Μείωση θορύβου στους αεραγωγούς και στο μοτέρ

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84357 από Makron
Κατανοητά τα όσα γράψατε για την ακτίνα δεν το είχα προσέξει, νόμιζα ότι ήταν διάμετρος και ευχαριστώ. Μία ερώτηση ακόμη σχετικά με τζάκια και θόρυβο. Βλέπω ότι υπάρχουν μοτέρ αθόρυβα με κόστος 160 ευρώ για όποιον έχει τέτοιες απαιτήσεις πχ κάτι τέτοιο www.kaffe.gr/product.asp?catid=126

Πάλι όμως ένα εντελώς αθόρυβο μοτέρ δεν λύνει εντελώς το πρόβλημα αφού θα υπάρχει θόρυβος στου αγωγούς που φεύγουν από το τζάκι λόγω της κίνησης του αέρα. Οπότε αν κάποιος θέλει ένα τέτοιο μοτέρ να υποθέσω ότι πρέπει πρώτα να λύσει το πρόβλημα του θορύβου από τον αέρα στους αγωγούς σωστά;

ps Στέλιο λυπάμαι, χαίρομαι που δεν το βάζεις κάτω και συνεχίζεις να γράφεις εδώ σήμερα.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Makron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84386 από dimlyk
ειναι δυο διαφορετικες πηγες θορυβου ,,,και ο θορυβος ειναι προσθετικος σε ισχυ ,,,δεν καλυπτει απλα ο "μεγαλυτερος " τον "μικροτερο " και θορυβοι της ταξης των 60 db (που βγαζουν τα μοτερακια)δεν ειναι αμελητεοι αρα σωστη η υποθεση σου .

η διαφορα ειναι οτι ο θορυβος των μοτερ λυνεται σχετικα ευκολα
τα συγκεκριμενα που δειχνεις ειναι για ειδικες εφαρμογες γι αυτο και το αναλογο κοστος


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84563 από Makron
Το βρίσκω σωστό το σκεπτικό του προσθετικού ήχου. Υπάρχει κάποιο αθόρυβο μοτέρ που να κάνει για τζάκι για να σπρώχνει αέρα (δεν χρειάζεται δηλαδή να είναι για υψηλές θερμοκρασίες) και να είναι "εντελώς" αθόρυβο όπως στο link που ανέφερα; Απλώς να το έχω υπ όψιν μου σαν αναφορά αν το αναζητήσω μελλοντικά.

Μία άλλη ερώτηση που μου γεννήθηκε όταν διάβαζα το φόρουμ λίγο πριν την εγκατάσταση του τζακιού μου ήταν η εξής: Είχε πέσει το μάτι μου σε μια μικρή αναφορά και κάποια φωτογραφία που υπάρχει σε αγωγούς με ηχοπαγίδες και μονωμένους. Το ψάξιμο δεν απέδωσε όταν προσπάθησα να επικοινωνήσω με αντιπροσώπους. Κανείς δεν γνώριζε πως μπορούν να χρησιμεύσουν όταν περνάει αέρας 100+ βαθμών από μέσα τους. Τελικά υπάρχουν μονωμένοι αεραγωγοί και ηχοπαγίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τζάκι και πως ακριβώς; Νομίζω θα ήταν καλό να αναπτύξετε το θέμα όσοι έχετε εμπειρία από τέτοια υλικά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84575 από Στελιος1
Να σαι καλα Makron, μπα δεν με σκαει και τοσο, απλα εγινε.
Οσο υπαρχει θορυβος εχει μεγαλη σημασια να συζητηθει. Ετυχε κ εκανα τζακια στ σειρα σε 2 δικηγορους και σε μια γυναικα σε χωριο.. Ε αυτη με εσκασε, οι αλλοι κατευχαριστημενοι κ αυτηνης να της φταιει.
Εγω θεωρω οτι εχει απολυτο δικιο η γυναικα, γιατι... εφ οσον την ενοχλει?? Λιγο ο χωρος, λιγο το οτι ειναι σε χωριο κ εχει ησυχια, λιγο τα νευρικα της κτλ.. Δεν τον θελει τον θορυβο, εχει αδικο?
Ναι ο ογκος θορυβου αθροιζεται αλλα η κορυφη του οχι, παντα μα παντα ο υψηλοτερος θορυβος ξεχωριζει. Αυτο εχει σχεση με τ συχνοτητες (δε θα ακουγαμε τ πριμα απ τα τουιτερ, θα τα καλυπταν τα μπασα) κ εδω.. Τιποτα εδω.
Φερτε εναν μηχανολογο να μας λυσει το θεμα! Θα τον πληρωσουμε καλα αν μας το λυσει αλλα.. αποκλειεται.
Θα επενδυσω μια Παλαζετι, ε κοιτωντας αν ολα δουλευουν σωστα (αερηδες μεσα εξω κτλ, ολα τα συνδεσαν αυτοι) ειδα οτι βουιζει πιο πολυ απ το δικο μου το τζακι σπιτι μου, ισως αν κλειστει αλλαξει κατι..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84612 από dimlyk
φιλε μακρον ...δεν ειναι σκεπτικο ,,ειναι η θεωρια ,,, η ενταση του ηχου ειναι προσθετικη ...οχι 5 db +5 DB =10 αλλα 7 πχ και η συχνοτητα δεν εχει καμμια σχεση περα απ την ευαισθησια του καθε αυτιου

ειναι 2 διαφορετικα μεγεθη .
οσο αφορα του θορυβους απ τα μοτερ δεν ειναι και κατιι τραγικο να το αποφυγει καποιος ... αν θελει κανεις φυσικα το απολυτο χρειαζεται και καποιες πραξεις .
σαν γενικη τοποθετηση ομως ενας ανεμιστηρας στηριγμενος σε αντικραδασμικα μεσα σ ενα ηχομονωμκενο κουτακι ,,,αν θες κι αυτο στηριγμενο με αντικραδασμικα (αλλα εδω χρειαζεται προσοχη) συνδεμενο με αντικραδασμικο συνδεσμο με το σωστα υπολογισμενο καναλακι και περσιδες ειναι πανω απο αρκετο για τις περισσοτερες περιπτωσεις . ...μην τρελενομαστε κιολας ολα γινονται ...τα δωματια ηχογραφησεων κλιματισμο εχουν :)

αρα δεν αποκλειεται στελιο ,,,και μη λες μεγαλα λογια ...
οσο για την παλαζετι αλλα και την καθε σομπα ...απλα φροντιζει να ειναι μεσα σε καποια στανταρ
τωρα αν ενοχλει οπως και η δικια μου... οντως θα ηταν και δυσκολο και κυριως κοστοβορο με αλλα συνεπακολουθα η μειωση του θορυβου


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84991 από Στελιος1
Εγω δεν λεω μεγαλα λογια, εσυ λες. Εγω λεω οτι δεν καταφερνω κατι παραπανω απ οτι θελω.. Αυτα φανταζομαι οτι δεν ειναι ''μεγαλα λογια'' ε? Και τι θα πει δεν εχουν σχεση οι συχνοτητες παρα στο πως τ αντιλαμβανεται το ''καθε αυτι΄΄? Με τα αυτια ακουμε κ εχουν και παραεχουν σχεση. Ακραιο τ παραδειγμα με τα τουιτερ αλλα ειναι ετσι, τι να κανουμε τωρα δηλαδη? Σε σχεση με οτι εφαρμοζω ενα βεντυλατερ ελευθερο χαλαει το κοσμο με την βουη, ειμαι απολυτος σε αυτο, οταν το ''κουμπωσω'' σωστα ο θορυβος θα ειναι (στο αυτι, αυτο μας ενδιαφερει) ο μισος και αν βαλω και το καλυμα που περιεγραψα θα πεσει ξανα αλλο μισο.. Ε θελω κ αλλο και δεν μπορει να μην γινεται, θα γινεται.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ