Bioplex HL-50 by SakiSystem

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133959 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Καλημέρα Saki. Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Γιατί πρέπει να καθαρίζεις τον λέβητά σου τόσο συχνά . Κάτι έχει γίνει λάθος με τον ελκυσμό και τη καύση. Ο δικός μου καθαρίζεται μία φορά τον μήνα όταν δουλεύει με ξύλα, και μια φορά τον χρόνο με πέλλετ. Και όλοι οι στροβιλιστές είναι μέσα στα τούμπα.
Γράψε mbar ελκυσμού καπνοδόχου, λειτουργία του κοντρόλλερ (sec κοχλία -sec παύσης) και που έχεις το τάμπερ του αέρα. Οι στροβιλιστές είναι όλοι μέσα ή όχι. Υπάρχει και ένα διάφραγμα στην εστία , υπάρχει; Σημείωση: Αυτός ο λέβητας είναι από τους καλύτερους της αγοράς με πολύ καλή απόδοση και ποιότητα. Όμως όταν είναι με εσωτερικό κοχλία από το πλάι η φλόγα δουλεύει πολύ στη πλάτη της εστίας αδρανώνατς το μπροστινό μέρος, ιδίως στους πιο μακρύς θαλάμους. Θα είχες καλύτερη απόδοση και 35% οικονομία με χρήση πελλετοκαυστήρα και λέβητα 70 kcal/h. Στάθης από Λίμνη Β. Εύβοιας. (;Oσο αυξάνει η θρμαινόμενη επιφάνεια του ξυλολέβητα αυξάνει δραματικά και η καμπύλη απόδοσης της εστίας στον χρόνο αφήνοντας μικρότερο ποσοστό θερμότητας στα κανάλια συναγωγής).

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133962 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem

fritakos έγραψε: Καλό καλοκαιρι λοιπόν Σακη !!!
Εγώ δεν έχω σβήσει ακόμα, το Σ/Κ που έλειπα και έσβησα οταν γύρισα το σπιτι ειχε 19 βαθμούς, έχω και τα ζεστά νερά χρήσης και τον κρατάω αναμμενο. Με το πυρηνοξυλο συντήρηση κανει καθε 20 λεπτά χωρις σχεδόν καθόλου καπνο και η καταναλωση εχει φυσικα μειωθεί σημαντικά.


Δεν μ΄ αφήσανε οι γιαγιάδες, πάλι άναψα πριν πέντε μέρες και πάλι έσβησα εχθές.
Μάλλον έτσι θα πάει μέχρι να ζεστάνει καλά.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133964 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem

etsa67 έγραψε: Καλημέρα Saki. Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Γιατί πρέπει να καθαρίζεις τον λέβητά σου τόσο συχνά . Κάτι έχει γίνει λάθος με τον ελκυσμό και τη καύση. Ο δικός μου καθαρίζεται μία φορά τον μήνα όταν δουλεύει με ξύλα, και μια φορά τον χρόνο με πέλλετ. Και όλοι οι στροβιλιστές είναι μέσα στα τούμπα.
Γράψε mbar ελκυσμού καπνοδόχου, λειτουργία του κοντρόλλερ (sec κοχλία -sec παύσης) και που έχεις το τάμπερ του αέρα. Οι στροβιλιστές είναι όλοι μέσα ή όχι= μέσα είναι. Υπάρχει και ένα διάφραγμα στην εστία , υπάρχει; =στην εστία μέσα δεν υπάρχει τίποτα, μόνο ο κοχλίας φαίνεται χαμηλά Σημείωση: Αυτός ο λέβητας είναι από τους καλύτερους της αγοράς με πολύ καλή απόδοση και ποιότητα. Όμως όταν είναι με εσωτερικό κοχλία από το πλάι η φλόγα δουλεύει πολύ στη πλάτη της εστίας αδρανώνατς το μπροστινό μέρος =δεν το κατάλαβα αυτό, ιδίως στους πιο μακρύς θαλάμους. Θα είχες καλύτερη απόδοση και 35% οικονομία με χρήση πελλετοκαυστήρα και λέβητα 70 kcal/h. Στάθης από Λίμνη Β. Εύβοιας. (;Oσο αυξάνει η θρμαινόμενη επιφάνεια του ξυλολέβητα αυξάνει δραματικά και η καμπύλη απόδοσης της εστίας στον χρόνο αφήνοντας μικρότερο ποσοστό θερμότητας στα κανάλια συναγωγής).


Δεν τον ξέρω τον δικό σου λέβητα Στάθη αλλά μου φαίνεται λίγο μια φορά τον χρόνο καθάρισμα όταν καις πέλλετ.

Το δικό μου καθάρισμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα του πέλλετ και την τρέλα μου.
Όταν καίω Αυστριακό το πάω μέχρι και 20 μέρες, με οτιδήποτε άλλο πάει από τρεις έως επτά μέρες.
Σκέτο ξύλο δεν έχω κάψει, τις τελευταίες μέρες βάζω μερικά που μου έμειναν από πέρσι και είναι αγορασμένα το 2012, από τότε οι αυλοί έχουν πιάσει μια πολύ λεπτή φλούδα η οποία απ΄ όσο μπορώ να καταλάβω ευτυχώς θα βγει εύκολα αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναβάλω ξύλα.

Όσο για τον ελκυσμό το πρόβλημά μου ήταν από την αρχή ότι τραβούσε πολύ, το συμμάζεψα όμως, οι χρόνοι πάντα αλλάζουν ανάλογα το είδος πέλλετ.

Στο μυαλό μου άρχισε πριν μέρες να τριγυρνάει η ιδέα του πελλετοκαυστήρα και μάλιστα σκέφτομαι τον Ferroli P7, είναι όμως άλλα 900€ + θα δω ανάλογα τον προυπολογισμό. Αν ο πελλετοκαυστήρας θα είναι πιο οικονομικός δεν ξέρω, την σκέψη την έκανα για το βράδυ που υπάρχει μειωμένη ζήτηση να έχω μειωμένη κατανάλωση, γιατί έτσι όπως είναι τώρα που τον έχω με φλόγα στην συντήρηση αρκετά βράδια τα νερά φτάνουν χωρίς λόγο τους 80C° +, θα γίνει επεξεργασία των δεδομένων και έρευνα, και ανάλογα θα πράξω.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133978 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Δεν νομίζω ότι αξίζει Σάκη να βάλεις πελλετοκαυστηρα . Το ότι τα νερά πάνε στους 80 δεν πειράζει στο σπίτι θα πάει η θερμότητα, πόσο παραπάνω πελλετ καις και πότε θα αποσβέσεις τα 900 ευρώ και την λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος λόγω της χρήσης της αντίστασης σε κάθε άναμμα και το κόστος των αντιστάσεων που πρέπει να αλλάζεις.
Γιατί δεν δοκιμάζεις ένα καλό πυρηνοξυλο με πελλετ ; Κάνω 12" τροφοδοσία κάθε 20' χωρίς καπνό, χωρίς φλόγα χωρίς πίσσες.
Μπορώ να το,πάω και κάθε 25 απλά θέλω να είμαι όλη μέρα σπίτι για παρακολούθηση. Αυτή η εποχή βολεύει να ρυθμίζεις τη συντήρηση.

Etsa εγώ που έχω τον ίδιο καθαρίζω μια φορά την εβδομάδα καίγοντας πυρηνοξυλο μα πελλετ σας αναλογία 2/1
Last edit: 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133984 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Γεράσιμε καλησπέρα
Πυρηνόξυλο δεν έχω ψάξει αν υπάρχει εδώ και σε τι τιμή, πάντως όταν πάω σε συντήρηση χωρίς φλόγα έχω ορατό καπνό στην καμινάδα και γυαλάδα στον θάλαμο με οποιοδήποτε πέλλετ, και δεν γουστάρω κανένας καλός γείτονας να μου την πει, εξ΄άλλου δεν θέλω να ενοχλώ όπως και δεν θέλω να με ενοχλούν. Το δοχείο αδράνειας που έχω δεν είναι και από τα καλύτερα, σε 24 ώρες πέφτει 8-10C° όταν είναι κοντά στους 70C°, πολλές φορές τα βράδια ξεπερνάει τους 80C° με την μικρή φλόγα της συντήρησης, να λάβεις υπόψιν ότι στο ένα διαμέρισμα δεν έχω ακόμη αντιστάθμιση οπότε το βράδυ όταν παίρνει και αυτό αποθερμαίνεται ο λέβητας, του χρόνου όμως που θα έχω και εκεί αντιστάθμιση πιστεύω πως τα νερά το βράδυ θα ανεβαίνουν πιο πολύ. Παίζει και ένα ενδεχόμενο να συνδέσω ακόμη ένα διαμέρισμα(δεν το βλέπω) αν το κάνω δεν θα υπάρχει λόγος να αλλάξω κάτι.
Νομίζω με πελετοκαυστήρα θα είναι πιο ήρεμο το μυαλό μου και πιο διαχειρίσιμη η απαραίτητη ισχύ, ίσως να ισχύει και αυτό που αναφέρει ο Στάθης, το 35% λιγότερο καύσιμο, όλα αυτά θα πάνε για έρευνα.

Ξεκίνησα τον γενικό καθαρισμό με όλα τα μέσα, φαντάζομαι δυο τρεις φορές θα χρειαστεί να ανάψω ξανά, θα ολοκληρωθεί και η απομάκρυνση της πίσσας.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133992 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Καλησπέρα Σάκη. Κατά αρχήν οι λέβητες της Thermostahl με τον κυλινδρικό ενναλλάκτη έχουν 8 στροβιλιστές σε 55άρια τούμπα και ένα 63 ελεύθερο το οποίο στη καύση με πέλλετ πρέπει να τοποθετήσεις και εκεί στροβιλισή. Αυτοί οι στροβιλιστές είναι με αυτιά τα οποία τα ανοίγεις τουλάχιστον 45 μοίρες. Όταν δουλεύεις τον λέβητα στη μέγιστη παροχή για 58 kw ο ελκυσμός ίσως πιάσει αρνητικές τιμές γι' αυτό έχεις αιθάλη. Λογικά δούλεψε τον σε μικρότερη παροχή για 40 kw μείωσε τη θερμοκρασία του υδροστάτη του λέβητα στους 75 και τοποθέτησε στην επιστροφή τρίοδη θερμοστατική 55c της esbe μαντεμένια, εάν δεν έχει το κύκλωμα. Επίσης , τοποθέτησε τρίοδη στο δοχείο αδρανείας ώστε να το έχεις για περισσότερο χρόνο φορτισμένο μείωσε τη θερμοκρασία των θερμοστατών σε 21,5 ή 22 c και στείλε την υπερθέρμανση στο δοχείο. Η μία από τις 2 Η/Β πρέπει να μένει ανοιχτή ώστε να παραλαμβάνει την υπερθέρμανση του δοχείου και αν έχεις έναν κυκλοφορητή τον ρυθμίζεις με άλλον υδροστάτη να ξεκινάει στους 85 και να κόβει στους 80c. Υπερθέρμανση μπορεί και να συμβεί όταν το ringel δουλεύει κάθε 30 λέπτά 60 δευτερόλεπτα τον κοχλία για να φέρνει φρέσκια τροφή και να εμποδίζει επιστροφές καπνού στη δεξαμενή.
Όσο για την ενεργή επιφάνεια του λέβητα.
Ο συγκεκριμένος λέβητας έχει περίπου 4 m2 θερμαινόμενη επιφάνεια. Όμως η ενεργητική του είναι μόλις 2,5m2.Το δοχείο καύσης κλέβει και λίγο. Αυτό σημαίνει ότι, για κάθε 1μ2 παίρνεις με πέλλετ 18 KW , με πετρέλαιο 37kw, και με ξύλα μόνο 13kw. Όταν τον λέβητα τον δουλεύεις κοντά στη μέγιστη ισχύ τότε αυξάνεται η ειδική του φόρτιση μειώνεται ο βαθμός απόδοσης και γενικά γίνεται αντιοικονομικός. Για ' αυτό επιλέγουμε μεγαλύτερο σε ισχύ ξυλολέβητα για να πάρουμε τα μέγιστα των θερμοκρασιών σε μεγαλύτερη θερμαινόμενη επιφάνεια στον θάλαμο με μεσαία παροχή άρα και χαμηλότερη έξοδο στα καυσαέρια. Ο πελετοκαυστήρας σαρώνει με ακτινοβολία από χαμηλά όλον τον θάλαμο πλην το κάτω μέρος και έχεις κερδίσει μία επιπλέον οριζόντια διαδρομή. Να ξέρεις όλο το παιχνίδι παίζεται στον θάλαμο καύσης και λιγότερο στα κανάλια συναγωγής. Εκεί ακριβώς αυτά χρείζονται μόνο για την αύξηση του β. απόδοσης της καύσης. Ο πελετοκαυστήρας μπορεί και κρατάει ρελαντί με ελάχιστο καύσιμο κάτι που δεν μπορεί το τροφοδοτικό που διαθέτει ο bioplex. Πιστεύω ότι σε κάλυψα λιγάκι. Στάθης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ