HKS Lazar Smartfire 40kW by andros

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #58851 από andros
HKS Lazar Smartfire 40kW by andros δημιουργήθηκε από andros
Χαιρετιζω όλα τα μελη του φορουμ και ειδικοτερα εκεινα με τα οποια συναντηθηκαμε τον Οκτωβριο στο ΜΕΚ της Παιανιας και ειπαμε δυο λεξεις παραπανω από κοντα. Jnet απο τοτε η δημοτικοτητα του φορουμ εχει εκτοξευθει και συνεχιζει ακαθεκτα.
Ηρθε η ωρα να γραψω και για τον δικο μου λεβητα ονοματι HKS Lazar Smartfire 40 KW. Αποφασισα φετος να αλλαξω λεβητα, από πετρελαιο σε πελλετ, και μετα από μεγαλη ερευνα αγορας κατεληξα στον συγκεκριμενο. Βασικα από ολους οσους ειδα αυτος που ξεχωριζε από ολες τις πλευρες είναι ο windhager (τον υποστηριζει και ο Σαμαρας πολύ σημαντικο) αλλα δεν αντεχα οικονομικα να φτασω μεχρι εκει. Ηδη ανεβηκα και με τον starfire πολύ στα οικονομικα και επειδη αντιμετωπισα ένα σοβαρο προβλημα υγειας το καλοκαιρι οπου μου φυγαν πολλα μαρουλια, ευτυχως που δεν εκανα την κινηση για windhager γιατι θα ειχα προβλημα, εφοσον όλα τα εξοδα του λεβητα τα πληρωσα εγω.
Όπως θα δειτε το λεβητοστασιο μου είναι γενικως πετιτ, με αποτελεσμα όλα να εχουν τοποθετηθει με γεωμετρικη ακριβεια. Μαζι με το λεβητα τοποθετησα και ένα δοχειο αδρανειας 800L Austria Email με μια σερπατινα για μελλοντικη χρηση, ένα κιτ αναμειξης με κυκλοφορητη και τριοδη στους 55 C στην επιστροφη για προστασια στις υγροποιησεις του λεβητα (φαινονται στην φωτογραφια με χρωμα μπλε και χαλκινο) καθως και μια τριοδη στην προσαγωγη. Η τριοδη της προσαγωγης είναι προσωρινα χωρις κινητηρα παρολο που εχει αντισταθμιση ο λεβητας, γιατι θελω να δω καταναλωση και λειτουργια του λεβητα χωρις την αντισταθμιση πρωτα, για να εχω ιδιαν αποψη του τι προσφερει τελικα. Το μονο που εχω κανει είναι να στραγγαλισω την τριοδη από το 10 στο 7 για να εχω μια στανταρ αναμειξη χωρις να ζοριζεται ο κυκλοφορητης. Από τον υδραυλικο (τον προτεινε η εταιρια λογω εξειδικευσης στον συγκεκριμενο λεβητα) εμεινα πολύ ευχαριστημενος και από την δουλεια του και από την πολύ καλη τιμη του. Και παλι κατεληξα στον συγκεκριμενο μετα από ερευνα αγορας (5 υδραυλικοι περασαν και ακουσα τα απιστευτα). Επισης ειμαι πολύ ευχαριστημενος και από την εταιρια που υποστηριζει τον λεβητα. Οποτε τους χρειαστηκα φερθηκαν αψογα. Επαγγελματιες.
Στο ρεζουμε. Ο λεβητας είναι 40 KW, εχει δοχειο αποθηκευσης 240L, αυτοματο ρυθμιζομενο καθαρισμο καυστηρα (παντα κατά την εναυση) και διαδρομων, καθως και το συστημα αναροφησης πελλετ από την εξωτερικη δεξαμενη στην δικια του (συνολικου κοστος 6150€). Η εξωτερικη δεξαμενη είναι κατασκευης του πατερα μου (λαμαρινα με πετροβαμβακα και mdf επενδυση μεσα εξω) χωρητικοτητας 2,2 τονων. Η κατοικια είναι ιδιοκτητη με 3 διαμερισματα των 100τμ καλα μονωμενα, 2 ηλιακους τριπλης 160L και ένα ηλεκτρομποιλερ στον 1ο το οποιο ανοιγει οποτε ανοιγει ο θερμοστατης του διαμερισματος γιατι δεν υπαρχει ξεχωριστη ηλεκτροβανα. Στον ένα ηλιακο υπαρχει διαφορικος θερμοστατης της charmeg (mp-t) ρυθμισμενος στους 45C με θερμοδιαφορικο 3C (δηλαδη αν πεσουν στους 42C τα νερα ανοιγει η ηλεκτροβανα μεχρι να πανε στους 45C). Στα διαμερισματα εχω ψηφιακους θερμοστατες της Olympia electronics 817 με θερμοδιαφορικο 0,3C σεταρισμενους στους 21,5C ολο το 24ωρο (το σπιτι ανοιγει για αερισμο μιση ωρα το πρωι). Πρακτικα εχω θερμοκρασιες μεσα στο σπιτι από 21,2 εως 21,7. Ο λεβητας είναι ρυθμισμενος να πιασει 80C με τις παρακατω ρυθμισεις:
- μεχρι 70C δουλευει στα 20KW
- από 70 εως 74 δουλευει στα 12KW
- από 74 εως 80 δουλευει στα 8KW
Το δοχειο αδρανειας είναι ρυθμισμενο όταν το κατω μερος του (κρυα νερα buffer low) πιασει τους 72 βαθμους να σταματησει να δινει ο λεβητας (κοβει ο πισω κυκλοφορητης) και όταν το πανω μερος (ζεστα buffer up) πεσουν στους 70 βαθμους να ξαναξεκινησει να δινει νερα ο λεβητας (ανοιγει παλι ο πισω κυκλοφορητης). Όταν η θερμοκρασια του λεβητα πεσει στους 74C μπαινει σε κατασταση εκκινησης. Φαινονται οι ρυθμισεις και στην φωτογραφια του Ecomax. Ακομα και αν ο λεβητας φτασει τους 80C το low του δοχειου αδρανειας θελει ακομα 0,5 βαθμο για να φτασει τους 72, με αποτελεσμα καταφερνω μεσω του πισω κυκλοφορητη να τραβηξω την αδρανεια του λεβητα και να αποφυγω να φτασει το καζανι τους 84-85 βαθμους αλλα να παει γυρω στους 79.
Βαση των παραπανω εχω κατάφερει με εξωτερικες θερμοκρασιες 7 με 9 βαθμους το βραδυ και 11 με 13 την ημερα, να δουλευει ο λεβητας 22 με 24 ωρες την ημερα και να καιει 40 με 45 κιλα την ημερα (περιοχη Περιστερι-Αθηνα). Τελος να πω ότι ειμαι πολύ ευχαριστημενος από το Golden Nuggets. Εξαιρετικο προιον. Παρολο που δεν εχω προτερη εμπερια, τα ιδια και καλυτερα ακουω από το παλικαρι που παραγειλλαμε μαζι, ο οποιος πριν εκαιγε άλλες 2 εταιριες.
Για τελος σας φυλαω το καλυτερο. Ο αδερφος μου προσφατα αγορασε μια σομπα πελλετ από τον Μοσχαλη. Πηγε και πηρε από έναν εμπορο που εφερνε σομπες και παρελκομενα (στην Πετρου Ραλλη πλησιον κεντρου και όχι Νικαιας) ένα μπουρι 1μ, μηπως και χρειαζοταν προεκταση για την καμιναδα. Τελικα δεν το χρειαστηκε γιατι το κιτ του Μοσχαλη ηταν πληρες. Πηγε ο πεθερος του να το αλλαξει με κατι που θα χρειαζοταν. Δεν βρηκε τιποτα άλλο και ειπε να παρει πελλετ. Λοιπον German pellets 2 σακια προς 8€ το σακι. Τουτεστιν 533€ ο τονος. Να τους χαιρομαστε τους υγιεις ανταγωνιστες, τι άλλο κομψο να πω. Και σε ερωτηση αν είναι ακριβο, απαντησε ότι εχει και με 5 και 6 ευρω αλλα δεν λενε τιποτα μπροστα σε αυτό. Θελουν η δεν θελουν υγιη δυσφημιση?? Ε??



Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by andros.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #58909 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα HKS Lazar Smartfire 40kW by andros
Ωραιο μηχανημα...

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": andros

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167125 από TSIMPO
Απαντήθηκε από TSIMPO στο θέμα HKS Lazar Smartfire 40kW by andros
φιλε επειδή εχω προβλημα με τον ιδιο λέβητα που μου βγαζει ακαυστο pellet στο δοχείο στάχτης, θα σε παρακαλούσα αν θέλεις να έχουμε μια επικοινωνία στο 6975852985

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 4 Μήνες πριν #168801 από spyrosd
Απαντήθηκε από spyrosd στο θέμα HKS Lazar Smartfire 40kW by andros
Καλημέρα θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τον τεχνικό που έκανε την εγκατάσταση γιατί έχω τον ίδιο καυστήρα κι εχω κάποια προβλήματα με την θερμοκρασία του ζεστου νερου στο μπάνιο.
Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ