BURNiT WBS Active 30kW by valsam

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #133376 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα BURNiT WBS Active 30kW by valsam

VOSDOGIAN έγραψε: valsam θα ήθελα σε παρακαλώ να μας πεις αν είσαι ακομα ευχαριστημενος με τον λεβητα σου και αν σου είναι εύκολο καταναλώσει και προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπισες....
Αν κάποιος γνωρίζει στην Αττικη καποιο μαγαζί που έχει τον BURNIT να τον δω απο κοντά θα σας ημουν υποχρεος ψάχνω και δεν τον βρίσκω,και επειδη δεν ξερω αν επιτρέπεται να αναφερθεί μαγαζί εδώ μπορειτε να μου το στείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

Φιλε οχι απλα ευχαριστημενος αλλα ευτυχισμενος ειμαι πια που επελεξα τον συγκεκριμενο λεβητα!
Το μοναδικο προβλημα που αντιμετωπισα ηταν περυσι που χαλασε εκεινο το μαραφετι-θερμοστατης (5-10 ευρω)δηλ. ουσιαστικα κανενα προβλημα,φετος δεν ειχα και καθολου πισσα μιας και τα ξυλα που εκαψα φετος ηταν αυτα που ειχα αγορασει τον Μαιο του 2012,απο θεμα καταναλωσης εκαψα σε 2 χειμωνες(περυσι και φετος δηλ. μεχρι στιγμης)8 τονους που στην ουσια δεν ειναι 8 τονοι αλλα ουτε καν 7 τονοι μιας και τα ξυλα τα ειχα αγορασει με τον τονο,δηλ. ειχα αγορασει και το νερακι τους!
Και μιλαμε για πολυ ζεστη,ζεστη σε σημειο λυποθυμιας(γυναικες για!),23-24 βαθμους 12 ωρες το 24ωρο και 21-22 στον υπνο και μεχρι το μεσημερι!
Αναρωτιεμε αν τελικα ο θαλαμος που εκανα για τον λεβητα εξω απο το σπιτι ειναι υπευθηνος για την εκπληκτικα μικρη καταναλωση που εχω,(ας μας πουν και οι αλλοι που εχουν τον burnit τις καταναλωσεις τους!),γιατι ουσιαστικα ειναι σαν να εβαλα διπλη μονωση στον λεβητα!
Επισης η καμιναδα μου περναει μεσα απο το σπιτι, δηλ. πισω απο τα πλακακια των μπανιων και τον 2 οροφων και με κλειστα τα σωματα στα μπανια ειναι και αυτα ζεστα!

(Εrimiti τα ξυλα που αγορασα το καλοκαιρι ουτε καν τα ακουμπισα!!!!!)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #133431 από avato-pantou
Απαντήθηκε από avato-pantou στο θέμα BURNiT WBS Active 30kW by valsam
Φιλε valsam μια ερώτηση ασχετη με το θεμα.Καπου ειχα διαβάσει οτι ο γαμπρός σου αν θυμάμαι καλα ειχε παρει μια σόμπα πελλετ BURNiT.Την εχει ακόμη και αν ειναι ευχαριστημενος.Και ποιο μοντέλο ειναι.
Ευχαριστώ.

Είμαι εγώ καλό παιδί...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #133451 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα BURNiT WBS Active 30kW by valsam

avato-pantou έγραψε: Φιλε valsam μια ερώτηση ασχετη με το θεμα.Καπου ειχα διαβάσει οτι ο γαμπρός σου αν θυμάμαι καλα ειχε παρει μια σόμπα πελλετ BURNiT.Την εχει ακόμη και αν ειναι ευχαριστημενος.Και ποιο μοντέλο ειναι.
Ευχαριστώ.

O κουμπαρος μου την εβαλε οχι ο γαμπρος μου και μια χαρα λεει οτι ειναι,αυτη εδω εβαλε www.sunsystem.bg/en/otoplenie/details.php?id=173 και ζεσταινει σπιτι παλιο με οχι και τοσο καλη μονωση 140 τ.μ,φετος εκαψε και φτηνο πελλετ μη πιστοποιημενο και μου ειπε οτι το εκαψε και καλυτερα απο το πιστοποιημενο που εκαψε περυσι,εχουν βγαλει οι Βουλγαροι και την ιδια σομπα αλλα χωρις τζαμι για εξωτερικο χωρο για αυτους που ντρεπονται να εχουν σομπα μεσα στο σπιτι www.sunsystem.bg/en/otoplenie/details.php?id=210,αν την ειχαν περυσι δηλ. τοτε που εψαχνα για το τι να βαλω για να απαλαγω απο το πετρελαιο μαλλον αυτην θα εβαζα και΄γω και θα εκανα και εναν θαλαμο οπως εκανα για τον ξυλολεβητα και με 1500 ευρω (2000 ευρω μαξ. στο συνολο με συνδεσεις και θαλαμο και πατεντα για εξτρα σιλο γιατι τα 30 κιλα πελλετ λιγα ειναι και να μην βγαιναμε καθε μερα για γεμισμα) θα ημουν τζετ,που να ξεραμε για οτι βρισκει κανεις πελλετ πια με 160 ευρω τον τονο και για ξυλα ζητανε εδω κατι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ με κεφαλαια 95 ευρω το στιβαχτο κυβικο,ερε τι γυρισματα εχει ο καιρος!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #134215 από stef29
Απαντήθηκε από stef29 στο θέμα BURNiT WBS Active 30kW by valsam
Καλησπερα κι απο μενα!

Φιλε Valsam επειδη σκεφτομαι να βαλω τον ιδιο λεβητα (αλλα στα 20kw) σε ενα σπιτι 95 τετραγωνικων με καλη μονωση,μαζι με ενα buffer 1000 λιτρων,θα ηθελα να σε ρωτησω 2 πραγματα:

1)Ο κυκλοφορητης δοχειου-λεβητα ελεγχεται απο το controller του λεβητα ή απο υδροστατη τοποθετημενο στην προσαγωγη και στους ποσους βαθμους εχεις βαλει τον κυκλοφητη να ανοιγει?

2)Τον κυκλοφορητη δοχειου-σωματων τον ελεγχεις κι αυτον με υδροστατη εμβαπτιζομενο στη μεση του buffer?Και αν ναι στους ποσους βαθμους τον εχεις βαλει να ανοιγει?

3)Θα με συμβουλευες πριν να προβω σ αυτη την αγορα να κοιταξω και λιγο τον αντιστοιχο πυρολυσης που βγαζει η εταιρεια (burnit pyrobyrn 18 kw) η πιστευεις οτι δεν αξιζει η διαφορα των χρηματων?

Ευχαριστω πολυ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134605 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα BURNiT WBS Active 30kW by valsam

stef29 έγραψε: Καλησπέρα κι από μένα!

Φίλε Valsam επειδή σκέφτομαι να βάλω τον ίδιο λέβητα (αλλά στα 20kw) σε ένα σπίτι 95 τετραγωνικών με καλή μόνωση,μαζί με ένα buffer 1000 λίτρων,θα ήθελα να σε ρωτήσω 2 πράγματα:

1)Ο κυκλοφορητής δοχείου-λέβητα ελέγχεται από το controller του λέβητα ή από υδροστατη τοποθετημένο στην προσαγωγή και στους πόσους βαθμούς έχεις βάλει τον κυκλοφορητή να ανοίγει?

2)Τον κυκλοφορητή δοχείου-σωμάτων τον ελέγχεις κι αυτόν με υδροστάτη εμβαπτιζομενο στη μέση του buffer?Και αν ναι στους πόσους βαθμούς τον έχεις βάλει να ανοίγει?

3)Θα με συμβούλευες πριν να προβώ σ αυτή την αγορά να κοιτάξω και λίγο τον αντίστοιχο πυρόλυσης που βγάζει η εταιρεία (burnit pyrobyrn 18 kw) η πιστεύεις ότι δεν αξίζει η διαφορά των χρημάτων?


Ευχαριστώ πολύ

1) Ελέγχεται από τον κοντρόλερ του λέβητα και τον κυκλοφορητή τον έχω να ανοίγει στους 55!
2)Τον κυκλοφορητη δοχείου-σωμάτων τον ελέγχω κι αυτόν με υδροστατη εμβαπτιζομενο στη μέση του buffer και τον έχω να ανοίγει στους 43-45(μια χαρά ζεσταίνονται τα σώματα και στους 45 βαθμούς!)
3)Δεν τον ξέρω τον πυρόλυσης φίλε αλλά έχω τον κουμπάρο με viessman πυρόλυσης και έχει σιχαθεί την πίσσα,δεν ξέρω αν αξίζει τα παραπανίσια χρήματα ο πυρόλυσης,εγώ αν ήταν να βάλω τώρα ξυλολεβητα δεν θα έβαζα ούτε τον active, θα έβαζα τον απλό(πιο φθηνά) και όχι 30ρη αν και με υπερκαλύπτει ο 30ρης αλλά θα έβαζα τον 40ρη για τον πιο μεγάλο θάλαμο και θα έβαζα 1500 λίτρα μπαφερ έτσι θα ελαχιστοποιουσα τα γεμίσματα σε μια φορά την ημέρα στα πολλά τα κρύα και ίσως και μια φορά τις 2 μέρες τις νορμάλ κρύες μέρες, ο actiive για να καταλάβεις μπορεί να τα κρατήσει τα ξύλα να καίνε και 7-8 ώρες αλλά αυτό έχει ως συνέπεια να μαζεύετε πίσσα στον θάλαμο!
Για να καταλάβεις τι θέλω να πω,ο 30ρης χωράει 30 κιλά ξύλα μαξ. ο 40ρης έχει 15% μεγαλύτερο θάλαμο καύσης άρα θα παίρνει κοντά 35 κιλά ξύλα στο γέμισμα, τα ξύλα μου (2 ετων) έχουν 4,2 θερμ. δυν. έτσι 35 κιλά επί 4,2= 147kw ,επί 70% λέω πάνω κάτω η απόδοση του λέβητα = 103kw ενέργειας ,άνετα λοιπόν τα μπαφερ των 1500 λίτρων χτυπάνε 85-90 βαθμούς (από τους 45 όπως είπα που έχω τον κυκλοφορητη άρα από τους 40 βαθμούς που θα έχουν θερμοκρασία τα νερά την επόμενη μέρα!),με πετρέλαιο και στα κρύα ήθελα 12-14 λίτρα και ο λέβητας μου είχε δεν είχε 80% απόδοση άρα πάνω κάτω με ένα γέμισμα την ημέρα στα πολλά κρύα θα ήμουν καλημένος,έλα μου ντε που πολλά κρύα όλο κι'ολο μετρημένες στα δάκτυλα μέρες είχαμε τα τελευταία χρόνια έτσι με ένα γέμισμα θα ήμουν κάθε 2 μέρες,τώρα και έτσι όπως το έχω το μηχάνημα τις περισσότερες μέρες με ένα γέμισμα την έβγαζα,άλλο πράγμα όμως θα ήταν να την έβγαζα με ένα ανά 2 μέρες ,κατάλαβες?
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134614 από stef29
Απαντήθηκε από stef29 στο θέμα BURNiT WBS Active 30kW by valsam
Απολυτα!Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ