StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147059 από jimthess
Απαντήθηκε από jimthess στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Φιλε μου αδιαφορώ αν είναι ελληνικό ή ξένο , να κάνει την δουλειά για την οποία τον αγόρασα ήθελα. Μάλιστα είχα καταλήξει σε δύο, σε αυτόν και έναν ελληνικό ο οποίος αποκλείστηκε λόγω όγκου .Δεν χωρούσε με τίποτα στο μικρό μου αποθηκάκι. Αυτό είναι που λέμε καμμιά φορά .... Μοίρα !!!!! ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147060 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Τώρα που τελείωσε ο χειμώνας να σας παρουσιάσω τον λέβητά μου - καυστήρα.
Είναι ο starfire maxi 30 και τα αποτελέσματα του πρώτου χειμώνα είναι τα εξής:
Περιοχή : εκτός θεσσαλονίκης, θερμοκρασία 3-5 βαθμούς κάτω από τις θερμοκρασίες που έχει η θεσσαλονίκη, περιοχή με πολλή υγρασία.
Κατοικία : 220 τμ σε τρία επίπεδα. Ισόγειο 75 τμ ξεχωριστό. 1ος και 2ος, 115 τμ συνολικά ,εργολαβική κατασκευή.
Κάυσιμο : βουλγάρικο, 200 ευρώ ο τόνος.
περίοδος θέρμανσης : από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Απριλίου
Βαθμοί θερμοκρασίας στο εσωτερικό: ισόγειο: 20 βαθμοί (δεν χρειαζόταν παραπάνω γιατί λόγω ισογείου είναι πολύ ζεστό τον χειμώνα,πιο δροσερό το καλοκαίρι)
1ος και 2ος όροφος:23,5-24,5 βαθμοί ( τι να κάνουμε κρυώνουμε εύκολα!!!!)
κατανάλωση :5,5- 6 τόνους ( δεν είναι ακριβής μέτρηση λόγω του ότι βράχηκαν λόγω κακοκαιρίας κάποια pellet και πετάχτηκαν
συνολικά έξοδα χειμώνα : 1200 ευρώ
υποστήριξη από αντιπροσωπεία ( ερωτήσεις κτλ ) : άριστη.
Καθάρισμα καυστήρα: ανά 3 ημέρες, κλινκ: ελάχιστο ( και αυτό λόγω βρεγμένου pellet)
Πολλά ευχαριστώ : Στον Χρήστο (ξέρετε εσείς ), στον Βούλη τον υδραυλικό από Προφήτη, στον Σταύρο τον ηλεκτρολόγο για την πολύ καλή δουλειά που κάνανε και τον Βασίλη από την Starfire.
Ελπίζω να σας βοήθησα , ότι ήμουν αρκετά κατατοπιστικός και ευχαριστώ την βοήθεια που πήρα διαβάζοντας με την σειρά μου το Forum !!!!!!!!!!

Εγώ επιμένω Ελληνικά δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από το ξένο ανταγωνισμό.
Μια ζωή αγόραζα από Κορδαλή και έχω εγκα/σει πάνω από 250 λέβητες μάρκας fer πετρελαίου και αερίου 26 χρόνια τώρα , δεν είναι και κάτι αξιόλογα.
Σε πετρέλαιο υπάρχουν κάποιο Ελληνικοί που oύτε οι Buderus τους φθάνουν.
Και σε πέλλετ -ξύλου υπάρχουν αξιόλογοι.
Από Ιταλία μόνο οι Palazetti αξίζουν και δεν αναφέρομαι σε μαντεμένιους γιατί τα χυτήρια τα δικά μας υπερτερούν.
Αγαπητέ μου φίλε πρέπει να μας νοιάζει να αγοράζουμε Ελληνικά προιόντα να τα προτιμούμε και να τα προωθούμε , και όχι να αδιαφορούμε.
Τυγχάνει να είμαι Εκπαι/κός σε ΕΠΑΛ και ξέρω τι σου λέω. Εμείς οι Δημόσιοι λέμε ότι πληρώνουμε φόρο και ότι δεν κρύβεται στη πραγματικότητα δεν είναι χρήματα που βγαίνουν από τη τσέπη μας και βοηθάμε το ΑΕΠ μας αλλά επιστροφή της δαπάνης του κράτους. Αν ήταν έτσι γιατί η Πρώην Σοβιετική Ένωση που είχε μόνο Δημόσιους δεν έκανε χρήματα αλλά βούλιαξε .
Το πρόβλημα αγαπητοί μου φίλοι είναι ότι καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν αφήνει την Επιχειρηματικότητα ελεύθερη όλο την καταπιέζει , νομίζοντας ότι αυτή ευθύνεται για τη κατάντειά μας ,γι αυτό και οι ξένοι παρουσιάζουν περισσότερα προιόντα έχουν άλλη πολιτική.
Δεν λέω ότι το μηχάνημα που έβαλες τώρα, δεν είναι αποδοτικό αλλά η συντήρηση που κάνεις είναι αρκετά συχνή εγώ με 413 τετραγωνικά 5 διαμερισμάτων (60+78+120+120+35και 2 μποίλερ 600 λίτρα σύνολο σωμάτων 33 + 2 μποίλερ και λέβητα της θερμοστάλ 116 kw με καυστήρα πέλλετ της Όκταγκον 70 kw έκαψα 3,5 τόνους βιομηχανικό των 180 ευρώ που εσύ δεν μπορείς να κάψεις διότι δεν έχεις πρόσβαση σε κρυφές παραμέτρους.
Η μέτρηση έγινε έως και σήμερα από τις 20 Οκτ. και η μέση εξ. θερμοκρασία όλων των μηνών ήταν για τον
Οκτ=11,6
Νοε=9
Δεκ=9
Ιαν=6
Φεβ=5
Μαρτ=6
Απρ=12
Με μέση εσωτ=21c όλο το 24 ωρο
Η λειτουργία τν 120+120+35 έγινε για δια΄στημα 115 ημερών.
Τα υπόλοιπα λειτουργούσαν 78+60+μποίλερ καθημερινά με τον θερμοστάτη όλο το 24ωρο στους 21.
Συντήρηση του καυστήρα κάθε 3 ημέρες ή 5-7 σακιά.
Συντήρηση του λέβητα απομάκρυνση της στάχτης 3 φορές και καθάρισμα τα τούμπα. ΄
Υπάρχει και βεντιλατέρ καυσαερίων σε καμινάδα 13 μέτρων.
Θέλω να σου πώ ότι ο μεγάλος λέβητας κάνει μεγάλη οικονομία σε σύγκριση με έναν μικρότερο όταν να φανταστείς τον λειτουργούσα στα σπίτια και όχι στα εν δια/τα εκεί να δείς οικονομία. και από συντήρηση όπως έγραψα παραπάνω ξέχασα πώς είναι μέσα.
Η απομάκρυνση της στάχτης και όλον το χειμώνα να την άφηνα και μισό από τον άλλον θα λειτουργούσε.
Νομίζω έχω ένα πρόγραμμα στο pc μου για τον κοντρόλλερ σου και μπορώ να το κάνω έτσι ώστε να βλέπω όλες τις παραμέτρους . Μερικές εμφανίζονται σε bits αλλά εγώ μένω στη Λίμνη β. Ευβοίας.
Θα έχεις όλη τη λειτουργία στο pc και θα τα αλλάζεις όλα με wi-fi από το διαμέρισμά σου. Έτσι κάνω εγώ με το fumis.
Απλά πέσ μου την έκδοση νομίζω ότι είναι fumis.
καληνύχτα.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147069 από jimthess
Απαντήθηκε από jimthess στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Tι να κάνουμε συνάδελφε (και εγω εκπαιδευτικός είμαι), δεν είμαστε όλοι μηχανικοί.Όσον αφορά την Pallazeti έχω ακούσει ότι η biodom ειναι θυγατρική της και ότι στην Ιταλία η palazetti όσον αφορά τους εξωτερικούς λέβητες πουλάει τον συγκεκριμένο (νομίζω κάπου το διάβασα).
Όσον αφορά τους ελληνικούς καυστήρες από εμπειρία δεν έχω γνώμη αλλά συζητώντας με τους πωλητές τους κάνοντας ερωτήσεις για κατανάλωση,αξιοπιστία,service, ξέρεις η συζήτηση που κάνεις και τσεκάρεις τον άλλον δεν μου φάνηκαν και τόσο σίγουροι για το προϊόν τους .
Ξέρεις που καταλαβαίνεις καμιά φορά κάτι αν είναι καλό;(μου έχει συμβεί αρκετές φορές σε μηχανήματα από ψυγείο μέχρι αυτοκίνητο).Αν συμβεί κάτι από δικό σου λάθος ή όχι και παίρνεις αυτόν που το έχεις αγοράσει και σου δίνει την λύση πριν του πείς τι έγινε, σίγουρος για το μηχάνημα που πουλάει. Σε τελική ανάλυση δεν είμαι πωλητής . Έκανα μια επιλογή που μου βγήκε σε καλό και ενημερώνω τους φίλους του φόρουμ ( ειδικά στην περιοχή που βρίσκομαι το 80% συτών που έχουν λέβητα-καυστήρα πελλετ τους δημιούργησε προβλήματα μέσα στο χειμώνα).
Και σαν δημόσιος υπάλληλος μου βγήκε αρκετά οικονομικός σε σχέση με τους άλλους που μου ζητούσαν τρελά λεφτά!!!!!! ( ξέρεις ότι εμείς δεν κουβαλάμε κρυφές καταθέσεις αλλά ούτε και κλαιγόμαστε ότι δεν έχουμε λεφτά και στην τράπεζα έχουμε τόσα που ο άλλος θα δούλευε 30 χρόνια για να τα βγάλει )
Που μπορώ να δω την έκδοση του controler;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147072 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Έχεις καλό Μηχάνημα καλορίζικο.
Κοίτα το δικό μου . Έίναι διαιρούμενο και με δικό μου προγραμματισμό με το pc μου μπορώ να κάψω χωρίς προβλήματα και βιομηχανικό κόστους 170 με φπα.
Το βιομηχανικό θέλει λίγο αέρα παραπάνω γιατί αφήνει περισσότερη στάχτη αλλά όχι πάρα πολύ για να μην πλησιάζει την θερμοκρασία κρυσταλλοποίησης της.
Μπορώ να αλλάζω τη μέγιστη περίοδο ον-οφ του κοχλία και τον αρχικό χρόνο που θα κάψει το αρχικό πέλλετ έως 255 δευτ. πρίν προχωρήσει στη κανονική καύση. Έχω σε πίνακα Excel ανάλογα με τη παροχή πέλλετ ανά λεπτό και την ισχύ του σε kw το όν του κοχλία και τα pa του αέρα τόσα kw power outlet. της φλόγας.
Επίσης μπορώ να αυξήσω τη φωτεινότητα του brahma φωτοκύτταρου να αναγνωρίζει φλόγα από 5 -200 lux για να μην απενεργοποιεί τον καυστήρα πρόωρα.
Επίσης μπορώ να ρυθμίζω τη πίεση που θα επιτρέπει να αυξάνει επίπεδα ισχύος ανάλογα με τον ελκυσμό της καμινάδας με ασφάλεια. Και το βασικό το καθάρισμα στο τέλος κάθε κύκλου λειτουργίας αυξάνω τη συχνότητα του ανεμιστήρα έως 255 pa και στο τελικό καθάρισμα αλλά και κατά το σβήσιμο της φλόγας για να καθαρίζει το τασάκι διπλά και όσο χρόνο θέλω.
Μπορώ να ρυθμίζω (για να μη σε κουράζω) άλλες 250 παρεμέτρους οι πιο βασικές είναι 100 από αυτές για να πετύχω καλό αποτέλεσμα χωρίς προβλήματα σε διάφορα συστήματα λεβήτων.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147076 από jimthess
Απαντήθηκε από jimthess στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Νομίζω πως τέτοια άτομα που έχετε εξειδικευμένες γνώσεις, θα έπρεπε μέσω του φόρουμ να βοηθάτε ως προς την αγορά και την χρήση των μηχανημάτων, άτομα που ενδιαφέρονται για το pellet.
Mέσα από όλη αυτήν την διαδικασία αγοράς , εγκατάστασης και χρήσης ( σ'αυτήν την διαδικασία μπήκαν και δύο φίλοι που επέλεξαν ξυλοκαυστήρα λόγω τιμής καθαρά) είναι ότι το πέλλετ σε σχέση με το ξύλο είναι πιο απλό σαν ιδέα ( και στην εγκατάσταση και πιο ξεκούραστο στην χρήση ). Και οι δύο φίλοι μου είπαν ευθέως ότι αν γνώριζαν πως θα ήταν τόσο πολύπλοκη η αγορά,η εγκατάσταση και η χρήση ( τους βγήκε πολύ παραπάνω απ'όσο υπολόγιζαν, σε τέτοιο σημείο που η διαφορά στην τιμή με μένα ήταν γύρω στα 500 ευρώ) θα αγόραζαν πέλλετ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #147092 από betonly
Απαντήθηκε από betonly στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
εαν εχεισ κανενα δικοσου ατομο και θελη να ξερης πως εχω τον ιδιο λεβητα τωρα και δυο χρονια και τον πουλαω οποιοσ ενδιαφερεται μην ρωτησης γιατι. τα εχω πει πολλεσ φορες μεσα εδω.ενα μονο θα πω. 70 τετραγωνικα δεν μπορη να ζεστανη. το σπιτη ειναι αθηνα.εγιναν πολλα παραπονα πολλεσ ριθμισησ αλλα τιποτα.μιλουν πολλοι ποσ ζεστενη 150-200 τμ και θερμοκρασιεσ βοριασ ελλαδας αυτα σε εμενα.ευτυχως που δεν εωγαλα το πετραιλεο και ζεσταθηκε το κοκαλακι μας με το πολυ κρυο. σε ευχαριστω πολυ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.100 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ