Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10016 από btakis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10025 από vaxevana
Απαντήθηκε από vaxevana στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

house έγραψε: Αστερι πραγματικα εχω προβλημα (ψυχικο μαλλον) γιατι δεν μπορω να καταλαβω κατι και δεν θελω να ανοιγω τρυπες , πριν ειμαι 100% συγουρος τι παω να κανω !
www.dovre.be/sites/default/files/ERP/han...-du%20%280741%29.pdf
στην σελιδα 45 , 46 περιγραφει τη ακριβος θελει για την εισαγωγη του αερα , το εβαλα στην μεταφραση μηπος το καταλαβω καλητερα , αλλα μαλλον μπερδευτικα !

Η ερωτηση ειναι , πρεπει να υπαρχει τρυπα πισω απ το τζακι , φ125 η οποια να ειναι ελευθερας προς τα εξω ??? Δηλαδη κατσε , μια φ100 για την καυση , μια φ125 για την εισαγωγη του αερα στον θερμοθαλαμο , και ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ φ125 για να τραβαει το τζακι τον καπνο οταν ανοιγω την πορτα ???????Πρεπει να υπαρχει αυτη η τριτη τρυπα ??? Μηπος ειναι καλητερο να βαζω ανακληση το παραθυρο οταν θελω να βαλω ξυλα ????Δεν παιζει να μου βαζει αυτη η τριτη τρυπα αερα μεσα στο σπιτι ???? Εδω κοιταμε να το μονοσουμε οσο παει , θα κανουμε τον τοιχο απο πισω απ το τζακι σουροτηρι ????Και πες οτι θελω να βαλω και εναλακτη (που θελω δηλαδη αλλα τωρα κανει κρυο και δεν μπορω να ξηλωσω την καμιναδα ) Και για τον εναλακτη θελω τρυπα απ εξω ???? Ε κατι δεν μου κολαει ρε συ φιλος με τοσες τρυπες η' τις θελεις οπως και να εχει και κανω λαθος !!!
ΑΑΑΑ εχω και τρυπα απο στο πατομα που επικοινωνει με το υπογειο οπως δειχνει στο σχεδιο
Για δες σε παρακαλω γιατι τα αγγλικα μου πηγαν περιπατο και δεν καταλαβαινω

Ευχαριστω


Καλημέρα σου, έχω το Dovre 2175, θέλει 2 παροχές αέρα από έξω:
- Η μία φέρνει εξωτερικό αέρα ο οποίος καταλήγει στο αεροθάλαμο (πάνω από το τζάκι) οπου θερμαίνεται μαζί με εσωτερικό αέρα και προωθείτα (βεβαιασμένα ή όχι) προς τις περσίδες.
- Η δεύτερη φέρνει εξωτερικό αέρα στο θάλαμο καύσης.

Πάντως, αν θυμάμαι καλά, και οι δύο αεραγωγοι με εξωτερικό αέρα καταλήγουν στη βάση του τζακιού ...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": house

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10029 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
vaxevana thanks , ετσι το εχω οπως τα λες , μονο που η δικια μου εισοδο για τον θερμοθαλαμο ειναι κατω απ το τζακι , εκει που ειναι το μοτερ !
Μονο που δεν τραβαει καλα , γιατι εβαλα το S tiς καμιναδας πανω απ το τζακι στους 20 ποντους με αποτελεσμα μαλλον να μην τραβαει τελεια , αλλα καλα προς μετρια ! Αμα κανω ανακληση καπος ειναι καλα , αλλα οχι καλητερα ! οποτε ειμαι για ξυλωμα και δεσιμο !
Προς ενημερωση του κοινου(αν υπαρχει) στο λερου Λαρισας δεν εχει εναλακτη θερμοτητας για την καμιναδα , μονο αυτη την πατεντα για τα ανοιχτα τζακια ! Μετα εμενα οι τιμες του μου φενονται οτι σφαζουν , οχι στα ινβικτα , στα παρελκομενα (καμιναδες , στοικοι , βιδες , ολα ρε παιδια ειναι ποιο ακριβα , εκτος απο κατι bosch εργαλεια και κατι λοφτη ηλεκτρικα που εχει ) και το ειπα ετσι γιατι
ρε ση τακι τη καπνο φουμαρεις ρε φιλος , τη υγραερια ωραια μας εδειξες , αρκει να λειτουργει καλα ! Κριμα δεν εχω καθολου καλοριφερ στο σπιτι , αλλιως ισως και το σκευτομουνα ! Με τους ρηπους ρε παιδια τη θα κανουμε ??? Τωρα που ζεσταθηκαμα και βγαλαμε τον χειμωνα μηπος να μιλησουμε και λιγο για οικολογια-περιβαλον-ενεργεια :silly:
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by house.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10039 από giol
Απαντήθηκε από giol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Πήγα στην έκθεση climatherm και σας αναφέρω τα εξης:
Αρκετοί με ενεργειακά τζάκια (NORDPEIS, KRATKI, PIAZZETTA, EDILKAMIN, NORDICA κ.α)
Πολλοί λένητες βιομάζας, μεγάλη ποικιλία, όποιος ενδιαφέρεται για λέβητα πρέπει να πάει.
Πολύ παπατζιλίκι από διάφορους τζακέμπορους αλλά και καλές προσφορές.
Έχει και εξαρτήματα με κύριο εκθέτη την Sivar όπου έχει βεντιλατέρ να δεις και τα παιδιά εκει είναι πολύ εξυπηρετικά και οι τιμές που κάνουν στην συζήτηση είναι καλές.
Τέλος, πολλά όμορφα ζωντανά ... εκθέματα. Είναι κάτι ιδιαίτερο που συμβαίνει όταν δίπλα σε ένα λέβητα βιομάζας 1 MW βλέπεις ένα ξανθό με ψηλοτάκουνο να σου εξηγεί πως φέρνει ο κοχλία την καύσιμη ύλη στον θάλαμο :woohoo:

@Asteris : Φίλε συγγνώμη που σε πρήζω αλλά χρειάζομαι την άποψη σου για κάτι. Βρήκα την universal jolly medio standard, καινούρια με 999 ευρώ! Είναι από έκθεση στο εξωτερικό, σε χώρα που εφάρμοσε καινούριους πιο αυστηρούς περιβαντολλογικούς κανονισμούς και πλέον η jolly δεν τους πληροί. Με αυτήν την τιμή μου βγαίνει πιο φθηνή από την 800 VT turbo. Τι λες να την πάρω;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10040 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Δεν ξέρω, 85 κιλά τζάκι εμένα δεν με προδιαθέτει θετικά. H Invicta και πιό δυνατή είναι και εξίσου αποδοτική...

Άμα σου αρέσει πάρτο...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10045 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

giol έγραψε: @Asteris : Φίλε συγγνώμη που σε πρήζω αλλά χρειάζομαι την άποψη σου για κάτι. Βρήκα την universal jolly medio standard, καινούρια με 999 ευρώ! Είναι από έκθεση στο εξωτερικό, σε χώρα που εφάρμοσε καινούριους πιο αυστηρούς περιβαντολλογικούς κανονισμούς και πλέον η jolly δεν τους πληροί. Με αυτήν την τιμή μου βγαίνει πιο φθηνή από την 800 VT turbo. Τι λες να την πάρω;


Το συζητας , θελω να μαθω και εγω απο που , το συτε , και οταν την παρεις , στα καπακια παραγγελνω και εγω μια !
Να πω και εγω κατι , που πηγα χτες λερου , δεν μαρεσαν οι ινβικτα , για τον εξεις λογο !
Οπως τα λες αστερι , χοντροκομενι εντελος , απο φινιρισμα καμια σχεση με την δοβρε ! τα τζαμια μεσα ακουμπανε με κατι μικρα ελεσματα ! Ειχε περισσοτερα μοντελα απ την αλλη φορα , βεβαια για την διαφορα χρηματων μετραει !
Giol το καλητερο ειναι να πας στην εστια να το δεις απο κοντα , και στα καπακια στο λερου να δεις τις διαφορες και κρινεις (εγω ετσι θα εκανα)
Ποιο ειναι το κρατος που δεν του κανει το 76% αποδοση ???
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by house.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.531 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ