Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11811 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
κοχ
φιλε περιμενε λιγο γιατι ακομα θα το παλεψω ακομα λιγο πριν κλεισει η σεζον
οπως ειπε σκεφτομαι η κοφτρα να μπει σε ολο το θολο του τζακιου και το κλαπε να γινει με λιγοτερες τρυπες.
Θα προτεινα αρχικα να μην κανεις τιποτα να δεις εαν με κλειστο το κλαπε εχεις αποδοση και μετα να ξεκινησεις να βαζεις ολα τα υπολοιπα .Αλλα αν καταλαβα καλα εσυ δεν εχειις ουτε βεντιλατερ οποτε εαν ειναι να ανοιξεις την φουσκα τοτε γιατι δεν βαζεις εναν εναλακτη να εισαι σιγουρος οτι θα αποδοσει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11871 από kadafi
Απαντήθηκε από kadafi στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Εχει κανεις άποψη για το www.invicta-sa.com/portail/produits/chau...-decor-900-cuir.html. Asteri το έχεις δει πουθενά?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11872 από marsdiv
Απαντήθηκε από marsdiv στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
βαλε καλυτερα το λινκ δεν το εμφανιζει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11875 από kwnmix
Απαντήθηκε από kwnmix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Παίδες επανέρχομαι για άλλη μια φορά με το γνωστό πρόβλημα. Ο μάστορας ξαναήρθε έφερε συστολή 250-200 (Αστέρη είχες απόλυτο δίκιο η σωλήνα που κατέβαινε από πάνω ήταν 250) αλλά δεν μπόρεσε να την προσαρμόσει στο 200 σπιράλ που ενώνεται με την κασέτα. Μπήκε μέσα στη φούσκα και έσπασε γύρω γύρω εσωτερικά εκεί που ήταν το παλιό κλαπέ για να μπορέσει να πιάσει τη σωλήνα που ερχόταν από πάνω. Έβγαλε μερικά μπάζα καθώς χτυπούσε με σφυρί και ένα κρουστικό. Μετά έβαλε σιλικόνη επάνω στη συστολή αλλά δεν μπορούσε να χώσει τον επάνω σωλήνα μέσα στη συστολή. Έκοψε τη σωλήνα από πάνω σε κάποια σημεία με ψαλίδι για να τη στραβώσει προς τα μέσα για να μπει στη συστολή τίποτα δεν τα κατάφερε.
Ωστόσο με αυτά και αυτά ανακάλυψα κάτι άλλο το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι ανησυχητικό. Και η παλιά σωλήνα της καμινάδας που έρχεται από επάνω δεν είναι τελικά λεία. Είναι και εκείνη σπιράλ. Και καθώς έπεσαν τα μπάζα γύρω γύρω είδα ότι τελικά δεν πάει μέχρι επάνω στα κεραμίδια όπως νόμιζα. Είναι απλά ένα κομμάτι σπιράλ Φ 250 το οποίο ουσιαστικά ξεκινούσε από τη φούσκα εσωτερικά εκεί που ήταν το παλιό κλαπέτο και για ένα μέτρο περίπου έφτανε μέχρι το ταβάνι και εκεί (ιδού η αποκάλυψη ήταν κολλημένη ή χωμένη ή σφινωμένη όπως θέλετε πείτε το σε αμιαντοσωλήνα η οποία ουσιαστικά είναι η καμινάδα μου και φτάνει μέχρι επάνω. Τώρα αυτό το κομμάτι του σπιράλ από το ταβάνι μου μέχρι την κορυφή του κώνου (1μέτρο περίπου) στο τελείωμα που θα έμπαινε η συστολή είναι πιο χαλαρό και γύρω γύρω υπάρχει κενό και μετά φαίνονται εσωτερικά τα τούβλα της διακόσμησης. Επειδή ο μάστορας δεν κατάφερε να βάλει ακόμα και έτσι τη συστολή ανάμεσα στα 2 σπιράλ γιατί φοβόταν να μην του ξεκολλήσει και το πάνω αλλά και να μην υποχωρήσει (κρεμάσει) από το βάρος της συστολής ξαναέβαλε το Φ 200 σπιράλ όπως και την πρώτη φορά χύμα μες στο Φ 250 σπιράλ. Ωστόσο για να μη γίνεται κύκλωμα έβαλε πετροβάμβακα και στην πλάτη πίσω από την κασέτα αλλά και επάνω από την κασέτα και στα πλαϊνά παντού. Ουσιαστικά περιστοίχισε γύρω γύρω όλη την κασέτα για να μη φεύγει η ζέστη. Και το μέρος στο οποίο ενώνονται τα δύο σπιράλ είναι πλέον επάνω από τιον πετροβάμβακα που κλείνει την κασέτα από κάτω. Ωστόσο ακόμα και έτσι η καμινάδα έπαψε να τραβάει μέσα από τη φούσκα όλη τη ζέστη της κασέτας όπως γινόταν παλιά αλλά προσπαθεί να τραβήξει ότι αέρα βρίσκει μέσα από την κασέτα πλέον.
Να μην το κουράζω το θέμα πάλι μισοσδουλειά έγινε. Το τζάκι δουλεύει κάπως καλύτερα. Με θερμόμετρο από 38 που έπιανε παλιά ο θερμοθάλαμος της κασέτας τώρα πιάνει 65 και πλέον έπιασα και 23 μέσα στο σαλόνι που μετά βίας έπιανε 20 αλλά βοηθάει και ο καιρός.
Είμαι στην αναζήτηση άλλου τζακά που να ξέρει τι του γίνεται. Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Aν ο νέος μάστορας μπορέσει και προσαρμόσει τη συστολή ανάμεσα στα δύο κομμάτια σπιράλ θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά ή τώρα μπαίνουν νέα δεδομένα λόγω αμιαντοσωλήνας και όχι λείας ανοξείδωτης (ουσιαστικά 2 σπιράλ διαφορετικής διατομής το ένα στην κασέτα και το άλλο στην αμιαντοσωλήνα)να χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο; Πχ θα ήταν πιο ορθό να μπεί μια Φ 200 από την κασέτα κατευθείαν μέσα από την αμιαντοσωλήνα να βγεί στην ταράτσα; (Μιλάμε για 12 μέτρα περίπου) ή θα μπορέσω να σωθώ με μια συστολή και ας μεσολαβούν 2 κομάτια σπιράλ ανάμεσα στην αμιαντοσωλήνα και την κασέτα;
Eυχαριστώ για άλλη μια φορά για την υπομονή σας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11877 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Φ200 μέχρι την ταράτσα, αναγκαστικά. Κάντο να υσυχάσεις, είναι και θέμα ασφάλειας. Αν πάρει φωτιά τώρα η καμινάδα σου, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11878 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

kadafi έγραψε: Εχει κανεις άποψη για το www.invicta-sa.com/portail/produits/chau...-decor-900-cuir.html. Asteri το έχεις δει πουθενά?


www.invicta-sa.com/portail/produits/chau...-decor-900-cuir.html

Βιτσιόζος είσαι, θες και δέρματα. Αυτό έχει και δευτερογενή με 78% απόδοση. Στην Γαλλία κάνει 1160, Ελλάδα βάλε 2000 να είσαι μέσα. Μάλλον μόνο με παραγγελία θα έρχεται...

www.1poelepascher.com/en/built-in-stove/...ather---6591-44.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.471 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ