Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72426 από georgepap31
Έχω στείλει ερώτηση για δισυκρινίσεις στη ΓΓΒ. Πιστεύω να απαντήσουν.
6 στις 10 ακατάλληλες, μπορεί να σημαίνει πως δεν έχουν τα πιστοποιητικά που χρειάζεται. Χαίρω πολύ! Και η δική μου δεν έχει πιστοποιητικό ακόμα (Thalia25 της Mytherm-MIK EUROPE) αλλά αυτό συμβαίνει γιατί δεν το έχουν πάρει ακόμα από το εργοστάσιο. Λογικό, με τέτοιο φόρτο εργασίας και το ποσό που φαντάζομαι πως πρέπει να δώσουν για να πάρουν ένα πιστοποιητικό. Κατά τα άλλα η σόμπα δουλεύει μια χαρά και δε βλέπω να έχει κανένα θέμα (αν εξαιρέσουμε τις ελλείψεις που είχε κατά την παραλαβή λόγω προχειρότητας και βιασύνης στην κατασκευή, οι οποίες λύθηκαν).

Αν είναι έτσι τα πράγματα, θα έπρεπε να πούνε 6 στις 10 δεν διαθέτουν επίσημη πιστοποίηση (όχι ακατάλληλες). Νομίζω πως το πράμα έχει να κάνει με τη λάσπη που φροντίζουν να ρίχνουν στους καταναλωτές βιομάζας και στο όνομα της αιθαλομίχλης που μας πλάκωσε (η οποία παρεπιπτόντως δεν έχει ούτε αυτή αναλυθεί ακόμα για να έχουμε επίσημα αποτερλέσματα του τι είναι αυτό και κατά πόσο διαφέρει από τα πετρελαιοντουμάνια του παρελθόντος.)

Και στο φινάλε, μπορεί να έχω απιστοποίητη σόμπα )ακόμα), αλλά δεν αγοράζω πετρέλαιο και φροντίζω όσο μπορώ για καθαρότερες καύσεις, μειώνοντας καθημερινά το ενεργειακό μου αποτύπωμα, πράγμα που το κάνουν 10 στους 10 που καίνε βιομάζα. Αλλού τα λογοπαίγνιά σας...

Δεν πρέπει να δίνουμε σε ανθρώπους με ηλίθιες απόψεις την ικανοποίηση της οργής μας.

Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72446 από dimlyk
εδω εισαι λαθος φιλε μου
μπορει ενα μηχανακι οτι και να του κανεις να ξεπερναει τα οποιια ορια
και φυσικα και το τελειο μηχανακι αρυθμιστο μπορει ναναι χειροτερο απ οτιδηποτε
και ενδιαμεσα υπαρχουν απειρες περιπτωσεις
οποτε σαφως ολες δεν καλυπτονται...αν γενικα δεν σ αρεσουν τα οποια μετρα ειναι αλλο θεμα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72475 από KERBEROS
Θέρμανση: Ακατάλληλες οι περισσότερες συσκευές καύσης βιομάζας


Το 60% των συσκευών καύσης βιομάζας, όπως οι ξυλόσομπες, που υποβλήθηκαν σε ελέγχους από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας δεν ήταν συμβατές με τα ισχύοντα κριτήρια και αναμένεται να επιβληθούν πρόστιμα στις εταιρείες που τις διαθέτουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, Σπύρου Ευσταθόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3 δείγματα που λήφθηκαν από 15 εταιρίες, έδειξαν πως πολλά προϊόντα καύσης βιομάζας δεν είναι σύννομα με την ισχύουσα νομοθεσία και δεν φέρουν τις απαραίτητες σημάνσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθόπουλο, οι έρευνες θα συνεχιστούν, ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξουν και ανακλήσεις προϊόντων από την αγορά.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες μετρήσεις μικροσωματιδίων και λοιπών ρύπων στην Αθήνα και άλλες πόλεις από ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια έδειξαν ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία.

econews

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72476 από KERBEROS
Τιμολόγια ΔΕΗ: Έμεινε "υπόλοιπο" αυξήσεων 8,5% για Μάιο και Ιούλιο


Από τις χθεσινές ανακοινώσεις για τα τιμολόγια, εκείνο που ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές είναι το υπόλοιπο των αυξήσεων που απομένει για τις δύο επερχόμενες δόσεις του Μαΐου και του Ιουλίου. Με βάση όμως τα γνωστά δεδομένα, αυτές δεν μπορεί να είναι μικρότερες από 8,5% συνολικά.

Και εξηγούμαστε. Με βάση τα τιμολόγια που είχε αποστείλει την περασμένη εβδομάδα η ΔΕΗ στη ΡΑΕ και τα οποία είχαν προσαρμοστεί στα όσα είχε εισηγηθεί η ανεξάρτητη αρχή προς την εταιρεία, το συνολικό ύψος των αυξήσεων που προκύπτουν για το 2013 έφτανε το 16,5%. Πρόκειται για τα τιμολόγια που είχαν προσαρμοστεί στο μέγιστο επιτρεπόμενο έσοδο των 4 δις ευρώ (4,8 δις ευρώ είχε ζητήσει αρχικά η ΔΕΗ, 4,2 δις εισηγήθηκε η ΡΑΕ, 200 εκατ. «έκοψε» ο υφ. ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου).

Χθες λοιπόν αποφασίστηκε η πρώτη δόση των αυξήσεων αυτών, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει το κόστος των ρύπων με εμπροσθοβαρή τρόπο, δηλαδή αποφασίστηκε να δοθεί το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης από τώρα ώστε να είναι μικρότερη η αύξηση των επόμενων δόσεων.

Έτσι η μέση αύξηση του 8% αφήνει ένα υπόλοιπο μέσων αυξήσεων της τάξης του 8,5 το οποίο και θα σπάσει στα δύο, δηλαδή εφόσον μοιραστεί ισομερώς τότε θα έχουμε από 4,25% την κάθε νέα δόση.

Και βέβαια τα μεσοσταθμικά ποσοστά στην πραγματικότητα δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματική επιβάρυνση, η οποία και είναι διαφορετική για κάθε κατηγορία καταναλωτή.

Μια πρώτη ανάγνωση των χθεσινών ανακοινώσεων δείχνει ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά αυξήσεων επιβλήθηκαν στις λεγόμενες χαμηλότερες καταναλώσεις, στις οποίες άλλωστε εντοπίζεται και το πρόβλημα των σταυροειδών επιδοτήσεων. Στον αντίποδα οι μεγάλες καταναλώσεις βλέπουν μικρότερα ποσοστά αυξήσεων μεταξύ των οικιακών καταναλωτών, τα οποία διογκώνονται κυρίως εξαιτίας της χρέωσης για τους ρύπους.

Αρνητικό σενάριο

Βεβαίως υπάρχει και το αρνητικό σενάριο που φουσκώνει ακόμη περισσότερο τις επερχόμενες αυξήσεις και αυτό εξαρτάται από την πορεία της αγοράς των ρύπων. Εάν ειδικότερα τα μέτρα που προωθεί η ΕΕ (set aside) για την τόνωση του χρηματιστηρίου των ρύπων αποδώσουν, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αύξηση των τιμών στην αγορά, που μεταφράζεται σε αυξημένο κόστος για τη ΔΕΗ. Εφόσον συμβεί αυτό τότε θα πρέπει οι υπολογισμοί να «ξαναγραφτούν» και τα ποσοστά να αναθεωρηθούν προς τα πάνω.

www.energypress.gr/news/Sto-8-5-h-kaba-t...-gia-Maio-kai-Ioylio

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72477 από KERBEROS
Αντλίες θερμότητας: Ποιες δικαιούνται επιδότησης-Κριτήριο η ενεργειακή απόδοση


Φραγμό στη διακίνηση αντλιών θερμότητας που είναι ενεργοβόρες και εν τέλει δεν προσφέρουν εξοικονόμηση, προσπαθεί να βάλει το ΥΠΕΚΑ, ιδίως όταν τα συστήματα αυτά χρηματοδοτούνται για εγκατάσταση σε κατοικίες μέσω του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον».

Συγκεκριμένα και προκειμένου να μην πέφτουν οι καταναλωτές θύματα, το ΥΠΕΚΑ προχωρά στη δημιουργία Μητρώου Επιλέξιμων Αντλιών Θερμότητας.

Σε αυτό θα τηρούνται τα είδη και τα στοιχεία των αντλιών που θεωρούνται επιλέξιμες για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον». Από τα πράγματα, θα αποτελεί κριτήριο για τον καταναλωτή στην επιλογή του συστήματος που θα εγκαταστήσει, έστω και αν δεν το εντάξει στο πρόγραμμα.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς, μετά τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρέλαιου θέρμανσης, μεγάλος αριθμός καταναλωτών στράφηκε στις αντλίες θερμότητας, οι οποίες προσφέρουν υψηλό βαθμό απόδοσης.

Ωστόσο η μεγάλη ζήτηση, είχε ως αποτέλεσμα να εισέλθουν στην ελληνική αγορά συστήματα με χαμηλή τιμή, αλλά και χαμηλό βαθμό απόδοσης.

Προκειμένου μία συσκευή να εγγραφεί στο Μητρώο, θα πρέπει οι εισαγωγείς τους να αποστέλλουν στο ΥΠΕΚΑ πιστοποιητικό CE, πιστοποιητικό από διαπιστευμένο εργαστήριο στο οποίο αναφέρεται ο τύπος της αντλίας θερμότητας (μονοβάθμια ή inverter) και οι συντελεστές απόδοσης θερμότητας. Εναλλακτικά δε, δήλωση του κατασκευαστή για τον τύπο της αντλίας θερμότητας και τους συντελεστές απόδοσης.

Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστος Ονομαστικός Συντελεστής Απόδοσης (COP) ορίζεται το 3,10 για θερμοκρασία στην έξοδο 35 βαθμοί Κελσίου και 2,6 για θερμοκρασία 45 βαθμών Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μία κιλοβατώρα που καταναλώνει η αντλία θερμότητας, η απόδοση πρέπει να είναι τουλάχιστον 3,10 ή 2,6 κιλοβατώρες αντίστοιχα.

Τέλος, επιλέξιμες τεχνολογίες αντλιών θερμότητας για ένταξη στο πρόγραμμα, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ είναι οι εξής:

* Κλειστά Συστήματα Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας - Μείγμα αντιψυκτικού υγρού και νερού / νερού (Brine/Water)
* Συστήματα Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας νερού / νερού (water/water)

* Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας άμεσης εκτόνωσης DX (Direct exchange
ground coupled to water)

* Αντλίες Θερμότητας αέρα / νερού (air/water) που έχουν βαθμό απόδοσης 3,10 και 2,6 στην περίπτωση ηλεκτροκίνησης και 1,36 και 1,14 στην περίπτωση της αεριοκίνητης αντλίας.

Μιχάλης Καϊταντζίδης
(euro2day.gr)

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72479 από KERBEROS
Μεγάλη αύξηση των επιχειρήσεων εμπορίας καυσόξυλων


Συνεχής αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσόξυλων, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων που τηρούνται στο μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Επιμελητήριο, για πρώτη φορά, αυτές οι επιχειρήσεις το 2012 έχουν αυξηθεί κατά 100% σε σχέση με το 2011, ενώ σε σύγκριση με το 2010 έχουν οκταπλασιαστεί. Όπως σχολιάζεται από το Επιμελητήριο: «είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος που παρουσιάζει τέτοια αύξηση, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στην πλειοψηφία των επαγγελματικών κλάδων όπου καταγράφεται τα τελευταία τρία χρόνια μια συνεχής μείωση μελών, δείγμα της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού».

Με βάση τα στοιχεία, οι νέες εγγραφές ανά έτος ήταν 5 το 2010, 19 το 2011 και 38 το 2012 και ο αριθμός μελών του κλάδου ανά έτος από 133 μέλη το 2011 έφτασε τα 170 το 2012.

www.thermansipress.gr/thermansi/%ce%bc%c...c%cf%80%ce%bf%cf%81/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.131 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ