κάθε παράμετρος που ρυθμίζεται.
Να φανταστείς εγώ έκανα την εγκατάσταση πέρυσι τέτοια εποχή μόνος μου (έβγαλα το λέβητα πετρελαίου και έβαλα αυτόν) και δεν μου είπε κανένας ούτε από την εταιρεία ούτε ο έμπορος ότι ο θερμοστάτης χώρου συνδέεται μέσω ρελέ, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε το μηχάνημα να το έχει πάνω η να στο δίνει η εταιρεία μαζί με το μηχάνημα.
Δεν είπες όμως αν έχεις προβλήματα με τις εναύσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138137 από lia77
Απαντήθηκε από lia77 στο θέμα Re:Λέβητας Thalia 20 kW
giokspart σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες. πηρα κι εγω και ζητησα να μου στειλουν την αντισταση. δεν εχω αναψει ακομα αθηνα 30βαθμους αλλα απο περσι θυμαμαι οτι τον τελευταιο μηνα που ειχα το καινουργιο τασακι ειχε σχεδον διορθωθει το προβλημα. πιστευω οτι και η αντισταση παιζει ρολο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138145 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
"Σχεδόν" έχει λυθεί και σε εμένα...
Αν έχεις το μηχάνημα εντός του σπιτιού ή στο μπαλκόνι έχει καλώς, μικρό το κακό. Εγώ πέρυσι το χειμώνα ανεβοκατέβαινα 3 ορόφους κάθε λίγο για τα προβλήματα έναυσης ακόμα και όταν το τασάκι ήταν εντάξει.
Σήμερα συνάντησα ένα φίλο που καίει 10 τόνους βουλγάρικο πέλλετ το χρόνο περίπου (250 €/τόνο) σε μια διπλοκατοικία σε ένα χωριό εδώ δίπλα και δεν είχε πρόβλημα έναυσης ούτε μια φορά σε ένα τσέχικο μηχάνημα. Πολύ πολύ βρωμιά ακόμα και μέσα στο τασάκι, αλλά προβλήματα έναυσης όχι. Περίεργο....
Επειδή απ΄ ότι είδα στο φόρουμ και άλλοι που έχουν μηχανήματα σαν τα δικά μας είχαν παρόμοια προβλήματα, πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων στο λογισμικό και έχει να κάνει με την αρχική δοσολογία πέλλετ και αέρα σε συνάρτηση με το χρόνο έναρξης και τη διάρκεια θέρμανσης της αντίστασης.
Πάντως αν εσύ δεν είχες σημαντικό πρόβλημα αφότου άλλαξες το τασάκι, αν αλλάξεις και την αντίσταση, τότε πιστεύω ότι το πρόβλημα σου θα λυθεί οριστικά.
Κοντά ο χειμώνας, καλά να είμαστε, θα δούμε...
Σήμερα εδώ φυσάει από το πρωί τρελλοβαρδάρης, αλλά κρύο δεν κάνει ακόμα, απλά έφυγε η υγρασία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138167 από bobus
Απαντήθηκε από bobus στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Η δοσολογία παίζει φυσικά ρόλο και ο αέρας το ίδιο αλλά πιστεύω πως στο εργοστάσιο έχουν κάνει λάθος στην επιλογή της αντίστασης. Εγώ όπως έχω γράψει εδώ είχα πέρυσι φοβερά προβλήματα με την έναυση, η μία στις τρεις αποτύγχανε, για να μην πω οι δύο τις πέντε. Φέτος θα αλλάξω την αντίσταση των 400 βατ με μια 500άρα και ελπίζω σε καλύτερη συμπεριφορά. ΄Οταν τα πελετάκια του golden nugget (δηλαδή κορυφαίο καύσιμο) ακουμπάνε στην αντίσταση και την καλύπτουν και ο αέρας είναι ισχυρός αλλά παρόλα αυτά δεν παίρνει μπρος, ο μόνος φταίχτης που βλέπω είναι η αντίσταση.

Φίλε giokaspart στο λικν που έβαλες λέει "Με μικρότερο μήκος ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το καύσιμο.", αυτό σαν ελάττωμα μου φαίνεται, γιατί να μην έρχεται σε επαφή; Συμφέρον μας δεν είναι να έλθει σε επαφή; Αν αναπτύσσει μεγαλύτερες Θ αλλά δεν έρχεται σε επαφή, φοβάμαι πως είναι δώρον άδωρον.
Last edit: 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν by bobus.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138172 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Φίλε Bobus, εγώ όπως ανέφερα άλλαξα την αντίσταση με την κεραμική, η οποία είναι διαφορετικού σχεδιασμού δηλαδή δεν είναι συμπαγής όπως η μεταλλική που είχε, αλλά σωληνωτή και πιο κοντή. Η έναυση γίνεται και στις δύο περιπτώσεις με το ρεύμα θερμού αέρα που καθώς περνάει μέσα από το στενό σωλήνα που περιβάλει την αντίσταση, θερμαίνει και τελικά αναφλέγει το πέλλετ. Βέβαια η μεταλλική, σαν πιο μακριά ακουμπούσε στο πέλλετ αλλά αυτό μη νομίζεις ότι πέρα από το να ζεσταίνει τα τεμάχια του πέλλετ που ερχόταν σε επαφή, πρόσφερε κάτι παραπάνω ή κάτι πολύ παραπάνω.
Αυτό που διαπίστωσα αμέσως μετά την αλλαγή ήταν ότι όντως θερμαίνει πιο πολύ αλλά επειδή είχα χαμηλά τη δοσολογία πέλλετ στις μεταβατικές καθυστερούσε πολύ να σκεπαστεί η αντίσταση και όλη η θερμότητα πήγαινε στράφι. Όταν ανέβασα τη δοσολογία πέλλετ στον +1 και τώρα στο +2 και τον αέρα στο +2 και στο +3 αντίστοιχα, ανάβει στα 8-10 λεπτά περίπου από το ξεκίνημα, όπως πρέπει να γίνεται κανονικά όπως μου είπαν στο εργοστάσιο. Δηλαδή αν δεν ανάψει μέχρι τα 10-13 λεπτά το πολύ, μετά δεν υπάρχει περίπτωση να ανάψει ή θα ανάψει 1 στις 10 διότι σκεπάζεται πάρα πολύ με πέλλετ και δεν υπάρχει καλή ροή θερμού αέρα για την έναυση, οπότε το επακόλουθο είναι το εκνευριστικό αλάρμ "apotiximeni enafsi".
Και εγώ πέρυσι με ένα βουλγάρικο πέλλετ που είχε πολύ μικρά τεμάχια και πολύ σκόνη, άναβε καλύτερα σε σχέση με το Schweighofer, αλλά με πέλλετ μεταβατικές -4 και αέρα +10.
Αυτόν τον προβληματισμό είχα και εγώ αρχικά (κοντή αντίσταση - χειρότερη έναυση), αλλά αν δεις την αντίσταση αυτή, νομίζω ότι θα αλλάξεις άποψη. Προσοχή, όπως μου είπαν και ανέφερα ήδη, καλό θα είναι μέσα από την πίπα της αντίστασης να περνάει αέρας έτσι ώστε να αποδίδει καλύτερα.
Πιστεύω ότι τα προβλήματα έναυσης, σχετίζονται με το "κλειστό" εύρος ρυθμίσεων του λογισμικού έναυσης που έχουν εγκαταστήσει σε σχέση με το κάθε είδος πέλλετ και κυρίως το μέγεθος των τεμαχίων. Και για αυτό δεν έχουν κάνει πολλά από το εργοστάσιο προς το παρόν και κυρίως σε αυτό το στάδιο δεν αξιοποιείται αρκετά το σύστημα air flow, το οποίο θα έπρεπε να λύνει αυτά τα προβλήματα αυτόματα.
Πάντως έχω σκοπό να ξαναπάω όταν βρω ευκαιρία για να λύσω κάποιες δικές μου απορίες για τη λειτουργία του μηχανήματος, μιας και από το τηλέφωνο δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και θα ενημερώσω σχετικά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.145 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ