Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12069 από kwnmix
Απαντήθηκε από kwnmix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@giol
Κάτω από την κασέτα υπάρχει άνοιγμα που επικοινωνεί με τον εξωτερικό τοίχο κάτω από το τζάκι. Ωστόσο αυτό έχει καλυφθεί από το πάτωμα της κασέτας. Παρόλ' αυτά ο αέρας από κάτω από την κασέτα συνεχίζει να εισρέει από τον αρμό που είναι ανοιχτός σε όλο το πλάτος της κασέτας στο πάτωμα από πυρότουβλο στο οποίο πατάει εκεί που τελειώνει το πυρότουβλο και αρχίζει η κάτω μαρμαροποδιά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12070 από marsdiv
Απαντήθηκε από marsdiv στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

GeoTa έγραψε: Καταρχήν να σας ζήσει!
Εναλλάκτη θα πάρεις 1μετρο αφου σε παίρνει. Δεν ειμαι ειδικός αλλά αν ημουν στη θέση σου δε θα τραβούσα αέρα τόσο κοντά στην εστία...Μπορει και να μη συμβει τίποτα αλλά για να εισαι σίγουρος γιατί δε τραβάς απο το κλιμακοστάσιο όπως έγραψες αρχικά; Αν μάλιστα το κλιμακοστάσιο έχει κανα παράθυρο μπορεί να το ανοίγεις καμμιά φορά ώστε να ανανεώνεις και τον αέρα μέσα στο σπίτι...Βέβαια αν στο κλιμ/σιο υπάρχουν τυχόν οσμές (από οποιοδήποτε λόγο), αυτές θεωρητικά θα μεταφέρονατι και μέσα στο σπίτι.
Να φτιάξεις περσίδες για τον εναλλάκτη χαμηλά όπως έκανα εγώ το αποκλείεις; Εγώ τις έβαλα χαμηλά με το σκεπτικό ότι έτσι και αλλιώς ο ζεστός αέρας θα ανέβει προς τα επάνω.


πρωτιστος ευχαριστω να σαι καλα οτι καλυτερο και στην δικια σου οικογενεια. Οντως το κλιμακοστασιο και παραθυρο εχει να ανοιγει στην ανακληση και ενα σωμα καλολιφερ εχει ετσι για να σπαει το κρυο οταν δουλευει το καλολιφερ και γενικα δεν εχει οσμες περα απο κανα ζευγαρι παπουτσια που αφηνουμε . Θα περιμενω να δω αν απαντησει και κανενας αλλος για την θεση της περσιδας που θα ρουφαει αερα αν ειναι καλα εκει ......και βλεπουμε. Ειδαλλως αφου προσανατολιζομε να βαλω το βεντιλατερ στην σκαλα στο κλιμακοστασιο κανω την περσιδα στην φουσκα και αν κατι δεν παει καλα του δινω μονο απο το κλιμακοστασιο. Ειναι καλη φαση να ελεγχεις το βεντιλατερ εξω απο την φουσκα νομιζω εφοσων μου ταιριαζει να το βαλω εκει. Περιμενω να δω αν γραψει και κανενας αλλος και βλεπουμε. Ευχαριστω Γιωργο για τον χρονο σου να σαι καλα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tasos25

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12085 από kadafi
Απαντήθηκε από kadafi στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Πάνω στο θέμα της διαμέτρου της καμιναδας θα ήθελα να θέσω τα παρακάτω, κι αν κάποιος ξέρει, μου προτείνει λύσεις.
Η παλιά καμινάδα ήταν χτισμένη μεσα σε πέτρινο τοίχο. Τοποθέτησα ανοξοιδωτη Φ25 μέσα στην παλιά χτιστή και γεμισα γύρω-γυρω με τσιμέντο. Το λάθος πιστεύω ήταν ότι δεν έβαλα διπλή με μονωση φ200/250, γιατί τα ξύλα του πατώματος του 1ου ορόφου κα της σκεπής περνάμε περίπου 15εκ από το τοιχωμα της ανοξοίδωτης καμινάδας. Βέβαια τα 15εκ τσιμέντου παρέχουν κάποιου βαθμού ασφάλεια, αλλά όχι 100% σε περίπτωση που ανέβει πολύ η θερμοκρασία των καυσαερίων. Σκέφτομαι να βάλω κάποιο από τα μοντέλα της INVICTA για τα οποία ο κατασκευαστής καμινάδα φ20, ανεξαρτήτου ύψους (ή τουλάχιστον δεν αναφέρει κάτι για το ύψος). Το ύψος της δικής μου καμινάδας είναι 7 μέτρα και σκέφτομαι να βάλω μέσα στην φ250 μία μονωμένη φ180/230 και να μείνει και ένα κενό 1εκ. Σ'αυτή την περίπτωση με ουσιαστικά διάμετρο καμινάδας φ180, ενώ ο κατασκευαστής δίνει φ200, θα έχω πρόβλήμα ή όχι?

ASTERI, ΤΙ ΛΕΣ?
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by kadafi.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12099 από akapsali
Απαντήθηκε από akapsali στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
kadafi

μιας και το υψος της καμιναδας είναι 7 μ δεν νομιζω οτι θα υπαρχει πρόβλημα με 2 εκ λιγοτερη διάμετρο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kadafi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12105 από tfekman
Απαντήθηκε από tfekman στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημέρα σε όλους!Αν και διαβάζω σχεδόν ένα μήνα το forum και ειδικότερα αυτό το thread σήμερα αποφάσισα να γίνω και επίσημα μέλος της παρέας σας.

Εδώ και κάμποσο καιρό σκέφτομαι να ξηλώσω το υπάρχον τζάκι του σπιτιού μου καθ' όσον έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο μιας και είναι ένα απλό μαντεμένιο ανοιχτού τύπου και να προχωρήσω στην αγορά ενός ενεργειακού με το οποίο θέλω να θερμάνω όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ μια μεζονέτα 120 τετραγωνικών (60+60) κατασκευής πριν από 2 χρόνια με διπλά τζάμια. Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου 3000-3500 συμπεριλαμβανομένου το κόστος εγκατάστασης και με δεδομένο ότι τουλάχιστον ένας σωλήνας θα πάει ακριβώς στο από πάνω δωμάτιο προκειμένου να θερμανθεί όσο το δυνατόν γίνεται και ο πάνω όροφος.Απ' ότι έχω διαβάσει ως τώρα υπολόγισα ότι χρειάζομαι ένα τζάκι ισχύος πάνω από 12-13kw προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του χώρου.
Έχω βγει στους δρόμους και επισκέπτομαι διάφορες εκθέσεις εδώ στα Γιάννενα που μένω και πλέον είμαι πιο μπερδεμένος απ' όταν ξεκίνησα να το σκέφτομαι.Ο κάθε έμπορος προσπαθεί με επιδεξιότητα να σου αποκρύψει διάφορες χρεωσεις οι οποίες έπονται της εγκατάστασης και που στην ουσία εκτινάσσουν το κόστος.
Με την ως τώρα έρευνα που έκανα σαν τα πιο αξιόλογα τζάκια που είδα και απ' ότι φαίνεται καλύπτουν τις απαιτήσεις μου (τόσο σαν κόστος και σαν απόδοση) είναι τα εξής.

la Nordica MONOBLOCKO 750 PIANO με ισχύ στα 13,6kw
ARTKAMIN F1 80 Ελληνικής κατασκευής από Σαμουκατσίδη για το οποίο δε θυμάμαι ισχύ
CLAM FAVILA XL 584C 14,4kw

Αν μπορείτε βοηθήστε με σχετικά με την επιλογή μιας και έχω πελαγώσει...επίσης αν έχετε κάτι άλλο να προτείνεται θα σας ήμουν ευγνώμων μιας και θέλω να κάνω μια σωστή αγορά χωρίς να κλαίω τα χρήματα μου τα οποία δύσκολα θα βρεθούν για την αγορά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και τα ξαναλέμε για ανταλλαγή απόψεων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #12147 από Θανάσης
Απαντήθηκε από Θανάσης στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Έχω διαβάσει με προσοχή το συγκεκριμένο νήμα και έχω αποφασίσω να προχωρήσω σε αγορά κασέτας για την αναβάθμιση του τζακιού.
Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής. Οι έμποροι που έχω μιλήσει μου λένε ότι η κασέτα τοποθετείται στην υφιστάμενη εστία από πυρότουβλο χωρίς να χρειάζεται να αφήσω κενά αριστερά και δεξιά. Στο manual της invicta ακόμα και για τις κασέτες αναφέρει ότι απαιτείται κενό 4εκ.
Τέλος, η φούσκα του τζακιού δεν είναι από γυψοσανίδα αλλά κτιστή. Λόγω κασέτας και όχι foyer θα πρέπει να προχωρήσω σε επένδυσή της εσωτερικά με πετροβάμβακα ή είναι περιττό;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.529 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ