Μείωση θορύβου στους αεραγωγούς και στο μοτέρ

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #83110 από Makron
@Grecu_
το link που έδωσες είναι πολύ καλό. Είδα τις ταχύτητες που χρειάζονται στους αγωγούς οι διαφορετικοί χώροι. Στο δικό μου παράδειγμα έδωσα Flow 300 m3/h και στο speed έδωσα 4 m/s . Το αποτέλεσμα ήταν Διάμετρος Αγωγού 168mm αν το έκανα σωστά. Επίσης βρήκα και αυτό το site που είναι Ελληνικό www.breezemaster.com/aerogrammi12/index.html ίσως χρειαστεί να αλλάξετε κωδικοσελίδα σε Greek windows 1253 για να το βλέπετε. Έχει διάφορους υπολογισμούς για στόμια δίνεις m3/h και βγάζει ταχύτητες και θόρυβο.


@dimlyk
Αγαπητέ φίλε δυστυχώς δεν μπορώ να το καταλάβω εντελώς. Αν θέλεις μπορείς να φέρεις ένα παράδειγμα με τα στοιχεία που έχω γράψει; 1 μέτρο σωλήνα Φ100, Φ150, Φ200, μοτέρ 300 m3/h.

@Gdevil

Τι μου φαίνεται παράξενο.
Το ότι γράφεις και στις χαμηλές στροφές έχεις θόρυβο.
Αυτό σημαίνει ότι και με λίγα κυβικά και μικρές ταχύτητες αέρα υπάρχει ένα θέμα.
Δλδ ακόμα και διάμετρο να αυξήσεις πάλι θα έχεις θόρυβο και για την ακρίβεια θα είναι τόσος όσος αυτός που έχεις τώρα στις μικρές σκάλες


Νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Πράγματι ο θόρυβος από την εισαγωγή του αέρα στο μοτέρ είναι έντονος για την σκάλα 1-2. Στην 10 νομίζεις ότι θα φύγει το σπίτι (υπερβάλλω αλλά το κάνω για να δώσω την αίσθηση). Επειδή δεν έχω όργανο να τον μετρήσω θα προσπαθήσω να τον περιγράψω: Αν έχετε ακούσει ένα ελικοφόρο αεροπλάνο στα 500 μέτρα μακριά από εσάς αυτό κάνει στις χαμηλές σκάλες. Αν το ελικοφόρο πλησιάσει στα 100 μέτρα αυτό γίνεται στην σκάλα 10. Άρα μιλάω για έντονο θόρυβο και όχι βόμβο ή φύσημα αέρα ή κάτι που είναι απλά λίγο ενοχλητικό. Θα μπορούσε να είναι επειδή δεν είναι λείος ο αγωγός αλλά σπιράλ, αλλά να προκαλούν οι δονήσεις τόσο θόρυβο σαν έλικα; Φοβάμαι ότι ίσως αν αυξήσω διάμετρο θα έχω πάλι θόρυβο. Βέβαια θα υπάρχει κάποιο όριο στην διάμετρο που ο θόρυβος θα σταματάει και θα ρουφάει ελεύθερα αέρα από το σπίτι.

Στις ερωτήσεις σου:

α) Ο θόρυβος υπάρχει χωρίς τις περσίδες και έτσι έγινε και η πρώτη δοκιμή με το Φ100. Οι περσίδες είναι το τελικό που θα φτιάξω για να παίρνω κατ' επιλογήν αέρα, όταν λύσω το θέμα του θορύβου.

β) Στο σχήμα που έκανα φαντάσου ότι δεν υπάρχει περσίδα 2 και ο αέρας επιστρέφει ελεύθερα. Ο θόρυβος δημιουργείται από την φτερωτή του μοτέρ ή από την ταχύτητα του αέρα στο σπιράλ. Δεν το προσδιόρισα ακριβώς λυπάμαι.

γ) Καλή ερώτηση, το είχα ξεχάσει και απαντάει σε αρκετά. Ναι υπάρχει θόρυβος και με τις δύο τρύπες ανοιχτές! Η πτώση στον θόρυβο βέβαια είναι περίπου 50% αλλά πάλι είναι έντονος. Να σκεφτείς επειδή το σπιράλ τοποθετήθηκε μέσα στον εξωτερικό τοίχο, όταν άνοιξα πάλι την είσοδο στο "περσίδα 1" για να τραβάει εξωτερικό αέρα, αναγκάστηκα να κλείσω πρόχειρα με λαμαρίνα την άκρη του σπιράλ δίπλα στο μοτέρ για να μη τραβάει καθόλου αέρα από εκεί, διότι υπήρχε ακόμη ο έντονος θόρυβος. Πριν από αυτό δοκίμασα να βάλω περσίδα συρόμενη στο "περσίδα 2" αλλά ο θόρυβος ήταν ίδιος. Άρα δημιουργείται από τον σωλήνα.

Πολύ σημαντικές βρήκα τις εμπειρίες σου που έγραψες μετά τις ερωτήσεις, καθώς και τα σχόλια του Στέλιου. Για παράδειγμα με αυτά που αναφέρει κατάλαβα ότι το μοτέρ πρέπει να είναι πράγματι αρκετά καλό αφού ακόμη και στο 10% αν δουλέψει κάνει ελάχιστο βόμβο ο οποίος δεν μεταφέρεται στο σπίτι και ακούγεται μόνο αν στήσεις αυτί έξω δίπλα στο μοτέρ.

@Στέλιος1
Στέλιο ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Θα ήθελα και εγώ να εξηγήσεις περισσότερο το 2) όπως και την ερώτηση του Stavrax.
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Makron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #83114 από Grecu_
Δε μου λες, ο εξωτερικός αεραγωγός απο τι είναι? Είναι ντυμένος με κάτι (γυψοσανιδά κτλ)?
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Grecu_.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #83125 από Makron
Είναι σπιράλ Φ100 και έχει μπει σταθερά μέσα στον εξωτερικό τοίχο. :)
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Makron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #83138 από Grecu_
Δοκίμασε να δεις αν ο αεραγωγός είναι καλά στερεωμένος ή αν ανεμίζει και χτυπάει κάπου (μέχρι και βγάλτον αν μπορείς).

ΥΓ. Το breezemaster αν θυμάμαι έχει συνθήκες μόνο για στόμια, όχι και για αεραγωγούς, κι ούτως ή άλλως αυτές αλλάζουν από στόμιο σε στόμιο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #83187 από Στελιος1
Καλησπερα.
Οσο ζυγισμενο και να ναναι το μοτερ εχει δονησεις ( στο χερι αν το δουλεψει κανεις ελευθερο θα τις νιωσει) αυτες μεταδιδονται σε ολο το μεταλλικο δυκτιο, δεν μεταδιδεται ο ηχος μονο με το ρευμα τ αερα δηλαδη αλλα και με την επαφη των μεταλικων στοιχειων. Αεροστοπ βοηθαει, αλλα παρα μενουν οι.. βιδες. Οταν κανω τζακι εξ αρχης το κουτι το κανω μαρμαρινο και βιδωνεται το μοτερ σε πλαστικα ουπα, εχει διαφορα. Η τετραγωνη διατομη βοηθαει, αλλα εγω δεν κανω μεταφορα αερα σε αλλους χωρους, αν εβαζα τετοιο δικτυο σπιτι μου θα ηταν απλα μια γωνια γυψοσανιδας χωρις αγωγο μεσα (αλλα μην παρω και κανεναν στ λαιμο μου) με λωριδες γυψοσανιδα και στ μεσα πλευρες και τιποτε αλλο. Αν μπει τετραγωνος αγωγος μεσα το τελικο θα ειναι πολυ ογκωδες.
Βιντεακι οσον αφορα το καλυμα το ηχοκαλυπτικο πως μπορω να δειξω ευκολα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #83192 από Stavrax
Επάνω από το διαβολάκι έχει ένα σύμβολο φιλμ, εκεί επιλέγεις παροχο μεγέθη URL και κανείς εισαγωγή.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ