Kiturami KF-35 Tuning

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115713 από panosf01
Απαντήθηκε από panosf01 στο θέμα Kiturami KF-35 Tuning
Και το νερο του λεβητα το ιδιο πραγμα κανει,αποθηκευει την ενεργεια που δινει ο καυστηρας,για να την μεταφερει στην εγκατασταση.Το ιδιο πραγμα ειναι,βεβαια η ισορροπια αναμεσα στην αποδοση και στις υγροποιησεις ειναι λεπτη.Με περισσοτερο νερο στον λεβητα εχεις και μεγαλυτερη ασφαλεια φιλε μου dimilyk.Την εξηγηση στην εδωσε ο φιλος κοσμιδις μεσω φυσικης.Παραλληλα το δοχειο αδρανειας με ολα του τα πλεονεκτηματα εχει και καποια μειονεκτηματα,οι εγκατασταση ειναι περισσοτερο πολυπλοκη με οτι αυτο συνεπαγεται σε κοστος και απωλειες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115717 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Kiturami KF-35 Tuning
αλλο πραγμα φιλε μου το μεγαλυτερη ασφαλεια κι αλλο το ...ασφαλεια.
αλλο πραγμα το φτιαχνω κατι για παρτυ μου που ξερω τους κινδυνους και το πιθανοτερο πως ν τους αντιμετωπισω η πως να προφυλαχυω κι αλλο να το πασαρω σ οποιονδηποτε
οσο για τις υγροποησεις περα απο το οτι ριχνουν την αποδοση ενας λεβητα αρκετα
ειναι και οξινες με συνεπεια να καταστρεφουν το μεταλο
κι απ οτι βλεπω ο φιλος μας τοχει δει πολυ χαλαρα .


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115724 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Kiturami KF-35 Tuning

panosf01 έγραψε: Και το νερο του λεβητα το ιδιο πραγμα κανει,αποθηκευει την ενεργεια που δινει ο καυστηρας,για να την μεταφερει στην εγκατασταση.Το ιδιο πραγμα ειναι,βεβαια η ισορροπια αναμεσα στην αποδοση και στις υγροποιησεις ειναι λεπτη.Με περισσοτερο νερο στον λεβητα εχεις και μεγαλυτερη ασφαλεια φιλε μου dimilyk.Την εξηγηση στην εδωσε ο φιλος κοσμιδις μεσω φυσικης.Παραλληλα το δοχειο αδρανειας με ολα του τα πλεονεκτηματα εχει και καποια μειονεκτηματα,οι εγκατασταση ειναι περισσοτερο πολυπλοκη με οτι αυτο συνεπαγεται σε κοστος και απωλειες.


Οχι ο λεβητας δεν αποθηκευει ενεργεια! Ο λεβητας μετατρεπει- μεταφερει την θερμικη ενεργεια που παραγεται μεσω της καυσης στο νερο. Υπόψιν οτι στην περιπτωση ξυλολεβητα - δεν υπαρχει καυστηρας κατα την ευρυα ενοια του ορου.
Η οποια λοιπον (επιτυχημενη ή αποτυχημενη) κατασκευη λεβητα λοιπον εχει να κανει με τον βαθμο αποδοσης της συσκευής και μόνο, αλλιως και ενα βαρελι σκετο πανω απο φωτια να βαλεις παλι τα νερα θα ζεσταθουν (χωρις βεβαια η σχεση καταναλωση - αποδοση να εχουν σημασια στην περιπτωση αυτη).

Η ασφαλεια του συστηματος θερμανσης δεν εχει να κανει με την χωρητικοτητα σε νερο της συσκευης. Το περισοτερο νερο απο μονο του δεν μας προσφερει τιποτα ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μεγαλες θερμενομενες επιφανειες στην συσκευη (επιφανειες που ερχονται σε επαφη με την φωτια ή τα καπναερια) και μεσω αυτων ζεσταινεται το νερο (βλεπε και παλι παραδειγμα με βαρελι).
Η ασφαλεια του συστηματος θερμανσης (με οποιο καυσιμο και αν ειναι αυτο) εχει να κανει με την σωστη διαστασιολογηση και την χρηση ολων των απαραιτητων ασφαλιστικων μετρων. Το δοχειο αδρανειας προσφερει μια Χ ασφαλεια και θα στο εξηγησω παρακατω στην λειτουργια του.

H σωστη χρήση-συνδεση του δοχειου αδρανειας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Το δοχειο αδρανειας πρεπει να μπαινει ωστε να αποθηκευσει την πλεοναζουσα ενεργεια και όχι για να στελνουμε απευθειας τα νερα του λεβητα εκει - οπως γινεται συνηθως στην Ελλαδα. Η σωστη λειτουργια ειναι να εχεις τον ξυλολεβητα να ζεσταινει με το αναμα του το σπιτι και εφοσον το καταφερει και κλεισουν οι ηλεκτροβανες τοτε να συνεχισει την φουλ καυση του μεχρι και το σβησιμο του και να αποθηκευεις την πλεοναζουσα ενεργεια αυτην στο δοχειο αδρανειας για να την χρησιμοποιησεις αργοτερα. Με τον τροπο αυτον εχεις πολυ καλυτερη αποδοση της συσκευής και δεν θα εχεις προβληματα με επικαθισεις, πισσες κτλ. Βεβαια ανεβαινει το κοστος εγκαταστασης, αλλα...! ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115725 από panosf01
Απαντήθηκε από panosf01 στο θέμα Kiturami KF-35 Tuning
Σε ολα αυτα που αναφερεις για το δοχειο αδρανειας δεν αντιλεγω,σε μια σωστη εγκατασταση ειναι απαραιτητο συστατικο.Οι απαραιτητες επιφανειες εναλλαγης ειναι το μυστικο ενος σωστου εναλλακτη.Το νερο του λεβητα για να μεταφερει την θερμοτητα που παραγεται απο την καυση στα σωματα,την αποθηκευει πρωτα.Στους ξυλολεβητες απο οτι εχω παρατηρησει η μεγαλη ποσοτητα νερου ειναι αναγκαια λογω της μικρης θερμογονου δυναμης του ξυλου σε σχεση με τους υδρογονανθρακες οπου ενας λεβητας 30kcal μπορει να εχει χωρητικοτητα μονο 30λιτρα νερου.
Οσο για την μετατροπη που εκανε ο ανθρωπος θα κριθει εκ του αποτελεσματος,δεν ειναι αναγκη να τον κατακρινουμε εκ των προτερον.Προφανως και αυτος που δεχθηκε να ανοιχθουν τα σωθικα του λεβητα του πηρε το ρισκο του.Και κατι τελευταιο,μην αναγουμε την κατασκευη ενος λεβητα σε πυρινικη φυσικη,ας δειξουμε πλεον εμπιστοσυνη και στους ελληνες κατασκευαστες,οι περισσοτεροι λεβητες που κυκλοφορουν στην χωρα μας ειναι προϊοντα βαλκανικων χωρων και τουρκιας,ποσο μεγαλυτερη τεχνογνωσια-τεχνολογια εχουν απο εμας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ghost

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115726 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Kiturami KF-35 Tuning
Παναγιωτη, εφοσον ανεβηκε στο φορουμ θα κριθει καλως ή κακως απο μελη. Προσωπικα οπως καταλαβατε ειμαι αντιθετος της μετατροπης που εγινε και εξηγησα τους λογους.

Για την ιστορια και μονο και εγω Ελληνικο λεβητα και καυστηρα πελλετ εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, τοσο απο την χρηση με ξυλο οσο και με το πελλετ τωρα. Αλλα ξεφευγουμε απο το θεμα της μετατροπης του κιτουραμι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115731 από ghost
Απαντήθηκε από ghost στο θέμα Kiturami KF-35 Tuning
καλημερα σε ολους,
φιλε κοσμιδη διλογο κανουμε γιατι μεσα απο τον διαλογο ολοι βγαινουν κερδισμενοι και εσυ και εγω και ολοι οι υπολοιποι φιλοι του forum.
1)αν ηταν μονο η τριοδη απο μονη της η λυση τοτε και εσυ στα 180 τετραγωνικα σου δεν θα χρειαζοσουν 40 kw λεβητα με 140 λιτρα νερο αλλα θα σε καλυπτε ενασ μικροτερος με 40 λιτρα νερο και την τριοδη και οπωσ
καταλαβαινεισ το σπιτι θα ζεσταινοταν του χρονου!
2)ο λεβητασ αποθηκευει ενεργεια οσο και να μην θελεισ να το πιστεψεις.ειναι μια κατασταση που την εχω ζησει επανηλειμμενα σε εγκαταστασεισ θερμανσησ σε θερμοκηπια'αν ηταν ετσι δεν θα ηταν απαραιτητοσ ενασ λεβητασ 1000000 θερμιδων με 2000 λιτρα νερο για να θερμανουμε τον χωρο θα βαζαμε εναν 80000 θερμιδεσ και 350 λιτρα νερο με τριοδη και θα καναμε τον σταυρο μασ μην ριξει παγο!
εμπειρικα μια εγκατασταση χωρισ δοχειο αδρανειασ πρεπει να εχει αποθηκη νερο στον λεβητα αλλη μια φορα τα νερα της,αν τα εχει τρεισ ακομη καλυτερα.να διευθετησω κατι σε μια τετοι εγκατασταση εχουμε αποδοση οταν ο λεβητασ καιει λιγο λιγο και συνεχεια,αναβει δηλαδη στην αρχη τησ σεζον και σβηνει στο τελοσ.ακριβωσ εκει εινα που κερδιζει το συστημα με το δοχειο αδρανειασ γιατι τοτεο λεβητασ ζεσταινει πρωτα το σπιτι και μετα αυτο.το κοστοσ στισ μερεσ μασ ειναι μεγαλο προβλημα, οποτε αν αντισταθμισουμε το κοστοσ με( το μπαφερ,τριοδη,ηλεκτροβανεσ,πινακα αυτονομιασ κτλ.)με την συνεχη καυση ενοσ μεγαλου λεβητα που θα πρεπει μονο να κανει συντηρηση στα νερα του(ναι αυτο γινεται με το καρβουνο)και χρειαστει να δουλεψει και το μοτερ 2 η 3 φορες την ημερα και την νυχτα,τοτε μαλλον ειμαστε κερδισμενοι.εκτοσ αυτου δεν θα πρεπει να ειμαστε υποχρεωμενοι να κατεβαινουναμε καθε 2 ωρεσ για να βαζουμε ξυλα,
μην ξεχναμε οτι με ενα πολυ μεγαλο μηχανημα δεν χρειαζεται να λιανιζουμε τα ξυλα μικρα (ενασ μεγαλοσ λεβητασ ανετα χωραει 1 μετρο ξυλο)+οτι για καποιον που θα αγορασει τα ξυλα θα τα παρει φθηνοτερα αλιανιστα.εξ*αλλου σε εναν μικρο χωρο καυσησ τα ξυλα βεβαι και πρεπει να ειναι κομμενα μικρα για να αποδωσουν οταν ομωσ εχουμε μεγαλο χωρο καυσησ τοτε και τα μεγαλα αποδιδουν διοτι καιγονται περιμετρικα οποτε τριπλασιαζουμε ή και τετραπλασιαζουμε τον χρονο για τροφοδοσια.
3)οπωσ λεσ οι αμερικανοι εχουν αλλη φιλοσοφια ειναι πιο τεμπεληδεσ απο εμασ γιαυτο και εχουν κατασταλαξει σε μεγαλα μηχανηματα γιανα μην ταιζουν και για να μην λιανιζοουν.
οι εισαγωγεσ απο ευρωπη καλα κανουν και γινονται αλλα μαλλον απευθυνονται σε πιο αστους που εχουν προβλημα χωρου.
4)αν υποθεσουμε οτι ενασ πολυ καλοσ ξυλολεβητασ 40000 θερμιδεσ καιει περι τα 5 κιλα (πολυ καλο σε αποδοση ξυλο) ξυλα την ωρα θελουμε χαλαρα 120 κιλα ξυλα το 24ωρο με για ενα σπιτι 180 τετραγωνικα με οχι καλη μονωση,για να εχουμε μια θερμοκρασια μεσα στο σπιτ 22+βαθμουσ οταν εξω εχει 5.αυτο σημαινε οτι για μια σεζον 7 μηνεσ χρειαζομαστε κατέλαχιστον 120 κιλα *210 ημερες=25 τονουσ διακοσια κιλα ξυλο.
εστω οτι εχουμε τον τελειο λεβητα και την τελεια εγκατασταση γεν θε χρειαστουμε 15?
βεβαια ο καθενασ αντιλαμβανεται διαφορετικα το"ζεσταθηκα"το να αναβω τον λεβητα μου μ,ονο το βραδυ και την ημερα τα παιδια μου να κρυωνουν δεν το θεωρω ζεστη!
4)ειμαι στο μηχανουργειο απο 5 χρονων καθε μερα τουλαχιστον 12 ωρεσ την ημερα και ποτε δεν θα επιτρεψω στονη εαυτο μου να πει "ξερω"μεσα απο τονδιαλογο κξαι καμια φορα απο τον αντιλπγο μαθαινουμε πολλα.δεν θα σταματησω ποτε να ψαχνομαι περα απο τισ θεωριεσ και τα βιβλια που διδαχτηκαμε στισ σχολεσ και στα θρανια μου αρεσει να ζω την πραγματικοτητα .ακομη και απο ενα μικρο παιδακι θα ακουσω την συμβουλη αλλα για παρατηρηση μαλλον χρειαζονται επιγχειρημματα.
υ.γ. μεσα στα χρονια η καλυτερη συμβουλη που ακουσα απο πολλουσ μαστορους εινα πωσ οσο πιο απλο ειναι ενα συστημα τοσο καλυτερα δουλευει.μια κουβεντα που ακουσα απο συμμαθητρια του παιδιου μου και θα την θυμαμαι παντα ηταν"θειε κανε κατι για να εχουμε και εμεισ τοσο ωραια ζεστη στο σπιτι μασ αλλα οχι με πολλα λεφτα γιατι ο μπαμπασ δουλευει ολη μερα και δρν φυανουν και την μαμα την απολυσαν απο την δουλεια"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ