Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57873 από pduke
Απαντήθηκε από pduke στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

GeoTa έγραψε:

pduke έγραψε: φοβόμουνα ότι αυτό θα πεις..!
έχω ανεμιστήρα οροφής στο 1(λίγο πιο δεξιά από το "1") και στο 5.
Δοκιμάζω πιθανούς συνδυασμούς(on/off) αλλά μόνο ρίχνω θερμικρασία αντί να ανεβάζω... αν δεν δω φως μάλλον η λύση είναι η σωλήνα. αλλά δεν θέλω άλλα σπασίματα ρε γμτ! ακόμα καθαρίζω σκόνη από ντουλάπες στον πάνω όροφο σε μέρη που δεν είχε ποτέ!


Όπως σου ειπα και πριν εχω και γω παρόμοιο πρόβλημα και σκεφτόμουν λύσεις:

Μπορείς να μετρήσεις τη θερμοκρασία έξω ακριβώς απο το δωμάτιο 5 ας πούμε πάνω απο την πόρτα; Αν η θερμοκρασία εκει ειναι ικανοποιητική, βάζεις ένα ανεμιστηράκι πάνω απο την πόρτα του 5 (σαν αυτό που έβαλε άλλο μελος ο Fokion και ψαχνω να βρω το λινκ) για να τραβά κάποια ποσότητα θερμού αέρα προς τα μέσα.

Τουλάχιστον εγώ στο σπίτι έτσι σκέφτομαι να το κάνω..

Θα το τσεκάρω. αυτό μου με ανησυχεί είναι ότι από τοπρωί καίω ηλεκτρικό σώμα στο 5 και δεν πιάνω 20 με τίποτα! άρα το σπίτι τραβάει αέρα από το δωμάτιο! κατάρα!! :evil:

barbanikos έγραψε: Δεν θα το προσπαθήσεις σε όλο το κομμάτι αλλά το πολύ σε μονόμετρα.
Άσε που έχουν και μία σχετική ελαστικότητα οπότε είναι μία χαρά.
Θα δω σπίτι αν έχω κομμάτι και θα δοκιμάσω αν γίνετε.

Τώρα όσο αφορά το δωμάτιο 5 δεν νομίζω πως θα γλιτώσεις των αεραγωγό.
Μακάρι να βρεθεί λύση.


Υ.Γ.....αμαν τώρα μου ήρθε μπορεις να ζητήσεις απο λευκοσιδηρουργο να σου κατασκευάσει τέτοι γωνιόκρανο, έχουν τα έργαλεία τί στο διάολο δεν θα το κάνουν.


Το ΣΚ είναι κοντά Νίκο θα το προσπαθήσv και θα σου πω. Αν μπορέσω να αναπαράγω την ακριβή γωνία σε κάτι σκληρό και ανθεκτικό τότε μπορεί να γίνει με λίγο χτύπημα. Θα ενημερώσω.
Θα πάρω τα παιδιά να τα ρωτήσω, καλή ιδέα. όχι τίποτα όλη αυτή η μανούρα γίνεται γιατί την βλέπω τη γυψοσανίδα να μπαινοβγαίνει μέχρι να βρεθεί το ... optimal setting!! Shit high with ... grande vision!!!

Ναι έβαλα το τζάκι μου στο προφίλ μου και έτσι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57892 από maraxil
Απαντήθηκε από maraxil στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Εγω εχω πολυ ζεστη στον επανω οροφο.Το προβλημα ειναι οτι μυριζει πολυ ασχημα και υστερα απο ερωτηση εδω στο forum μου ειπαν οτι μυριζει ο πετροβαμβακας.Πηρα τον μεγαλο μαστορα που το εφτιαξε να ερθει να το δει και ολο το αποφευγει.Η επομενη κινηση ειναι να τον καταγγειλω στον συνηγορο του πολιτη.Οσο αφορα τον κατω οροφο δεν εχω κανει τιποτα ακομη γιατι δεν μου εχει προτεινει κανεις ποιο μοτερ να παρω

sofia75 έγραψε: maraxil Τον αερα στον κατω οροφο τον στελνω με τον ιδιο τροπο.Το μονο που εχω κανει ειναι οτι εκλεισα την περσιδα που φερνει εξωτερικο αερα.Επισης μετα απο συμβουλη του stavrax θα μειωσω την αποσταση του αεραγωγου και τον αερα θα τον στειλω μονο στο δωματιο και οχι στο χωλ που ηταν πιο μακρια.Ομως εμενα το προβλημα ειναι και στον πανω οροφο.Δεν μπορω να τρυπησω κατω απο την εστια και γι αυτο εχω ανοιξει 2 μεγαλες περσιδες αριστερα δεξια της εστιας και μεγαλωσα περισσοτερο την επανω περσιδα.Και με αυτον τον τροπο δεν ειδα καμμια διαφορα.Η θερμοκρασια δεν λεει να ανεβει πανω απο 20 βαθμους.Προσπαθησα επισης να κοψω την γυψοσανιδα ακριβως πανω απο την εστια γιατι ο κατσε καλα μαστορας την επνιξε αλλα το προβλημα οτι ακριβως εκει εχει τοποθετησει το σιδερο της γυψοσανιδας.Ειμαι μια απο αυτες που απετυχαν στην εγκατασταση.Σε κουρασα ομως με το προβλημα μου.Εσυ τελικα τι εκανες?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57895 από vasilisgr
Απαντήθηκε από vasilisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπερα παιδια,λοιπον σημερα εβαλα την καμιναδα που λεγαμε, 1,5 μετρο επιπλεον και πλεον το τζακι δουλευει καλα.Τραβαει καλα και πλεον τα ξυλα καιγονται...εχουν φλογα και δεν καρβουνιαζουν.Το τζαμι μετα απο 2 ωρες σχεδον λειτουργειας ειναι καθαρο,πριν σιγουρα θα ηταν μαυρο.

Ωποτε ολα καλα μεχρι εδω,η αυξηση του υψους της καμιναδας εκανε δουλεια.
Μετα απο καποιες ωρες λειτουργειας θα μπορω να βγαλω πιο ασφαλη συμπερασματα,και μενει μονο το θεμα του μοτερ.....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57904 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@maraxil
Μοτερ να βάλεις βαρελάκι. Η Σοφία έχει βάλει σαλίγκαρο το οποίο δεν μπορεί να πιέσει τον αέρα.
Το πιθανότερο είναι το συγκεκριμένο μοτερ να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εγκατάστασή της.



Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57912 από eightball2020
Απαντήθηκε από eightball2020 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

eightball2020 έγραψε:

rivol έγραψε: @ eightball2020

και επίσης σκέψου ότι το μοτέρ του εναλλάκτη με κάποιο τρόπο πρέπει να είναι επισκέψιμο, αν κάποια στιγμή στο μέλλον χρειαστεί να αντικατασταθεί.

Κατανοητό.
1.Το μοτέρ πόσο δυνατό πρέπει να ειναι;
2. Τον αέρα θα τον τραβά μέσα από το σπίτι ,σωστά;
3. Αν δεν μπει καθόλου μοτέρ ξέρει κανείς τι θερμοκρασια βγάζουν οι περσιδες του εναλακτη κ τι με μοτέρ;

;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57915 από vasilisgr
Απαντήθηκε από vasilisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
δεν ξερω αν αυτη ειναι η λυση για το θεμα μου...να σου πω εν συντομια την κατασταση
το τζακι ειναι τοποθετημενο σε τοιχο που ειναι εσωτερικος στο σπιτι,στην ουσια χωρισμα σαλονιου-κουζινας,φερνει αερα εξωτερικο με σωληνα φ100 μηκους 5-6 μετρων που κανει 2 γωνιες 90 μοιρων.Το μοτερ ειναι τοποθετημενο κατω απο την εστια (foyer με μεταλικο θερμοθαλαμο).Ο τζακας εβαλε το μοτερ για να φερνει αερα απο εξω για την καυση κατι που δεν ισχυει γιατι η εστια τραβαει αερα για την καυση μονο απο το συρταρακι μπροστα.Αυτος ο αερας ομως πηγαινει στο μεταλλικο θερμοθαλαμο,τον γεμιζει και βγαινει απο την περσιδα εξοδου.Δεν υπαρχει αλλη περσιδα εισαγωγης ουτε εξαγωγης.Το θεμα ειναι οτι το μοτερ ειναι μαλλον μικρο γιατι εχω μικρη ισχυ εξοδου απο την περσιδα και οτι ανα διαστηματα σταματα μονο του και ξεκινα παλι μονο του και σιγουρα οχι με τη εντολη του θερμοστατη.
Πιστευω οτι το κανει αυτο γιατι για καποιο λογο υπερθερμαινεται ισως γιατι δεν μπορει να τραβηξει αρκετο αερα η γιατι εκει που βρισκεται ανεβαζει θερμοκρασια,δεν μπορω να σκεφτω καποιο αλλο λογο για τον οποιο το μοτερ να σταματα μονο του.
Αν εχετε να προτεινεινετε κατι ευχαριστως να το συζητησουμε...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.487 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ