Primus 45

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129577 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45
Νέες παλιές περιπέτειες. Το Σάββατο έκαψα ξύλο. Μετά δεν τον ξαναδούλεψα. Δευτέρα απόγευμα βρήκα και πάλι στο σιλό υγρασίες όχι τόσο όξινες αυτή τη φορά. Ο κοχλίας ήταν ζεστός μέχρι τέρμα πίσω και για πολύ ώρα έβγαζε μαύρη πούδρα, ήταν πέλλετ που σιγοκαίγονταν για δύο μέρες. Έβγαλα γύρω στα 5 κιλά μέχρι να αρχίσει να βγάζει καθαρό πέλλετ. Τώρα δουλεύει κανονικά, αλλά φοβάμαι πλέον να μην έχω επιστροφή φλόγας. Από καπνό είμαι οκ που σημαίνει οι φλατζόκολλες καλά κρατούν. Σκέφτομαι να πάρω την εταιρεία να τους τα πω ένα χεράκι. Θα χάσουμε τον ύπνο μας. Κανείς που να είχε αντίστοιχη εμπειρία;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129599 από koskoz
Απαντήθηκε από koskoz στο θέμα Primus 45
Καλησπέρα από Κοζάνη. Εφόσον φίλε Καλογιαννη σου συμβαίνει το ίδιο φαινομενο δυο φορες, κοντά μεταξύ τους, υπάρχει πιθανότητα δυστυχώς να ξανασυμβεί. Πρέπει να ψάξεις τι φταίει. Η φλαντζόκολα είναι κάτι που το αποτρέπει λογικά, όπως έχω καταλάβει από τα γραφόμενά σας από όσους βάλατε. Μήπως έχει καεί και πρέπει να ξαναβάλεις; Για να προχωρά η καύση μέσα στον κοχλία σημαίνει ότι βρίσκει και λίγο οξυγόνο. Αλλιώς, όλοι όσοι καίμε ξύλα και έχουμε θράκα για μέρες χωρίς να κινείται ο κοχλίας, θα είχαμε μετάδοση της φλόγας και προς τον κοχλία. Γενικά και γώ ανησυχώ, γιατί τελευταία, για πρώτη μου φορά εδώ κι ένα χρόνο άρχισα κι εγώ, όταν το χωνί είναι χαμηλά, δηλ. κοντεύει να αδειάσει και δεν εχω φροντίσει να το γεμίσω έγκαιρα, να μυρίζει έντονα και να βγάζει λίγο καπνό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129608 από koskoz
Απαντήθηκε από koskoz στο θέμα Primus 45
Ας σας μεταφέρω και τις τελευταιες εμπειρίες μου. Την προηγούμενη βδομάδα (είχε και χαμηλες θερμοκρασιες)δούλευα ταυτοχρονα πέλετ, καλαμπόκι και ξύλο! Ειχα το τελάρο κάτω, πάνω στο τελάρο είχα βάλει τη σχάρα των ξύλων με τα αυτάκια από κάτω, για να ακουμπάν πάνω στο τελάρο και να διατηρούν απόσταση ανάμεσα στη σχάρα και το τελάρο. Έτσι, οι στάχτες που δημιουργούνταν από το πέλετ-καλαμπόκι να έχει χώρο πάνω από το τελάρο για να φευγουν από τα πλάγια και να μη στουμπώνουν και μου φρακάρουν τον κοχλία. Η σχάρα ξύλων πάλι, επειδή έχει πολύ στενά χωρίσματα και δεν άφηνε στις στάχτες των ξύλων να πέσουν κάτω. Αυτό το τελευταίο είναι μειονέκτημα γενικά, νομίζω, γιατί δε βοηθά τον αέρα να περνά εύκολα και να φτάνει πάνω από τη σχάρα, αλλά στην περίπτωσή μου με βόλεψε γιατί έτσι δημιουργήθηκαν δύο ανεξάρτητες ζώνες, η ζώνη καύσης του πέλετ-καλαμποκιού και η αντίστοιχη του ξύλου. Ο χώρος για τα ξύλα μειώθηκε, εγώ βέβαια έβαζα πάντα όσα χωρούσε. Άκουσα και τον άλλο φίλο που καίει καλαμπόκι και ανέβασα και τον αέρα στο 70%. Το tp2 το έβαλα στο 1 αντί για 2 που το έχω γενικά (μισή τροφοδοσία γαι να δουλεύω και τα ξύλα). Έχω μεγάλο σπίτι (100+100 τμ) και με τα ξύλα μόνο φοβόμουν ότι δε θα προλαβαίνω τη φωτιά όταν επί οκτάωρο λείπω. Έρχεται μια γυναίκα για το μωρό, αλλά δεν ήθελα να τη βάλω να πηγαινει στον καυστήρα. Έτσι μου προέκυψε αυτό το πείραμα και για μια βδομάδα το δούλεψα έτσι, χωρίς να μου φρακαρει ο κοχλίας. Δυστυχώς δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά δουλεύει, μπορώ όποτε θέλω, αντί να το γυρίσω το προγραμμα στα ξύλα, να πετάξω απλώς μέσα τη σχάρα και να συνεχίσω να δουλεύω το πρόγραμμα πέλετ με μειωμένη τροφοδοσία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #129697 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία μου είπαν πως δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, ειδικά σε καύση ξύλου. Δεν είχαν να πουν κάτι άλλο, πέρα του δείτε το και ότι χρειαστείτε εδώ είμαστε. Τι να πω τώρα. Εγώ τώρα είμαι στη δουλειά και το μυαλό μου στον καυστήρα στο σπίτι. Έτσι λέω να τον πουλήσω και να βάλω ένα ξυλολέβητα πυρόλυσης με δοχείο αδράνειας αλλά και με άλλο μηχάνημα και συνεργείο ποιος ξέρει που θα μπλέξω. Άσε που είναι κρίμα τόσα λεφτά. Υπομονή και παρατήρηση να το βελτιώσουμε αν μπορούμε.
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #129769 από vasmpou
Απαντήθηκε από vasmpou στο θέμα Primus 45
Καλημερα
ξερει καποιος να μου πει
οταν αναβει ο λεβητας,και μπαινει κατευθειαν σε φαση κανονικης λειτουργιας,
αν γινεται να κανει και καθαρισμο της εστιας ?
γιατι λογω διαρροων θερμοκρασιας απο το σπιτι, δεν κρυωνει ποτε ο λεβητας
και μου πιανει σταχτες η εστια.

Εχω των primus 34 αγορασμενος το καλοκαιρι 2012
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129795 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Primus 45
Βασικά αυτο που ρωτάς το εχει μεσα το manual του λέβητα. για να μπει σε φάση κανονικής λειτουργίας πρέπει τα καυσαέρια να είναι >40c, αν δεν ειναι μπαίνει στην φάση προθέρμανσης.

Οπως και να εχει, με το που ξεκινάει κανει καθαρισμό της εστίας ρίχνοντας αέρα στο φουλ (100%) για 15'' ή 10'' (αν θυμάμαι καλά). Οσο για τις στάχτες τι σε προβληματίζει?.
Ισα ισα που κανει πιο καλη καύση οταν πιάνει στάχτη η εστια. Εσυ απλα πρέπει που και που να απομακρύνεις τα σκληρά κομμάτια στάχτης για να κρατάς την φλόγα στο κέντρο.
Επειδή ο λέβητας λειτουργεί συνεχεία οπως λες η πιο κατάλληλη στιγμη για να τσεκάρεις την φλογα ειναι στο ξεκίνημα που αναβει και ειναι μικρη, μπορείς να ανοίξεις την πορτα και με κατι να απομακρύνεις τα σκληρα κομμάτια.


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.238 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ