Starfire Maxi 30

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60150 από ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Απαντήθηκε από ΘΕΟΔΟΣΗΣ στο θέμα Starfire Maxi 30

Gepetto έγραψε:

Εγώ κατάλαβα τι θέλει να πει ο betonly.
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ. Ο φίλος μας ορίζει τη θερμοκρασία του λέβητα στους 70 βαθμούς και το θερμοστάτη χώρου στους 18 με 19 βαθμούς. Εγώ στο λέβητα ζητάω 68 β. στη σκάλα 4 και μέσα ο θερμοστάτης είναι στο 22-23 β.
Τα νερά ανεβάζουν γρήγορα θερμοκρασία και αφού στους 68 β. ξεκινάει η διαδικασία σβυσίματος, μέχρι να πραγματοποιηθεί το Stop Fire η θερμοκρασία στο λέβητα φτάνει στους 85-86 β.

Ο λέβητας δουλεύει και... μόλις τα 70 λίτρα νερού που έχει μέσα του, φτάσουν στους 61 βαθμούς, ανοίγει ο κυκλοφορητής (ή η ηλεκτροβάνα) και στέλνει το νερό στα σώματα. Το κρύο νερό των σωμάτων γυρίζει στο λέβητα για να ξαναζεσταθεί. Μόλις όμως η θερμοκρασία των νερών του λέβητα πέσει στους 56 βαθμούς, κλείνει ο κυκλοφορητής μέχρι να ξαναγίνουν τα νερά 61 βαθμοί και να ανοίξει και πάλι κάνοντας την ίδια δουλειά.

Μετά από κάποια ώρα, η θερμοκρασία των νερών όλου του δικτύου θα είναι συνεχώς πάνω από τους 61 βαθμούς, οπότε ο κυκλοφορητής δε θα κλείνει καθόλου και η θερμοκρασία των νερών (λογικά) θα ανεβαίνει μέχρι να πιάσουν τους 70 βαθμούς.

Ο λέβητας όλο αυτό το διάστημα δουλεύει στη σκάλα 5, που σημαίνει 6,7 κιλά πέλλετ την ώρα. Αν καταφέρουν τα νερά του λέβητα να φτάσουν στους 67 με 68 βαθμούς (κάτι που δε γίνεται), ο λέβητας "θα ρίξει στροφές" και θα κατέβει από τη σκάλα 5, στη σκάλα 4 και 3, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομία στην κατανάλωση.
Αφού λέτε πως δεν μπορεί ο λέβητας να φτάσει τους 70 β. που έχετε ορίσει, αυτός θα συνεχίσει να δουλεύει στο 5. Άρα 24 h Χ 6,7 kg=160,8 kg κατανάλωση ημηρεσίως?????? Πράγμα που δεν συμβαίνει όπως λέτε πέλι εσείς (3 σακιά=45 kg)

Ο λέβητας του Betonly, (όπως και ο δικός μου) δουλεύει πάντα στη σκάλα 5 δηλ. με φουλ κατανάλωση και ανεβάζει ανώτατη θερμοκρασία με συνεχή κυκλοφορία νερών, 64 βαθμούς. Είναι μια θερμοκρασία που μπορεί να ζεστάνει τα σώματα του σπιτιού του και να πιάσει τους 19 βαθμούς που επιθυμεί. Τότε ο θερμοστάτης εσωτερικού χώρου δίνει εντολή να κλείσει ο κυκλοφορητής και ο λέβητας θα συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να πιάσει τους 70 βαθμούς που του όρισε. Αυτό θα το κάνει στα σίγουρα και ύστερα θα σταματήσει γράφοντας στην οθόνη του "Stop Fire".

Έχω περάσει αμέτρητες ώρες κάτω στο λεβητοστάσιο και τον έχω μάθει απέξω κι ανακατωτά. Μόνο κρεβάτι που δεν έβαλα εκεί για να παρατηρώ τη λειτουργία του και τη νύχτα.

Όπως έχω γράψει (βλέπε σελ. 5 του φόρουμ), ζεσταίνω 2 σπίτια: Το δικό μου 100τμ. και των γονιών μου 45τ.μ. Όταν ανάβει μόνο ο πατέρας μου (2 μεγάλα σώματα και 1 μικρό του μπάνιου), ο λέβητας δουλεύει άψογα. Πιάνει τους 70 βαθμούς ξεκούραστα και η κατανάλωση πέφτει μέχρι και τη σκάλα 2. Τέλεια δηλαδή. Όταν ανάβω μόνο εγώ (6 μεγάλα σώματα και 1 μικρό του μπάνιου) τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα σώματα ναι μεν καίνε, αλλά η θερμοκρασία του λέβητα δεν πιάνει ποτέ τους 70 βαθμούς. Δουλεύει πάντα στη σκάλα 5, μέχρι να πιάσω τους 22 βαθμούς που ζητάω μέσα στο σπίτι. Κι όταν ανάβουμε και οι δύο μαζί, τότε περνάνε μέχρι και 5 ώρες για να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, ειδικά αν τύχει και ανοίξουμε τα παράθυρα το πρωί, για να αερίσουμε (γιατί πρέπει να γίνει κι αυτό). Ανώτατη θερμοκρασία νερών του λέβητά μου, 63 βαθμοί, όσες ώρες κι αν δουλέψει.

Δεν έχω παράπονο από τις θερμοκρασίες μέσα στο σπίτι.
Παράξενα πράγματα... Εγώ ζεσταίνω 2 οροφ. περίπου 200 τ.μ. με 11 σώματα να καίνε όλα μαζί, με 1 θερμοστάτη στους 22-23 β. χωρίς προβλήματα κι ο λέβητας ανεβάζει 85 β. ενώ του όρισα 68 β.
Μένω στο Κιλκίς. Έχω σταθερά 22 βαθμούς την ημέρα και 19-20 βαθμούς τη νύχτα. Το πρόβλημα είναι στην κατανάλωση. Το Νοέμβριο που ο καιρός ήταν μαλακός, έκαιγα 1 σακί πέλλετ την ημέρα. Το Δεκέμβριο που έσφιξαν τα κρύα καίω 3 σακιά την ημέρα. Αν πέσουν οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν, πόσο θα καίω; Και ο λέβητας θα δουλεύει πάντα στη σκάλα 5 και θα σβήνει μόνο όταν σβήσει το λαμπάκι του θερμοστάτη στο σαλόνι μου; Γιατί δεν έχει τη δύναμη να ανεβάσει τους 70 βαθμούς που ζητάω; Αυτά δεν μπορώ να καταλάβω. Η κατανάλωση που λέτε δεν είναι υπερβολική. Σα να δουλεύει ο λέβητας από 3-7 ώρες ημερησίως στο φουλ. Λογικό ακούγεται...

Ήρθε 2 φορές ο αντιπρόσωπος του λέβητα από τη Θεσσαλονίκη και προσπαθούσε να με πείσει, (χωρίς να τα καταφέρει) ότι όλα δουλεύουν σωστά.

Παρατηρώντας από το καλοκαίρι τη λειτουργία του λέβητα, έβγαλα τα εξής συμπεράσματα:

1. Ίσως τα κιλοβάτ του λέβητα δεν επαρκούν. Είναι οριακά για τα 2 διαμερίσματα, μια και διαθέτω ένα αρκετά εκτεταμένο σύστημα σωληνώσεων. Τα 70 πρώτα λίτρα ζεστού νερού που στέλνει ο λέβητας, ζεσταίνουν τους σωλήνες και κάνα δυο παλάμες από τα σώματα. Από τη μέση και κάτω είναι εντελώς κρύα. Πολύ αργότερα, ζεσταίνονται μέχρι κάτω. Άρα το δίκτυο πρέπει να έχει πολλά λίτρα. Τα 30 KW και πολλά είναι για το χώρο σου.

2. Όταν πήρα τον λέβητα, ο έμπορος μού είπε ότι το φετινό μοντέλο έχει λίγο διαφορετικό λογισμικό από το προηγούμενο μοντέλο. Μήπως τελικά είναι θέμα λογισμικού και δε γίνεται σωστά η καύση μέσα στο θάλαμο; Μέχρι τώρα πίστευα ότι ο λέβητάς μου, βγήκε προβληματικός. Όταν βλέπω όμως και κάποιον άλλο χρήστη να έχει τα ίδια προβλήματα, τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι άλλο φταίει. Ξέρω κάποιον γείτονα που πέρυσι πήρε λέβητα άλλης μάρκας και δε ζεσταίνονταν τα σώματά του. Τελικά μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, η εταιρεία έστειλε τεχνικό και του άλλαξε το πρόγραμμα. Ως διά μαγείας, λύθηκαν τα προβλήματά του και ευχαριστήθηκε χειμώνα. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας και μια τέτοια εκδοχή.

Και κάτι άλλο. Εσείς όλοι που έχετε τον ίδιο λέβητα, βάλτε το θερμοστάτη εσωτερικού χώρου στους 30 βαθμούς (για τις ανάγκες του πειράματος) και κατεβείτε στο λεβητοστάσιο. Βάλτε το λέβητα στους 70 βαθμούς και παρατηρείστε, αν θα πιάσουν τα νερά και σε πόση ώρα τη θερμοκρασία αυτή.
Πειράματα αυτήν την εποχή δεν γίνονται, αλλά ούτε χρειάζεται. Σας λέω πως ο λέβητας στη σκάλα 4 και στους 68 β. με ζεσταίνει με 23 β. μέσα στο σπίτι και 80 λίτρα boiler για μπάνιο και τα νερά του μέχρι να ολοκληρωθεί το σβήσιμο στον καυστήρα φτάνουν τους 85-86 β.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60173 από πανος
Απαντήθηκε από πανος στο θέμα Starfire Maxi 30
λευτεριά στο λέβητα .αφήστε το μηχάνημα να κάνει τη δουλειά του ποιό χαλαρά και μην το συγκρήνετε με τον πετρελαίου .δηλαδή αμα κάνει -10 βαθμους εξω τη θα ζητήσετε απο το μηχανημα σκάλα 5 και 90(που δεν εχει?)
δεν καταλαβαίνω εμενα 120τμ και 100λιτρα μποιλερ τα εχει για πλακα. :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60190 από hoyo
Απαντήθηκε από hoyo στο θέμα Starfire Maxi 30
ΕγώΕγώ στο λέβητα ζητάω 68 β. στη σκάλα 4 και μέσα ο θερμοστάτης είναι στο 22-23 β.
Τα νερά ανεβάζουν γρήγορα θερμοκρασία και αφού στους 68 β. ξεκινάει η διαδικασία σβυσίματος, μέχρι να πραγματοποιηθεί το Stop Fire η θερμοκρασία στο λέβητα φτάνει στους 85-86 β στο λέβητα ζητάω 68 β. στη σκάλα 4 και μέσα ο θερμοστάτης είναι στο 22-23 β.
Τα νερά ανεβάζουν γρήγορα θερμοκρασία και αφού στους 68 β. ξεκινάει η διαδικασία σβυσίματος, μέχρι να πρδαγματοποιηθεί το Stop Fire η θερμοκρασία στο λέβητα φτάνει στους 85-86 β
δηλ κ.Θεοδοση οταν δουλευει ο κυκλοφοριτης πιανεις τους 68 βαθμους?μετα τους 61 που περνει ο κυκλοφοριτης εσενα σου ανεβαζει μεχρι να φτασει 68? αυτο εννοεις?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60193 από kiko73
Απαντήθηκε από kiko73 στο θέμα Starfire Maxi 30
Απο την μικρη εμπειρια μου στον λεβητα μεχρι τωρα μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος!

Παρακατω θα προσπαθεισω να σας περιγραψω πως δουλευει ο δικος μου λεβητας.

Ζεσταινω δυο σπιτια στη Λαρισα 130μ και 50μ με θερμοκρασιες 21-22 μερα νυχτα.

Εχω περασει κι εγω αρκετες ωρες στο λεβητοστασιο κι εχω παρατηρησει τα εξης:

Οταν ανοιξω το θερμοστατη του σπιτιου μου και ζητησω π.χ 22 βαθμους αρχιζει και δουλευει ο λεβητας.

Στελνει τα ζεστα νερα που εχει κρατημενα απο το προηγουμενο αναμα στα σωματα ωστε να παρει μια πρωτη ζεστη το σπιτι ωσπου να αναψει κανονικα ο λεβητας.

Οταν αναψει κανονικα λοιπον ζεσταινει τα νερα του λεβητα και οταν φθασουν 62 βαθμους τοτε ανοιγει ο κυκλοφορητης και τα νερα κυκλοφορουν.

Σταδιακα η θερμοκρασια των νερων πεφτει καθως επιστρεφουν πισω στο λεβητα πιο κρυα οποτε οταν ειναι 57 βαθμους κλεινει ο κυκλοφορητης.

Τα νερα μενουν μεσα στο λεβητα,ξαναζεστενονται μεχρι να φθασουν 62 βαθμους και στη συνεχεια ανοιγει ο κυκλοφορητης.....κ.ο.κ.

Αυτες τιν ενδειξεις(δηλαδη το ανοιγμα και το κλεισιμο του κυκλοφορητη) τις βλεπω στον πινακα αυτονομιας που εχω στο λεβητοστασιο.

Οσο περναει η ωρα λειτουργιας του λεβητα ανεβαινει η θερμοκρασια απο τα επιστρεφομενα νερα ..57,..58,..59,..60 και καπου εκει ισοροπει η θερμοκρασια του νερου στο κυκλωμα π.χ. στους 59 ή 60 βαθμους οποτε ο κυκλοφορητης μενει συνεχως ανοιχτος σ αυτη τη θερμοκρασια
μεχρις ωτου ο θερμοστατης του σπιτιου πιασει την θερμοκρασια που τον εχω ορισει π.χ.22 βαθμοι.

Μετα σβηνει ο θερμοστατης του σπιτιου οποτε δινει εντολη στο λεβητα να σταματισει να δουλευει.

Ο λεβητας στη συνεχεια κανει mod H20 δηλαδη σταματαει να στελνει νερα και ζεσταινει τα δικα του ουτως ωστε να ειναι ζεστα μεχρι το επομενο αναμα.
Συνεχιζει να δουλευει μεχρι να πιασει την θερμοκρασια που τον εχουμε ορισει.
Εδω τωρα βλεπουμε τη θερμοκρασια του νερου του λεβητα να ανεβαινει ..63,..64,..65,..66,..67,..68,..69,..70,αν π.χ. τον εχουμε ρυθμισει στους 70 βαθμους.
Μετα αφου πιασει τη θερμοκρασια βγαζει stop fire και σβηνει ο λεβητας ενω τα νερα μεχρι να σβησει ο λεβητας ανεβαζουν κι αλλο τη θερμοκρασια τους μεχρι τους 80 βαθμους περιπου.

Πιστευω πως πανω-κατω ετσι δουλευουν και τα δικα σας συστηματα.

Εχω κανει πολλες δοκιμες στα προγραμματα 3 και 4 με θερμοκρασια 65-70 βαθμους και αναλογως των καιρικων συνθηκων επιλεγω το καλυτερο για μενα.

Αλλα ακομα ΔΕΝ εχω δοκιμασει το προγραμμα 5!

Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω μην ζωριζεται τα μηχανηματα σας για να δειτε στον λεβητα θερμοκρασια 70 βαθμοι.
Και στο 105 να το βαλεται δεν θα γινει αυτο πολυ απλα γιατι ετσι ειναι φτιαγμενοι οι συγκεκριμενοι λεβητες να δουλευουν.
Οταν φθασουμε στα πολλα κρυα και στους -10 δηλαδη που θα το βαλετε???

Οσον αφορα την καταναλωση αυτες τις μερες που ειναι οι πιο κρυες μεχρι τωρα ειμαι περιπου στα 2-2,5 τσουβαλακια την ημερα.
Το εχω ρυθμισει στο Ρο4-70 βαθμους και η μεγιστη συνεχομενη λειτουργια του μεχρι τωρα για να ζεστανει και τα δυο σπιτια ειναι 2 ωρες.

Θα θελα την γνωμη ολονων σας αν οντως δουλευει κι ο δικος σας λεβητας ετσι.

Ελπιζω να βοηθησα με τα γραφομενα μου τους φιλους που εχουν προβληματα κι εχουν απογοητευτει απο τον λεβητα μας!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΘΕΟΔΟΣΗΣ, Gepetto

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60204 από hoyo
Απαντήθηκε από hoyo στο θέμα Starfire Maxi 30
φιλε κικο νομιζω απο το τηλ θα εχουμε μια καλυτερη αποψη του θεματος..6932290749

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60206 από betonly
Απαντήθηκε από betonly στο θέμα Starfire Maxi 30
κικο καλισπερα. να ρωτησω? εχεισ βοιλερ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ