Αντλία θερμότητας VS αέριο σε πάνελ για διαμέρισμα

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140035 από kiriak
Καλώς σας βρήκα στο φόρουμ!

Ανοίγω αυτό το θέμα για να θέσω κάποιες ερωτήσεις και ως θέμα προβληματισμού όσον αφορά θέρμανση διαμερίσματος.

Εδώ και δύο χρόνια σταμάτησα να χρησιμοποιώ την κεντρική θέρμανση (πετρέλαιο αυτονομία με χρονομέτρηση) λόγω ότι λίγοι πλέον το καίνε και δεν συμφέρει και επίσης υπάρχουν και κάποιοες "ατασθαλίες" όσον αφορά συνδέσεις για να το πω κομψά.

Τα δεδομένα έχουν:

εμβαδόν : 125 τμ
οροφοδιαμέρισμα 3ου (υπάρχει και άλλος όροφος παραπάνω)
Χαλάνδρι
Έτος κατασκευής 1995 και πρόσφατα άλλαξα όλα τα κουφώματα αλουμινίου με συνθετικά καλύτερης ποιότητας και με τζάμια 2+1

Τα δύο τελευταία χρόνια κατανάλωσα για τη θέρμανση μόνο όλο το χειμώνα 900-1000 KWh, χρησιμοποιώντας 3 inverter a/c με αρκετή οικονομία όμως. Που σημαίνει θερμοστάτης στο 20 ή 21, άναμμα τις περισσότερες μέρες τις 15:00 και σβήσιμο στις 24:00 και τις μέρες με μεγάλα κρύα και το πρωί. Επίσης στα WC κλειστές πόρτες (εκτός θέρμανσης) και ζέσταμα με αερόθερμο για τα μπάνια.
Τα a/c πιάνανε με άνεση τις θερμοκρασίες και στη συνέχεια δουλεύανε ρελαντί , τα 2 παιδικά υπνοδωμάτια θερμαίνονταν έμμεσα από τα υπόλοιπα και είχανε θερμοκρασία 18-19.

Σκέφτομαι για την ποιότητα της θέρμανσης να προχωρήσω σε κεντρική αυτόνομη δική μου θέρμανση με λεβητάκι φα ή αντλία θερμότητας.
Έχω διαβάσει εκατοντάδες σελίδες στο ίντερνετ και ελληνικές και ξένες , και φόρουμ και εμπόρους και papers σε επιστημονικά περιοδικά. Έχω αποκτήσει μία καλή άποψη του τι παίζει και τι συμφέρει.
Σίγουρα στο μαλακό κλίμα της Αθήνας η αντλία είναι πολύ οικονομική. Για τον ίδιο λόγο όμως είναι και μικρότερη η οικονομία που επιτυγχάνει κανείς αφού δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις σε θέρμανση και ο χρόνος απόσβεσης μακραίνει. Σε μένα μάλιστα που μπορώ να ζεσταθώ με a/c μάλλον δε συμφέρει αλλά το σκέφτομαι για καλύτερη άνεση και καλύτερη θέρμανση σε όλο το σπίτι. Τα παιδιά μεγαλώνουν, κλείνουν τις πόρτες περισσότερο και όλα αυτά.


Αυτό που δεν μπόρεσα να βρω είναι το που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για μία σωστή μελέτη σχετικά με το θέμα αυτό.
Ανοίγω το site του χρυσού οδηγού και βγάζει δεκάδες μηχανολόγους μηχανικούς. Τι κάνω, διαλέγω κάποιον στην τύχη; Διαλέγω εταιρεία; Μιλάω στο τηλέφωνο και διαλέγω τον φθηνότερο; Τους βλέπω από κοντά και όποια ( :woohoo: ) μου αρέσει;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140037 από soureal
Καλώς τον.

Η γνώμη μου είναι να βάλεις μικρά εννιαράκια inverter στα δωμάτια (ίσως και δαπέδου για καλύτερη αίσθηση ζέστης).

Τα παιδικά θα έχουν την αυτονομία τους και ίσως καταργήσεις και κανένα από τα άλλα 3 inverter που έχεις.

Για τα μπάνια βάζεις κάτι σαν αυτά: www.skroutz.gr/c/1502/Sompes-Alogonou-CH...BD%CE%B9%CE%BF%CF%85

Το αποτέλεσμα σε κατανάλωση θα είναι το ίδιο και το κόστος(κτήσης) ελάχιστο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140038 από Stef
Θα μπορούσες να απευθυνθεις στις εταιρίες που εισάγουν τις αντλίες για να σου προτείνουν κάποιον απο τους συνεργάτες τους.Οι πιο σωστοί και οργανωμένοι επαγγελματίες έχουν ιστοσελίδα οπου μπορείς να καταλάβεις τι ρόλο βαράνε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140063 από dimlyk
τι ακριβως μελετη εννοεις ?...αν ειναι να βαλεις λεβητα αεριου δεν χρειαζεσαι καποια μελετη και θα στον προτεινα μια κι εχεις ηδη τα κλιματιστικα ...για αντλια καλο θα ηταν να υπαρχει αν και για τοσο μικρα μεγεθη που αναφερεις...


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140071 από kiriak
@soureal

το σκέφτηκα και αυτό, και λόγω περιορισμένου χώρου στο πίσω μπαλκόνι, να βάλω ένα multi split 14άρι έξω με 2 7ράκια μέσα που φτάνουν και περισσεύουν. Kόστος 1500 για καλό μηχάνημα με ψηλό cop. Είναι το πιο πιθανό να κάνω αν δεν πάω σε κεντρική λύση



@stef
θα προτιμούσα κάποιον ανεξάρτητο μηχανικό γαιτί φαντάζομαι ότι η εταιρεία θα μου προτείνει κάποιον ο οποίος θα προωθήσει τα δικά της μηχανήματα


@dimlyk

έχεις δίκιο, μελέτη εννοώ για την αντλία, που σημαίνει πόσο μικρή, αν επαρκούν τα σώματα ή αν πρέπει να βάλω φαν κοϊλς και πόσα κλπ



για να το κάνω λίγο πιο κατανοητό

ξεκίνησα τη διαδικασία να ψάχνω για αέριο μόνο και μόνο με τη λογική να πάρω το 51% της συνέλευσης και να γλιτώσω τα κοινόχρηστα. Σκεφτόμουνα για φθηνό λεβητάκι που θα δούλευε στα κρύα και τον υπόλοιπο καιρό θέρμανση με τα πολύ οικονομικά ac. Τα πάγια που δίνω είναι γύρω στα 250 το χρόνο.

Στην πορεία πέφτω στην αλλαγή του νόμου (έγινε, γίνεται, θα γίνει; ) που λέει πλέον 25% συμμετοχή στα πάγια. Ναι μεν μπορεί η συνέλευση να αποφσίσει για λιγότερο, αλλά πλέον αναφέροντας το 25% δύσκολα θα πεισω τους άλλους για πιο κάτω (τώρα τα πάγια είναι στο 34%).


Επίσης με τα αέριο ναι μεν το κόστος του λέβητα είανι μικρότερο, αλλά θα πρέπει να βάλω και το κόστος για το σωλήνα του αερίου μέχρι το διαμέρισμα και επίσης και το κόστος από το δρόμο μέχρι το μετρητή που θα πάει κοντά στα 600, συν εγγύηση οπότε η διαφορά από αντλία αρχίζει να μικραίνει.
Ειδικά αν πάρει κανείς λέβητα συμπύκνωσης.

Έτσι άρχισα να κοιτά και τις αντλίες και έχω μπερδευτεί τόσο, που με βλέπω να μην αποφασίζω για φέτος
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by kiriak.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140083 από dimlyk
ο βασικος λογος που η αντλια θελει καποια μελετη ειναι για να δουλευει σωστα και οικονομικα,,,αλλιως το πλεονεκτημα της οικονομιας ελαχιστοποιειται
αλλαγες σε σωματα σωληνωσεις κλπ δεν χρειαζεται (για να δουλευει μονο θερμανση)
το προβλημα γενικα δεν ειναι το κοστος κτησης αλλα το κοστος χρησης και με τοσο μικρες καταναλωσεις που αναφερεις.... οι προτασεις ειναι δυσκολες :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ