Που θα παει το πράγμα με την κατάσταση αναμονής του χρέους.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #147062 από panos79

PAPADAKIS έγραψε: Φίλος τραπεζικός ,πάνω στο γύρισμα του οβελία μου είπε ότι έχουμε μία πιθανότητα στις 100 να πάμε σε παράλληλο νόμισμα.
Αντε και έγινε να δω με αυτό το νόμισμα αν θα μπορούμε να αγοράσουμε όχι παλέτα αλλά σακι.Και μετά όπως λέει και ο jnet ας βάλουμε πάλι το θέμα στην "αρένα"....


σε ωραια φαση σου το ειπε καλος φιλος ειναι, δε περιμενε να φατε και μετα να στο πει :P
η αγορα ακολουθει την πραγματικη κατασταση της οικονομιας παντοτε.αν παιρνεις 1000 η παλετα θα πηγαινει 200 αν παιρνεις 500 100(βαλε και 10% υγρασια παραπανω μη τα θες ολα δικα σου :evil: ).ικεα λιντλ κ λοιπες πολυεθνικες θα την εκαναν εδω κ καιρο αν γινοταν αυτο που νομιζεις αλλα αντιθετως θα μεινουν και θα χε@@@ στο ταλιρο τα επομενα χρονια! be cool

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #147063 από PAPADAKIS
Panos79 :P :P :P

Χρήστος8 υποκλίνομαι , απλά ότι έγραψες ΕΠΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν - 9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #147064 από jnet

χρηστος8 έγραψε: 13) Σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα είναι χρεοκοπημένη και εξαθλιωμένη. Το ΝΑΤΟ θα ζητήσει από την Ελλάδα να συμμετάσχει στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, όμως επικαλούμενη την άθλια οικονομική κατάσταση η κυβέρνηση θα αρνηθεί. Θα στείλει μόνο στρατό στα σύνορα.

14) Η τελευταία μάχη θα δοθεί στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ αυτών των 4 μεγάλων δυνάμεων. θα κρατήσει 3 μέρες και το αποτέλεσμα θα είναι να σκοτωθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βγουν ηττημένοι. Καμία δύναμη δεν θα μπορεί να επιβληθεί στις υπόλοιπες. Οι απώλειές τους θα είναι τεράστιες. Επειδή δεν θα βρίσκουν λύση και θα είναι εξαθλιωμένες από τον πόλεμο, θα συμφωνήσουν να πάρει η Ελλάδα την Κωνσταντινούπολη. Μαζί με την Πόλη η Ελλάδα θα πάρει τα στενά και τα παράλια της Μικράς Ασίας, μαζί με την Ίμβρο και την Τένεδο.


Χρήστο μου θυμισες την γιαγιά μου που μου ελεγε για τα τηγανισμένα ψάρια:
Κι ένας ακόμη μύθος τα περίφημα ψάρια του Μπαλουκλί , λέει:

Όταν έπαιρναν οι Τούρκοι την Πόλη, ένας καλόγερος τηγάνιζε εφτά ψάρια στο τηγάνι. Τα είχε τηγανίσει από τη μια μεριά, κι όταν ήταν να τα γυρίσει από την άλλη, έρχεται ένας και του λέει πως πήραν οι Τούρκοι την Πόλη.

- Τότε θα το πιστέψω αυτό, λέει ο καλόγερος, αν τα τηγανισμένα ψάρια ζωντανέψουν...

Δεν απόσωσε το λόγο και τα ψάρια πήδησαν από το τηγάνι ζωντανά κι έπεσαν στο νερό εκεί κοντά. Κι είναι ως τα σήμερα τα ζωντανεμένα εκείνα ψάρια στο Μπαλουκλί * και θα φαίνονται έτσι μισοτηγανισμένα, ως να ΄ρθει η ώρα να πάρουμε την Πόλη.

Τότε, λένε, θα έρθει ένας άλλος καλόγερος να τ' αποτηγανίσει...

* (Το όνομα Μπαλουκλί προέρχεται από την Τουρκική λέξη "balık" ("ψάρι") (προφέρεται περίπου μπαλούκ) και σημαίνει "των ψαριών" ή "με τα ψάρια" , πιθανότατα λόγω ύπαρξης ψαριών στα νερά της περιοχής. Για τη μονή του Μπαλουκλί υπάρχει θρύλος για την Άλωση της Πόλης)
πηγή www.cretalive.gr/history/view/phran-thn-...se-o-basilias/169252

Να και ο Λυγερός που τα λεει
.

Ομορφα παραμυθια παντως Χρήστο αλλα για να τα ακουει η γιαγιά μου.



Γενικότερα για εμένα στο κοσμο τον οποίον ζούμε και στο οποίο το 1% του κοσμου κατέχει το 95% του πλούτου η ανισότητα είναι καταφανεστατη.

Τα κράτη και οι εθνοτητες εξυπηρετουσαν καποια πράγματα τα περασμένα χρόνια.
Αυτή την στιγμή οι πολυφυλετικές κοινωνίες(Νεα Υορκη, Σαν Φρανζισκο, Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο) είναι αυτές που ακμάζουν. Είναι οι Κωνσταντινουπολεις του σήμερα. Η ανάμιξη των σνθρώπων και των εθνών εχει ξεκινήσει. Σιγουρα οι θρησκίες εχουν τον ρόλο τους σε καποιο διαχωρισμό αλλά δεν μπορούν να κρατήσουν τον κόσμο στην μεριά τους εδαφικά.
Μιλάμε για μια επανάσταση που η τεχνολογία εχει καταφέρει να κάνει και κρατη χωρες τοποι περνούν σε 2η μοιρα.

Καποια στιγμή θα γίνει ανάμιξη και σε αλλους τοπους οταν οι κυβερνησεις τους το επιτρέψουν.
Οι τεχνολογία προχωράει ραγδαία. Οι ανθρωποι οπως βλεπουμε φέγουν απο εξαθλιωμένες οικονομικά χωρες και ερχονται με οποιο μεσο βρουν στις ανεπτυγμένες για να βρουν μια καλύτερη τυχη.

Στα επόμενα χρόνια η τεχνολογία θα καταφέρει να μορφώνει τα παιδιά ολου του κόσμου ανεξαρτητα βιοτικού επιπέδου.Ηδη προσπαθειες οπως η Khan Academy βρισκουν πολλους υποστηρικτές παγκοσμίως.

Επιπλεον κινησεις σαν αυτές των Bill Gates και Waren Buffet είναι που αλλαζουν σιγά σιγά την συμπεριφορά του 1% που εχουν.

Η Ελλάδα υπάρχει και θα υπάρχει για την ιστορία της, την φιλοσοφία, το ευκρατο κλίμα και για τις ομορφες παραλίες της.

Μεσα απο αυτή την αλλαγή με την βοηθεια της τεχνολογίας γινεται και αλλαγή στον τροπο σκέψης των ανθρώπων.
Ο ανθρωπος είναι ενα ον το οποίο η φυση του τον εχει κανει να είναι κυνηγός για να μπορέσει να επιβιώσει.
Σε αυτήν την φυση βασιζονται και οι πολεμοι και οι σκοτωμοί.
Η εξέλιξη είναι μια αργή διαδικασία η οποία περνει πολύ χρόνο για να επιτευχθεί. οι νεες τεχνολογίες μπορουν να την επιταχύνουν ομως.

Μεμονωμένες κινήσεις οπως η sustainablehuman.me/ και www.patreon.com/overgrow
βρίσκουν υποστηρικτες αλλα και ανθρώπους οι οποίοι θα συμμετέχουν αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι σημερινες κοινωνίες μεγαλώνουν.

Από την αλλη μεριά εχουμε ενα ισλάμ το οποίο με τον τρόπο που μεγαλώνει ο πληθυσμός του προβληματίζει πολλούς για το τι κυβέρνηση πχ. θα βγάλει η Γαλλία μετά απο 50 χρόνια.

Θα κλείσω με το παρακάτω βιντεο που μου εκανε εντύπωση μια και υπάρχουν ακόμη τετοια καθεστώτα για τα οποία γνωρίζουμε τοσα λιγα.
Επεσε λοιπον στα χέρια μου το παρακάτω βιντεο απο το Facebook
www.facebook.com/OtanSeVlepounOiAngeloiD...eos/566613840108463/
αλλά με λίγο ψαξιμο βρήκα και το παρακάτω.
thediplomat.com/2014/12/the-strange-tale...ark/?hc_location=ufi
Οπως θα δείτε τελειώνει με το παρακάτω:
Also, I apologize that there have been times when my childhood memories were not perfect, like how long my father was sentenced to prison. Now I am checking with my mom and others to correct everything. I am also writing a book about my life in North Korea, my escape through China and and my work to promote human rights. It is where I will be able to tell my full story.

Θελω να πώ οτι οταν βλέπουμε και διαβάζουμε κατι πρεπει να είμαστε ιδιαιτερα προσεκτικοί και να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω για να βλέπουμε ολη την εικόνα και να μην το μασάμε κατευθείαν σαν 100% αληθινο.

Καλό Σαββατοκύριακο σε ολους.

ΥΓ. Και θελω να θυμίσω για την συνάντηση την επομενη Κυριακή για οποιον επιθυμεί και μπορεί.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν - 9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #147065 από χρηστος8
Χαιρομαι Γιωργο που διαφωνεις μαζι μου :) εισαι μοντερνος ανθρωπος στο κλιμα της εποχης σου...δυστυχως εγω ειμαι παλιομοδιτης η παλαιων αρχων.
Οπως επισης χαιρομαι... που λογια του Αγιου Παισιου, αλλα και του Ιωσηφ του Βατοπαιδινου περι πολης (αυτα που εκανες παραθεση)...
τα θεωρεις παρομοια με τα λογια της γιαγιας σου...σιγουρα διαφερουμε πολυ στις αποψεις.

Κατα τα αλλα πολλα λογια απο εναν μορφωμενο ανθρωπο οπως εσυ...χωρις ουσια κατα την γνωμη μου.
Ολα οσα ειναι να γινουν... θα γινουν με αφορμη τις αμαρτιες των ανθρωπων που εχουν φτασει σε εσχατο βαθμο.
Η αποκαλυψη του Ιωαννη αλλωστε, αναφερει οτι θα εχουμε μπει στα εσχατα οταν κανει κρατος το Ισραηλ (1948).
Ελπιζω την παρακατω ιστορια να την ξερεις...απλα την υπενθυμιζω.

Απο τον Νοεμβριο του 1452 μεχρι τον Φεβρουαριο του 1453 γινονταν διεργασιες για την ενωση των Παπικων με τους Ορθοδοξους.Δεν ειναι να απορει κανεις για τους λογους που οδηγησαν στην πτωση της ΚΠολης μεταξυ των οποιων και η ενωση αν οχι ο κυριωτερος που εφερε την οργη του Θεου.
Πιο κατω παραθετω ιστορικα στοιχεια ( στα αγγλικα ) απο το πολυ ωραιο βιβλιο "Constantinople: The Last Great Siege" του Roger Crowley:

Αρχιζει το αντιστοιχο κεφαλαιο με τα λογια του Παπα Γρηγοριου Z' ,1073: " It is far better for a country to remain under the rule of Islam than be governed by Christians who refuse to acknowledge the rights of the Catholic Church. "

Ειναι πολυ καλυτερο για μια χωρα να παραμεινει κατω απο τον κανονα του Ισλαμ παρα να κυβερναται απο Χριστιανους που αρνουνται να παραδεχτουν τα δικαια της καθολικης εκκλησιας.... :( :(
Παραθετει ιστορικα στοιχεια απο το σχισμα μεχρι και τις ημερες του Κων/νου Παλαιολογου.

" Constantine the Great had been similarly vexed by doctrinal disputes eleven hundred years earlier. Constantine XI was a soldier rather than a theologian and his view of the union was strictly pragmatic. He was obsessed by only one thing – saving the city whose ancient past had been put in his care. If union presented the only chance of doing this, then so be it, but this did not endear him to his citizens."

Ο Κωνσταντινος ο Παλαιολογος ηταν περισσοτερο στρατιωτης παρα θεολογος. Ηθελε να σωσει την Κπολη εβλεπε την ενωση ως λυση παρ'ολο που οι πολιτες διαφωνουσαν.

Και ετσι στι 12 Δεκεμβριου του 1452:

In this supercharged atmosphere of fear and religious hysteria, a liturgy to celebrate the union was performed on 12 December 1452 in the dead days of winter. It took place in St Sophia ‘with the greatest solemnity on the part of the clergy, and also the reverend cardinal of Russia was there, who was sent by the Pope, and also the most serene Emperor with all his lords and the whole population of Constantinople’. The decrees of the union were read out and the Pope was commemorated in the prayers, along with the absent patriarch Gregory, but the details of the service were alien to many of the watching Greeks: the language and ritual of the service were Catholic rather than Orthodox, the consecrated Host consisted of unleavened bread, a heresy to the Orthodox, and cold water was poured into the cup and mixed with the wine.

Σε τετοια βαρια ατοσφαιρα ( ειχαν προηγουμενως λαβει διαμαρτυριες μοναχων και λαου στους δρομους της Κπολης)εγινε η λειτουργια στην Α.Σοφια ωστε να εορταστει η ενωση των εκκλησιων.Το διαταγμα της ενωσης αναγνωστηκε και μνημονευτηκε ο παπας. Ομως οι λεπτομερειες της λειτουργιας ηταν εντελως ξενες για τους Ελληνες η γλωσσα, η τελετη της λειτουργιας ηταν περισσοτερο καθολικες παρα ορθοδοξες .Η "θεια κοινωνια" ηταν αζυμο ψωμι και νερο ανεμειγμενο με κρασι σε κυπελο.

Μονο ο Γενναδιος και 8 αλλοι μοναχοι αρνηθηκαν να συμμετασχουν.Υπαρξαν αντιδρασεις κλπ κλπ τα γνωριζουμε πως η Κπολη 6 μηνες μετα περασε σε χερια Οθωμανων.

Δυστυχως η ιστορια μας διδασκει γιατι αλλιως "λαος που δεν γνωριζει την ιστορια του ειναι καταδικασμενος να την ξαναζησει"

Αναφαιρετο μου δικαιωμα... ειναι αυτα τα παραμυθια να πιστευω μεχρι να κλεισουν τα ματια μου...
Πιστεψε εσυ τα δικα σου... ;)



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 20 Ώρες πριν #147066 από jnet
Προφανως Χρήστο θα γνωρίζεις τον π.Νικόλαο Λουδοβίκο?

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 12 Ώρες πριν - 9 Χρόνια 12 Ώρες πριν #147067 από Fokion
Μετα Χριστον Προφητες....

Το χαμε βεβαια απο την αρχαιοτητα με το μαντειο των Δελφων.....

Ψαχνουμε να βρουμε θεωρειες "συνομοσιας" ή συνομοσιας αντι να ψαχνουμε να βρουμε πως θα ερθει φρεσκο χρημα απεξω αντι να ανακυκλωνουμε το δικο μας.....

κι ολα αυτα χωρις πρακτικά να παραγουμε τιποτα πλην τουρισμου....
γιατι και την γεωργια κτηνοτροφια την κατεστρεψαν οι ψηφοθηρικές επιδοτησεις και εχει ακομα πορεια για να ανακαμψει.....
Οσο δε για βιομηχανική παραγωγη???? γτπκ ειμαστε...

παισιοι και ψεκασμενοι... η ευκολη δικαιολογια..........

το θεμα ειναι περι οικονομιας αν καταλαβα...
Αν κανω λαθος και συζηταμε για ψεκασμενους πειτε το μου να απεχω..........

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 9 Χρόνια 12 Ώρες πριν by Fokion.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.182 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ