Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #70828 από tomka
Απαντήθηκε από tomka στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

tomka έγραψε:

Asteris έγραψε:

tomka έγραψε: Αστέρη ευχαριστώ για την απάντηση σου.Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι να κάνω κάποιες επισκευές το καλοκαίρι αλλά πρέπει να βρώ έναν τρόπο να καταλάβω αν έχω παραπάνω ελκυσμό απ'όσο χρειάζεται γιατί αν το κάνω και πνιγούμε στον καπνό καήκαμε!!! :P
Επίσης μετά μιας και ανέφερες το τζάμι μετά απο πειράματα που έκανα θα δώσω και εγω τις συμβουλές μου για τους φίλους που λένε ότι μαυρίζει γρήγορα το τζάμι τους.Το τζάμι (στις κασσετίνες τουλάχιστον γιατί απο foyer δεν εχω ιδέα) στηρίζεται απο τρείς λάμες που βιδώνουν με σταυροκατσάβιδο.Στην αρχή έκανα τα πειράματα με την ροδέλα που έλεγες παλαιότερα αλλά δεν είδα ιδιαίτερη προκοπή.Μετά ανακάλυψα τις βίδες........το κολπο είναι το εξής:Βάζεις το σταυροκατσάβιδο και ξεκινάς να βιδώνεις (μια φορά που τις βίδωσα και τις τρείς τέρμα το τζάμι μαύρισε σε χρόνο dt) ,.......;όταν νιώσεις ότι πάει να σφίξει αρκετά, γυρνάς μιση με τρία τέταρτα της στροφής το σταυροκατσάβιδο πίσω.Έτσι το τζάμι όταν το παίζεις με το χέρι σου έχει εναν αέρα και με την υποπίεση που δημιουργείται περνάει απο εκεί μικροποσότητα αέρα και δεν μαυρίζει το τζάμι.Εγω με αυτόν τον τρόπο εχω φτάσει στο σημείο να το καθαρίζω περίπου κάθε 5 ημέρες.
Τώρα όσον αφορά τις εξόδους αέρα στα manual της εταιρίας δεν έχω δει ότι τις βγάζει σε περσίδες(κοίτα το notice generale αλλά και το manual του 700 gv turbo).Εγώ τις έχω βγάλει αλλά επειδη υπήρχε ανοιχτό τζάκι το μόνο που έκανα ήταν να βάλω πετροβάμβακα περιμετρικά της κασσέτας στις αποστάσεις που έπρεπε και δεν έχω περσίδα εκτόνωσης.Πιστεύω ότι έχω απώλειες στη ζέστη γιατί τα τούβλα μετά απο μερικές ώρες είναι αρκετά ζεστά οπότε η περσίδα εκτόνωσης ίσως να μου έδινε μια έξτρα μικρή παροχή θερμότητας.Επίσης το άλλο λάθος μου είναι ότι έχω μόνο ένα εκατοστό κενό μεταξύ του μετώπου της κασσέτας και του μαρμαρου.Στο notice generale δείχνει ότι εκεί πρέπει να υπάρχει ενα κενό πιστεύω 4-5 πόντων και πετροβάμβακας πάνω απο την κασσετίνα σε απόσταση 30-40 εκατοστών και η ζέστη απο τους αεραγωγούς της κασσέτας να βγαίνει απο το κενό πάνω απο το μέτωπο.Ούτε περσίδες δείχνει ούτε τίποτα.Συμπερασματικά θέλω να κάνω τα εξής:1)μείωση διατομής καμινάδας (αν καταφέρω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι έχω πρόβλημα),2)άυξηση του κενού πάνω απο το μέτωπο της κασσέτας και πετροβάμβακας πάνω απο την κασσέτα ώστε η ζέστη που διαφέυγει να γυρνάει σε μένα,3)τις περσίδες των αεραγωγών είχα σκοπό να τις ξηλώσω και να τις κάνω εκτόνωσης αλλά με έβαλες σε σκέψεις με την απάντηση σου.
Επειδή η όλη φάση όμως μαζί με την καινούργια καμινάδα βλέπω να στοιχίζει κανένα 350 ευρώπουλα σε παρακαλώ πες μου ποιά θεωρείς απαραίτητα και ποιά περιττά.


Κάνε την μία περσίδα εκτόνωση και τίποτα άλλο. Μην αλλάξεις το κενό στην μετώπη, τούβλα έχεις, όχι γυψοσανίδα. Την καμινάδα την αλλάζεις αν μετρήσεις και δεις πάνω από 18Pa υποπίεση. Πάρε ένα μανόμετρο ή δανείσου. Και πάλι δεν την αλλάζεις, βάλε τάμπερ ρυθμιζόμενο.



Ευχαριστώ πολύ Αστέρη.Το τάμπερ που λες ποιός το πουλάει?Αυτός στη Θέρμη και ο Μακρής στο Βαρδάρη το έχουνε??Και πως μπαίνει αυτό?Μετά το κλαπέτο και την έξοδο καυσαερίων της κασσέτας?
Επίσης θέλω να βάλω εναλλάκτη επειδή δεν εχω καθόλου εξωτερική παροχή αέρα...(ούτε για ανανέωση ούτε για την καύση ώστε να μην τραβάει απο χαραμάδες)...θεωρείς ότι είναι καλή ιδέα ή δεν κανω δουλειά έτσι??Πάντως με απάλλαξες απο πολλές δουλειές!!! :cheer:


Αστέρη help!!!!Με ξέχασες φίλε :( Για πες την γνώμη σου για τον εναλλάκτη που αναφέρω πιο πάνω......επίσης η εκτόνωση τι διαστάσεων να είναι??Thanks.... :whistle:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #70835 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Τις διαστάσεις για την εκτόνωση τις αναφέρει το manual. Εναλλάκτη αν θες βάλε, ζεσταίνει πολύ γρήγορα. Το τάμπερ μπαίνει ακριβώς πάνω στο τζάκι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #70838 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Σήμερα γύρισα αργά, στις 9 το βράδυ. Το τζάκι είχε να κάψει από το προηγούμενο βράδυ, οπότε η θερμοκρασία είχε πέσει στους 19 βαθμούς. Επίσης αποφάσισα να ανάψω και το κάτω τζάκι, στο playroom, που είχε να δει θέρμανση πάνω από 25 μέρες, οπότε είχε πέσει στους 14.5 βαθμούς.

Το πάνω τζάκι με τον εναλλάκτη στην μισή ώρα είχε ανεβάσει 1 βαθμο, το κάτω με την φυσική ροή δεν άρχισε ακόμη να βγάζει. Στην μία ώρα πάνω ανέβασε 2 βαθμούς, το κάτω ανέβασε 0.5. Στις 3 ώρες το πάνω ανέβασε 6 βαθμους, το κάτω 9. Έξω έχει 2 βαθμούς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #70871 από PANOS 21
Απαντήθηκε από PANOS 21 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Γιατί ρουφάει η καμινάδα ανεξέλεγκτα και τραβάει αέρα από όπου βρει, παρέα και από την είσοδο εξωτερικού αέρα του τζακιού, διαμέσω των περισίδων...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #70872 από PANOS 21
Απαντήθηκε από PANOS 21 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

PANOS 21 έγραψε: ειναι φυσιολογικο η εχω κανει κατι λαθος?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #70873 από madbad31
Απαντήθηκε από madbad31 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημερα,χθες αναψα το τζακι για δευτερη φορα να "στρωσει" και να καψουν τα βερνικια,σαφως λιγοτερες αναθυμιασεις και βρωμα απο την πρωτη φορα,το αναψα στις 8 το βραδυ και εφυγα απο το σπιτι στις 9 ,εβαλα μεσα 3 μετρια ξυλα, 1 μεσε 1 οξια και μια λευκα,ο αερας στη μεση ανοικτος.γυρισα 12 ειχαν μεινει καρβουνα και εβαλα 1 μικρο μεσε ακομη ,κατα τις 3 σηκωθηκα και εβαλα μια μετρια οξια(3kg) αλλα μολις ανοιξα τη πορτα καπνισε απο την μερια του μεντεσε,πανω αριστερα :woohoo: ,ενω την ανοιξα σιγα σιγα.και το τζαμι εκει ηταν πολυ πιο μαυρο απο το υπολοιπο,δειτε φωτο!επισης ειχε καπνια στο πλαισιο της πορτας σε εκεινο το σημειο. :ohmy: το πρωι το φωτογραφισα.καμια ιδεα?τι μπορει να φταιει?τα ξυλα ειναι αρκετα στεγνα,απο τον οκτωμβρη του '11 τα εχω.
αυριο το κλεινω με γυψοσανιδα,μη βρεθουμε προ εκπληξεως.
αα ολο αυτο το διαστημα απο τις 8 μεχρι το πρωι ειχα 18 σταθερα στη Σ/Κ.τα δωματια κλειστα.ενω ειχα μια μπαλκονοπορτα ανακληση(απεναντι απο το τζακι) για να φευγει η μποχα.καλα ειναι?
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.552 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ