Λέβητας pellet Bio-ecology 25kW (Ελληνικός) by dimospsy

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105166 από DOOM_NX

dimospsy έγραψε: Πηρα τον τεχνικο τηλεφωνο και μου ειπε οτι ο λεβητας ειναι δοκιμασμενος σε λειτουργια απο το εργοστασιο παραγωγης και η ρυθμισεις για το φυλλο ελενχου εχουν γινει εκει.
Με λιγα λογια μου ειπε οτι ειναι π@π@ρι3ς!Και το μονο που χρειαζεται ειναι να κανω πειραματισμους (ρυθμισεις αερα καυσης κτλ.) αναλογως με την ποιοτητα του πελλετ.

Σόρρυ, αλλά οι μόνες παπαριές είναι αυτέ που σου είπε ο τεχνικός!

1) Φύλλο Ελέγχου δεν παρέλαβες, οπότε για ποιο Φ.Ε. μιλάει ο κύριος;
2) Ανάλυση καυσαερίων δε γίνεται στο εργοστάσιο, γίνεται στο σπίτι του πελάτη ΜΕΤΑ την εγκατάσταση. Όπως καταλαβαίνεις, οι μετρήσεις επηρεάζονται από το καύσιμο που καις, από την καμινάδα σου και όποιες ιδιαιτερότητες έχει η εγκατάστασή σου.
3) Δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου πειραματισμούς, γιατί σου λείπει το feedback (κάποιο μετρήσιμο δεδομένο που θα σου δείχνει αν είναι αποτελεσματικοί οι πειραματισμοί). Αυτό το παρέχει ένας αναλυτής καυσαερίων που είναι το κυριότερο όργανο ενός καυστηρατζή.

Απ'ό,τι κατάλαβα δεν έκανε καυστηρατζής το πρώτο άναμμα ή κατά λάθος τον ονόμασαν καυστηρατζή...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105167 από DOOM_NX

dimospsy έγραψε: Τι γινετε στην περιπτωση που αγορασω ενα καλο πελλετ και ενα μαπα πελλετ? θα θελει παλι ρυφμισεις φυλου ελενχου? το ενα μπορει να βγαζει περισετορε καπνο το αλλο οχι. το ενα να καει πιο καλα και το αλλο οχι.. ετσι δεν ειναι η κανω λαθοσ?

Ναι, αν το ένα πέλλετ είναι από καθαρό ξύλο και το άλλο έχει μέσα έπιπλα, κόλλες, πλαστικά και σκουπίδια, λογικό είναι να θέλει άλλες ρυθμίσεις, γιατί αλλάζει η σύστασή του.

Αν όμως πας από Schweighofer σε German Pellets που είναι και τα δύο πέλλετ καθαρού ξύλου κωνοφόρων, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις θα είναι ογκομέτρηση του κοχλία (γιατί μπορεί το ένα εργοστάσιο να βγάζει μακρύτερα πέλλετ από το άλλο, οπότε αλλάζει η μάζα που χωρά ο κοχλίας και κατά συνέπεια η αναλογία αέρα/καυσίμου).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105176 από mikel
Αν εχει το πελλετ κόλλες, πλαστικά και σκουπίδια οτι και να κανει ο αναλυτης θα μπουκωνει - αυτό δεν πρέπει να καει σε αυτόν τον λέβητα .
Το λογισμικό ειναι της micronova . σίγουρα καλά είναι να μάθεις απο την έταερεία ποσο πελετ ρίχνει το λεπτο. Αν θυμάμαι καλά η ποσότητα ειναι θέμα δευτερολέπτων λειτουργίας του κοχλία ανα διαστήματα .
Τουλάχιστων έτσι θα ξέρεις την ισχύ που έχεις . Αν είναι 25 kw στην 3 θα ειναι 15kw . Για το boiler ειναι καλα αλλα για την θέρμανση χμ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105178 από DOOM_NX

mikel έγραψε: σίγουρα καλά είναι να μάθεις απο την έταερεία ποσο πελετ ρίχνει το λεπτο. Αν θυμάμαι καλά η ποσότητα ειναι θέμα δευτερολέπτων λειτουργίας του κοχλία ανα διαστήματα .

Αυτό δεν είναι κάτι στάνταρ. Μπορεί να ρίχνει 5 kg/h Schweighofer και 4 kg/h bio-therm, επειδή το δεύτερο είναι μακρύκοκο. Μιλάμε για 20% κάτω σε ισχύ...

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βρει το συνδυασμό που θέτει τον κοχλία σε συνεχή λειτουργία, να μαζέψει τα πέλλετ που θα ρίξει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να τα ζυγίσει και να υπολογίσει την ισχύ με βάση τα δευτερόλεπτα ρίψης και αναμονής σε κάθε σκάλα.

Για παράδειγμα, αν σε 6 λεπτά συνεχόμενης λειτουργίας, ο κοχλίας ρίξει από το Α πέλλετ 3,2 kg, τότε για χρόνους ρίψης και αναμονής 1 και 6 s αντίστοιχα η ισχύς εισόδου θα είναι:

3,2 / (6*60) * 3600 / ((6+1)*1) * 4,7 = 21,5 kW

Το 4,7 είναι η κατώτατη θερμογόνος δύναμη των πέλλετ σε kWh/kg.

Από 'κει και πέρα, ανάλογα με τις θερμικές απώλειες του λέβητα, αυτό το 21,5 πολλαπλασιάζεται με κάποιο συντελεστή (πχ. 80%) για να μας δώσει την ισχύ εξόδου.
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105180 από mikel
Εχεις δίκιο έτσι έιναι το σωστό για την ακρίβεια στην ισχύ . Το λογισμικό είναι σόμπας . Το έχω στα ελληνικά αν το θέλει καποιος να το ανεβάσω αυριο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105181 από DOOM_NX

mikel έγραψε: Εχεις δίκιο έτσι έιναι το σωστό για την ακρίβεια στην ισχύ . Το λογισμικό είναι σόμπας . Το έχω στα ελληνικά αν το θέλει καποιος να το ανεβάσω αυριο.

Yes, thank you! :cheer:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ