Primus 45

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127609 από PRIMUS 45
Απαντήθηκε από PRIMUS 45 στο θέμα Primus 45

mavil__34 έγραψε: Δεν πέφτει κάτω από 40 οπότε είναι το παλιό, αυτό είναι θέμα ηλεκτρονικής διαχείρισης ή θέμα μοτέρ αέρα, αν γνωρίζετε; Ρωτάω για να δώ μήπως διορθώνεται γιατί θα μ'ενδιέφερε.

Γιατί το θες κάτω από 40%?
Πρέπει να πάρεις το καινούργιο κοντρολερ


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": giangos_mavil__34

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127610 από giangos_mavil__34
Απαντήθηκε από giangos_mavil__34 στο θέμα Primus 45
Με ενδιαφέρει για την καύση ξύλων που κάνω στην αρχή της σεζον, δηλαδή Οκτώβρη - νοέμβρη που το ανάβεις μια φορά το βραδάκι συνήθως, για να κρατάν πιο πολύ τα ξύλα. Βέβαια μπορεί και να υπερβάλλω αλλά λέω...

Mavil Primus 34

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127741 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45

mavil__34 έγραψε: Με ενδιαφέρει για την καύση ξύλων που κάνω στην αρχή της σεζον, δηλαδή Οκτώβρη - νοέμβρη που το ανάβεις μια φορά το βραδάκι συνήθως, για να κρατάν πιο πολύ τα ξύλα. Βέβαια μπορεί και να υπερβάλλω αλλά λέω...


Καλησπέρα φίλε μου. Καταρχάς να ξέρεις πως ο καυστήρας αν και καίει πολύ καλά το ξύλο, όταν σταματά να δίνει αέρα έχει πολλές επικαθίσεις λόγω ατελούς καύσης του ξύλου, για αυτό άλλωστε ξυλολέβητες απαιτούν απαραίτητα και δοχείο αδράνειας.

Τώρα για να μειώσεις τον αέρα μπορείς να στραγγαλίσεις εν μέρει την είσοδο με κολλητική ταινία. Επίσης όσον αφορά στις ρυθμίσεις σου. Αν πας μερικές δημοσιεύσεις πίσω θα δείς μία πολύ σωστή παρατήρηση του φίλου Παπά με την οποία συμφωνήσαμε όλοι. Ο Πρίμους καίει με το βέλτιστο τρόπο όταν μαζέψει αρκετή στάχτη στην εστία καύσης. Όταν συμβεί αυτό, η φλόγα είναι πολύ πιο στρωτή και ήρεμη ενώ βλέπεις στο εσωτερικό της τα πέλλετ να σιγοκαπνίζουν και να γίνεται μετά δευτερογενής καύση πάνω στη φλόγα. Μέχρι να συμβεί αυτό η φλόγα καίει με πολύ πιο ασταθή τρόπο (ανεβοκατεβαίνει) και επειδή περνάει και περισσότερος αέρας (λόγω του ότι δεν εμποδίζεται η εισαγωγή αέρα από τη συγκεντρωμένη στάχτη) έχεις υψηλότερες θερμοκρασίες στα καυσαέριά σου.

Τώρα στη δική σου περίπτωση, επειδή το πέλλετ που καις είναι πολύ καλό και καθαρό με λίγη και ελαφριά στάχτη, ενδεχομένως να παίρνει περισσότερο να φτάσει σε αυτή την κατάσταση της ας πούμε μόνιμης λειτουργίας. Επιπλέον, αν καίς τον καυστήρα όπως εγώ, δηλαδή όχι συνεχώς αλλά περιοδικά, τότε επίσης είναι πιο δύσκολο να φτάσει σε αυτή τη μόνιμη κατάσταση. Μην καθαρίζεις την εστία από στάχτες, εκτός όταν παραγεμίσει με μεγάλα σκληρά κομμάτια αλλά και τότε όχι εντελώς. Όταν λοιπόν γεμίσει στάχτες, τότε θα μπορέσεις να αυξήσεις το χρόνο που περιμένει για να τροφοδοτήσει ο κοχλίας και τότε θα πέσουν και οι θερμοκρασίες καυσαερίων. Όλα αυτά με τον αέρα πάντα στο ελάχιστο 40%.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127750 από fiestakias
Απαντήθηκε από fiestakias στο θέμα Primus 45
καλησπερα παιδια ξερει κανεις τι διαστασεις ειναι το υαλοκορδονο που μπαινει στην κατω πορτα σε primus 34αρι???γιατι υπαρχει 8αρι 10 αρι κτλ γιατι θελω να το αλλαξω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127759 από dimosmav
Απαντήθηκε από dimosmav στο θέμα Primus 45

G.A..34 έγραψε:

mavil__34 έγραψε: Γεια και χαρά σας κύριοι και καλώς σας βρήκα. Αν και το topic είναι για mavil 45 , θα σας ρωτήσω για τον 34άρι που έχω, για να μην ανοίγω άλλο topic.
Βλέπω λοιπόν τους χρόνους αναμονής σας στο εργαλείο - 45 / 50 δευτερόλεπτα και αναρωτιέμαι γιατί στον δικό μου το πελλετ sweighofer που καίω με χρόνους 2/32/40 αέρα με θερμοκρασία καυσαερίων 200-220, αν αυξήσω κι'άλλο την αναμονή αρχίζει και σβήνει; πώς το καταφέρνετε με τόσο μεγάλο χρόνο αναμονής;
ή φταίει το συγκεκριμένο πέλλετ;



Καλωσηρθες mavil__34. εδω μεσα λεμε για ολα τα μοντελα primus για οτι προβληματα συνανταμε. Εχω και εγω το primus 34 και καιω alfa wood με ρυθμιση 2/39/48 και καυσαερια 150-170. Η φλογα ειναι για 20 περιπου δευτερολεπτα μετα πεφτει η φλογα. Τα καυσαερια σου ειναι υψηλά ανεβασε το χρονο σου απο 32 σε 36 και τον αερα εως 48%και προσπάθησε τα καυσαερια να ειναι εως 170.Αστο να δούλεψή για μια μερα και παρακολουθησε τα καυσαέρια.

Καλησπέρα σας. Και εγώ κάτοχος του primus 34. Πέρυσι με sweighofer, bioenergy, ameco ακόμα και το sweighofer του Σακκά είχα ρυθμίσεις 2/37/45 και καυσαέρια 220-230. Φέτος με alfawood και ρυθμίσεις 2/43/40 καυσαέρια στο 210-220. Μόνο αν βάλω 1/27/40 πέφτουν τα καυσαέρια στο 180 αλλά φοβάμαι ότι τότε υπολειτουργεί ο λέβητας. Παρεμπιπτόντως(αν και το ΄χω ξαναπεί) φέτος με το alfawood δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τον λέβητα ενώ πέρυσι με όλα τα παραπάνω ...έσκασα!!!
+1 στην ακαθάριστη εστία καύσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127818 από varsx1
Απαντήθηκε από varsx1 στο θέμα Primus 45
Γεια σας, καλαμπόκι καίει κανείς? Και τι ρυθμίσεις βάζει?
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.215 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ