Υπέρυθρα πάνελ

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #84053 από kambog
Απαντήθηκε από kambog στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Γιατί φίλιε μου σου είπε κανένας ότι το σπίτι μου έχει 10 πόντους dow ? το κλασικό φελιζολ ανάμεσα σε τούβλα είναι 20 ετών.
Οταν πέραση αυτός ο χειμώνας και παει το ξύλο 200 μαζί με τον δασμό που θα βάλουν για οικολογική καταστροφή να δούμε τη θα κάνουν αυτοί που έχουν θέρμανση με ξύλο.
Ασε που έχει ανορθόδοξη θέρμανση κοντά στο τζάκι 40-50 βαθμούς και μακριά 20.
Ενώ σε έμενα έχει 22-23 από την μια άκρη στην άλλη,και τα μωρα είναι ξυπόλυτα στο σπίτι,και δεν με ενδιαφέρει αν μείνουν ξεσκέπαστα το βράδυ. (αυτά δεν πληρώνονται με τίποτα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #84054 από kambog
Απαντήθηκε από kambog στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Μην μπερδεύεστε παιδιά είπα ότι έφτασα να καίω 20 kwatt την μέρα στην αρχή μέχρι να ενεργοποιηθεί το σπίτι (να φτάσουν τα ντουβάρια-πατώματα-ταβάνια κτλ 25 βαθμούς) έκαιγε 40-45 kwatt.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #84063 από N1k0s
Απαντήθηκε από N1k0s στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Kambog επειδή το δικό σου σπίτι ζεσταίνεται με αυτό τον τρόπο , δεν σημαίνει ότι όλα τα σπίτια μπορούν να ζεσταθούν με αυτό τον τρόπο ... Υπάρχουν πολλές προυποθέσεις , και προφανώς καλύπτεις αρκετές ... Αυτό με την Β.Ε. με κάνει αρκετή εντύπωση , αλλά και εγώ ξέρω διαμέρισμα 120 τμ με 600-700 ευρώ Φ.Α το μήνα , και 70άρι με 120 ευρώ Φ.Α το μήνα ... Το ένα είναι εκτεθημένο απέναντι από βορινό πάρκο , και το άλλο είναι κλεισμένο από παντού , με ένα μικρό μπαλκόνι ... Και στη δική μου περίπτωση , διαμπερές οροφοδιαμέρισμα , πλήρωσα κεντρική θέρμανση με 3,5 ευρώ την ώρα ( με 80 λεπτά το πετρέλαιο ) μέσος όρος 2 ώρες την μέρα άναβε κυρίως το βράδυ , ενώ τώρα καίει σομπίτσα 4 ευρώ την μέρα , από τις 8 εως τις 11 και άμα χρειαστεί και όλο το 24ωρο , χωρίς ποτέ να ξεπεράσω τα 8 ευρώ ... Δεν έχω την ομοιομορφία , είμαι ευχαριστημένος όμως ... οσο για το ρεύμα , γύρω στα 100 ευρώ το μήνα είμαι πολύ καιρό τώρα , και aircodition και ότι άλλο χρειαστεί.

Τι θέλω να πω ; μάλλον τα πάνελ θέλουν συνεχή λειτουργία , και μέχρι να ανταποκριθεί το σπίτι ώστε να υπάρξει θερμομόνωση από ακτινοβολία , θα καίει πάρα πολύ , και αν το σπίτι δέχεται πολλές πιέσεις κρύου από έξω χωρίς να προστατεύεται από μόνωση , τότε θα είναι μονίμως ανοιχτά ... όπως ακριβώς συμβαίνει ότι θέρμανση και αν επιλέξεις ...

To pellet με έσωσε
τα τριπλά τζάμια θα με σώσουν ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #84109 από hoping
Απαντήθηκε από hoping στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Προσθέτοντας τις χρεώσεις του ρεύματος (τιμή KWh, κόστος μεταφοράς κ.λ.π.) η τιμή φτάνει στα 0,145 ευρώ (οι πρώτες 2000 τουλάχιστον, για τις παραπάνω δεν ξέρω). Ασφαλώς η πιο οικονομική ηλεκτρική θέρμανση γίνεται με κλιματιστικά με καλό COP -έχω δεί και με 5,04), αλλά δεν μπαίνουν στο μπάνιο. Ούτε γίνεται -στα παλιά διαμερίσματα τουλάχιστον με κάθετους σωλήνες κεντρική θέρμανσης- να χρησιμοποιήσεις ενεργειακή εστία, να βρεις χώρο να βάλεις το καύσιμο και κάποιος να το κουβαλάει κι όλας. Αυτό μπορεί να γίνει σε καινούριες κατασκευές, αλλιώς και το κόστος είναι μάλλον απαγορευτικό. Ὀσο για το κόστος λειτουργίας των πάνελς, ασφαλώς και εξαρτάται τα μέγιστα από τη μόνωση του χώρου, γι αυτό και δεν μπορώ να βάλω στο υπόλοιπο σπίτι. Για τη συγκεκριμμένη χρήση όμως (ζεστό δωμάτιο όλη τη νύχτα) το θεωρώ μονόδρομο. Άσε που με κόστος 0,15 ευρώ την ημέρα δεν το λες και ακριβό. Ακριβή είναι η αγορά του. Και μάλλον οικονομικότερο θα είναι του χρόνου, που το σπίτι θα έχει ζεσταθεί το καλοκαίρι και θα πρέπει να το διατηρήσουμε ζεστό και όχι να το ζεστάνουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #84143 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ
Εγω ενα ξερω,χωρις πανελ υηπερυθρης και χωρις τιποτα ηλεκτρικο για θερμανση μου ηρθε το ρευμα προχθες και ειχα 1992 kw καταναλωση με 08,4 χρεωση αν θυμαμαι καλα την kw, τις μανας μου ο λογαριασμος ηρθε 2,120kw και γι'αυτα τα 120 kw πλησωσε κοντα στα 130 ευρω παραπανω λογαριασμο,και ολα αυτα επειδη περασε την κλιμακα των 2000kw δεν το υπολογισα ακομη αλλα ευτηχος για 8 kw δεν περασα κλιμακα ,φανταζεστε να αναβα ενα ηλεκτρικο σωμα η ενα πανελ υπερυθρης αν ειχα για 4-5 ωριτσες μια φορα λεω μεσα σε ενα τετραμηνο για 8kw θερμανσης που θα επαιρνα ποσσο θα πληρωνα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #84166 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Υπέρυθρα πάνελ

valsam έγραψε: Εγω ενα ξερω,χωρις πανελ υηπερυθρης και χωρις τιποτα ηλεκτρικο για θερμανση μου ηρθε το ρευμα προχθες και ειχα 1992 kw καταναλωση με 08,4 χρεωση αν θυμαμαι καλα την kw, τις μανας μου ο λογαριασμος ηρθε 2,120kw και γι'αυτα τα 120 kw πλησωσε κοντα στα 130 ευρω παραπανω λογαριασμο,και ολα αυτα επειδη περασε την κλιμακα των 2000kw δεν το υπολογισα ακομη αλλα ευτηχος για 8 kw δεν περασα κλιμακα ,φανταζεστε να αναβα ενα ηλεκτρικο σωμα η ενα πανελ υπερυθρης αν ειχα για 4-5 ωριτσες μια φορα λεω μεσα σε ενα τετραμηνο για 8kw θερμανσης που θα επαιρνα ποσσο θα πληρωνα?


να μετατρεψεις το πισι σου σε ενεργειακο :P


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.096 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ