Αγορα Αντλια θερμοτητας και συμβουλες

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #118063 από Giankos
Kαλησπερα και καλως σας βρηκα.Λοιπον ξεκινάω περιληπτικά για το πώς εχει η κατάσταση μου.Μενω σε ένα ιδιόκτητο σπιτι του πατερα μου στο ισογειο (77 m2) εγω και στον πρωτο οροφο αυτος( 87m2) κατασκευης 1976 .Πανω από τον πατερα μου υπαρχει και μια σοφιτα (50μ2 )ανεκμεταλευτη δεν υπαρχει ρευμα νερο η οτιδήποτε άλλο είναι σαν αποθηκευτικος χωρος (μελλοντικα μπορει να το φτιαξω).Η θερμανση μας εδώ και αρκετα χρονια είναι το πετρελαιο.Εχουμε στην πισω μερια του σπιτιού(στον κηπο) ένα κλειστο χωρο οπου βρίσκετε ο καυστηρας και οι δεξαμενες πετρελαιου και με ξεχωριστες γραμες χαλκοσωλινα ζεστενεται το κάθε διαμερισμα.Κοινως ο καθενας ανάβει κλείνει τα καλοριφερ οποτε θελει από το θερμοστατη του.Το σπιτι μου (ισογιο)εχει γινει πριν 6 χρονια πλήρη ανακαινιση και εχουν αλλαχθει τα παντα(υδραυλικα ηλεκτρολογικα κουφώματα σωματα πανελ κτλ) .Του πατερα μου το δαμερισμα παρεμεινε όπως είναι (παλιο)και καποια στιγμή θα ανακενιστη και αυτό αλλα αρκετα αργοτερα. Τα σωματα του είναι φετες.Οι τρεις πλευρες του σπιτιου είναι εκτιθέμενες και μονο η ΒΑ μερια είναι καλυμενη από άλλο κτιριο.Το σπιτι δεν εχει σχεδον καθολου καλλη μονωση (βλεπε 1976).Η περιοχη που μενω είναι στην θρακη(Γ ζωνη)και μεσα στην πολη.
Λοιπον κανοντας τα χαρτια μου τον σεπτεμβιο εγω και πατερας μου αποφασίσαμε να μπουμε στο προγραμα του εξοικονομω.Πληροντας ολες τις προϋπόθεσης πηραμε προέγκριση και εγω και πατερας μου με 70% για να αναβαθμισουμε τα διαμερισματα μας(δικαιουμαστε από 15000 ευρω ο καθενας μας γιατι πιαστηκε σαν οικοδομη το σπιτη μας).Και μεσα σε μια εβδομαδα ενω εχουμε αποφασίση για την μονωση του σπιτιου (dow 7 μεταλικα βισματα ακριλικος σουβας κτλ)δεν μπορουμε να αποφασισουμε για το ειδος θερμανσης των διαμερισματων μας.Ο ενεργιακος επιθεωρητης που θα μου ετοίμαση το ενεργειακο πιστοποιητικό μου πρότεινε να βαλω και εγω και πατερας μου αντλια θερμότητας(δεν είναι εμπορας και δεν μου πρότεινε καπιον).Πηγα στον αντιπροσώπω(είναι γνωστος και από άλλες δουλειές) της Daikin ηρθε σπιτι μαζι με τον υδραυλικο και τον ηλεκτρολογο του και εκανε μια μελετη και μου προτεινε Daikin Altherma EKHBRD011ACV1 / ERSQ011AV1 υψηλων θερμοκρασιών σε μενα και τον πατερα μου.Εδω θελω να τονισω ότι θα βαλω τριφασικο ρευμα και νυκτερινο σε μενα και τον πατερα μου.Σε επίσκεψη σε ηλεκτρολογο μηχανολόγω(εμπορο) μου προτεινε την ιδια αντλια η την Hitachi Yutaki-S με την Hitachi λιγο πιο καλυτερη σε θεμα οικονομιας.
Οποιες συμβουλες επροσδεκτες και συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο μου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #118074 από kostasd
Καλωσήρθες στο φόρουμ.
Το θέμα που ανοίγεις είναι μεγάλο. Καταρχάς πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον γνώστη, αλλά καλύτερα όχι έμπορο, να δει τι και πώς χρειάζεσαι. Για τη δουλειά αυτή καλύτερα να απευθυνθείς σε μηχανολόγο. Ο τύπος που σου πρότεινε Yutaki S ή Altherma υψηλών, αν η Yutaki δεν ήταν υψηλών θερμοκρασιών, ασχολίαστος.. Είναι σαν να ρωτάς τι να φάω και να σου απαντάμε φάε μια σαλατούλα ή πάρε μισό γουρουνόπουλο. Άλλο μηχάνημα το ένα, άλλο το άλλο, και για διαφορετικές εφαρμογές. Αν σου πρότεινε υψηλών θερμοκρασιών, πάλι ασχολίαστος και εξηγώ στη συνέχεια..

Στη περίπτωση σου, λόγω προσθήκης μόνωσης είναι πολύ πιθανό να μπορεί να σε καλύψει μετά τις τροποποιήσεις μια αντλία χαμηλών θερμοκρασιών που θα παίζει μέχρι 60-65 βαθμούς με τα υπάρχοντα σώματα. Είναι δύσκολο να θες παραπάνω βαθμούς μετά τη μόνωση και αν θες, τότε η αντλία θερμότητας αρχίζει να έχει θέματα, γιατί θα δουλεύει με χαμηλή απόδοση, οπότε μεγάλο κόστος. Πιο μικρό από το πετρέλαιο προς το παρόν, αλλά όχι τόσο όσο αν δουλευες με χαμηλές θερμοκρασίες στα σώματα. Επίσης στη περιοχή σου τι ελαχιστες θερμοκρασίες έχετε το χειμώνα? Αν οι θερμοκρασίες που παίζετε είναι πολύ κάτω από το 0, τότε είναι πιθανό να συμφέρει μια υβριδική λύση μαζί με το λέβητα.

Η σειρά εργασιών θα πρότεινα να είναι: Μόνωση οροφής, αλουμίνια, μόνωση τοίχων και αν περισσέψει κάτι, πάτε σε αντλία θερμότητας. Επίσης καλύτερα να ζητήσετε από το σύμβουλο σας να σας κάνει κάποια τεχνικοοικονομική μελέτη, όσον αφορά το κέρδος που θα έχετε από κάθε λύση. Αυτό θα σας δείξει πιο αποτελεσματικά προς ποια κατευθυνση πρέπει να κινηθείτε, διότι η αντλία με τη μόνωση τοίχων πιθανόν να πρέπει να αλλάξουν σειρά ανάλογα τη περίπτωση.

Όπως καταλαβαίνεις, οι επιλογές είναι πολλές, αλλά χρειάζεσαι κάποιον σύμβουλο που θα αναλάβει τη περίπτωση σου από το Α ως το Ω, ώστε να έχεις το μέγιστο κέρδος. Συζήτα το με τον επιθεωρητή σου και αν δεις πως δε σε καλύπτει, υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι εκεί έξω που θα μπορούν να φερουν σε πέρας την περίπτωσή σου.

ΥΓ: Προσωπικά σε αντλία υψηλών θερμοκρασιών δε θα πήγαινα.. Συνήθως βγαίνει μία η άλλη το κόστος με την αντικατάσταση των σωμάτων ώστε να μπορούν να δουλέψουν με πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης από απόδοση COP θα τις χαρακτήριζα απλά... συμπαθητικες.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Giankos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #118079 από vag1234
Από την στιγμή που έχεις λάβει προέγκριση για το εξοικονομώ και έχεις 2 επιδοτήσεις Χ 1500€=30000€, πας λιγο ανάποδα. Θωρακίζεις πρώτα το σπίτι σου με εξωτερική θερμομόνωση, μόνωση ταράτσας, κουφώματα, δεύτερον τοποθετείς ηλιακό τριπλής για δωρεάν ΖΝΧ τους 5-6 μήνες το χρόνο και τελευταία πας στο σύστημα θέρμανσης. Αν κάνεις όλα τα παραπάνω, που νομίζω βάση εμπειρίας ότι θα σας φθάσουν τα χρήματα, η κατανάλωση σου σε πετρέλαιο θέρμανσης και σε ψύξη το καλοκαίρι θα μειωθεί συνολικά 40 ως 50%. Οποτε αν καταναλώνατε 2500λτ πετρέλαιο η κατανάλωση σου θα πέσει στα 1250 με 1400 λτ/ έτος. Οπότε αν εγκαταστήσεις και αντλίες θερμότητας 2 Χ 6000 € η απόσβεσή σου θα αργήσει να έρθει (ειδικά με τις αυξήσεις που περιμένουμε από την ΔΕΗ). Θωράκισε πρώτα το κέλυφος και αν σας περισσεύουν αρκετά χρήματα από την ένταξη στο πρόγραμμα προχωρήστε και σε αντικατασταση με αντλίες θερμότητας. Αλλιώς με μιά αερόθερμη σόμπα πέλλετ κόστους 1000€ έκαστη μπορεί και να είσαστε οκ με μια μικρή υποβοήθηση σε χαμηλές θερμοκρασίες από τον λέβητα πετρελαίου.
Γενικά για τις αντλίες θερμότητας να ρωτήσετε και τι κόστος έχουν τυχόν ανταλλακτικά αν παρουσιάσουν μία βλάβη. Π.χ. Πόσο στοιχίζει μία πλακέτα?

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Giankos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #118107 από Giankos
Καταρχην σας ευχαριστω για το ενδιαφερον που δείχνεται και για της συμβουλες.
Ο ενεργειακος επιθεωρητής μου (δεν είναι εμπορος) μου προτεινε σαν την πιο φθηνη και (ξεκούραστη)λυση θeρμανσης αντλια θερμοτητας .Στο διαμερισμα του κανοντας θερμοπροσοψη(dow x nergy 7) εβαλε μια αντλια θερμοτητας μεσαιων θερμοκρασιων carrier.Σε ερώτηση μου γιατι δεν επελεξε αντλια θερμοτητας υψηλων θερμοκρασιων μου εξήγησε ότι κατι τετιο θα ειταν ανωφελω γιατι από την στιγμη που εχω κανει εξτρα μόνωση πλεον το διαμερισμα μου ζητάει λιγοτερη καταναλωση από ότι πριν.(Να πληροφορήσω ότι δουλευει με καλοριφερ πανελ)Σε ερώτηση μου αν προτιμήσω αντλια θερμοτητας υψηλων θερμοκρασιων θα εχω μεγαλη διαφορα καταναλωσης ρευματος? Μου απαντησε ΟΧΙ.Το ιδιο μου ειπε και ο ηλεκτρολογος μηχανικος(εμπορος)Αν η χαμηλων θερμοκρασιων καψη πχ 100 ευρω η υψηλων θα σε καψη 120 ευρω.
Φιλε kosta μενω στο νομο θρακης με θερμοκρασιες 11 βαθμους το μεσημέρι και 2 βαθμους το βραδυ μιλαω για αυτην την χρονικη περιοδο.
Φιλε vag όπως εγραψα το δικο μου διαμερισμα είναι πληροί ανακαινισμενο (υδραυλικα ηλεκτρολο.. κουφώματα κτλ)του πατερα μου το διαμερισμα είναι σε αρκετη καλή κατασταση αλλα καπια στιγμη θα γινει πλήρη ανακαίνιση και εκει(υδραυλικα ηλεκρολογικα κουφωματα κλπ).Aυτο με τα ηλιακα znx συμπεριλαμβανετε στο προγραμα για επιδότηση?Για σομπα pellet δεν το σκεφτομαστε να πω την αληθεια.
Φυσικα και ξεκιναμε από θεμα θερμομονωσης είναι το Α και το Ω αλλα εγω πρεπει να καταθεσω τα προτιμολογια αρα πρεπει να παρθη μια αποφαση και για τις αντλιες δεν μπορω να καταθεσω μονο τα προτιμολόγια της θερμομονωσης.
Αρα γενικο συμπερασμα ως τωρα δεν αξιζει να βαλω αντλια υψηλων θερμοκρασιων γιατι δεν θα εχω το απαιτούμενω κερδος .(Το θεμα Αντλια θερμοτητας το σκεφτομαστε γιατι ειμαστε στο 70% του εξοικονομω και επειδή θωρείτε ο πιο οικονομικος τροπος θερμανσης αυτην την στιγμη )

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #118113 από kostasd
Γιάνκο, μπορεί η διαφορά στη κατανάλωση να είναι ένα 20% μεταξύ υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά η διαφορά στο κόστος αγοράς είναι αρκετή. Οπότε γιατί να πληρώσεις ένα μηχάνημα που δε χρειάζεσαι? Χώρια αυτό το 20% θα το πληρώνεις κάθε χρόνο.

Λόγω χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών, θα εξέταζα τη χρήση της αντλίας μέχρι κάποιες θερμοκρασίες και από κει και κάτω το λέβητα στα μεγάλα κρύα, ώστε να γίνεται εκμετάλλευση της αντλίας εκεί που έχει καλή απόδοση, και να γλυτώσεις και ένα μέρος του κόστους αγοράς αφού έτσι μπαίνει μικρότερη αντλία.

Πάντως όπως πολύ σωστά σου είπε ο Vag, με τη μόνωση αφενός μεν θα μειωθούν οι απώλειες, αφετέρου δε, θα πάει μακρυα η περίοδος απόσβεσης. Κάνε όλα τα υπόλοιπα και βλέπεις για την αντλία. Ζήτα να σου κάνουν μια εκτίμηση απόσβεσης, και δες αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
Βέβαια η ενεργειακή πολιτική αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά... ελπίζουμε..

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #118118 από Giankos
Ειμαι στο βημα που εχω τα προτιμολογια από την θερμομονωση (υλικα τεχνικα φπα)και από τις αντλιες (υλικα τεχνικα φπα Daikin Altherma ).Θα μιλησω με τον ενεργειακο επιθ για να βγαλουμε το τελικο συμπερασμα και σε ποσο χρονικη περιοδο θα κανουμε αποσβεση .Φιλε kosta θεωρώ τρομερη ευκαιρία το 70% γιατι στα 6400(μαζι με την τοποθετηση) θα πληρώσω 1900 μεσω της επιδοτησης αρα από την στιγμη που δεν εχω ενδοδαπεδια θερμανση γιατι να μην βαλω την υψιλων θερμοκρασιων?οσο για το 20% ενταξει μην τα θελουμε και όλα δικα μας σε σχεση με το πετρελαιο και το πελλετ πιο φθηνα δεν θα μου βγει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ