Υπέρυθρα πάνελ

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110119 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ

kambog έγραψε: Καταρχήν να σε ευχαριστήσω που έβαλες το άρθρο προς ενημέρωση των φίλων του FORUM .
Σκέφτηκα να το βάλω έτσι αλλά μου φάνηκε πολύ μεγάλο και έτσι έβαλα το link.

To αρθρο το εβαλα γιατί το να βαζει ενας επαγγελματίας Link από το Site του απαγορεύεται.
Είστε μηχανολόγος και εκφράσατε καποιες προσωπικές απόψεις. Αυτό επιτρέπεται.
Το να προβαλετε τα προιόντα σας ή το site της εταιρείας σας απαγορεύεται .

Η προβολή γινεται μόνο με τα business memberships και με τα διαφημιστικά banners.

Μακαρι να μπορέσετε να καθοδηγήσετε τον κόσμο που αγορασε και δεν ξέρει να τα χρησιμοποιεί οπως λέτε αν και εγώ θεωρώ οτι ενα προιόν είναι φτιαγμένο σωστά οταν διασφαλίζει στον καταναλωτη την οικονομική χρήση και δεν εννοώ να κλεινει μονο του οταν αυτός είναι σε ταξίδι.

Οπως καταλαβαίνετε ακόμη και το γεγονός που αναφερετε για το δικός σας σπίτι το οποίο φυσικά μπορεί να εχει και ενεργιακό ισοζυγιο 0 και να ζεστενεται και με ενα κερί δεν μπορεί να εξισορροπήσει την κακή εικόνα που εχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο προιόν από τις υπερβολικές καταναλώσεις.

Με την ιδια λογική εχει δημιουργηθεί ασχημη εικόνα για το καθαρισμα λεβητων pellet ενω υπάρχουν καποιοι που δεν χρειάζονται σχεδον καθολου.

Καλή συνέχεια.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110124 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Είναι πάντως γνωστό σε όλους τους μηχανολόγους ότι τα ηλεκτρικά σώματα όπως και αν τα ονομάσεις (αερόθερμα, καλοριφέρ λαδιού, υπέρυθρα πάνελ, κτλ), όσο ρεύμα κάψουν, ακριβώς την ίδια θερμότητα θα σου αποδώσουν στον χώρο. Συντελεστής απόδοσης 1.
Ειδικά αν μιλάμε για θερμοστάτη που δεν κλείνει όλο το χειμώνα, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν όλα τα ανωτέρω θερμαντικά σώματα (αν και τα αερόθερμα και τα καλοριφέρ θα είναι λίγο καλύτερα λόγω της καλύτερης διάχυσης της θερμότητας).
Τα υπέρυθρα πανελ, το μόνο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχουν, είναι η στοχευμένη μετάδοση θερμότητας στο ΣΗΜΕΙΟ που σημαδεύουν.
Όση μόνωση και να έχει ένα σπίτι, αν το ισορροπήσεις θερμικά, θα πρέπει μόνιμα να το τροφοδοτείς με τις ενεργειακές του απώλειες. (Για τα αμόνωτα δεν το συζητάμε καν πόσο παραπάνω χρειάζονται)

Το να δώσει κανείς αστρονομικά ποσά για να αγοράσει υπέρυθρα πάνελ, και να πληρώνει και την τεράστια κατανάλωση ρεύματος που αυτά απαιτούν για να θερμάνουν μόνιμα μια κατοικία είναι σχιζοφρενική επιλογή.
Όσοι το δοκίμασαν, τραβάνε τα μαλλιά τους μετά απο τους πρώτους κιόλας μήνες.

Η μόνη θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια που οικονομικά συμφέρει είναι με αντλίες θερμότητας ή air-condition (δηλαδή συντελεστές σπόδοσης άνω του 3).

Ας μη λέμε ότι θέλουμε και παίρνουμε τον κόσμο στο λαιμό μας... ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110137 από Panos
Απαντήθηκε από Panos στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
το καλύτερο θα ήταν, να μας εξηγήσει ο κ.κ. μηχανολόγος, με ποιον τρόπο μετατρέπεται η ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική. Όσο για τον τρόπο μετάδοσης της στον χώρο, μια ανάλυση και γι' αυτό δεν βλάπτει. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων. Ελπίζω να μας πείσει, διαφορετικά είμαστε αναγκασμένοι να πιστέψουμε τον Savvas: απόδοση των ηλεκτρικών σωμάτων 'ενα προς ένα. (Αποδεικνύεται αυτό από την κατανάλωση της ΔΕΗ (τετράμηνος λογαριασμός όσων έχουν ηλεκτρικά σώματα).
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Panos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110140 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Δε χρειάζεται να εξηγήσει τίποτα ο κ. συνάδελφος. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, αν καταναλώσεις 1 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, θα πάρεις (κάτι τις λιγότερο) από 1 kwh θερμικής ενέρργειας.

Ανεξάρτητα του τρόπου μετατροπής ηλεκτρικής --> θερμική.

Συνεπώς, ότι (θερμικές) απώλειες έχεις, τόση (και λιγάκι μεγαλύτερη) είναι και η κατανάλωσή σου. End of story.

Τώρα πως κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι οικονομική μέθοδος θέρμανσης, δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ, αλλά σε κάθε περίπτωση, το λόγο έχουν οι χρήστες της μεθόδου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110150 από Panos
Απαντήθηκε από Panos στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
'Αρα δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως κύρια πηγή θέρμανσης σε ολόκληρο το σπίτι γιατί είναι τρόπος αντιοικονομικός, αυτό που μας λένε και όσοι τα αγόρασαν, παρά μόνο για βοηθητική πηγή σε μικρό χώρο. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας τους (έχει κάποιες ομοιότητες με τις λάμπες υπέρυθρης θέρμανσης των πατατολεκανών των φαστφουντάδικων?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110165 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ

Panos έγραψε: 'Αρα δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως κύρια πηγή θέρμανσης σε ολόκληρο το σπίτι γιατί είναι τρόπος αντιοικονομικός, αυτό που μας λένε και όσοι τα αγόρασαν, παρά μόνο για βοηθητική πηγή σε μικρό χώρο. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας τους (έχει κάποιες ομοιότητες με τις λάμπες υπέρυθρης θέρμανσης των πατατολεκανών των φαστφουντάδικων?


Δε νομίζω να έχει και μεγάλη σημασία το πως δουλεύουν. Εκτιμώ ότι είναι ενεργοβόρα. Το μόνο θετικό που τους βρίσκω είναι ότι απλά το βάζεις στην πρίζα...... και παίζει. Χωρίς ρεύματα αέρα, λάδια καλοριφέρ, κλπ.

Τα θεωρώ αντι-οικονομικά. Αν πάντως κάποιος τα έχει σε σπίτι και δουλεύουν πολλές ώρες, μπορεί να μας πει και για το κόστος λειτουργίας και για το αποτέλεσμα ως προς την αίσθηση ζεστασιάς.
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ