Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106710 από geofou
Απαντήθηκε από geofou στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπερα

θα σου ηταν ευκολο να δωσεις καποιες πληροφοριες παραπανω σχετικα με τα θερμομετρα (π.χ. τυποι) και με τον ελεγκτη?

Σε ευχαριστω εκ των προτερων

Asteris έγραψε:



Αυτό συνδέεται πάνω στο τζάκι. Από πάνω συνεχίζει η καμινάδα. Στην κάτω μικρή υποδοχή συνδέεται το βεντιλατέρ. Στις πάνω μικρές συνδέονται οι περσίδες, ή οι αεραγωγοί για τα δωμάτια. Ο αέρας από το βεντιλατέρ αναγκάζεται να περάσει γύρω-γύρω από την καμινάδα που έχει 250+ βαθμούς και ζεσταίνεται έως και πάνω από 100 βαθμούς. Το σύστημα εκμεταλεύεται την καμινάδα και την θερμοκρασία της, οπότε προσθέτει μονάδες απόδοσης στο τζάκι. Δεν ξέρω πόσες, αν κάποιος μετρούσε θερμοκρασία καυσαερίων πριν και μετά από αυτό, θα μπορούσε να βγάλει μιά εκτίμηση. Στην δική μου περίπτωση δίνει περίπου 150-200m3/hr αέρα με θερμοκρασία 75-80 βαθμών.

Σε μία από τις δύο πάνω εξόδους αέρα, είναι καρφωμένο ένα αισθητήριο θερμοκρασίας, το οποίο ενημερώνει τον κοντρόλλερ, ο οποίος ανεβοκατεβάζει αυτόματα τις στροφές του βεντιλατέρ, το σταματάει τελείως το βράδυ όταν πέσει κάτω από 50 βαθμούς για να μην φέρνει κρύο αέρα στο σπίτι, χτυπάει βομβητής συναγερμού στους 120 βαθμούς και ανοίγει full το βεντιλατέρ στους 140 για να εκτονώσει το τζάκι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106848 από barovios83
Απαντήθηκε από barovios83 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Επανέρχομαι ξανά στο παλιό θέμα που είχα παραθέσει πριν καιρό, όσον αφορά το πρόβλημα που είχα με το μοτέρ ως προς τον θόρυβο.
Τελικά έφταιγε το μοτέρ.Το αξονάκι του ρότωρα είχε κενά και με την περιστροφή στο ανέβασμα των στροφών αυτό συντονιζόταν, με σκοπό να ακούγεται αυτός ο μεταλλικός ήχος.
Αποτέλεσμα:
Το μοτέρ αντικαταστάθηκε με καινούριο, το δεύτερο σε σειρά, ίδιο σε επωνυμία και με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.Η λειτουργία του, απλά αθόρυβη.Βέβαια δεν μου το άφησαν έτσι.Μου έκανα μια σχετική καλύτερη εγκατάσταση στο μοτέρ.
Δηλαδή, μου το έντυσαν με κεραμοβάμβακα στο κάτω μέρος που ακουμπάει στο δάπεδο, και στο σημείο αυτό έβαλαν μια πυρίμαχη μαστίχη.
Το μόνο που παρατήρησα, είναι οτι βάζοντας το χέρι μου στο πλένουμ δεν ήταν το ίδιο δυνατό σε φύσημα του αέρα σε σχέση με πριν.
Το τόνισα αυτό και αναμένουμε τον χειμώνα για να συγκρίνω θερμοκρασίες χώρου και συμπεριφορά θερμοκρασιών της εστίας.
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vangelis_m

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107453 από parxontis
Απαντήθηκε από parxontis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γεια σας! Είμαι νέος στο forum. Έχω κι εγώ μια μαϊμού ελληνική από τα Χυτήρια Μωυσιάδη. Το τζάκι μου έχει συρόμενη πόρτα και πάνω είναι κλειστό με γυψοσανίδα όπου στο πάνω μέρος της έχει δύο σίτες 30Χ15 για την έξοδο του αέρα. Επίσης έχει μία σίτα στο πίσω μέρος του τζακιού έξω, όπου εισέρχεται ο εξωτερικός αέρας. Η απόδοσή του ήταν μηδενική. Όταν έβγαλα τη σχάρα και το κουτάκι της στάχτης για καθάρισμα, είδα ότι ο εγκαταστάτης είχε συνδέσει μία πλαστική σωλήνα στην εξωτερική παροχή μέχρι ακριβώς κάτω από το τζάκι, για τον εξωτερικό αέρα. Αυτή η σωλήνα από τη μεγάλη θερμοκρασία είχε λιώσει και κλείσει τελείως η τρύπα της. Αυτό φταίει που δεν λειτουργούσε σωστά το τζάκι; Πρέπει να ανοίξω και καμιά επιπλέον τρύπα στην εσωτερική πλευρά του τζακιού, ώστε να γίνεται η κυκλοφορία του αέρα ή φτάνει η εξωτερική; Αν ανοίξω τρύπα μπορεί να είναι στο πλαϊνό του τζακιού και σε ποιό ύψος; (Δεν μπορώ στο μπροστινό μέρος γιατί έχει επένδυση από μάρμαρο). Σας ευχαριστώ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107456 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Re:Απ: Τζάκια Ενεργειακά
Γεια χαρά και καλώς ήρθες.

Θα σου πω τι συμβαίνει με το δικό μου τζάκι για να καταλάβεις.

Κάτω από το τζάκι (κάτω από το συρτάρι της στάχτης συγκεκριμένα) υπάρχει ένας σπιράλ σωλήνας φ120 o οποίος φέρνει εξωτερικό φρέσκο αέρα για την καύση.

Ρωτάς αν πρέπει να ανοίξεις και άλλη περσίδα. Θεωρώ πως ναι:
Για να κάνει κύκλο o αέρας να μπει κρύος δηλαδή στο θερμοθάλαμο, να γλύψει το μαντέμι και να βγει από τις επάνω περσιδες ζεστός, θα πρέπει οι περσίδες εισαγωγής αέρα και εξαγωγής να είναι στον ίδιο χώρο. Εσύ έχεις μόνο περσίδες για εξαγωγή αέρα. Άρα δεν γίνεται κύκλος. Τώρα αν θα την ανοίξεις μπροστά η στο πλάι μικρή νομίζω σημασία έχει. Αρκεί βέβαια εκεί που θα ανοίξεις να είσαι σίγουρος ότι θα μπαίνει αέρας και να ανοιχθεί 10-20 πόντους πάνω από το πάτωμα, όχι μετά το μαντέμι...

Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι προσωπικές απόψεις οπότε πριν κανείς οτιδήποτε ρωτά έναν ειδικό. Υπάρχουν στο φόρουμ επαγγελματίες που θα στα πουν καλύτερα
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by GeoTa.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107471 από parxontis
Απαντήθηκε από parxontis στο θέμα Re:Απ: Τζάκια Ενεργειακά
Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν κατάλαβα καλά η περσίδα που θα βάλω θα είναι στο ύψος των ποδιών του τζακιού και θα μπαίνει κάτω από το τζάκι ο εξωτερικός αέρας και ο εσωτερικός αέρας θα μπαίνει πάλι κάτω από το τζάκι αλλά στο πλάι. Δεν δημιουργείται πρόβλημα που θα μπαίνει και ο εξωτερικός και ο εσωτερικός αέρας στο ίδιο σημείο ουσιαστικά;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107478 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Απ: Τζάκια Ενεργειακά
καλημερα
κατ αρχην θα πρεπει να αντικαταστησεις την σωληνα που ελυωσε με μια πλαστικη
αν οπως εγραψες δεν υπαρχει εισοσος αερα απο τον χωρο θα πρεπει να κατασκευασεις μια περσιδα οπως ειπατε παραπανω τουλαχιστον 30χ15 κι αν σε παιρνει και μεγαλυτερη (εκτος κι αν οριζει αλλα ο κατασκευαστης)
κατα προτιμηση στην μπροστινη μερια αλλα αν δεν σε παιρνει και στι πλαι η στα 2 πλαινα
και στην ερωτηση σου δεν υπαρχει προβλημα ως προς την θεση ... το προβλημα ειναι οτι δεν εχεις ανακυκλοφορια


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.518 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ