Τύποι ενεργειακών εστιών, πού ταιριάζει η καθεμία

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #57506 από Kostis

greenpug έγραψε: Κωστή σε χαιρετώ.

Σύμφωνα με την Piazzetta για τον υπολογισμό της θερμικής απόδοσης πολλαπλασιάζεις τα τετραγωνικά επί το ύψος και βρίσκεις τα συνολικά κυβικά μέτρα που θέλεις να ζεστάνεις. Αυτό το πολλαπλασιάζεις με 0,05 - 0,06 Kw για να βρεις την απαιτούμενη απόδοση.

Άρα εάν έχεις 130 τμέτρα στο σύνολο
30 Χ 7 μέτρα ύψος = 310 κυβικά
100 Χ 3 μέτρα ύψος = 300 κυβικά
Σύνολο 610 κυβικά
610 Χ 0,055 (μέση απαίτηση) = 33,55 θεωρητικά kw

Επίσης να έχεις υπόψη ότι τα 18kw που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες δηλαδή ξύλα από 20% υγρασία και λιγότερη αλλά και μέγιστη απόδοση τζακιού.

Μήπως μπο΄ρείς να απομονώσεις κάποιους χώρους με το να μην τους ζεστάνεις?
Θα μειώσεις την απαιτούμενη απόδοση.


Σ'ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικοτατες πληροφοριες. Συνολικα δεν εχω τοσο μεγαλη απαιτηση σε kw. Υπολογιζω συμφωνα με τα στοιχεια που εδωσες,να χρειαζομαι περι τα 20-24kw.Οι συγκεκριμενοι χωροι δεν απομονωνονται δυστυχως.Υπνοδωματια,λουτρα,γραφειο,κτλ. δεν αναφερονται καν. Ομως σκοπος μου δεν ειναι να χρησιμοποιω το τζακι ως αποκλειστικη θερμανση αλλα ως συμπληρωματικη....

Γι'αυτο και πιστευω οτι μια 18αρα κασετα σωστα τοποθετημενη θα κανει αξιοπρεπως την δουλεια της....οι Τζολυ που κοιταξα 24kw ειναι πανακριβες....

Το ερωτημα που εθεσα και ακομα δεν εχει απαντηθει ειναι ως προς την αξιοπιστια της ισπανικης εταιριας σε συγκριση με την μαμα γαλλικη,οπως και για τον εν Αθηναι αντιπροσωπο. Οποιος γνωριζει καλοδεχουμενες οι πληροφοριες.

Ευχαριστω πολυ.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Kostis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #57531 από Asteris
Θεωρητικά είναι το ίδιο πράμα με διαφορετικό ταμπελάκι. Λογικά γίνονται όλες στην γαλλία, στο μαμά εργοστάσιο. Στην πράξη θα δούμε τι παίζει από αντοχές μετά από 5-10 χρόνια. Για την ώρα πάρε όποια βρεις σε καλύτερη τιμή, εγώ αυτό θα έκανα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #57606 από Kostis

Asteris έγραψε: Θεωρητικά είναι το ίδιο πράμα με διαφορετικό ταμπελάκι. Λογικά γίνονται όλες στην γαλλία, στο μαμά εργοστάσιο. Στην πράξη θα δούμε τι παίζει από αντοχές μετά από 5-10 χρόνια. Για την ώρα πάρε όποια βρεις σε καλύτερη τιμή, εγώ αυτό θα έκανα...


Ευχαριστω για την απαντηση Αστερη.Οποτε πιστευεις οτι θα κανει δουλεια παρολο το μεγεθος του χωρου,σωστα?

Διαφορες εχουν παντως εμφανησιακα,π.χ δεν βλεπω να υπαρχει στα ισπανικα ο διακοπτης ο εξωτερικος για τα βεντιλατερ οπως στα invicta 800 turbo. Μαλλον πρεπει να βρισκεται καπου αλλου. Υπαρχει περιπτωση να μην εχει καθολου και να μην ρυθμιζονται τα ανεμιστηρακια?

Αναζητηση στον ιστοτοπο μου εβγαλε για Αθηνα www.tzakiamantas.gr/ Γνωριζουμε αν ειναι αντιπροσωπος ο συγκεκριμενος? Απο καπου αλλου που μπορουμε να αγορασουμε? κατα προτιμηση φυσικο καταστημα κ οχι ηλεκτρονικο.

Αυτα για την ωρα....οταν φτασουμε με το καλο στα πιο δυσκολα-ανευρεση σωστου τζακα,τεχνικα θεματα τοποθετησης-θα ξαναενοχλησω.....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #70710 από seeker
Αγαπητοί φίλοι,

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.

Χίλια μπράβο για το forum, το οποίο είναι Σ Ω Τ Η Ρ Ι Ο για όλους όσους ψάχνονται για σωστή και οικονομική θέρμανση, λόγω των δύσκολων καιρών που βιώνουμε.

Θα ήθελα τα φώτα σας, σε χώρο 60 τμ, με ψηλό ταβάνι (5,5μ), έχω μετατρέψει το παλιό τζάκι σε ενεργειακό με κασέτα τύπου insert.
Η απόδοσή του είναι όμως φτωχή, ενώ έχει τα εξής τεχν. χαρακτηριστικά :

Nominal Heat Output :6 kW
Maximum Heat Output:9 kW
Efficiency Rating
Net 84 % Gross 74% -
Τριτογενή Καύση

Στην αρχική εγκατάσταση δεν χρησιμοποιήθηκε εξωτερικός αέρας (Φ100) ο οποίος θα πρέπει να καταλήγει απευθείας στον θάλαμο καύσης. Αέρα παίρνει από το εσωτερικό του σπιτιού. Επίσης ενώ το insert έχει 2 εξόδους για αεραγωγούς δεν τοποθετήθηκαν, έμειναν κλειστοί. Στην καμινάδα μου δεν έχω καθόλου περσίδες, κάποιος αέρας βγαίνει και αυτός νωχελικά από τις περσίδες της εστίας.

Η ερώτησή μου είναι η εξής, θα συνδέσω τον εξωτερικό αέρα με ευκαμπτο Φ100 στην υποδοχή της εστίας, θα συνδέσω τους δύο αεραγωγούς και θα βγάλω και μια επιπλέον περσίδα από τον θερμοθάλαμο που θα δημιουργηθεί .
Σκέφτομαι να τοποθετήσω και εναλλάκτη θερμότητας, ίσως και να τον συνδέσω με κάποιο μοτέρ. Σκοπός μου είναι να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερη ζέστη (εάν αυτό είναι εφικτό) ώστε να καλύψω τα τετραγωνικά μου. Για να είμαι πιο σωστός τα m3 (ψηλό ταβάνι γαρ…).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #70810 από Asteris
Δεν θα κάνεις και πολλά έτσι. Το ιδανικό θα ήταν να έχεις τουλάχιστον 10-12kW ισχύ, που από ότι βλέπω η εστία δεν μπορεί να την δώσει. Το να βάλεις έξτρα αεραγωγούς δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Βάλε την είσοδο εξωτερικού αέρα, ώστε να δουλέψει η εστία όπως πρέπει. Τώρα μπορεί να υπολειτουργεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #71172 από seeker
Σε ευχαριστώ Αστέρη.

Θα post-άρω μετά τις αλλαγές στην εγκατάσταση του insert.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ