Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134976 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Re:Τζάκια Ενεργειακά
Στεργιο ετσι ειναι ακριβως. Την γνωμη μου την ξερετε ολοι για το πως και τι...

Παμε παρακατω. Δυστυχως φιλοι τζακαδες τα ατομα που εχουν εμπειρια και εχουν ασχοληθει με τα τζακια αυτο το διαστημα προφανως ασχολουνται με αλλα πραγματα.

Απο τα λιγα που γνωριζω μονομπλοκ λεγονται τα τζακια που εχουν θερμοθαλαμο απο τον κατασκευαστη. Θερμοθαλαμος χωρις μονωση δεν νοειται. Το τι αγορασατε και το αν εχουν τα τζακια σας μονωσεις το ξερετε εσεις και αυτοι που σας τα πουλησαν.

Υπαρχουν μονωτικα υλικα οπως το ιζολ φιλε, τι γυψοσανιδες για μονωσεις μας λες? Καθηστε και διαβαστε τα αμετρητα ποστ στο φορουμ και θα μαθετε οχι απλα το τι υλικα πρεπει, αλλα θα γνωριζετε και πολυ περισσοτερα απο τους εγκαταστατες σας.


Στάλθηκε από το Lenovo A820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134977 από GGEOR7777
Απαντήθηκε από GGEOR7777 στο θέμα Re:Τζάκια Ενεργειακά
Kosmidis μην μπερδεύεις τον θερμοθαλαμο(μεταλλικό) του μονομπλοκ με τον θερμοθαλαμο που φτιάχνουμε γύρω απο το τζάκι.
Ο πρώτος είναι μεταλλικός και μπαίνει όχι για μόνωση αλλα για να οδηγείται ο θερμός αέρας,στοχευμενα προς τους αεραγωγούς.
Τώρα ο δεύτερος είναι ο θερμοθαλαμος που φτιάχνουμε εμείς γυρω απο το τζάκι βάση οδηγιών του κατασκευαστή για καλύτερη απόδοση της εστίας και ασφάλεια τον δομικών στοιχείων του σπιτιού.
ΟΤι είδους είναι το τζάκι ο δεύτερος θερμοθαλαμος που περιγράφω είναι απαραίτητος.
ΜΟνο λίγα τζάκια έρχονται απο το εργοστάσιο με δική τους μόνωση β.λ.π nordpies.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134978 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Τζάκια Ενεργειακά
Πίτσες αμβύργου...

Ακόμα και τα nordpeis που είναι εστίες με @@ δεν είναι μονωμένες. Και πως να είναι μονωμένες, αφού βασικά λειτουργούν με τη λογική foyer. Ν30, N27, και N25 που τα έχω δεi live σε μαγαζί, ΔΕΝ έχουν μόνωση.

Αυτά που έχουν μόνωση (νομίζω) είναι κάτι jolly mec που είναι "ντυμμένα" με κεραμβάμβακα. Εδώ που τα λέμε, αν ντύσεις τη λαμαρίνα ενός Monoblocco (τη λαμαρίνα την έχει απλά για να οδηγήσει τον αέρα του μοτέρ στην πλάτη) με κεραμοβάμβακα, ίσως και να μη χρειάζεται μόνωση ο θερμοθάλαμος-εκτόνωση.

Και ερωτώ τώρα, όλα τα Mnoblocco που τα πουλάνε 3 χιλιαρικάκια, γιατί οι ΚΑΡΜΙΡΗΔΕΣ εργοστασιάρχες δεν τα ντύνουν από την αρχή με κεραμοβάμβακα? Έτσι θα είχαν και καλύτερη απόδοση.

Απάντηση: Πρώτον γιατί είναι ΚΑΡΜΙΡΗΔΕΣ (ναι ναι ακόμα και τα La Nordica γυμνά έρχονται) και δεύτερον για να μην καταπονούν τις λαμαρίνες τους. Γιατί όσο το μονώνεις.... τόσο ανεβάζει Θ και καταπονείται. Και αυτό επειδή δεν είναι από μαντέμι όπως τα κλασσικά foyer, αλλά από απλή λαμαρίνα και ντυμένα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ με μερικές πλάκες μαντεμιού ή shammot ή βερμικουλίτη.Και τα πουλάνε για μαντεμένια. Μαντεμένια είναι τα kratki και άλλα.....

Και για να καταλάβετε την απάτη..... Κάνουν ένα θάλαμο καύσης με λαμαρίνα, και στο πουλάνε για μαντεμένιο ενώ ΑΠΛΩΣ έχει εσωτερικά μερικές πλάκες από μαντέμι. Γιατί όποιος έχει νεφρά, το κάνει ολόκληρο από μαντέμι. Του βάζουνε μια χαζοπόρτα συρόμενη που μπάζει από όπου έχει τρύπα.... και στο πουλάνε για ΜΟΥΡΑΤΟ με "εξαφανιζόμενη πόρτα". Βάζουνε από πίσω μια λαμαρίνα τσιγαρόχαρτο για να το κάνουνε monoblocco βάζοντας του και ένα κωλομοτέρ που κάνει μόνο βαβούρα. Και επειδή οι λαμαρίνες τους δεν αντέχουν και πολλά-πολλά, σου λένε..... ότι απώλειες έχει από γύρω-γύρω.... κάνε ένα θερμοθάλαμο με μόνωση... για να κερδίσεις κάτι από τις απώλειες μέσω εκτόνωσης.

Έχω άδικο? Τα πήρα τώρα...
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134982 από soureal
Απαντήθηκε από soureal στο θέμα Re:Τζάκια Ενεργειακά
Το τζάκι δεν έχει σίγουρα μόνωση από μόνο του.

Τώρα η μόνη λύση είναι να βάλω πετροβάμβακα από το ταβάνι προς τα κάτω μέχρι να φτάσω την εστία και στα σημεία που απέχουν ικανοποιητικά γύρω από αυτή.

Μιας και η εστία είναι γωνιακή το πίσω μέρος και το πλάι απέχουν 10cm, μόνο οι γωνίες θα μείνουν να ακουμπάνε σχεδόν τον τοίχο.

Αν ο πετροβάμβακας ακουμπάει την καμινάδα (λεω να την ντύσω στο σημείο που ακουμπάει τον τοίχο ώστε να μην έχω τα σκασίματα) λέτε να έχω μυρωδιές κλπ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134991 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Re:Τζάκια Ενεργειακά
σουρεαλ , στο είπε ο άλλος ποιο πάνω , izol Φιλλιπακόπουλος Κράτκι (αυτός το έχει )
Και εγώ μόνο αυτό θα πρότεινα , άμα δεν παίζουν αποστάσεις ! Για να το βάλεις παντού από μέσα και γύρω γύρω και από πάνω και παντού !
Τώρα πως θα μπεις εκεί μέσα , εσύ ξέρεις ! Άνοιξε τρύπα στον τοίχο και μπες απ έξω :D
Οτι δεν έχεις αποστάσεις και το μάνουαλ λέει 10 πόντους , ε μόνο να προσέχεις σε υπερθέρμανση , δηλαδή ότι πεθαίνεις τώρα και σε σπάν τα πλακάκια , μην γίνει ανάποδα και σκάσει το τζάκι στο τέλος !!!
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134992 από soureal
Απαντήθηκε από soureal στο θέμα Re:Τζάκια Ενεργειακά
Διάβασα σε ποστ για αυτό το υλικό και έβλεπα διαφωνίες στα μέλη του φόρουμ.

Εκτός αν δε κατάλαβα καλά.

Αν βάλω αυτό μπορεί ακόμα και να ακουμπάει;

Για υπερθέρμανση δεν παίζει γιατί υπάρχει εκτός της εξωτερικής του μοτέρ και ελεύθερη εξωτερική με εκτόνωση πάνω στη φούσκα (μου φαίνεται γιαυτό γλυτώσαμε τα χειρότερα ήδη).
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by soureal.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.515 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ