Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51014 από fivas
Απαντήθηκε από fivas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπέρα παιδιά. Έχω μερικές ερώτησεις. Χθες αγόρασα ένα βεντιλατέρ για το τζάκι μου.
Το TD SILENT TD-500/150-160 και είμαι στο ψάξιμο θερμοστάτη.

Μπορείτε να μου προτείνεται κάποιον που να μην είναι εντοιχιζόμενος ;
Απ' ότι διαβάζω βάζετε οι περισσότεροι τον Tiemme fc-810. Αυτός βγαίνει μόνο εντοιχιζόμενος;

Έχω δει και τον Olympia Electronics BS-840.
Το καλώδιο του σένσορα πόσο μήκος είναι;

Τι μου προτείνετε;

ευχαριστώ!!!
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by fivas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51015 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
το καλωδιο ειναι 2,5 μετρα

οταν λες εντοιχιζομενος τι εννοεις ?...να μπαινει μεσα στον τοιχο?


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fivas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51022 από nasos02
Απαντήθηκε από nasos02 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

ark έγραψε: Πήγα σήμερα να δω τα monoblocco L64 και L78 της palazzetti και μιλώντας με τον πωλητή μου είπε πως σε ολη αυτή τη σειρά όταν ανοίγεις την συρόμενη πόρτα ανοίγει αυτόματα και το κλαπέτο,και όταν κλείνεις κλείνει και πάλι μόνο του.Επίσης αυτό ρυθμίζεται πριν την εγκατάσταση σε 3 σκάλες..τελείως κλειστό,ημιανοιχτό,και σχεδόν ανοιχτό.Ο λόγος που αυτοί το ρυθμίζουν πάντα στην πρώτη σκάλα δηλαδή οχι τελείως κλειστό-αλλά με το μικρότερο άνοιγμα-είναι γιατί τα ξύλα που αγοράζουμε έχουν πάντα περισσότερη απ' ότι θα' πρεπε υγρασία.Παραδέχθηκε όμως οτι με τελείως κλειστό και ξερά ξύλα γίνεται καλύτερη καύση.
Εσυ asteri αν το πάρω τελικά τι προτείνεις;σε ποια σκάλα να τους πω;
Το άλλο που άκουσα είναι οτι γύρω απο κει που θα μπει το τζάκι,(δηλαδή ανάμεσα τζάκι-επένδυση),δεν χρειάζεται καμία μόνωση,γιατί το τζάκι εχει δικό του θερμοθάλαμο και γύρω απ' αυτό δεν αναπτύσσονται και τόσο μεγάλες θερμοκρασίες...



Φίλε ark,προχθές πήγα και εγω στη palazzetti στη θεσσαλονίκη για το EL 78.
Από αυτά που μου είπε η πωλήτρια εγώ κατάλαβα ότι το κλαπέτο μπορείς ανα πάσα στιγμή εσύ να το ρυθμήσεις σε όποια σκάλα θέλεις και όταν ανοίγεις την πόρτα αυτό ανοίγει εντελώς όπως είπες.
Όσον αφορά τη μόμωση όντως δεν προτείνουν μόνωση, ακριβώς τα ίδια που είπαν και εσένα.

παρεπιμπτώντος το τζάκι είναι καταπληκτικό, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσει κανείς τόσα χρήματα, και να περιμένει να τα κάνει απόσβεση και σε πόσο χρόνο.
Υ.Γ. H διαφορά τιμής μεταξύ του EL68 KAI EL78 είναι πολύ μικρή οπότε το μεγαλύτερο είναι προτιμότερο ανάμεσα στα δύο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51027 από fivas
Απαντήθηκε από fivas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ναι δεν θέλω να μπαίνει μέσα στο τοίχο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51042 από DrNick
Απαντήθηκε από DrNick στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

dimostg@gmail.com έγραψε: Αστέρη
Έστω και αργά χρόνια πολλά αν θυμάμαι καλά είπες ότι γιορτάζεις μαζί με τους Στέλιους. Εύχομαι υγεία και χαρά και καλές ζέστες σε σένα και σε όλους τους φίλους του φορουμ

ASTERIS χρόνια σου πολλά κι από εμένα.Αδελφικός μου φίλος αποφάσισε να βάλει την mono block Edilcamin forte plus 1 και θα του έρθει κατά 500 ευρώ φθηνότερη από τη δική μου turbo fonte 887 .Μάλιστα στην τιμή που του έδωσε είναι μέσα και η τοποθέτηση 2 αεραγωγών στα 2 υπνοδωμάτια και κάπως έτσι άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια...Μεταξύ των 2 εστιών υπάρχουν σίγουρα διαφορές..a) η edilcamin αναφέρει ωφέλιμη ισχύ από 7 ως 19 kw , ενώ η turbo fonte 18 Kw ονομαστική. Και b) η edilcamin είναι ΣΥΝΕΧΟΥΣ καύσης;Και αν όχι τι μπορεί να σημαίνει αυτό; PLEASE απάντησε μου γιατί αυτός αύριο παραγγέλνει και μου είπε πως θα μας κάνει ακόμα καλύτερη τιμή αν παραγγείλουμε μαζί.... :(


To συζητάς δηλαδή να δώσεις 2800€ για ένα απλό foyer? Για 250 κιλά σίδερο? Σου πιάνουν τον πωπό και με τα δύο χέρια και σε έχουν σηκώσει στον αέρα, τι άλλο να σου πω. Να έκανε 1000-1200€ να σου πω πάρτο. Στα 3000€ παίρνεις κανονικό μονομπλόκο σαν το forte plus, δεν ασχολείσαι με foyer. Καλά, χρυσά, αλλά για 1000€.

Συνεχόμενη καύση είναι η ικανότητα να σφραγίζουν τόσο καλά, ώστε να τα φορτώνεις μια φορά και να καίνε για ώρες.

Δείτε και το Palazzetti www.soba.gr/index.php?option=com_virtuem...uct_id=1499&Itemid=0 και όποιο σας αρέσει καλύτερα.

Οσον αφορά στη διάρκεια ζωής ποιά είναι η μέση διάρκεια ενός mono block σαν το forte plus σε σχέση με το turbo fonte? Έχω ακούσει ότι τα mono block "πετσικάρουν " σύντομα. Επίσης τα 7-18kw ισχύς του forte plus μήπως είναι λίγα για τα 450 -500 κυβικά μου; Και τέλος είναι καλά τα edilcamin ή καλύτερα είναι τα palazzeti;


Εφόσον δουλευτούν στην ίδια ένταση και δεν γίνουν υπερβολές (να βάλεις το τζάκι να δουλεύει τσίτα όλη την ώρα), δεν βλέπω γιατί ένα μονομπλόκο να πιτσικάρει πιό γρήγορα από το foyer, την στιγμή που το μοτέρ του πρώτου το δροσίζει επαρκώς και δεν το αφήνει να υπερθερμαίνεται.

Τα 18kW είναι λογικά μιά χαρά για τα κυβικά σου, ανάλογα και με την μόνωση που έχεις βέβαια. Και οι δύο μάρκες είναι από τις καλύτερες, με την Palazzetti να έχει τα πρωτεία και στο design.

ASTERIS και λοιποί συμforumίτες καλησπέρα από την όμορφη Βιέννη ! Λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης απείχα για λίγο από τα τεκταινόμενα αλλά μόλις βρήκα wifi να μαι και πάλι ! ΑΣΤΕΡΙΣ επχω να σου κάνω άλλη μία ερώτηση σχετικά με το μονομπλόκο... Αν θεωρήσουμε ότι το μαντέμι της turbo fonte των 250 kg έχει μεγαλύτερη θερμό χωρητικότητα από το forte plus της edilcamin μήπως η δεύτερη εστία θα παγώνει σχετικά γρήγορα σε σχέση με την turbofonte οπότε χάνεται κάπως έτσι το πλεονέκτημα της εύκολης αναζωπύρωσης της φωτιάς ας πούμε το πρωί μετά από 6-7 ώρες από το τελευταίο φόρτωνε με ξύλα; Και 2 η ερώτηση : μήπως η εστία των 250 kg μαντέμι ζήσει περισσότερο από την ατσάλι ή εστία της edilcamin?



Το αν θα έχει κάρβουνα το πρωί, εξαρτάται από το πόσο σφραγισμένη είναι η εστία, ώστε να κάνει την ελάχιστη δυνατή καύση αυτές τις 5-6 ώρες που θα την έχεις προ-φορτώσει ξύλα. Και 400 κιλα να είναι το μαντέμι, αν μπάζει, θα τα κάψει όλα σε 2 ώρες. Θεωρώ ότι και οι δύο εν λόγω εστίες θα έχουν την ικανότητα της διαχείρισης ώστε να μπορούν να κάψουν για πολλή ώρα. Αυτήν η ικανότητα λέγεται Continuous, οπότε δες τα χαρακτηριστικά τους αν την περιλαμβάνουν.

Στο ποιά θα σκάσει νωρίτερα, η μαντεμένια έχει το προβάδισμα στην αντοχή, αλλά παίζουν κι άλλα πολλά ρόλο, πόσο δυνατά θα δουλεύουν, πόσες διακοπές ρεύματος θα φάει το μονομπλόκο (με αντίστοιχα τσιτώματα), το πόσο καλό αερισμό θα έχει το foyer (ένα σημείο να ζορίζεται, μας φτάνει, αυτό θα σκάσει), πόσο πάχος έχει το καθένα (4mm δεν σημαίνει ότι θα αντέξει για πάντα, μόνο και μόνο επειδή είναι μαντέμι...). Εγώ θα έλεγα ότι θα αντέξει περισσότερο, αυτό που θα κληθεί να ζεσταίνει αέρα γύρω στους 80-90 βαθμούς δουλεύοντας σε μέτριες εντάσεις...

ΑΣΤΕΡΙΣ η edilcamin πουθενά δεν κάνει λόγο για continuous, άρα να υποθέσω ότι δεν έχει αυτήν την ιδιότητα. Επιπλέον, το σφράγισμα της πόρτας όταν είναι ανοιγόμενη και όχι συρόμενη προς τα πάνω πρέπει λογικά να είναι πιο αεροστεγές οπότε και να κρατά περισσότερο την θερμότητα η εστία foyer. Πάντως ο φίλος μου έβαλε την edilcamin, του τρώει 5-6 κιλά την ώρα, τον ζεσταίνει καλά αλλά στις 3-4 ώρες πάπαλα...η εστία είναι παγωμένη και η Θράκα ανύπαρκτη, οπότε ξανά μανά από την αρχή για να ανάψει φωτιά...Οσον αφορά στη θερμοκρασία του αέρα, τώρα, πώς μπορώ να πετύχω σταθερές θερμοκρασίες 80-90 βαθμών; Αν δηλαδή ρυθμίσω το βεντιλατέρ να δουλεύει στο 50% όταν πιάνει 90 βαθμούς καταφέρνω να αποφύγω την υπερκόπωση του foyer?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51045 από pduke
Απαντήθηκε από pduke στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλοί μου φίλοι, συναγωνιστές και συγκάτοικοι τούτου του φόρουμ. ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν τα αγοράκια από τους άντρες και οι λαγοί από τις πέρδικες…!
Θα πέσουν τοίχοι, θα ξηλωθούν περβάζια, μάνες θα ράβουν κάλτσες και πουλόβερ ενώ δάκρυα θα πλημυρίζουν τη γειτονιά, υγραίνοντας τα ήδη μουσκεμένα καυσόξυλά ….

Την Δευτέρα έρχεται ο μάστορας, οικοδόμος το επάγγελμα, όπου με τις δικές μου καθοδηγήσεις θα μετατρέψουμε το απλό χτιστό μου τζάκι, κατασκευής ’78, σε ένα ενεργειακό invicta 700GV.

Και ενώ μετράω ώρες για την έναρξη του μεγάλου τούτου γεγονότος, διαπίστωσα ότι…. Δεν ξέρω πώς να υπολογίσω τις διαστάσεις της επάνω περσίδας ώστε να έχω ροή αέρα 24dm^2…..! :woohoo: :woohoo: !! Διότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα manual, αυτό του 700GV δεν δίνει διαστάσεις πλάτους ύψους και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δεν κόβει η ..γκλάβα μου (if you know what i mean...)

Κύριοι! τη βοήθειά σας για ακόμη μια φορά και θα μάθω να κάνω και χαλβά σιμιγδαλένιο! :P
Περσίδες
Με εναλλάκτη 1μ φ200, βαντιλατέρ 500άρι, ροοστάτη ψηφιακό, ένα σωλήνα για να φεύγει αέρας στο επάνω δωμάτιο από τον αναλλάκτη: Τι περσίδες και πόσες χρειάζομαι????
με:
-24dm^2 πάνω (πως υπολογίζω διαστάσεις?) στον θερμοθάλαμο
-8 dm^2 κάτω (πως υπολογίζω διαστάσεις?) στη βάση της εστίας
-ένα σωλήνα φ100, με την ανάλλογη περσίδα του, για εξωτερικό αέρα για την εστία
-ένα σωλήνα φ125, με την ανάλλογη περσίδα του, εξωτερικό(?)(αν κάνω διχάλα από πού θα πάρω εσωτερικό? Και άλλη τρύπα?) για το βαντιλατέρ
-και μία μικρή εκτόνωσης για το παταράκι
Είμαι καλυμμένος?

Παταράκι

-Αν κάνω το παταράκι με γυψοσανίδα και όχι λαμαρίνα υπάρχει πρόβλημα?
-Το ταβάνι είναι 3,10μ στο τζάκι. Με πατάρι 30cm έρχεται η μεγάλη περσίδα στο 2,80. Μήπως είναι πολύ ψηλά? Αν ναι τι να κάνω?


Ναι έβαλα το τζάκι μου στο προφίλ μου και έτσι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω!!
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by pduke. Αιτία: επεξεργάζομαι γιατί δεν άναψα τον προβολέα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.521 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ