Λέβητας Thalia 20 kW

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138185 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Μπορείς απλά να κάνεις αντικατάσταση του μανίσιου κυκλοφορητή μέσα στο μηχάνημα με το δικό σου αν ο μανίσιος είναι μικρός.
Πάντως η κεραμική είναι 300 W αντί της μεταλλικής που είναι 500 ή 600 που έχουν από το εργοστάσιο, αλλά όμως αποδίδει από 900 - 1050 οC.
Μη βιάζεσαι όμως, θα δοκιμάσω και θα δούμε.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι πως ο άλλος με το τσέχικο που καίει "σκύβαλα" δεν έχει πρόβλημα έναυσης ούτε μια φορά και μεις που καίμε τα "αριστοκρατικά", μας βγαίνει η ψυχή.
Ο λόγος που πιστεύω ότι φταίει το λογισμικό, είναι ότι αυτοί εκεί στο εργοστάσιο δεν "ανοίγουν" τις ρυθμίσεις έναυσης, έτσι ώστε να δουλεύει σε μεγαλύτερο εύρος. (π.χ. να δώσουν μεγαλύτερο χρόνο στην προέναυση μετά το αρχικό γέμισμα (1 cm πάνω από την αντίσταση) μέχρι να βγει η φλόγα, γιατί αν βγει η φλόγα και μετά η συνέχιση της λειτουργίας και της τροφοδοσίας γίνεται αυτόματα). Τώρα μετά το αρχικό γέμισμα, εξακολουθεί να ρίχνει πέλλετ έστω και σε μικρότερες ποσότητες, ανεξάρτητα από την παρουσία φλόγας, πού όμως αν δεν ανάψει έγκαιρα όταν περνάει την "κρίσιμη μάζα" μπουκώνει και πάπαλα... Αυτό τώρα εμείς το λύνουμε με τις ρυθμίσεις των μεταβατικών που όταν μεταβάλλεται το μέγεθος των τεμαχίων, πρέπει να μεταβάλλουμε χειροκίνητα τις μεταβατικές και γίνεται των μεταβατικών το κάγκελο...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138189 από bobus
Απαντήθηκε από bobus στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Με χαμηλό μεταβατικό πέλετ ας πούμε -3, ο χρόνος από τη στιγμή που το πέλετ θα ακουμπήσει στην αντίσταση μέχρι που θα μπουκώσει από το σωρό, είναι αρκετά μεγάλος της τάξης των 3-4 λεπτών και συνεπώς επαρκεί για να βγει φλόγα και να συνεχίσει ομαλά.

Εγώ με golden nugget έχω σοβαρό πρόβλημα. Πριν ένα χρόνο είχα το technopellet που δεν το ξέρει κανείς, και με αυτό κάπνιζε αμέσως και πολύ. Τότε όμως και πάλι δεν άναβε γιατί δεν είχε επαρκή αέρα όπως έγραψα παραπάνω. Τώρα με το νέο λογισμικό που μου έστειλαν έχω άφθονο αέρα αλλά άλλαξα πέλετ και έχω και πάλι πρόβλημα αφού το ακριβό και θεωρούμενο ως κορυφαίο golden nugget δεν καπνίζει παρά μόνο με τα χίλια ζόρια.... Και το πέλλετ αυτό μου το πρότειναν οι ίδιοι....

Φέτος θα πάρω και πάλι technopellet και ελπίζω να λύσω το πρόβλημα, μαζί και με την ισχυρότερη αντίσταση.

Τα τεμάχια που λές δεν πολυ-αλλάζουν σε μέγεθος, μονίμως μικρά πέφτουν, σχεδόν όλα κάτω από 15 χιλιοστά μήκος, μάλλον γιατί τα σπάει ο κοχλίας
Last edit: 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν by bobus.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138193 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις. Είναι λογικό αφού τα κομματάκια είναι μικρά να έχεις (-) στις μεταβατικές πέλλετ και (+) στον αέρα. Το πρόβλημα με τα μεγαλύτερα κομμάτια είναι ότι αφήνουν κενά στο σωρό και φεύγει θερμότητα που δεν εκμεταλλεύεται επαρκώς για να θερμάνει τα πέλλετ.
Η θέρμανση της αντίστασης ξεκινάει από την αρχή της έναυσης, απλά εκείνο που ρυθμίζει το λογισμικό είναι τη ροή του αέρα. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα από ερωτήσεις που έκανα στο μηχανικό της εταιρείας. Για αυτό στις προδιαγραφές των εργοστασιακών ρυθμίσεων αυτοί έχουν διαστάσεις πέλλετ <2,5 cm.
Και γιαυτό όσο προχωράμε τη συζήτηση, εδραιώνω την πεποίθησή μου ότι έχω δίκιο για το λογισμικό. Ποιος ο λόγος να συνεχίζεται η τροφοδοσία με καύσιμο πέρα από το αναγκαίο όταν αυτό δεν καταναλώνεται; Άρα αφού πέσει η απαιτούμενη αρχική ποσότητα θα πρέπει απλά να προσφέρεται μόνο ζεστός αέρας μέχρι να βγει η φλόγα η οποία για να ένα μικρό χρονικό κλάσμα (5-10-20 sec) μπορεί να σβήσει από το καύσιμο που πέφτει με ορμή και είναι και κρύο. Από τη στιγμή που βγει η φλόγα ο αισθητήρας καυσαερίων θα ενημερώσει το κοντρόλ να συνεχίσει την τροφοδοσία καυσίμου.
Τα πέλλετ αυτά πόσο σου κοστίζουν και που;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138195 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Με τις μάρκες πάλι μην είσαι σίγουρος γιατί από παρτίδα σε παρτίδα υπάρχουν διαφορές. Το έπαθα πέρυσι με το βουλγάρικο "peleticimo". Ο πρώτος τόνος άναβε κανονικά (με λίγες αποτυχημένες) ενώ ο δεύτερος που πήρα το Γενάρη είχε θέμα. Επίσης είχα πολύ μαυρίλα από την αρχή στο τζάμι και πολύ στάχτη και έκανα γενικό καθαρισμό 1 φορά το μήνα. Τώρα με το Schweighofer έχω πολύ λίγη στάχτη και καθαρό τζάμι για μεγαλύτερο διάστημα.
Πάντως κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να βγάλω δικό μου ερασιτεχνικά από τις κληματόβεργες από το αμπέλι και τα κλαδιά από το χωράφι με τα δέντρα που τώρα τα καίω στο τζάκι. Είδα κάποιες πελλετόπρεσσες στο net που δουλεύουν με το PTO του τρακτεριού γύρω στο χιλιάρικο και σκέφτομαι να προσπαθήσω, αν με αφήσει η γυναίκα μου που βλέπει αυτές τις επενδύσεις με δυσπιστία. Όχι τόσο για οικονομία αλλά για να μην κουβαλάω κάθε τόσο από το αμπέλι και δεν με βοηθάει κανένας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138202 από lia77
Απαντήθηκε από lia77 στο θέμα Re:Λέβητας Thalia 20 kW
η καινουργια αντισταση τι διαφορα εχει απο την ηδη υπαρχουσα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #138204 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Re:Λέβητας Thalia 20 kW
Η κεραμική έχει ισχύ 300 W και αποδίδει 1000 οC ενώ η μανίσια (μεταλλική εργοστασιακή) έχει ισχύ 500 ή 600 W και αποδίδει 600 οC περίπου. Αυτό σημαίνει ότι η κεραμική με λιγότερη απορροφώμενη ισχύ (ηλεκτρικό ρεύμα), αποδίδει διπλάσια περίπου θερμότητα.
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι θέμα έχει το λογισμικό, διότι από τη στιγμή που θα πέσει το απαιτούμενο για έναυση καύσιμο (πέλλετ 1cm πάνω από τη αντίσταση), δεν υπάρχει λόγος να πέσει άλλο μέχρι να βγει η φλόγα, αφού από το σημείο αυτό και μετά ο αισθητήρας θερμοκρασίας καυσαερίων θα ενεργοποιήσει την μετέπειτα τροφοδοσία καυσίμου και αέρα.
Απορώ τι το παράλογο ή επιλήψιμο έχει το σκεπτικό μου; Για το λόγο αυτό εξάλλου όλα τα μηχανήματα δεν έχουν κεραμικές αντιστάσεις που είναι πιο ακριβές και απλώς όταν κάποιος θέλει να ανάβει πιο γρήγορα τότε ας πληρώσει την κεραμική η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα έναυσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.126 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ