Primus 45

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137236 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Primus 45
Καλησπέρα,

Ο κατασκευαστής λογικά έχει υπολογίσει την Φ150 με πλήρη φορτίο σε λειτουργία.

Απο εκει και πέρα όλα είναι θέμα ελκυσμού, αν είχες κάλο ελκυσμό και πριν δεν θα εχεις πρόβλημα με την Φ150 αλλιώς μπορείς να βάλεις και την Φ180 κακό δεν θα του κάνει. Η ταχύτητα καυσαερίων έχει να κάνει με τον ελκυσμό, τον τύπο της καμινάδας, τις οποίες ατμοσφαιρικές συνθήκες και ακομα και σε τι ποσοστό λειτουργεί ο φυσητήρας.

Έμενα έχει φλάντζα από ένα υλικό μοιάζει με φελλό εκεί που συνδέετε το χωνί και καθόλου σιλικόνη. Δες το μήπως βολεύει πιο πολύ ο φελλός από τον περμανιτη. Παρε ενα τηλέφωνο στην Μαβιλ και θα σου πούνε. Εγω παντός πάω για την 3η χρονιά και δεν εχω αποσυναρμολογήσει τον κοχλία πότε. Δεν χρειάστηκε


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137237 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Primus 45
μεγαλωμα στην διατομη σημαινει αυξηση ελκυσμου τα 6 μετρα ουτε πολλα ειναι ουτε λιγα οποτε μαλλον δεν συστηνεται η αλλαγη ...εκτος αν ηδη ειχες προβλημα .

και προσοχη στο υλικο της φλαντζας ...να αντεχει σε θερμοκρασιες


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137269 από koskoz
Απαντήθηκε από koskoz στο θέμα Primus 45
Από έναν υπολογιστικό τύπο καμινάδας που βρήκα A={α[(25-h)+1,15Q]}/(25+h), όπου Α διατομή A=cm2, h ύψος σε m, Q ισχυς λέβητα σε KWt,α σταθερά (: εάν Τκαυσαερίων είναι <180 α=105, 180<Τκ<220 α=100, 220<Τκ<260 α=95, και Τκ>260 α=90) προκύπτει 105*(25-6)+1,15*45)/(25+6)=239,63cm2 για 6 m καμιναδα και 251cm2 για 5 m καμιναδα, που σημαίνει μάλλον 180 mm διάμετρο, παρά 150 mm. Έχω αναγκαστικά και 1,5 περίπου μέτρο σχεδόν οριζόντια κλίση σπιραλουμίνιο εύκαμπτο μέχρι τον καπνοσυλλέκτη, που θα το μονώσω καλά βέβαια, αλλά με προβληματίζει πολύ ως προς τον ελκυσμό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137281 από ΠΑΠΑΣ
Απαντήθηκε από ΠΑΠΑΣ στο θέμα Primus 45

electron έγραψε: Λογικά θα το έχει δει γιατί είδα οτι τελευταία φορά μπήκε χθες.

Δυστυχώς αυτη ειναι ενότητα θα ειναι πλέον πολύ "φτωχή" χωρις τις γνώσεις του Νίκου :( . Τον ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις που πρόλαβε τουλάχιστον να μου μεταφέρει όσο καιρό έτυχε να τον γνωρίσω. Θα τον θυμαμαι για παντα..

Θα προσπαθήσω να βοηθήσω λοιπόν εγω τον φιλο...

Όντως τα 14'' που εχει να ρίχνει ειναι πολύς χρόνος, το εχει κανει ομως η εταιρία για να εχει την σιγουριά οτι δεν θα βγάλει "σφάλμα εναυσης" Σκέψου οτι αυτόν τον χρονο εγω τον μειώνω σε 6΄ τον χειμώνα που ο λεβητας δουλεύει πολλες φορες μεσα στην μερα εχει λοιπον θρακα, και ετσι κανω και οικονομία καύσιμου και αποφεύγω και να "ντουμανιασματα".
Τον ποσο χρονο λοιπόν θα το βαλεις εξαρτάτε απο το τι καύσιμο καις και ποσο εύκολα παίρνει αυτο φωτια και επισης και απο ποσες φορες ανάβει ο λέβητας σου την ημερα.
Για το διαφορικό δεν μπορείς να το ρυθμίσεις (δεν εχει καποια ρυθμιση ακομα και στο κρυφο μενου). Για να το βάλεις να ξεκινάει στους 68 βαλτο στους 72 (εφόσον το διαφορικό είναι 4 βαθμοί).

Εγω το εχω στους 48!, εχω υπολογισει οτι σε αυτη την θερμοκρασια δεν εχω υγροποιήσεις απο την επιστροφγ των νερων στον λεβητα, βεβαια στα πρωτα αναματα και μεχρι να στρωσει το βαζω στους 55~60 το παρακολουθώ γενικά στην πορεια.

Για το κρυφό μενού στείλε μου εμαιλ για να μην το γράψω εδω χυμα καθως ειναι κατι που δεν ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ούτε στο μανιουαλ και φυσικά χρησιμοποίησε το πολυ πολυ προσεκτικά και με δικιά σου ευθύνη!

Ευχαριστω για τις απαντησεις electron.

Στο μανιουαλ προτεινονται σαν χρονος τροφοδοσιας στη εναρξη τα 10".Με τα 14" μαζευεται πολυ υλικο στην εστια και μεχρι να απλωσει η φλιγα μαζευεται ακομα περισσοτερο και δεν μ'αρεσει αυτο.Φτσικα μολις τα καυσαερια φτασουν 220 κοβει τροφοδοσια και παει στο 2"45".Εχω το λεβητα 3η χρονια και μολις 2-3 φορες εκανε εναυση απο την αρχη. Ολες το καλοκαιρι που τον αναβω καθε 24 ωρες.

Σχετικα με την θερμοκρασια του νερου.Το θεμα δεν ειναι αν θα αναψει στους 70 η στους 68.Θελω μολις ζητησει ο θερμοστατης ο λεβητας να αναβει οσο γινεται ποιο γρηγορα.Και στους 72 να τον βαλω μεχρι να ανψει παλι η θερμοκρασια νερου πεφτει πολυ.Αυτο ηθελα κυριως να αλλαξω απο το μενου.Εδω νομιζω οτι θα επρεπε η πλακετα να μπορει να κανει διαχωρισμο.Αλλο οταν ο λεβητας δουλευει ηδη και εχει πιασει την θερμοκρασια που εχουμε ορισει,αλλα ο θερμοστατης ζηταει ακομα.Σ'αυτη την περιπτωση ειναι καλο ο λεβητας εκμεταλευομενος την αδρανεια να αναψει μετα απο 3-5',οπως κανει δηλαδη.Οταν ομως ξεκιναει μετα απο ωρα θα πρεπει να αναβει οσο ποιο συντομα γινεται γιαν μην πεφτει πολυ η θερμοκρασια του νερου.

Επισης μια παρατηρηση σχετικα με την αντισταση.Αφου ο λεβητας τις περισσοτερες φορες (σχεδον παντα) αναβει με την θρακα γιατι η αντισταση να αναβει τοσο νωρις καθε φορα που τα καυσαερια ειναι κατω απο 41c; Στα 10" αναβει.Αν τη βαλω να αναβει σε 1-2 λεπτα τι πειραζει?Το ποιο πιθανο ειναι να εχει ηδη αρπαξει η θρακα και να μην χρειαστει καν να αναψει.Ετσι κι αλλιως κυριως στην 1η εναυση (αν δεν κανω λαθος) μονο χρειαζεται.
Καλο χειμωνα σε ολους!
Υ.Γ.Το βρηκα το κρυφο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137301 από vasmpou
Απαντήθηκε από vasmpou στο θέμα Primus 45
εγω μετα την πρωτη εναυση βγαζω το φισακι της αντιστασις
ετσι κι αλλιως με την θρακα ξανααναβει
Last edit: 9 Χρόνια 7 Μήνες πριν by vasmpou.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #137317 από koskoz
Απαντήθηκε από koskoz στο θέμα Primus 45
Μια παρατήρηση που έκανα τυχαία, πάνω στον Primuw 45 που έχω, είναι ότι η διάμετρος του καπνοσυλλέκτη είναι 160 mm κι όχι 150 mm που λέει το manual. Μάλιστα, όταν περάστηκε ο αγωγός καυσαερίων (150 mm), μπήκε μέσα στον καπνοσυλλέκτη, όχι απέξω. Ήθελα να ρωτήσω αν είναι έτσι και στους υπόλοιπους primus 45, αν τον έχει μετρήσει κανένας. Φαντάζομαι ότι το σωστό είναι η τρύπα του καπνοσυλλέκτη να μπαίνει μέσα στον αγωγό καυσαερίων, όχι το αντίθετο, έτσι δεν είναι;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.219 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ