Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5438 από fillmore
Απαντήθηκε από fillmore στο θέμα Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore

tsoukase έγραψε: @fillmore: ξεκίνησα από χαμηλές τιμές αέρα και ποσότητας καυσίμου και ανέβαινα μέχρι να φτάσω σε επιθυμητή απόδοση λειτουργίας. Επειδή ο καυστήρας είναι πολύ δυνατός για τα τμ μου αρκούν αυτές οι χαμηλές τιμές, αν και όταν έκανε τα δυνατά κρύα πριν 1 εβδομάδα τις ανέβασα λίγο. Σε παρακαλώ μια χάρη ακόμα. Μπορείς να παραθέσεις τις τιμές που κυμαίνεται ο Φωτοσένσορας πυρός κατά την κανονική λειτουργία του καυστήρα σου? (Είναι στα Settings->Photosensor).


....τον πρώτο καιρό δεν έβγαζα τα μάτια μου από τον φωτοσένσορα!!!!....στα Βουλγάρικα που έκαιγα δεν μπορούσα να το ανεβάσω πάνω από 280 και με το A/W φτάνει τα 350 με 400

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5440 από fillmore
Απαντήθηκε από fillmore στο θέμα Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore

χρηστος8 έγραψε:

Asteris έγραψε: Έχουν αισθητήρα λάμδα αυτοί?






οχι και οι δυο ελεγχουν θερμοκρασια καυσαεριων και επιτηρουν την φλογα εσωτερικα (το πως ακριβως δεν μπορω να το αποδωσω).
σε δυο TOPLING που εβαλα, μετα τις αρχικες ρυθμισεις των τεχνικων της εταιριας καμια παρεμβαση παρα τις αλλαγες στην επιλογη καυσιμου.τα πελλετ που εκαψε σαν βουτυρο αλλοι λεβητες δεν μπορουσαν να τα καψουν και βουλωναν η ειχαν καρβουνα η κλιγκερ.
ο δε VARMEBARONEN το εντυπωσιακο για μενα ειναι οτι ενω ο καυστηρας δεν εχει σχεδον τιποτα για να ρυθμισεις (μονο δευτερολεπτα ριψης και ποσοτητα αερα), μετα την πρωτη ρυθμιση οτι ποιοτητα πελλετ και να του δωσεις δουλευει ρολοι χωρις παρεμβαση.
πιστευω οτι αυτο οφειλεται στην κατασκευη της μπουκας και στην εξαιρετικη προπλυση που κανει σε καθε λειτουργεια ωστε να μην υπαρχει ιχνος κλιγκερ.
επισης εχω ξανα γραψει ειναι πολυ σημαντικο το κλαπε ελκυσμου, το οποιο δεν αφηνει τον ελκυσμο της καμιναδας να παρεμποδιζει την λειτουργεια του καυστηρα.
αντιθετα λεβητες οι οποιοι με καθε αλλαγη ποιοτητας ηθελαν και αλλαγη στις ρυθμισεις ειναι εβδομαδιαιο φαινομενο. το ξερω γιατι ζητησα απο τους πελατες μου σε καθε παρεμβαση να ειμαι παρων.


Χρήστο πραγματικά ο ιδανικός λέβητας θα ήταν με:
1)Αισθητήρα θερμοκρασίας καυσαερίων
2)Αισθητήρα Λ ή(εγκατεστημένο το μηχάνημα του τεχνικού στα καυσαέρια που ελέγχει όλες τις παραμέτρους)
3)Αισθητήρα φλόγας
4)Αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας
5)Σύστημα αντιστάθμισης
6)Αισθητήρα υγρασίας πάνω στον κοχλία

Και όλα αυτά να δίνουν πληροφορίες σε ένα κεντρικό υπολογιστή που θα δίνει εντολές για τα πάντα:
1)Τροφοδοσία(σε όλους τους κοχλίες)
2)Ποσότητα αέρα
3)Κλαπέ ελκυσμού
4)Επιθυμητή θερμοκρασία (σύμφωνα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες)
5)Να κάνει υπολογισμούς συχνότητας ζήτησης από το θερμοστάτη χώρου και αναλόγως να φροντίζει να έχει στην ώρα του απόθεμα ζεστού νερού.

..........και εσύ απλά να έχεις ένα κουμπί on-of και τίποτε άλλο !!!!!!!!!!!!............
.......πόσο να κόστιζε κάτι τέτοιο;;;;;; :whistle:
το όνειρό μου ήταν να γίνω αυτοματιστής !!!...λές να ξεκινήσω την καριέρα μου από ΤΟΝ ιδανικό καυστήρα πέλλετ;

Πέρα από την πλάκα και επειδή δεν έχω δει καυστήρα με τις παραπάνω δυνατότητες !!!...εγώ δεν μπορώ να πιστέψω πως με την τόσο διαφορετική σύσταση και διαφορετικό μέγεθος που έχει η παρασκευή βιομάζας -πέλλετ- ότι υπάρχουν καυστήρες που δεν χρειάζονται έστω και οι μικρότερες διορθώσεις στις ρυθμίσεις τους. Αφού υπάρχουν ρυθμίσεις σε ένα καυστήρα πρέπει να ρυθμίζονται με κάθε αλλαγή ποιότητας πέλλετ εάν δεν χρειαζόταν απλά δεν θα υπήρχαν, θα γίνονταν αυτόματα!!!...

Επίσης η "πρώπλυση" όπως την αποκαλείς είναι όντος πολύ χρήσιμη αλλά όχι στο να μην δημιουργεί κλίκερ αλλά να το καθαρίζει ,να το διώχνει από την μπούκα, και να μην ενοχλεί την επόμενη έναυση!!!...

Την φλόγα την επιτηρούν όλοι οι καυστήρες!!!...

Τέλος οι ρυθμίσεις δεν είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο εάν αυτό εννοείς !!!...εάν έχεις μια μεγάλη παρτίδα πέλλετ ομοιογενείς δεν ρυθμίζεις ποτέ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5441 από fillmore
Απαντήθηκε από fillmore στο θέμα Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore

Τάκης έγραψε:
Βέβαια η δική μου εμπειρία είναι ελάχιστη για να μπορέσω να διαφωτίσω σχετικά με τις λίγες ή πολλές ρυθμίσεις. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω, μετά από 33 μέρες λειτουργίας ενός λέβητα varmebaronen, ότι η οικονομία που κάνει στη λειτουργία είναι απίστευτη, αν τη συγκρίνω με καταναλώσεις που διαβάζω από άλλους χρήστες. Και η άνεση είναι σχετική, τι εννοείς. Πρέπει κάθε βδομάδα να γεμίζω το σιλό με καμιά 10ριά σακιά πέλετ, να καθαρίζω προληπτικά τον καυστήρα κάθε βδομάδα (10ήμερο λένε οι οδηγίες) και τον λέβητα κάθε 15θήμερο περίπου. Η κατανάλωσή μου βρίσκεται στα επίπεδα του 1 χγρ ανά ώρα.

..με τα πολλά πέρασε ο πρώτος μήνας λειτουργίας του λέβητα. Οι εντυπώσεις ανάμικτες. Κατά αρχήν να αναφερθώ στα βασικά θετικά της όλης ιστορίας. Έχω πολύ καλή ζέστη στο σπίτι μου και σίγουρα οικονομικότερη από το πετρέλαιο. Από 03/12/11 εώς τις 03/01/12 έκαψα μία παλέτα (1050kg) από διάφορες μάρκες πέλλετ που αγόραζα από εκεί και από εδώ που συνολικά μου στοίχισε 240e.


Οσο αφορά την κατανάλωση Τάκη είναι όλα πολύ σχετικά!!!...δεν μπορείς να συγκρίσεις εύκολα νούμερα που ακούς από εδώ και από εκεί.

Το σπίτι μου είναι 114m2 χτισμένο το 1980 μονοκατοικία με το παλιό τούβλο το 9τρυπο. Στην μεσοτοιχία έχει καρφωμένο πετροβάμβακα. Είναι εκτεθειμένο από όλες τις μεριές και έχω 14m βορινό τοίχο. Από πάνω έχω πλάκα (χωρίς σκεπή) Τα κουφώματα βέβαια τα έχω αλλάξει με αλουμινίου με διπλές θερμογέφυρες. Περιοχή Αξιούπολη-Πολύκαστρο Κιλκίς 15 χιλ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, δίπλα στην κοίτη του Αξιού ποταμού. Εδώ είναι η γενέτειρα του βαρδάρη. Οσοι έχουν υπηρετήσει στο Πολύκαστρο το ονομάζουν "φυσίκαστρο".Τα τελευταία χρόνια χρειαζόμουνα περίπου 2300lit με 2500lit πετρέλαιο με οικονομική χρήση. Φέτος δεν έχει πέσει η θερμοκρασία από το καλοκαίρι κάτω από τους 20C και από την ώρα που ξυπνάει ο μικρός μου το πρωί για το σχολείο μέχρι και που θα πέσει για ύπνο είναι στους 21C-22C. Πολλά πρωινά μένω σπίτι γιατί δουλεύω με βάρδιες οπότε το σπίτι δεν μένει ποτέ άδειο για να χαμηλώσουμε την θερμοκρασία. Φέτος έκαψα περίπου 350lit πετρέλαιο από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι 3/12/11 όπως έχω ξαναγράψει. Μετά από ένα μήνα (03/01/12) έκαψα ακριβώς μία παλέτα 1050kg. Από 03/01/12 και μέχρι τώρα που γράφω κατανάλωσα 57 σακιά Χ15=855kg. Δεν νομίζω τα 13 σακιά να με φτάσουν μέχρι τις 03/02/12 με τίποτα, αλλά θα αναφερθώ για αυτό την ίδια μέρα.
Ο καιρός φέτος και από κρύο και από αέρα ....!!!!!!......χάλια!!!....ο βαρδάρης δεν έλεγε να κοπάσει όλο τον μήνα και οι θερμοκρασίες το βράδυ από -3,5C τις καλές μέρες μέχρι και -8C .
Για αυτό σου λέω δεν μπορείς κάνεις σύγκριση κατανάλωσης, είναι πολύ επιπόλαιο.
Με αυτές τις συνθήκες που σου περιέγραψα πιστεύεις πως με έναν varmebaronen θα έκαιγα λιγότερο; Δεν νομίζω να μπορεί κανείς να απαντήσει με βεβαιότητα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5443 από χρηστος8
Τέλος οι ρυθμίσεις δεν είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο εάν αυτό εννοείς !!!...εάν έχεις μια μεγάλη παρτίδα πέλλετ ομοιογενείς δεν ρυθμίζεις ποτέ.[/quote]







οι ρυθμισεις ειναι εβδομαδιαιο φαινομενο στην δουλεια μου.
ειμαι υδραυλικος και εχω βαλει οπως ειπα αρκετους λεβητες.
καθε βδομαδα ολο και καποιος απο τους πελατες μου αλλαζει πελλετ και χρειαζεται νεες ρυθμισεις.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5446 από Τάκης
Απαντήθηκε από Τάκης στο θέμα Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore

fillmore έγραψε:
Με αυτές τις συνθήκες που σου περιέγραψα πιστεύεις πως με έναν varmebaronen θα έκαιγα λιγότερο; Δεν νομίζω να μπορεί κανείς να απαντήσει με βεβαιότητα.


Μα δεν χρειάζεται να μπει κανείς στον κόπο. Δεν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιό είναι το καλύτερο. Η ουσία είναι ότι κάποιος χρήστης είναι ευχαριστημένος από τον λέβητα. Απο εκεί και πέρα όλα είναι μοναδικά για τον καθένα, κλιματολογικές συνθήκες, μόνωση σπιτιού, επιθυμητές θερμοκρασίες κλπ, δεν βγάζεις άκρη με τις συγκρίσεις. Η αρχική μου παρέμβαση ήταν στο ερώτημα φίλου αν ένας τέτοιος λέβητας που περιέγραψε ο Χρήστος καίει ικανοποιητικά και με άνεση.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5458 από Τάκης
Απαντήθηκε από Τάκης στο θέμα Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore

fillmore έγραψε:
Με αυτές τις συνθήκες που σου περιέγραψα πιστεύεις πως με έναν varmebaronen θα έκαιγα λιγότερο; Δεν νομίζω να μπορεί κανείς να απαντήσει με βεβαιότητα.


Και μιας και μ' έβαλες στον πειρασμό να απαντήσω ότι πολύ πιθανόν ναι. Αν υποθέσουμε ότι οι δυο λέβητες καίνε το ίδιο καλά αυτός που διαθέτω εγώ δουλεύει με την μικρότερη δυνατή ισχύ, αναλόγως της εξωτερικής θερμοκρασίας. Αν λοιπόν έξω έχεις +5 βαθμούς θα ζεστάνει τα νερά στους 60 βαθμούς για να σου δώσει θέρμανση δουλεύοντας σε χαμηλή ισχύ. Όσο χαμηλώνει η εξωτερική θερμοκρασία θα ανεβάζει και τη θερμοκρασία των νερών. Συγχρόνως αναμιγνύει μέσω μιας τρίοδης τα νερά προσαγωγής με αυτά της επιστροφής ώστε τα τελευταία να μπάινουν στον λέβητα για να ζεσταθούν σε μια πιο μεγάλη θερμοκρασία. Έχεις βέβαια προκαθορίσει τη θερμοκρασία της πιο κρύας μέρας τς περιοχής σου. Αυτό σχηματικά και χοντρά χοντρά, όπως έχω καταλάβει τη λειτουργία του. Οι πιο ειδικοί μπορούν να μας το κάνουν πιο λιανά. Με τον τρόπο αυτό δουλεύει σχετικά οικονομικά. Πολύ πιθανό αυτό να το κάνουν και πολλοί άλλοι λέβητες, και ο δικός σου, δεν το γνωρίζω.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ