Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130845 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Φουστικακη αν εχει σωστη αεροκουρινα το τζακι τοτε το τζαμι του θα εχει πολυ χαμηλοτερη θερμοκρασια απο την γενικη της εστιας. Δηλαδη σε μια σωστη εστια τζακιου (τζακιου! οχι μεγαλης σομπας) ο αερας δεν εχει κανεναν λογο να προτιμησει την ΚΡΥΑ διαδρομη προς το τζαμι της και στην συνεχεια στ περσιδες εκτονωσης κτλ, θα ακολουθησει την καυτοτερη διαδρομη προς την καπνοδοχο και τα.. περιστερια.
Ο κ Φιλιππακοπουλος εχει δικιο και λεει παρα πολλα σωστα πραγματα, ειναι δεδομενο το οτι η υψηλη θερμοκρασια καυσης ειναι το καλυτερο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130857 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Σύμφωνοι Στέλιο, κατανοητό.

Αλλά, (αυτό το αλλά θα μας φάει :) ), αν με την αεροκουρτίνα ψύχουμε επαρκώς το τζάμι, οπότε δε θα λερώνει κιόλας, πως συνδυάζεται μια καλή αεροκουρτίνα (=κρύο τζάμι) με την περίπτωση εστιών/τζακοσομπών που λόγω πολύ υψηλών Θ (συνήθως με συνολικό εσωτερικό ντύσιμο με βερμικουλίτη) κάνουν πυρόλυση και κρατάνε πεντακάθαρο το τζάμι ?? (π.χ. Nordpeis).

Δηλαδή, ναι μεν με την αεροκουρτίνα κρατάς το τζάμι και καθαρό και κρύο (ώστε να μην "μαγνητίζει" τον καπνό κατά το άνοιγμα της πόρτας σύμφωνα με την προσέγγιση του κου Φιλιππακόπουλου), αλλά από την άλλη δεν το αφήνεις και κάνει πυρόλυση αφού διαρκώς το ψύχεις.

Εκτός αν είναι 2 διαφορετικές λύσεις: Ή κάνεις αεροκουρτίνα και ψύχεις-καθαρίζεις το τζάμι εισάγοντας και μια μοκρή ποσότητα αέρα καύσης που δεν μπορείς να τον ελέγξεις-κλείσεις, ή δεν κάνεις αεροκουρτίνα και περιμένεις την πυρόλυση να κάψει τη βρωμιά του τζαμιού.

Καλά τα λέω....?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130895 από nikgio
Απαντήθηκε από nikgio στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Στελιος1 έγραψε: ΣΑΦΩΣ και ΔΕΝ σε ειρωνευομαι, ουτε και ειχα τετοια προθεση. Αλλωστε δεν εχω δειξει κατι τετοιο, οσο καιρο ειμαι στο forum. Διαβαζοντας την απαντηση σου: ".......χωρις σφραγιστο θαλαμο κτλ. κατι τετοιο (τι τετοιο? Αλλιωτικο θα ναι βεβαια) πρεπει να φτιαξουν ακομη και στο απλο ανοιχτο τζακι.", και μη γνωριζοντας πολλα για τα τζακια, θεωρησα οτι εχει να κανει με την ερωτηση μου.
Το ευχαριστω ηταν για τον χρονο που διεθεσες για το post, και το λεω σε ολους οσους διαθετουν χρονο για να βοηθησουν τα μελη που δεν γνωριζουν κατι, και να μοιραστουν τις γνωσεις τους.
Οσο για το "ντροπη σου" κρατα το για τον εαυτο σου.




Ε τοτε.. ΣΑΦΩΣ κ εχεις αδικο διοτι εσυ αυθαιρετα κ εγωιστικα ''θεωρησες'' οτι αναφερομουν στην ερωτηση σου. Ωραια αγαπητε, ξεκαθαριζω τωρα οτι δεν ανναφερομουν σε εσενα, τι εχεις να πεις τωρα? ΕΣΥ αναφερθηκες σε εμενα χωρις να εχεις το δικαιωμα αυτο.
Δηλωσα καθαρα την φραση <ασχετο με οτι συζητατε, αλλα δειτε αυτο>. Δεν διαβασα τι λεγατε πριν εσεις για τ τζακι σου εκεινη την ωρα, "χωθηκα" να δειξω τ βιντεακια εδω γιατι ειναι ενα γενικο θεμα. Αλλα και μετα που τα διαβασα μου εμεινε η απορια, τι να σε πειραξε! Σου απαντανε πολλοι, συζητατε για το θεμα σου,πιανουν ολα τα πιθανα ενδεχομενα κτλ.. Ντε και καλα πρεπει ολοι οσοι μιλανε να αναφερονται στην περιπτωση σου? Ας ανοιγες δικο σου θεμα και τοτε να εισαι σιγουρος οτι δεν θα ανακατευομουν αν δεν ειχα να πω κατι για το θεμα σου.[/quote]

Λοιπον για να τελειωνουμε εδώ και να μην γεμιζουμε αχρηστα posts και σελιδες. Αυθαιρετα και εγωιστικα θα ηταν αν σε εθιγα με τα γραφομενα μου. Σου εγραψα «……μη γνωριζοντας πολλα για τα τζακια, θεωρησα οτι εχει να κανει με την ερωτηση μου.». αλλα μαλλον δεν το καταλαβες (ή δεν ηθελες να το καταλαβεις).
Γραφεις «Δηλωσα καθαρα την φραση <ασχετο με οτι συζητατε, αλλα δειτε αυτο>. Δυστυχως για του λογου του αληθες εγραψες και μαλλον όχι καθαρα: «Καλημερα. Ασχετο αλλα δειτε ενα καυστηρακι για πελετ που ασχολιομουν πιοπερσι.» .
Επισης γραφεις «Δεν διαβασα τι λεγατε πριν εσεις για τ τζακι σου εκεινη την ωρα». Πως ηξερες τοτε ότι αυτό που θα δημοσιευσεις ηταν ασχετο με ότι λεμε?
Οσο για το δικαιωμα, πολύ «μαγκας» (?) μας προεκυψες. Δεν σε «κραξανε» τυχαια αρκετοι σε παλιοτερα posts. Γιατι αραγε?
Και ποιος σου ειπε ότι με πειραξε κατι? (στην απαντηση με το ευχαριστω)
Λοιπον το θεμα για μενα κλεινει εδώ. Δεν θα ξανασχοληθω.
Κανε παρεα με τις ντεμεκ και αοριστες «εφευρεσεις» σου.

Το ύψος του ανθρώπου ξεκινά από τα πόδια και φτάνει μέχρι το κεφάλι.
Από εκεί και πάνω ξεκινάει το ανάστημά του.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by nikgio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130930 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Εγω nikgio μιλαω 3-4 χρονια επωνυμα και ειναι φυσικο να εχουν καποιοι διαφορες και εμπαθεια σε εμενα, λυπαμαι που εισαι ενας τετοιος κ εσυ.
Οι εφευρεσεις μου δεν ειναι καθολου αοριστες, θα δεις τα χαρτια με την ''ΒΟΥΛΑ'' που λεμε, οκ!
Εισαι για μενα αχαρακτηριστος, διοτι μπαινεις εδω για βοηθεια και ολο το φορουμ πρεπει να στρεφεται γυρω απο το προβλημα σου. Δεν ειχα την ορεξη ρε συ, δεν ειχα τ χρονο, ειχα στο μυαλο μου να δειξω κατι. Δεν θα το εκανα αν ειχες ανοιξει θεμα δικο σου! Και ΑΠΑΙΤΕΙΣ εγωιστικα ολοι να μιλανε γ αυτο!
Και ξερεις τι? Αν δεν διαβασω τι ειπανε οι αλλοι ωστε να εχω κατι διαφορετικο να πω, κατι που δεν ειπωθεικε και ισως ειναι η λυση.. Δεν μιλαω! Σου απαντησανε τοσοι!
Απευθυνομαι στο φορουμ.. συμαζεψτε λιγο τα πραγματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130931 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Φουστικακη δεν ξερω..
Η αεροκουρτινα δεν εχει σκοπο να ψυχει το τζαμι, δεν ειπα αυτο. Ειπα οτι εφ οσον η αεροκουρτινα δουλευει καλα τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι το τζαμι πιο θερμο απο τον θαλαμο καυσης, μονο αυτο ειπα.
Τωρα.. αν η πυρωση του το ''αυτοκαθαριζει'' καιει δηλαδη την καπνα η μεγαλη του θερμοκρασια, κατι που δεν το πιστευω, αλλα και δεν το ξερω, αλλα και δεν θα το πιστεψω αν δεν το δω (θεωρητικα μπορεις να το ψαξεις, πχ αποκλειεται να αντεξει σε 700-800 βαθμους το τζαμι, η καπνα καιγεται σε αυτην τ χαμηλη θερμοκρασια? Δεν νομιζω, αλλα ισως..).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130932 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Φουστικακη, τα ψαχνεις για την ιδανικη εστια αυτα? Οταν εχεις απολυτο σφραγισμα και ελεγχο του αερα καυσης, τοτε η ποσοτητα αρκει για αεροκουρτινα. Δηλαδη με κλειστο τ αερα δεν καιει δυνατα και δεν εχεις και τον αναλογο καπνο της εντονης καυσης. Η καλυτερη λυση για μενα ειναι να δινεται ολος ο αερας καυσης απο κει, απο τηγν αεροκουρτινα του, η φωτια τον τραβαει ολον στην βαση της, α δοθει αερς και αλλου (πχ κατω) τοτε αναγκαζεσαι σε λεπτες ισοροπιες που απαιτουν συχνες ρυθμισεις. Αυτα καταλαβαινω εγω.
Ο χειμωνας τελειωσε, δεν ηρθε καν, εσυ εκει κατω το τζακι τι το θες εκτος απο γουστο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.518 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ