Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22054 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημέρα σε όλους. Καταρχήν να πώ το ευχαριστώ μου σε όσους έχουν την διάθεση να ενημερώσουν όλους εμάς που διαβάζουμε με τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.
Διαβάζω αρκετό καιρό το φόρουμ για να μπορέσω να σχηματίσω μιά γνώμη για βασικά πράγματα και κατόπιν να δώ τί μπορώ να κάνω στο σπίτι μου ώστε να μην έχω να πληρώνω πετρέλαιο.
Οι λύσεις που βλέπω σαν βασικές είναι 2.
Α) Βάζω ένα καυστήρα πέλλετ νερού (κατά προτίμηση κοντά στο κολλεκτέρ των καλοριφέρ μου), βγάζω μία μικρή καμινάδα, χρησιμοποιώ πέλλετ καλής ποιότητας και τέλος. Αν το κολεκτέρ των καλοριφέρ μου είναι κάπου που δεν μπορώ να βάλω κοντά τον πελετοκαυστήρα τότε τον βάζω μέχρι και στο μπαλκόνι μου και τραβάω 2 σωλήνες με μόνωση από την βέλτιστη διαδρομή που μπορώ.

Β) Σπάζω - βγάζω - αλλάζω το παλιό μου τζάκι και κρατάω την υπάρχουσα καμινάδα (όπως είναι η δικά μου περίπτωση), βάζω ένα αερόθερμο τζάκι και έχω να σκεφτώ τα εξής:
(αρχίζω με τα άκρως ενδιαφέροντα)

1) Καυσαέρια στο χώρο διαβίωσης
Δεν πρόκειται ποτέ να μεταδοθούν επικίνδυνα καυσαέρια από τον χώρο καύσης στο χώρο διαβίωσης?
Πχ το αερόθερμο εναλάκτης που περιγράφει ο Asteris που έβαλε στην καμινάδα του, (και που περιγράφει ο Stelios1 πως θα κατασκευάσει με δικό του τρόπο) δεν τρυπάει? Εχει πιστοποίηση αυτό από κάπου? Με τι δοκιμή? Για πόσες ώρες λειτουργίας? Σε τί θερμοκραίες? Πόσες ώρες διακοπής ρεύματος αντέχει πριν να φτάσει στα όρια του?
ή πχ (νο2) οι ενώσεις με μαγγανέζα, αλουμινοταινία, πυράντοχη σιλικόνη δεν χαλάνε ποτε? Και αν χαλάσουν ή αν δεν μπήκαν σωστά και αρχίζουν να βγάζουν μονοξειδιο τότε λυπούμαστε? Λάθος του μάστορα?
Ακόμα ακόμα οι αγωγοί που υπάρχουν στα αερόθερμα τζάκια για να πέρνουν και να εναλλάσουν την θερμότητα από τον χώρο καύσης και να την μεταδίδουν στον χώρο διαβίωσης δεν τρυπάνε ΠΟΤΕ? Και άντε πες δεν θα σκεφτώ κατασκευές no name χωρίς πιστοποιήσεις και ελέγχους αλλά ακόμα και αυτά με τις πιστοποιήσεις δεν τρυπάνε ΠΟΤΕ?
(αυτά τα ερωτήματα δε με απασχολούν στην περίπτωση Α μιας και τον καυστήρα πέλλετ δεν τον έχω στο σαλόνι μου)

2) Πιθανότητα ανάφλεξης καμινάδας.
Υλικά κατασκευής προυπάρχουσας ή όχι, συχνότητα και αποτελεσματικότητα καθαρισμού της καμινάδας, μάστορας που την έφτιαξε, τρόπος λειτουργίας του τζακιού (πχ υπερβολικά ξύλα ή υπερβολικός αέρας στο χώρο καύσης), ποιότητα ξύλων είναι θέματα που εγώ φαντάζομαι πως επηρεάζουν την πιθανότητα να ανακύψει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και άντε και διάβασα και ενημερώθηκα και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Φτάνει αυτό???
(προφανώς αυτό το θέμα δε με απασχολεί στην περίπτωση Α μιας και η καμινάδα είναι πολύ μικρή και πάλι εκτός του χώρου διαβίωσης)

3) Ώρες ύπνου, ατελής καύση ξύλων
Στην πρόταση "βάζω ότι ξύλα έχω, όση ποσότητα θεωρώ εγώ, αφήνω όσο ανοιχτό θεωρώ ότι πρέπει τον αέρα καύσης, πάω για ύπνο και περιμένω να ζεσταίνομαι το βράδυ που κοιμάμαι γνωρίζοντας ότι με ατελή καύση ξύλων υπάρχει μονοξείδιο" προσωπικά κάτι δε μου αρέσει
(προφανώς με έναν πελετοκαυστήρα δεν έχω τέτοιο θέμα)

Ένα θέμα μικρότερης σημασίας αλλά που έχουν να κάνουν με το ότι δεν θέλω να πληρώνω όσα έδωσα πέρυσι σε πετρέλαιο.
4) Μεταφορά θερμότητας στο χώρο
Η μεταφορά θερμού αέρα που βγάζουν τα αερόθερμα τζάκια έχει το εγγενές μειονέκτημα ότι κοντά στο χώρο καύσης θα πρέπει να υπάρχει πολύ ζέστη ώστε στα πιό απόμακρα σημεία να υπάρχει ικανοποιητική ζέστη.
Αυτή η ανομοιομορφία είτε θα πρέπει να μεταφραστεί αυτομάτως είτε σε μικρότερη "άνεση" είτε σε περισσότερο κόστος (αεραγωγοί με ελεγχόμενες περσίδες εξόδου ζεστού αέρα) κατά την κατασκευή
(προφανώς στην περίπτωση Α το δίκτυο μεταφοράς θερμότητας υπάρχει και είναι οι σωληνώσεις των καλοριφέρ)

Επίσης
5) Ευκολία χειρισμού
Βάλε ξύλο, κάτσε μιά ώρα, ξαναβάλε ξύλο, κουβάλα ξύλα, κουβάλα στάχτη, καθάρισε τζάκι μέσα στην μέση στο σαλόνι. Γιατί να μην τα κάνω αυτά με πέλλετ που θα είναι και λιγότερα κιλά, και χωρίς πολλλή στάχτη και δεν θα είναι μέσα στο σαλόνι μου?
Επίσης η ρύθμιση σταθερής θερμοκρασίας που είχα συνιθίσει με το πετρέλαιο προφανώς δεν πρόκειται να υπάρχει με τζάκι σε αντιδιαστολή με τον πελετοκαυστήρα.

5) Καπνός.
Πρόσεξε πως θα ανοίξεις την πόρτα, πρόσεξε μην δουλευει ο εξαεριστήρας της κουζίνας όταν βάζεις ξύλα, πρόσεξε μην σου κάτσει στραβά ο καιρός και υπάρχει υποπίεση στην καμινάδα, πρόσεξε να τα φτιάξει όλα τέλεια ο μάστορας, πρόσεξε...
Γιατί αν δεν... Τότε βγάλε κουρτίνες, καθάρισε έπιπλα, πλύνε καναπέδες, άκου γκρίνια....

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.
Όλα αυτά αξίζουν να τα σκέφτομαι ώστε να μήν πληρώσω 1500 ευρώ παραπάνω?
Ή το να βλέπω (και αυτό αν έχω πάντα καθαρή την πόρτα από το τζάκι) την φωτιά στο τζάκι μου αξίζει?
(προφανώς αντιλαμβάνομαι ότι η καταρχήν έλλειψη εμπειρίας αλλά και χίλιοι άλλοι παράγοντες μπορεί να κάνουν οποιαδήποτε πελετοκαυστήρα να μη λειτουργεί ή να λειτουργεί προβληματικά. Το πρόβλημα όμως ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ο αεράς που αναπνέω)


Τα παραπάνω ίσως να είναι γραμμένα σε λάθος νήμα και συγχωρέστε με για αυτό αλλά διαβάζοντας αυτό το νήμα βρήκα πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού που αρχικά θέλησα να βάλω στο σπίτι μου. Προχωρόντας όμως στην ανάγνωσή του νήματος, μου δημιουργήθηκε η απορία που εκφράζω παραπάνω

Δεν θα ήθελα κάποιος πάντως να παρεξηγήσει τα γραφόμενά μου και να πεί "χμ.. νά κάποιος έμπορος πελετοκαυστήρων".
Τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια τα βλέπω σαν πάρα πολύ καλές μηχανές παραγωγής θερμότητας.
Με τις καμινάδες και την μετατροπή τους από αγωγούς καυσαερίων σε μηχανές εναλαγής θερμότητας έχω ζόρι προτίστως (είτε γίνεται με φούσκες γυψοσανίδας είτε με βεντιλατέρ σε εναλάκτες). Και επίσης μικρότερο ζόρι έχω δευτερευόντως με την μεταφοράς της θερμότητας που παράγουν τα τζάκια ώστε να φτάσει σε απομακρυσμένους χώρους του σπιτιού

Οπότε απλά αναρωτιέμαι. Μήπως θα ήταν προτιμότερο αντί να διαβάζουμε για την τάδε μάρκα και την δείνα προέλευση, μήπως θα ήταν προτιμότερο καταρχήν να πούμε " θέλεις αερόθερμό τζάκι? Καλώς. Αγόρασε ποιό θέλεις. κοίτα τιμές, κοίτα αποδόσεις, κοίτα (αν βρείς πουθενά) θόρυβο των βεντιλατέρ, κοίτα (αν βρείς) πόσο μακριά θα μεταφέρεται η ζέστη μέσα στο σπίτι σου, ρώτα άλλους, κοίτα design, κοίτα ότι θές.
ΑΛΛΑ μετά το τζάκι υπάρχουν καυσαέρια. Οπότε τράβα λεία καμινάδα ευθύγραμμα ίσια επάνω μονωμένη και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κομάτια ώστε να έχεις τις δυνατόν λιγότερες συνδέσεις. Οχι γωνίες, όχι 45 μοίρες κλίση, όχι αερόθερμα εναλλάκτες, όχι φούσκες από γυψοσανίδες ή χτιστές με περσίδες, όχι σπιράλ. ΤΙΠΟΤΑ από αυτά. Ότι σου δίνει το τζάκι σου παρτο. Αλλά από το τέλος του τζακιού σου ξεκινάει η καμινάδα σου. Πλήρωσέ την 100 ευρώ το μέτρο ώστε να αντέξει και αποκλεισέ οποιαδήποτε σχέση της καμινάδας με τον αέρα του χώρου που μένεις.


ΥΓ1 Θα ήμουν πολύ πιο ευτυχισμένος αν ο Stelios πχ αντί για την πρόταση δωρεάν δοκιμής που έγραφε κανά 2 σελίδες πιο πριν έλεγε τα εξής:
"βγάζω αυτό το σύστημα για τα τζάκια και το άλλο για τις καμινάδες και έχω ελεγθχεί από τον τάδε φορέα με τόσες ώρες συνεχούς λειτουργίας σε διάφορες συνθήκες και είχε το τόσο πάχος φθοράς υλικού. Οπότε μπορώ και δίνω και τόσα χρόνια εγγύσης καλής λειτουργίας με το τάδε χρηματικό ποσό σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο και με οποιεσδήποτε συνθήκες λειτουργίας παρατηρηθεί διαρροή αέρα καυσαερίων στο χώρο από τα συστήματα που παράγω."

ΥΓ2 Σε άλλες χώρες χρησιμοποιούν διαφορετικά την καμινάδα από ότι εμείς εδώ. Δεν κάνουν εναλαγγή θερμότητας από την καμινάδα στον αέρα του χώρου διαβίωσης. Κάνουν μεταφορά θερμικής ενέργειας σε δομικά στοιχεία του χώρου. Ετσι και καλύτερη μεταφορά θερμότητας έχουν, και μεγαλύτερη ασφάλεια, και αποθήκευσης θερμότητας για τις ώρες που δεν λειτουργούν τα τζάκια.

Ειλικρινά θα ήθελά όποιος είχε την αντοχή και διάβασε το "σεντονάκι" που έγραψα να που πεί. Φίλε είσαι εντελώς λάθος. Αυτά που γράφεις δεν ισχύουν. Δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα ασφάλειας με τα καυσαέρια στις κατασκευές αερόθερμων τζακιών - καμινάδες. Προχώρα άφοβα και με 800 - 1000 ευρώ θα είσαι οκ από ζέστη (έστω και με προβλήματα κατανομής στο χώρα) ΑΛΛΑ θα είσαι ήσυχος πως δεν θα έχεις προβλήματα για τουλάχιστον 10 χρόνια με μετάδοση καυσαερίων.

Φιλικά Γιώργος


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22058 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@Gdevil


Όλα τα σημεία που έρχονται σε επαφή με την φωτιά ή τα καπναέρια (μαντέμι εστίας, ανοξείδωτη καμινάδα, μαγγανέζα, σιλικόνη υψηλής θερμοκρασίας), είναι φτιαγμένα για αντοχή πάνω από 1000ο C, ενώ η αντίσταση σε διάβρωση λόγω των οξέων από την υγρασία των ξύλων, είναι πολύ υψηλή (για αυτό βάζουμε ανοξείδωτη καμινάδα). Η εστία δεν πρόκειται να πιάσει ποτέ πάνω από 400-450 βαθμούς, οπότε μιά καλή κατασκευή θα αντέξει πάρα πολλά χρόνια.

Τώρα, διαρροή μονοξειδίου δεν παίζει σε τζάκια, διότι η υψηλή θερμοκρασία της καμινάδας "ρουφάει" έξω από το σπίτι τα καπναέρια. Συνήθως δεν θα δεις ούτε διαρροή καπνού από συνδέσες καμινάδας, για τον ίδιο λόγο, συνήθως μπάζουν προς τα μέσα αέρα, παρά να βγάλουν καπνό, λόγω του ότι δουλεύουν σε υποπίεση.

Ασφάλεια από φωτιά έχεις, καθαρίζοντας ετησίως, ή και δύο φορές ετησίως την καμινάδα σου (ανά 3-5 τόνους καμμένα ξύλα) και φροντίζοντας να καις ξύλα στεγνά (αγοράζεις από καλοκαίρι ώστε να στεγνώσουν). Αν η καύση είναι σωστή, δεν θα έχεις αρκετά κατάλοιπα ώστε να προλάβουν να μεγαλώσουν σε τέτοιο πάχος στην καμινάδα, ώστε να τροφοδοτήσουν κάποια στιγμή ανάφλεξη.

Τώρα, ώρες ύπνου και λοιπά, εγώ δεν χρειάστηκε καμία φορά μέσα στο βράδυ να σηκωθώ να βάλω ξύλα. Τελευταία φορά έβαζα στις 12 και το σπίτι κρατούσε μιά χαρά ζέστη για ύπνο (έχω και σωστή μόνωση, τώρα αν το σπίτι μπάζει από παντού, πάμε σε άλλη κουβέντα).

Και τέλος, το αν αξίζει να βάζω ξύλα κάθε 2 ώρες, να καθαρίζω στάχτη κάθε 2ο πρωινό, να έχω 2-3 βαθμούς παραπάνω στο σαλόνι από ότι στα υπνοδωμάτια και αν έχω καπνό κατά τον ανεφοδιασμό (που είχα μόνο μία φορά κατά το άναμμα, γιατί η γυναίκα άναψε απορροφητήρα στο full στις 9 το πρωί), έχει να κάνει με την διάθεση του καθενός. Αν εσύ τα βαριέσαι, καλώς να δώσεις άλλα δύο χιλιάρικα στην εγκατάσταση του πελλετολέβητα και άλλα 100-150€ παραπάνω ανά τόννο καυσίμου (εντάξει, δεν θα κάψεις 8 τόνους που έκαψα εγώ φέτος, θα κάψεις 5-6, πάλι παραπάνω σε κόστος από ότι με τα ξύλα). Πιθανόν να τα έδινα και εγώ αν τα είχα. Δεν λέω ότι και εγώ δεν το βαριέμαι κάποια πρωινά να βάζω φωτιά ή να βγαίνω για ξύλα και κάποια στιγμή θα μπει ένας μικρός πελλετολέβητας για συμπλήρωμα, αλλά για την ώρα είμαι 2-3 χρόνια μακριά από αυτό, ώστε να σταθεροποιηθούν οι τιμες του πελλετ, να ωριμασει η αγορά των πελλετολέβητων και να μπουν στο παιχνίδι και τα βυτία για γέμισμα μεγάλης δεξαμενής. Γιατί όπως εσύ λες ότι βαριέσαι το γέμισμα του ξύλου, έτσι και εγώ δεν το διανοούμαι να πληρώσω 3-4 χιλιάρικα για πελλετολέβητα και να έχω και φόρτωμα ανά 2-3 μέρες με 10-15 σακιά στην δεξαμενή.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22062 από costasm
Απαντήθηκε από costasm στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
σας διαβασα και τους δυο και θεωρω οτι εχετε καποια δικια και οι δυο.
Πιστευω και εγω οτι στο τελος ειναι επιλογη καθενος ξεχωριστα τι θα αποφασισει να θυσιασει για να κερδισει κατι αλλο που στην προκιμενη περιπτωση ειναι λεφτα απο το οικογενειακο μπατζετ στο μελλον.
Εγω ομως εχω 2 αποριες .Η πρωτη αφορα την τιμη των ξυλων.Σκεφτομαι οτι το ξυλο ειναι ενα καυσιμο αντιστοιχο με το πετρελαιο.Το βρισκουμε στη φυση και οπως και στο πετρελαιο υπαρχει καποιο ειδος καρτελ που το ελεγχει.Ετσι εξηγηται το γεγονος οτι στην Μακεδονια ο τονος εχει 140 ενω στην Αθηνα απο 160 και πανω εως και 200.Επισεις ειναι τελιως αναξιοπιστος ο υροπος αγορας ζυγισματος κλπ.Εδω στο πετρελαιο που ελεγχεται μας γδερνουν σκεψου τι κλεψιμο τρωμε στ ξυλα.Ποιος μου λεει εμενα οτι σε 5 χρονια και μετα την χρηση ξυλοτζακιων η σομπων απο ολη την ελλαδα δεν βαλουν φορο στο ξυλο γιατι ρυπαινει η το απαγορευσουν στα αστικα κεντρα η τελος παντων η ζητηση κανει τη τιμη να παει 500 ευρω ο τονος.Μην ξεχνατε οτι ζουμε στην Ελλαδα και τιποτα δεν ειναι οπως φαινεται.
Η αλλη απορια εχει να κανει με την ποσοτητα και τον τροπο αποθηκευσης.
Διαβαζω για φιλους εδω στο φορουμ που ζουν σε διαμερισματα 100 και 120 τμ σε πολυκατικιες σε αστικες περιοχες να θελουν να χρησιμοποιησουν το τζακι η τη σομπα ξυλου για κυρια θερμανση.Αυτο σημαθνει μια καταναλωση περιπου 8 τονους ξυλα.Και ρωταω.ΠΟΥ θα τα βαλουν? Στο μπαλκονι?
Ξερουν ποσο χωρο πιανουν 8 τονοι ξυλα?Η τους κινδυνους που εχουν για τα πατωματα και τα επιπλα ?
Ο γειτονας και γαμπρος μου τραβιεται 3 χρονια τωρα με τερμιτες απο καυσοξυλα που εχουν καταστρεψει το πατωμα του.Αλλα και παλι ειναι πολλοι 8 τονοι.Και ξεχναμε βεβαια το να τα αγορασουμε Οκτωβριο Νοεμβριο .Τοτε αγοραζουμε πιο πολυ νερο παρα ξυλο.Προσωπικη εμπειρια χρονων αυτο.
Αυτα ειναι απλα σκεψεις που κανω αυτες τις μερες και ζητω συγνωμη αν κουρασα.Αλλα πρεπει καπου να τα πω.
Εγω παντως κασετα θα βαλω και δεν βαριεμαι να βαζω ξυλα καθε 1 ωρα ουτε να το αναβω το πρωι πρωι .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22082 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Μα δεν είπε κανείς ότι το τζάκι είναι για όλους. Ούτε πάμε να το πλασάρουμε σε κάθε διαμέρισμα που εννοείται ότι δεν έχει τον κατάλληλο χώρο για αποθήκευση. Αλλά ούτε και το πέλλετ πάλι είναι σταθερής τιμής καύσιμο. Για ρώτα τους περυσινούς που ξεκίνησαν να καίνει 200€ τον τόνο και μέσα στον Δεκέμβριο πήγε 300+. Και εφόσον βιομηχανικής κατασκευής, αν το ξύλο πάει 500, το πέλλετ θα πάει 700. Άλλωστε αυτήν ήταν η δικαιολογία για την μεσοχείμωνη αύξηση φέτος, τάχαμου αυξήθηκη η τιμή της πρώτης ύλης. Εγώ 105 αγόρασα πέρυσι, 105 πήρα και φέτος. Και φέτος πήγα πιό προετοιμασμένος και πήρα και θεόξερα. Κι αν ξεμείνεις από τα πάντα (δουλειά, ευρώ, δραχμές) , όλο και κάνα ξερό δέντρο θα βρεθεί να ζεστάνει την οικογένεια.

Αν ακολουθηθούν μιά σειρά από προϋποθέσεις, το ξύλο είναι το φτηνότερο καύσιμο. Θέλει σωστή εστία και τοποθέτηση, χώρο για αποθήκευση όλης της καύσιμης ύλης από νωρίς, υγρασιόμετρο για να ξεδιαλέξεις την ήρα από το στάρι, παρουσία στο ζύγισμα στην τοπική γεφυροπλάστιγγα και θέληση για ελαφριά καθημερινή χειρωνακτική εργασία. Αν κάτι από αυτά λείπει, τότε όντως άλλα καύσιμα μπορούν να αποδειχθούν λειτουργικότερα και εξίσου οικονομικά.

Αυτό ευλογούμε στο συγκεκριμενο τόπικ. Την υπό συνθήκες οικονομικότερη θέρμανση. Αν σε κάποιους δεν ισχύει, λύσεις υπάρχουν, ας διαλέξει ο καθένας την οικονομικότερη για εαυτόν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tgiakou

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22101 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ειδα στην κληρωση το αεροθερμο τζακιου.υπαρχει καποιος στο φορουμ που να το εχει βαλει η κατι παρομοιο να μας πει την γνωμη του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22120 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Gdevil έγραψε:
Ειλικρινά θα ήθελά όποιος είχε την αντοχή και διάβασε το "σεντονάκι" που έγραψα να που πεί. Φίλε είσαι εντελώς λάθος. Αυτά που γράφεις δεν ισχύουν. Δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα ασφάλειας με τα καυσαέρια στις κατασκευές αερόθερμων τζακιών - καμινάδες. Προχώρα άφοβα και με 800 - 1000 ευρώ θα είσαι οκ από ζέστη (έστω και με προβλήματα κατανομής στο χώρα) ΑΛΛΑ θα είσαι ήσυχος πως δεν θα έχεις προβλήματα για τουλάχιστον 10 χρόνια με μετάδοση καυσαερίων.

Φιλικά Γιώργος


Ειλικρινα ουτε η γυναικα μου δεν με ρωτισε τοσα πραγματα !
Ειλικρινα ομως , περισι , στους 4 τονους την εβγαλα στην σκεπη , γιατι ειχα αμονωτη καμιναδα και πειρε φωτια , με τον πυροσβεστηρα αγγαλια !
Ειλικτρινα εκοψα το γυμναστηριο και εχω κανει 2 φορες μεγαλητερα μπρατσα απο περισι !
..... μου εβγαλε και μια μερα καπνο γιατι εκανα οτι νανε στην καμιναδα , με κολισε ο κοκορας το πουλι και με γυριζε τον καπνο
Ειλικρινα οταν εχει εξω - 5 βαθμους , πρεπει να το γεμισω στις 5 ωρες , που σημαινει πας για υπνο στις 11 ξυπνας στις 4 !
Απο ευκολια τι να σου πω , δεν παιζει , και ξεχασες και την βρομια που εχουν τα ξυλα μπες βγαις απο το σπιτι ! Παρε την σκουπα και βαλτην διπλα απ το τζακι ! Προσωπικα εχω κανει πατεντα με σκουπα εξω απ το σπιτι , Ελευθερας και βρηκα την υσιχια μου !
Ασε με ειπαν οτι τα ξυλα εχουν σκορπιους , ακομα τους ψαχνω , απο φιδια ομως το καλοκαιρι γεμισα !
Ασε με την μεταφορα , αν δεν εχεις λεφτα να δωσεις οσο εχει το τζακι , καμια χιλιαρα διλαδι , μην το ψαχνεις θα εισαι ολι την ωρα στην κινιση ! ΠΧ μπαινεις σπιτι και θελεις να κανεις μπανιο το μωρο , αναψε το τζακι , γεμισες μαυριλα , πλινε τα χερια , τραβα σε ολα τα δωματια να κλεισεις τις περσιδες να παει η ζεστη ολι στο μπανιο ,σκουντιξε λιγο τα ξυλα , γεμισες μαυριλα μην ποιασεις το μωρο ακομα , πλινε τα χερια , παρε το μωρο , πηγενε στο μπανιο να δεις βγαζει ζεστο αερα , βγαινει πολυς , γυρνα πισω χαμιλωσε το βιντιλατερ , κανε το μωρο μπανιο ! ΑΑΑΑΑΑ εχουμε και στεγνωτηρα στο μπανιο , τον αερα απ το τζακι , σκουπισετο , φυσιξετο , τσουπ ετοιμο !@!@!@!

Φιλος παρε καυστηρα πελλετ ! καλος ειναι , ειλικρινα σιγα μην θες τζακι τωρα !
Αλλα το βραδυ μπροστα του με την οικογενια ολι μαζι , θα σου πει και θα περασεις τα καλητερα ! Τετοιο χασιμο δεν θα ξαναδεις , το μυαλο δεν ξερω τι παθενει μπροστα στο δεος τις φωτιας ξεφευγει ! Παρεα δεν θα βρεις καλητερη
Και το κοριτσακι μου ειναι 2 ετων , μια φορα περισι το χοιμωνα δεν αρωστησε , μιξα δεν επεσε , Ασε που ειχα στο σαλονι 27 βαθμους , και στα δωματια 21 ! Κανενας δεν εκατσε εκτος απο μενα , ποιο κοντα απ τα 3 μετρα στο τζακι (εγω καθομαι απ τα πλαγια και πισω να μην καιγομαι) ! Οσοι ηρθαν κλαψαν απ την ζεστη , η κουνιαδα καθοταν στην κουζινα , 7 μετρα απ το τζακι , τα ανηψια κατακοκκινα και μουσκεμα , με παρακαλουσαν να μην ριξω και αλλο ξυλο !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.528 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ