Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110314 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@spasias
Η εστία σου έχει κάτι μέταλλα που ανοίγουν, χαμηλά για είσοδο αέρα τροφοδότησης της φυσικής ροής. Μέτρησε την διάσταση τους και είτε κάνεις μια περσίδα κάπου 10dm2 μεγαλύτερη, είτε τραβάς αγωγούς για να τροφοδοτούνται απευθείας και ανοιγεις και μια είσοδο για εκτόνωση όλης της κατασκευής (10*10). Ίδια λογική και στην έξοδο με διάσταση 20dm2 για εκτόνωση.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110317 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Re:Απ: Τζάκια Ενεργειακά
Pasias
Αυτό που κατάλαβα ψάχνοντας για το τζάκι σου είναι ότι axis,seguin και turbofonte είναι αδελφές εταιρείες (www.cheminees-seguin.com/foyer-insert/f-1000/ και www.turbofonte.com/fr/foyer/categorie-ac...foyer-sd-f-1000.html). Στη σελίδα της seguin έχει ένα pdf με τα προϊόντα της και έχει και ένα σχέδιο εγκατάστασης...όχι αναλυτικό αλλά δίνει μια ιδέα

www.cheminees-seguin.com/catalogues/

www.cheminees-seguin.com/pdf/fr/catalogues/foyers_seguin.pdf στις σελιδες 36-38
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by GeoTa.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110352 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Re:Απ: Τζάκια Ενεργειακά
Εχει μπουρια ανοξειδωτα ευθειας ραφης εως και 3 μετρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110804 από MICK
Απαντήθηκε από MICK στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.
Γιατί δεν μου εμφανίζεται η τελευταία σελίδα αλλά εμφανίζεται πάντα η ίδια παλαιότερη;; Μήπως πρέπει να κάνω κάτι;;

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110848 από diablo
Απαντήθηκε από diablo στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γεια σας και καλώς σας βρήκα! Ψάχνοντας πληροφορίες για τις ένθετες ενεργειακές εστίες, έπεσα πάνω στο forum σας και ομολογώ πως άρχισα να το διαβάζω μετά μανίας εδώ και αρκετό καιρό! Να ζητήσω συγγνώμη καταρχήν γιατί το κείμενο μου θα είναι μεγάλο, αλλά το κάνω για να έχετε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε ώστε να με βοηθήσετε.

Αφού λοιπόν διάβασα τα θέματα “Τζάκια Ενεργειακά”, “Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας” και “Τύποι ενεργειακών εστιών, πού ταιριάζει η καθεμία”, αποφάσισα να προχωρήσω στην εγκατάσταση της Invicta 600 Turbo.

Ας πιάσω τα πράγματα από την αρχή. Ενδιαφέρομαι για μια μετατροπή τζακιού με πυρότουβλα και κτιστή “φούσκα” (εικ1)

σε μια μεζονέτα μικρότερη από 50μ² (47 αν θυμάμαι καλά) με 3μετρα ταβάνια στη Χαλκιδική. Το σπίτι έχει μια σαλοκουζίνα στον κάτω όροφο και 2 υπνοδωμάτια στον επάνω, ενώ υπάρχει και λειτουργικό για το καλοκαίρι υπόγειο που κλείνει όμως με ξύλινη καταπακτή ιδιοκατασκευή και στο οποίο λειτουργεί ηλεκτρικός αφυγραντήρας 24/7, οπότε απομονώνεται και δεν με ενδιαφέρει η θέρμανσή του. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η θέρμανση του κάτω ορόφου αλλά και να σπάσω το κρύο επάνω.

Στο τζάκι χρησιμοποιείται τον τελευταίο χρόνο ένα heatback και σε συνδυασμό με ένα χαμηλής απόδοσης κλιματιστικό ανεβάζει μετά από κάποιες ώρες το σπίτι στους 22 βαθμούς (ξεκινώντας από τους 12-13, μιας και χρησιμοποιείται μόνο για ΣΚ).

Μετά από διάβασμα και σκέψη, αποφάσισα να σπάσω τελείως το υπάρχον τζάκι, να καθαρίσω την παλιά καμινάδα αμιάντου

, να ασβεστώσω και να περάσω μια Invicta 600 με γυψοσανίδα και θερμοθάλαμο. Και αυτό γιατί πρώτον θέλω να το κάνω στη γωνία με «πρόσωπο» προς το υπόλοιπο σπίτι και όχι όπως είναι τώρα που σχεδόν όλο κοιτάει έξω και δεύτερον ο χώρος είναι περιορισμένος, ώστε σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου να μη χωράει εστία πάνω από 60 πόντους μήκος και 40κάτι βάθος (εικ2)

. Άρα αποκλείεται το foyer (ακόμα και το minos ή 700 compact π.χ.) και λόγω διαστάσεων, αλλά και λόγω της χρήσης του σπιτιού περιστασιακά, ο συντομότερος χρόνος απόδοσης μιας κασέτας να είναι πολύ πολύ σημαντικός.

Το τελικό σχέδιο που έκανα στο χαρτί φαίνεται στην εικόνα 3

. Όλα τα υλικά θα τα αγοράσω εγώ (κυρίως από Leroy), ενώ οι εργασίες θα γίνουν μαζί με έναν καλό φίλο (που περνούσε παλιότερα απλά -μη ενεργειακά- τζάκια) σε πολύ καλή τιμή.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110849 από diablo
Απαντήθηκε από diablo στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Η αλήθεια είναι ότι ξεκινώντας, οι απορίες μου ήταν βουνό! Καταφέρατε όμως να μου τις λύσετε σχεδόν όλες, χωρίς καν να ρωτήσω! Παρόλ' αυτά, βάζω 19 από αυτές, μιας και έτσι συγκεντρωμένες μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που όπως κι εγώ ξεκινάει τώρα το ψάξιμο. Ίσως μάλιστα να μπορούσαν οι Moderators να τις χρησιμοποιήσουν σε ένα νέο θέμα τύπου FAQ που πιστεύω θα βοηθούσε πολύ! Μέσα σε παρένθεση είναι η απάντηση που έχω αποκομίσει διαβάζοντας τα παραπάνω θέματα. Αν κάπου έχω καταλάβει λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε, όπως και να συμπληρώσετε τις απαντήσεις όπου λείπουν! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συγκεντρώνω λοιπόν τις απορίες μου στις παρακάτω ερωτήσεις:

1.Καταρχήν, η κασέτα έρχεται συναρμολογημένη ή την φτιάχνω εγώ; (έρχεται έτοιμη)

2.Η παροχή εξ. αέρα με απλό σωλήνα αλουμινίου φ150 (5,7ε/3μ στο Leroy) είναι μεγάλη;

3.Τον κάνω οβάλ στο τελείωμά του και τον οδηγώ κάτω από το συρτάρι της στάχτης, αν καταλαβαίνω καλά από το σχέδιο της Invicta; (www.invicta-sa.com/portail/images/storie...echniques/666014.pdf) (ναι)

4.Υπάρχει πρόβλημα αν «πατήσει» πάνω σε 2 ή 4 όρθιους τσιμεντόλιθους η εστία; (όχι)

5.Η Invicta λέει για 600τ.εκ εισαγωγή εσωτερικού άερα. Αν βάλω 450 ή 400 θα έχω πρόβλημα;

6.Αντίστοιχα δίνει 900τ.εκ εξαγωγή. Εννοεί μαζί με τις περσίδες για βεβιασμένη ροή; Αν έχω 2 περσίδες 15x15 στο ένα μέτρο (και λιγότερο) για βεβιασμένη και μία 30x15 στους 25-30 πόντους από το ταβάνι για φυσική εκτόνωση, θα έχω πρόβλημα; (Όχι, μιλάει για τη φυσική ροή. Αν μπει μικρότερη εισαγωγή θα πρέπει η εξαγωγή να είναι 1,5 φορά μεγαλύτερη, δηλαδή 600τ.εκ)

7.Οι αεραγωγοί βεβιασμένης ροής μπορούν να είναι από απλό εύκαμπτο σωλήνα αλουμινίου σαν αυτόν της εισαγωγής εξ.αέρα ή πρέπει να βάλω εύκαμπτο γαλβανιζέ (18,5ε/2μ στο Leroy);

8.Οι σωλήνες αυτοί (θα μπει και διαστολή από 125>150) θα δεθούν μόνο με σφιγκτήρες πάνω στην κασέτα ή και πυράντοχη σιλικόνη;

9.Η Invicta λέει 4χιλ απόσταση της κασέτας από το περίγραμμα της κάσας των γυψοσανίδων. Αν αφήσω 2-3εκ (τα οποία αργότερα θα καλυφθούν από πέτρα που θα κολλήσω στη γυψοσανίδα) υπάρχει πρόβλημα; (όχι)

10.Ο πετροβάμβακας που θα μπει στον τοίχο, πώς στερεώνεται; Κολλάει με πυράντοχη σιλικόνη;
(ουπα- βίδα- ροδέλα ή δημιουργία πλαισίου με ορθοστάτες-στρωτήρες γυψοσανίδας, αν δεν θέλουμε να τον τρυπήσουμε)

11.Και οι ενώσεις των κομματιών μεταξύ τους με αλουμινοταινία; (ναι)

12.Επίσης ο πετροβάμβακας που θα μπει στον σκελετό της γυψοσανίδας πώς στερεώνεται; Με πυράντοχη σιλικόνη περιμετρικά στο πλαίσιο; Φαντάζομαι η ταινία αλουμινίου δεν είναι καλή ιδέα ιδιαίτερα στα σημεία πολύ κοντά στην εστία, σωστά; (Ο πετροβάμβακας “κάθεται” μέσα στο πλαίσιο που δημιουργούν οι ορθοστάτες και οι στρωτήρες. Μπορεί να μπει περιμετρικά και αλουμινοταινία, όχι μόνο για στήριξη, αλλά και για απομόνωση του πετροβάμβακα από το περιβάλλον)

13.Τον κενό χώρο μεταξύ παλιάς και νέας καμινάδας τον γεμίζω με πετροβάμβακα αλουμινίου; Φαντάζομαι η πλευρά με το αλουμίνιο να εφάπτεται στο μέταλλο της καμινάδας, σωστά; (Ναι, μπορεί να γεμίσει με πετροβάμβακα, αλλά όσο πιο στεγανά γίνεται. Η πλευρά του αλουμινίου να κοιτάει προς τα έξω. Παρόλ’αυτά, καλύτερα να μπει κεραμοβάμβακας που αν και ακριβότερος, δεν μυρίζει)

14.Αφου γίνει το παραπάνω, βάζω απλό τσιμέντο για να κλείσει εντελώς, κάποιο ειδικό κονίαμα όπως το d8 της durostick ή το αφήνω έτσι; (Πολλοί βλέπω ότι το κλείνουν αεροστεγώς, αλλά τι γίνεται με τις διαστολές-συστολές του μετάλλου;)

15.Η καμινάδα στην έξοδο της κασέτας συνδέεται μόνο με σφιγκτήρες ή και πυράντοχη σιλικόνη; (και τα δύο)

16.Μετά από πόσα μέτρα πρέπει (αν πρέπει) να αλλάξω διατομή στην καμινάδα από φ180 σε μικρότερη και πόση θα είναι αυτή; (το ύψος της καμινάδας χονδρικά είναι κάπου 6-7μ) (αν η καμινάδα είναι πάνω από 4,5μ, μπορούμε να βάλουμε ένα νούμερο μικρότερη, στην περίπτωση μας φ160)

17.Τα κομμάτια της καμινάδας κουμπώνουν το ένα μέσα στο άλλο. Χρειάζονται και σφιγκτήρες και αλουμινοταινία; (κάθε ένωση μόνο σφιγκτήρα. Προσοχή το θηλυκό πάντα πάνω, αλουμινοταινια μόνο αν είναι η σωστή. Όχι απλή σαν αυτή που βάζουν στους σωλήνες για τον απορροφητήρα)

18.Είναι απαραίτητο να μονωθεί η καμινάδα σε όλο το ύψος της (από το ταβάνι και πάνω); Αν ναι, πάλι με πετροβάμβακα αλουμινίου; Και τι πάχους; (Καλό, όχι απαραίτητο. Η μόνωση με πετροβάμβακα πιο λεπτό αλουμινίου -3εκ- που στερεώνεται στη σωλήνα με σύρμα και ταινία αλουμινίου)

19.Η καμινάδα στο τελείωμά της (εικ4) δεν μπορεί να αλλάξει λόγω καταστατικού για να μπει κάποιο καπέλο. Πώς θα κλείσω το κενό μεταξύ παλιάς και νέας; Όπως και στο κάτω μέρος της; Με κάποια λαμαρινοκατασκευή; Ή να το αφήσω κενό για να «αναπνέει»; (αφού βάλω φυσικά κάποιο πλέγμα για να μην μπαίνουν πουλιά!) (Κι εδώ υπάρχει ο προβληματισμός του 14. Τι γίνεται με τις διαστολές-συστολές; )
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by diablo. Αιτία: αλλαγή χρώματος
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": liakjim

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.529 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ