Τζάκια Ενεργειακά
- sofia75
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
- Δημοσιεύσεις: 21
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- makisr
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
- Θερμοζελ Κασέτα-80 και Pellet TSP11 Fiamma
- Δημοσιεύσεις: 56
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
giol έγραψε: makisr βάλε καμία φωτό αω μπορείς.
Γενικά για να μεταφέρεις τον ζεστό αέρα στα 12μ το πιο γρήγορο είναι αεραγωγός με έξοδο όσο πιο κοντά ή και αν είναι δυνατόν μέσα.
Αν η εστία σου είναι της προκοπής δεν θα έχει πρόβλημα και από την μία έξοδο με ένα βεντιλατέρ 300-500 μ3/ωρα ,να στείλεις τον αέρα στα 10μ με ίσιο σωλήνα. Εσύ το κρίνεις αν βάλεις πάντως τις δύο εξόδους σε μια θα πρέπει το εμβαδό της διατομής του τελευταίου να είναι διπλάσιο των δύο (για 2 χ φ100 = 1χ φ150).
Πριν μπεις σε αυτό το λούκι εξασφάλισε ότι η εστία σου αποδίδει τα δέοντα (διάβασε σε αυτό το thread τι πρέπει να περιμένεις). Αν ζεσταίνει τον χώρο στα 4 μέτρα γύρω τις στους 25-26 βαθμούς με εξωτερική κάτω από δέκα, τότε για να έχεις π.χ. 17 βαθμούς στην κουζίνα (μετά από 2 ώρες λειτουργίας του τζακιού )δύο τινά συμβαίνουν:
α. η κουζίνα μπάζει από κάπου
β. Δεν κυκλοφορεί ο αέρας στο σπίτι. Να έχεις υπόψιν σου ,ότι η φυσική ροή του αέρα μπορεί να μετακινήσει πιο αποτελεσματικά απο το βεντιλάτερ, τον ζεστό αέρα στα κρύα δωμάτια και τον κρύο αέρα, που κάθεται κάτω, πίσω στο τζάκι για κάψιμο και ζέσταμα. Επομένως ίσως το πιο αποτελεσματικό είναι να βάλεις μια περσίδα μεταξύ ταβανιού και πόρτας κουζίνας έτσι ώστε ο ζεστός άερας που γλείφει το ταβάνι να περνά ανεμπόδιστος στην κουζίνα. Αν θες εκεί βάζεις και ένα ανεμιστηράκι μεγάλης διαμέτρου και χαμηλών στροφών να τραβά ζεστό αέρα και να τον φέρνει στην κουζίνα.
Το τζάκι πριν και μετά στις φωτό που ακολουθούν...
το τζάκι κασέτα είναι το 80άρι της θερμοζέλ, με μόνωση πετροβάμβακα δεξιά και αριστερά, και εύκαμπτο σωλήνα 2-3 μέτρων.
και επίσης 2 φωτό για να να πάρεις μια ιδέα που θέλω να στείλω λίγο αέρα (πόρτα κουζίνας διαγώνια στο σαλόνι)-ο αεραγωγός θα περάσει πάνω από τον πίνακα και θα φτάσει μέχρι λίγο πριν την εξώπορτα.
1.Τονίζω ότι αν στείλω την μία έξοδο ευθεία, στα 6μέτρα και την βάλω με κατέυθυνση περσίδας προς την είσοδο της κουζίνας θα έχω αποτέλεσμα;
2. η εστία αποσίδει τα δέοντα, καθώς στο σαλόνι είναι με κοντομάνικο συνέχεια, ενώ στην κουζίνα...τραλαλά! Η κουζίνα δεν νομίζω να μπάζει, έχω κοιτάξει τα αλουμίνια γύρω γύρω και τις σωληνώσεις (έλεγχος με το χέρι για ρεύματα αέρα).
3. ίσως λοιπόν φταίει η ροή όπως λες, άρα η καλύτερη λύση για να αποφύγω θόρυβο του ανεμιστήρα είναι μία περσίδα στο κέντρο του τζακιού αντιδιαμετρικά της εισόδου της κουζίνας.
Θα έχω διαφορά αν βάλω μεταλλικό θερμοθάλαμο και σωλήνα inox ίσιο μέχρι πάνω την καμινάδα; (7μ μέχρι πάνω ταράτσα) - με την αντίστοιχη συστολή στα 4μ/2μ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Το συνημμένο αρχείο _1.JPG δε βρέθηκε
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- giol
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 101
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος ,αλλά επιβάλεται να βάλεις ανοξείδωτο φ200 μέσα από την σπιράλ καμινάδα και να τον μονώσεις στην σύνδεση με πετροβάμβακα ή/και λαμαρίνα. Τα σπιράλ δεν έχουν επαρκή αντοχή σε θερμοκρασίες και το ενεργειακό θα την κάψει( στο παραδοσιακό ο αέρας που τραβάει από το δωμάτιο με 200-600 cfm χαμηλώνει τις θερμοκρασίες των καυσαερίων, στο ενεργειακό τραβάει μέχρι 60 cfm! ήτοι 300 βαθμούς στο σπιράλ!!)
Δέυτερον αν κάνεις έναν θερμοθάλαμο μέσα στην φούσκα και ανοίξεις εισαγωγές αέρα στα πλαινά κάτω από την ποδιά και μια περσίδα πάνω στην φούσκα, θα πάρεις πιο πολύ ζέστη στον χώρο. Προτείνω να μπεις στον κόπο να διαβάσεις το thread από την αρχή γιατί θα βρεις όλες τις λύσεις για το πρόβλημα σου.
Την κασέττα την ακούμπησες μέσα στο τζάκι και δεν πείραξες την φούσκα;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- makisr
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
- Θερμοζελ Κασέτα-80 και Pellet TSP11 Fiamma
- Δημοσιεύσεις: 56
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
giol έγραψε: makisr ,
ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος ,αλλά επιβάλεται να βάλεις ανοξείδωτο φ200 μέσα από την σπιράλ καμινάδα και να τον μονώσεις στην σύνδεση με πετροβάμβακα ή/και λαμαρίνα. Τα σπιράλ δεν έχουν επαρκή αντοχή σε θερμοκρασίες και το ενεργειακό θα την κάψει( στο παραδοσιακό ο αέρας που τραβάει από το δωμάτιο με 200-600 cfm χαμηλώνει τις θερμοκρασίες των καυσαερίων, στο ενεργειακό τραβάει μέχρι 60 cfm! ήτοι 300 βαθμούς στο σπιράλ!!)
Δέυτερον αν κάνεις έναν θερμοθάλαμο μέσα στην φούσκα και ανοίξεις εισαγωγές αέρα στα πλαινά κάτω από την ποδιά και μια περσίδα πάνω στην φούσκα, θα πάρεις πιο πολύ ζέστη στον χώρο. Προτείνω να μπεις στον κόπο να διαβάσεις το thread από την αρχή γιατί θα βρεις όλες τις λύσεις για το πρόβλημα σου.
Την κασέττα την ακούμπησες μέσα στο τζάκι και δεν πείραξες την φούσκα;
1.Για το πρώτο που αναφέρεσαι είμαι σίγουρος ότι μπήκε μόνο εύκαμπτος σωλήνας χωρίς τίποτα άλλο, φορετός στην έξοδο της κασέτας.
2. η κασέτα ακούμπησε πάνω στο παλιό μαντεμένιο τζάκι και τίποτα άλλο. η φούσκα (γυψοσανίδα) δεν πειράχτηκε καθόλου (η γυναίκα γαρ απέκλεισε κάθε περίπτωση κατασκευών μέσα στο χειμώνα λόγω νεογέννητου), αλλιώς θα έπαιρνα foyer.
3. έχω βγάλει τα μάτια μου με τα thread όλα, πίστεψέ με, μέχρι και Thread άνοιξα για να βρω έναν τζακά καλό στην Πάτρα να τα φτιάξει όλα αυτά εξ' αρχής, mail έστειλα, αλλά τίποτα. και αφού περίμενα μισό περίπου μήνα πήρα κάτι που είναι δίπλα στο σπίτι μου (το εργοστάσιο είναι απέναντι..).
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Asteris
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Invicta Selenic 700 + heat exchanger
- Δημοσιεύσεις: 2921
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 632
makisr έγραψε:
makisr έγραψε: Πριν καμια δεκαριά μέρες εγκατέστησα και εγώ κασέτα της θερμοζέλ (80άρα), 13kw αν θυμάμαι καλά.
λαμβάνοντας υπόψη πως το τζάκι δουλεύει παράλληλα με σόμπα πελλετ 13άρα σε σπίτι 150 τ.μ., και δεν καταφέρνω να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα αναφορικά με την περιοχή της κουζίνας (διαγώνια ακριβώς από το τζάκι σε απόσταση 12 μέτρων η είσοδος) αναρωτιέμαι εάν αξίζει να τραβήξω ένα κανάλι στα 6μ προκειμένου να φυσάει προς της είσοδο της κουζίνας.
θα έχω αποτέλεσμα μόνο από την μία έξοδο της κασέτας, ή είναι προτιμότερο να φτιάξω ένα θερμοθάλαμο μόνο είσοδο-έξοδο με μία έξοδο στ ο κανάλι που θέλω; Αν ναι ο θερμοθάλαμος είναι ο γνωστός μεταλλικός κλπ....;
ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κανείς μήπως μια απάντηση εδώ;
Ξεκίνα με το να ανοίξεις μιά περσίδα ψηλά πάνω από την πόρτα της κουζίνας, νομίζω ότι θα αφήσει αρκετό αέρα που παγιδεύεται στο ταβάνι, να περάσει και μέσα στην κουζίνα. Αυτήν την στιγμή έχω στο ταβάνι μου 42 βαθμούς αέρα. Έχω βάλει το κλιματιστικό στην λειτουργία βεντιλατέρ, να φυσάει προς τα κάτω για να τον ανακατεύει με τον κάτω κρύο αέρα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PANOS 21
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
- Δημοσιεύσεις: 28
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
PANOS 21 έγραψε: Καλησπερα.Εχω κασετα αλλα οχι περσιδα εκτονωσης και θερμοθαλαμο αφου δεν ειναι μεσα με πετροβαμβακα,ειναι το παλιο τζακι με πυροτουβλο,μπορει να προκαλεσει προβλημα αυτο?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.