Λέβητας Thalia 20 kW

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154473 από george_kont
Απαντήθηκε από george_kont στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Γεια σς και από εμένα. Καλό χειμώνα να έχουμε. Εχω εδώ και 3 χρόνια την IOLH T20. Το μηχάνημα απλά είναι φοβερό, εκτός από την φασαρία. Σήμερα όμως που πήγα να την ανάψω για 1η φορά ο κοχλίας έκανε σαν τρακτέρ και δεν γυρνάει. Τον άνοιξα από πάνω, αφού άδεισα το πέλλετ που είχα βάλει, :S :whistle: σίγουρος ότι όλα ήταν οκ, έβγαλα το καπάκι του και το ρουλεμάν ήταν διαλυμένο. Το ίδιο πιστέυω είναι και από κάτω από το μοτέρ, αλλά δεν θέλω να κάνω ζημιά και δεν το πειράζω. Αν γνωριζει κάποιος να μου πει που μπορώ να απευθυνθώ για ανταλλακτικά στην περιοχή του Βόλου ας μου στείλει ένα μήνυμα εδώ ή με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154476 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Καλησπερα Γιωργο συνηθως ο κοχλιας ειναι σε 2 κουζινετα μπρουτζινα και πισω του κουμπωμενο το μοτερ περιστροφης.μαλλον απο το μοτερ στο κανει.παρε τηλ ENERGY FOOT PRINT ΑΝΤΩΝΗΣ ανταλλακτικα Θεσ?κη και συνενοησου.εχει οτι θες.














Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": george_kont

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154478 από george_kont
Απαντήθηκε από george_kont στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Ευχαριστώ για την απάντηση Κώστα. Το δικό μου είναι λίγο διαφορετικό, αλλά η φιλοσοφία η ίδια. Δες τις φωτό που έβγαλα, αν σε βοηθούν να καταλάβεις. Δούλεψε τελικά, είχε φρακάρει με 3 1/2 χρόνια σκόνη πέλλετ και λίγο μέταλλο. Δείχνει οκ προς το παρόν
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154480 από PAPADAKIS
Απαντήθηκε από PAPADAKIS στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Αλλενακι,θάρρος,γράσο και τύχη να μην σου φύγει γρανάζι, αν ακους εσωτερικό θόρυβο, διαφορετικά καινούργιο.

Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #157312 από georgetlf
Απαντήθηκε από georgetlf στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Γεια σας και από 'μένα και πολλά συγχαρητήρια για την υπομονή και επιμονή σας για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε.
Πριν ένα μήνα μήνα περίπου αποφάσισα να αλλάξω τον λέβητα πετρελαίου για λόγους οικονομικούς και μετά από ψάξιμο στο internet και συζητήσεις με μηχανολόγους αποφάσισα να εγκαταταστήσω λέβητα νερού πέλλετ (σωστό ή λάθος δεν έχω αποφασίσει ακόμη). Βρήκα λοιπόν ένα λέβητα Thalia plus 30kw ( ο μηχανολόγος που είδε το σπίτι 140τμ περίπου με μέτρια μόνοση + boiler ζεστού νερού είπε ότι χρειάζομαι 27kw ) μεταχειρισμένο, κατασκευής του 2012 ο οποίος είχε δουλέψει μια σεζόν σε αρκετά καλή τιμή και αποδείχτηκε ότι είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Χωρίς πολύ σκέψη τον αγόρασα και έφερα ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, μηχανολόγο που ειδικεύονται σε εγκαταστάσεις τέτοιου είδους στην πόλη μου ( Χανιά Κρήτης ) και τον τοποθέτησαν-εγκατέστησαν.
Μέχρι εδώ όλα καλά, το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει να ρυθμίσει τον συγκεκριμένο λέβητα και λόγο του ότι είναι μεταχειρισμένος δεν υπήρχε ούτε το manual. Με πολλά καθημερινά πειράματα κατάφερα να τον δουλέψω και μετά από επικοινωνία μου με την mytherm μου έστειλαν ένα manual αλλά ήταν για πιο νέα μοντέλα, ξανά επικοινώνησα μαζί τους, τους είπα ότι το manual που μου έστειλαν δεν έχει καμία σχέση με το menu που έχει ο λέβητας μου και μου απάντησαν ότι ο δικός μου λέβητας έχει το παλιό menu και θα μου στείλουν το αντίστοιχο manual όπως και έγινε.
Το έστειλαν, το έχω και σε φωτο, έχει κάποιες προτιμώμενες ρυθμίσεις οι οποίες "παίζουν" ανάλογα την ποιότητα του πέλλετ κτλπ.
Όσο δεν είχα το manual σκέφτηκα να κάνω reset στον λέβητα και στη συνέχεια θα έβλεπα τι θα κάνω, με το reset λοιπόν δούλευε, όταν όμως μου ήρθε το manual είπα να αλλάξω τις ρυθμίσεις με αυτές που ήταν προτινόμενες.
Όταν το έκανα λοιπόν κατά την έναυση έριχνε τόσο πολύ πέλλετ που γέμιζε μέχρι πάνω το τασάκι με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανάψει η φλόγα και να βγάζει πάρα μα πάρα πολύ κάπνα από την καμινάδα. Όταν το είδα αυτό έκανα ξανά reset και η έναυση ήταν και πάλι μια χαρά.
Μετά απ'αυτό ψάχνω από μόνος να βρω ποιες είναι οι κατάλληλες ρυθμίσεις, χωρίς να ξέρω αν ο λέβητας λειτουργεί σωστά η όχι.
Θα με βοηθούσε πάρα πολύ αν κάποιος που γνωρίζει τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις του λέβητα μου εξηγούσε κάποια πράγματα σχετικά με το τι ακριβώς είναι το κάθε p1,p2,p3 κλπ που έχει το manual και πως πρέπει να ρυθμιστεί το κάθε ένα.
Υ.Γ. Το πέλλετ που χρησιμοποιώ προς το παρόν είναι alfawood premium


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 5 Μήνες πριν #161176 από TheoJamaica
Απαντήθηκε από TheoJamaica στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Καληπέρα.

Έχω τον λέβητα Thalia Plus 35kw.Στο μενού IDRO η μία επιλογή είναι "θερμοκρασία έναρξης κυκλοφορητή" και το έχω στο 45.Η επόμενη επιλογή είναι θερμοκρασία OFF κυκλοφορητη και είναι στο 75.Η ερώτηση είναι αν η θερμοκρασία off δηλώνει στους πόσους βαθμους κλείνει ο κυκλοφορητής ενόσω είναι αναμένος ο λέβητας (Και άρα αν είναι στο 75 δεν κλείνει ποτέ) η αν δηλώνει το πότε κλείνει ο κυκλοφορητής ενώ ο λέβητας είναι σβηστός (Και άρα εφόσον τον έχω στο 75 με το που σβήσει ο λέβητας κλείνει κι ο κυκλοφορητής).
Last edit: 6 Χρόνια 5 Μήνες πριν by TheoJamaica.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.203 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ